Novi Sad
27.06.2012.
22:03 > 07:14
Nakon što je JKP "Vodovod i kanalizacija" nedavno najavilo da će isključiti bunare vode na Petrovaradinskoj adi, ukoliko Egzitov kamp i ove godine bude postavljen u blizini tog izvorišta vode, organizatori Festivala će, u dogovoru sa "Zelenilom", kamp preseliti na novosadsko kupalište Štrand.

Komentari 149

  • jelena

    10.07.2012 11:32
    ............. juče sam bila na Štrandu sa detetom (6 god.). Morao je u WC. Kada smo ušli unutra mokraće ili čega već bilo je do članaka! Šta mislite kako sam se osećala kad mi se dete okliznulo i upalo u taj glib!!?? Plakalo mi se i vrištalo istovremeno. Ponižavajuće je za građane da se gradski oci prema njima odnose kao prema stok(c)i!
  • bicerke sa plaže

    04.07.2012 14:29
    dodjite na Oficirac
    dodjite na oficirac
  • Nata NS

    03.07.2012 13:28
    nerealno
    Nerealno je ocekivati da ce sve proteci u najboljem redu, da nece biti incidenata, da ce svi stati...matematicki gledano NEMA SANSE DA TOLIKA RULJA STANE NA STRAND+STRANDAROSI iz NS.A da ce zaraditi i EXIT tim i Zelenilo i zakupci sa kaficima i brzom klopom,hoce. Jedino cemo mi sirotanovici kojima je ovo jedino "more" da se patimo u tom haosu.
  • Donington

    02.07.2012 22:07
    @G
    Zivi bili-pa videli!!Posle festa ce ispasti da smo 'mi'protivnici kampa na strandu bili u pravu!
  • G

    02.07.2012 18:37
    Tako neanonimno predstavljen sa "Donington" bi ipak mogao primetiti da je na kraju moje (anonimne) prve rečenice znak upita, još nazivan i upitnik, koji i dalje stoji, i koji znači da me zanima da li bi ta draga majka slegla ramenima i kada bi je dete pitalo zašto se dve devojke drže za ruke, ili momak i devojka - kad već insinuiraš (sav upljuvan od tolerancije) da dete nemože razumeti kada se dva momka drže za ruke ali bez problema razume kada to rade devojke ili muško-ženski parovi. Neće biti - dete ono što ne razume prirodno pita, a nije se rodilo sa znanjem zašto se bilo ko drži za ruke. Nema svrhe dalje raspravljati sa nekim kome smetaju homoseksualci, ali samo muški - u toliko osetljivu temu diskriminacije seksualnih manjina si uspeo da napakuješ i polnu diskriminaciju. Blago tvojoj deci, a još blaže nama ostalima kada dovoljno odrastu da krenu da primenjuju svoje stečeno "znanje" na ulici.
  • Donington

    02.07.2012 17:23
    Stvarno nerazumem zasto mi ova anonimna osoba pise o nekakvoj mrznji dece prema LGBT,te da se deca ne radjaju sa usadjenom mrznjom..bla,bla..
    U 40tim sam godinama i zabole me ko koga'tovari'a imao sam priliku da cujem pitanje devojcice od 5-7 god.upuceno majci kad su 2'muska'prosla pored njih-zasto se drze za ruke,nasta je zena samo slegla ramenima!Kako da objasni detetu koje to nebi razumelo!
  • Donington

    02.07.2012 17:06
    @G
    Procitaj sta sam napisao a ne da mi prepravljas tekst(dve devojke,momak i devojka)!
    Naveo sam samo 2 muska da setaju drzeci se za ruke,ako je to ok..onda sam ja za ludaru!
  • G

    02.07.2012 12:07
    @Donington - šta će da pita malo dete kad vidi dve devojke ili momka i devojku koji se drže za ruke i šetaju štrandom? Mala deca po nekoj nepisanoj definiciji se ne rađaju sa mržnjom prema osobama koje se drže za ruke bez obzira na njihov pol, tu mržnju im usađuju roditelji koji će na takva moguća pitanja da odgovaraju na jedan ili drugi način u zavinosti od sopstvenih uverenja i zatucanosti, otprilike kao što će i roditelji nekog drugog deteta da mu usade mržnju baš prema vašem jer je različite boje kože, frizure ili možda levoruko, pa onda vaše cenjeno dete biti isprebijano u školskom dvorištu. Svaka mržnja, a naročito bezrazložna, je katastrofa, dragi sugrađanine - probajte da svoju decu ne učite kako su bolja od drugih jer vi tako mislite ili kako treba da mrze druge zbog njihove različitosti, ja svoju nikada tako nisam učio i neverovatno je da im ništa danas ne fali, uprkos uverenju da srpska deca umiru u najgorim mukama ako tokom života ne isprebijaju bar jednu lezbejku ili pedera.
  • 02.07.2012 10:01
    Exit u Beogradu
    Dragi sugradjani nemojte se više jediti. Putuju za Beograd. Izdržite još samo ovo leto. Samo da mi je znati kako će stati na štrand, juče nije bilo mesto na travi za 1 peškir. Možda ne dozvole nikom da udje, ko nije Englez?
  • 02.07.2012 09:00
    I zvanicno
    http://www.exitfest.org/sr/content/exit-village-3

    ako ste sumnjali
    Od 09. jula pocinje sr.......
  • Donington

    02.07.2012 08:35
    Pogledajte samo reklamni spot za Exit 2012!Ima kadar gde se 2 muske osobe'zhvale'(chitaj-feget,derpe,lgbt}.
    Jos jedna kampanja za privlacenje istih na Exit koji nisu pozeljni u NS!Sta ce da pita malo dete majku ili oca kada vidi da se dva muskarca drze za ruke i setaju Strandom??!Katastrofa!
  • Sremac

    29.06.2012 22:53
    @Anonimus
    http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Incident-u-redu-za-kabine-na-Strandu.html.Toliko o poštenoj 45-godišnjoj podeli kabina za tepsiju ribe.A i pored najbolje volje nisam u nijednom rečniku pronašao taj vaš lokalizam(zalupat).Ruku na srce nisam tražio po rečnicima bivših jugo republika gde ga možda ima i možda zaslužujem jedinicu što nisam prihvatio nijedan lokalizam " odonud "
  • Pajser

    29.06.2012 12:47
    @Mika
    Slazem se od reci do reci. I ja volim Exit i muziku i provod i sve to ali i dalje mislim da Djava nije za to. Isto tako mislim da je ova ideja sa Strandom totalna nebuloza.
    Baj d vej, zamislite da u Nemackoj neko ode i zatrazi dozvolu da pravi festival u nekom bavarskom dvorcu ili cak na prostoru oko dvorca... mislim da bi ga prvo poslali kod cika doktora da vide jel normalan.
  • @Simonida

    29.06.2012 11:55
    SNP je ogromne novce dobilo za rekonstrukciju u okviru koje je i klimatizacija dovedena u red. To što su ceo posao "majstori" uradili nakaradno je razlog zbog kojeg se predstave otkazuju.
  • simonida

    29.06.2012 09:47
    Koliko para se izdvoji za Exit iz gradske kase? Šta grad time dobije?Koliko para se iz iste kase izdvoji na pr.za SNP,gde godinama ne radi klima,pa se predstave otkazuju... Kultura, šta to beše?
  • Mika

    29.06.2012 08:39
    Apel
    Ovo postaje tortura gradjana, a ne dani slavlja za grad. Ne znam za drugi festival koji se pravi na mestu koje je kulturna bastina. Volim sto postoji i promovise grad, zemlju, ali ne na Petrovaradinskoj tvrdjavi. Ne, nikako!
    Pogledajte samo gde se odrzavaju ostali festivali. Npr. Isle of Wight Festival u UK, se u parku Seaclose nalazi, u Dankoj sada nastupajuci je izmesten iz grada, takodje na nekoj poljani...da ne spominjem V Festival u Hylands parku. Niko u Evropi, ako nije u hali/areni/itd, ne pravi festival na kulturnoj bastini u centru grada. Svugde u svetu su takva mesta zasticena, samo se kod nas prodaju zarad ne znam ni ja cega. Bila na Exit-u, slusala, pevala, ali i videla da TO nije mesto za takve koncerte. I sad ce na Strandu da se smeste. Zamislite da organizacioni tim jednog velik festivala odluci da napravi festival takve vrste u nekom zamku u Francuskoj, ili da odem u krajnost, pa da na Akropolju zasvira Duran Duran?!?!?! Gradovi i vlast koja brine o kulturi, nikada ne dozvoljava tako sta, jer sve to ide iz dzepa gradjana. Samo kod nas radi ko sta hoce za pare i sve se zataskava. Narkomana, siledzija, homoseksualaca imate na svakom koraku u Srbiji, neki od njih su cak i u Vladi, pa se skrivaju iza malog prsta. Nije to problem. ALI dopustiti da se sve to odrava na tvrdjavi, na Strandu koji je jedini izvor zabave i opustanja gradjana Novog Sada i koji placaju debelo, za danasnje uslove, da budu tamo skoro svakog dana... Obozavam izvodjace koji dolaze, vecinu njih slusam, volim provod, festivale, nemojte pogresno shvatiti, nisam protiv samog dogadjaja, ali ne i po cenu da nam se NASLEDJENA kulturna bastina i lepota grada, rusi, zarad provoda od par dana. Svi ti koji dolaze u svojim gradovima veoma paze na zakone, kazne i na svakom mestu ih vostre i deru, da bi ocuvali grad, a kad dodju kod nas, gde ocigledno vlada bezakonje (ovo i za nase sugradjane vazi-jer i oni ne vode racuna)onda rade sta hoce.
    Apelujem na sve savesne gradjane, da se napravi peticija i fastival izmesti pored grada na neku poljanu, tako da gosti mogu doci lako u grad, a da se pri tom ne narusava zivot i lice grada za tih nedelju dana, koliko borave. Kad vec zelite u Evropu, onda shvatite da treba da naucite da vrednujete sebe i svoju kulturu, grad, bas kako to rade Evropljani. Svi oni JAKO cene sebe i svoje nasledje. Sto je kod nas hirurskim putem odstranjeno putem medija da bi se lakse radilo svasta.
    Pozdrav, iz Evrope!!!
  • Jasta

    29.06.2012 08:21
    Ja sam mlad, volim druzenje, znam da zavarim i dzokavac, ali brate, ono je tesko ruglo. Predrogirani nezasiti imbecili ne znaju gde im je napred a gde nazad, morao sam da okrecem na stomak lika koji se ispovracao i "opustio" u gace i da mu cupam jezik da se ne bi udavio. I sad takve likove da pustite da okupiraju Strand? Truba je. Nisu to umereni fini ljudi koji se zabavljaju, vec, kao sto rekoh, dileje koje bi progutale i g**** da im das u ruku i kazes da ce se uraditi, od sebe prave budale, posle pricaju kako je to zabava. Pa ako se neko od njih seca kako se noc pre toga "zabavljao", a da ne gleda fotke, ja ruku secem.
  • Pop

    29.06.2012 07:01
    Svima vama koji porusujete da treba da istrpim 4 dana terora decibelima, ja predlzem da odete kod bilo koje porodice na Limanu koja ima bebu pa da je vi uspavljujete umesto roditelja. Ja znam kako je meni bilo kada je moja cerka imala 5 meseci a s Tvrdjave se orilo po celu noc. Hocete u EU? Pa tamo je bar regukisano koja kolicine buke je dozvoljena. A to za kamione je s*anje na kvadrat. Ja zivim pored mosta Slobode. Pa? Nocu bar imas kakvog takvog mira. A bratu Teodosiju The Third za informaciju, iako sam preko 20 godina mladji od tebe gotovo sigurno sam video vise sveta nego ti i gotovo sigurno imam veci stepen strucne spreme.
  • 29.06.2012 06:11
    sremac
    Sremac, zalupat znači : uskogrud. Da , ta reč je lokalizam.Sedi, 1 iz srpskog. A što se tiče "janjaca" na Štrandu. ... E, ovako. Na Štrandu se kabine iznajmljuju od 1965. godine. Moji roditelji su od tada zakupci. Ja sam nastavila i nadam se da će i moji potomci.To nije važno. A reč je o sledećem: 1.Štrand su ljudi već zakupili (seljaci u Vašoj interpretaciji). Zelenilo ponovo daje zakup taj isti Štrand.2. Socijalne grupe na Šrandu (Porodice sa malom decom i stariji ljudi), ne treba da se nađu na istom prostoru gde su mladi ljudi došli da se zabave.( na sve legelane i nelegalne načine).
  • 28.06.2012 23:37
    Ovde kao da postoji posebna grupa exit-volontera koji glupim komentarima brane neodbranjivo. Novi Sad definitivno ima problema i sa higijenom, sa narkomanijom, bukom, sa bahatim i agresivnim pojedincima i grupama, ali time pravdati dodatni "uvoz" istih takvih je u najmanju ruku infantilno. Kakva su to opravdanja tipa stranci koriste finu, a ovi nasi seljacku drogu ili kamioni prave buku, pa zasto ne bi i Exit? Sve ovo lici na Exitovu cinicnu kampanju "Svakog vikenda se Novosadjani okupljaju na oficircu, pa zasto vam smetaju par hiljada kampera na izvoristu?".
  • 28.06.2012 23:19
    @Teodosije III
    Ako ste matori za EXIT, niste matori za zdrav rezon. Vas predlog je da klosare sklonimo sa Stranda, tako sto cemo ih primiti u kuce? Samo iz postovanja prema Vasim godima, ovde cu zavrsiti svoj komentar.
  • ja i ja

    28.06.2012 22:44
    aj sad ozbiljno
    A gde da bude kamp da je blizu djave a da ne smetaju gradjanima?

    Mozda na luci na kanalu u bescarinskoj zoni da zakupe neku praznu halu, magacin pa nek i njoj razapnu satore ako im treba privatnosti jednima od drugih a mogo bi neko i krevete da im izdaje.

    a zgodno je i ispred gradske kanalizacije jer im onako ushicenim smrad mozda nece smetati a i kvantas im je na dohvat zbog vitamina i sl.

    ono s kasarnom na trandzi isto nije lose ili sto ne bi ostali na djavi sve vreme a mozda na onom parkingu ispred pobede ili u sinter hagli.
  • Donington

    28.06.2012 22:26
    Evo vako stvari stoje!
    Exit nije kao sto je nekad bio,svedoci smo svi mi koji se tih par dana zadesimo u NS(nemislim na ove koji su otisli na godisnje odmore)Nekada je bio veliki fest.a sad dovode neke'dinosauruse'koji su ostali bez para pa obilaze'rupe'od festivala i masno naplatjuju staru slavu!Grad odvaja velike novce na racun ovih organizatora koji su'muzicki slabo potkovani'i hvale na sva usta svakog izvodjaca,mada 80%vas nikad culo nije za te Disk Dzokeje.Glavni razlog masovnog dolaska gostiju iz V.Britanije je jeftin zivot/provod u NS a 60%gostiju kupi samo tiket za kamp-malo njih zanima lajn ap izvodjaca,jer imaju kod kuce mnogo bolje festivale!!Stoga nedajte da vas prevare..Exit je propao(u muzickom smislu)i nadam se skorom gasenju festivala s ciljem ocuvanja kulturne bastine mog Novog Sada!
  • G

    28.06.2012 21:20
    @RZ - ja sam probao u dva navrata da navedem izvod zakona o volontiranju u kojem je jasno da ova privatna firma koja uzima novac iz budžeta a ne polaže račune obaveznim finansijskim izveštajem krši zakon, ali mi r021 iz nekog razloga nije hteo objaviti komentare, i čak su i tu vest uklonili sa sajta. Razlog nepoznat.
  • @ Anonimus

    28.06.2012 21:14
    "Stanujem preko puta prošlogodišnjeg kampa. Kamperi stižu 3-4 dana ranije da se smeste. Tu imaju prostor (STAGE) sa muzikom kao uvod u muzička događanja."

    A sa tog stejdza 24h non-stop se cuje nesto poput dunka-dunka-dunka-dunka-dunka-dunka-dunka. Jedan te isti jednolican ritam, non-stop. Ja koji zivim nekih 5km vazdusne linije od tog proslogodisnjeg kampa svaki put kada sam legao u krevet na spavanje kroz jastuk sam cuo taj jednolican ritam dunka-dunka-dunka-dunka-dunka, onako dziberski tiho, jedva primetno, ali dovoljno da te iznervira jer se vrti non-stop. A kada ustanem u pola noci na pisanje, u wc-u cujem muziku sa Djave kao da mi se ceo exit smestio u vodokotlic. Prasti sve u sesnaest. Neverovatno koliko se zvuk sa Djave razleze u daljinu.
  • Ćevara

    28.06.2012 21:02
    In memoriam...
    Da Vas gospodo "LGBT i ostali pederi" podsetim kako je bagra zvana Exit organizovala koncert Red Hot Čili Pepersa u Indjiji... kad je zadruga ovrla žito sa njive najbliže autoputu.. exitovci postavili ogradu, binu, ozvučenje ... i 20000 vozila ostavili u mraku, blatu i glibu (tzv.parkingu)... uzeli pare i tutanj... a vi majmuni gazite blato do kolena i plaćajne seljacima da vas traktorima izvlače iz blata.... jel ti da organizuju kamp na Štrandu????
    Da vas podsetim i na temu: radi se o kampu na Štrandu...
  • 28.06.2012 21:00
    @Ćevara...
    a tamo mislis niko ne zivi pa nikom ne smetaju?????
  • 28.06.2012 20:51
    @Gandža
    a sto bi se strpeli????
  • Ćevara

    28.06.2012 20:50
    / LGBT
    Vama bi trebalo kada kupite komplet karata za exit dati i uput kod psihijatra i na testove za eids i drogu.. a ako ti ne daju uput majka i otac bi trebalo da te odvedu na pragled odmah posle exita
  • 28.06.2012 20:47
    @Anonimus Mogli smo da biramo da nam pisaju u vodu
    pa i na oficircu su prosle godine plivali spricevi a i tamo se petrovaradinska deca kupaju zar ne mislita tako????? i kod te iste kasarne neko zivi, i kamp je vec bio tu pa smo malko ovde u blizini bili kao u zatvoru, ne znas kuda smes proci, posto su oni lepo zatvorili saobracaj, kako je njima odgovaralo, a niko nije pitao jel sem njih tu jos neko treba da koristi ulice....da ne pricam samo cega smo se nagledali sve ... (cast onima koji nisu bili takvi, al na zalost zato ih niko nije primetio)...istina to sto kazete za tu namenu je poljana daleko od grada...
  • 28.06.2012 20:37
    jos jedna kao vi
    @Mama troje dece
    a kome bi oni placali to???
    pa da je neko hteo da im naplati zakup tvrdjave taksu kako god nazovete i da je hteo da pare odu u gradsku kasu setili bi se davno da im naplate ne bi se cekalo da neko od nas to predlozi, al exit placa takse sigurno...takse po privatnim dzepovima pa zato sve moze kako oni zele
  • spise.nije

    28.06.2012 20:22
    @exit
    Ene ga prazan Jugoalat, i hale i dvoriste.

    Pravo mesto za kamp, ionako ima sansu da proradi kao sto ima sansu Centroslavija.
  • RZ

    28.06.2012 19:27
    Volonter
    Ionako su svi koji rade za privatnu bagru "EXIT" volonteri, pa cemo i mi koji uredno placamo ulaznice i zakup kabina skupljati kondome, spriceve,igle i ostali pribor tabanima, potpuno besplatno...
  • 28.06.2012 19:15
    Ma kako da ne
    Nigde u svetu se ovakvi festivali i njihovi kampovi ne organizuju usred grada. Uvek je to izmesteno iz gradova. Njima na zapadu su njihovi gradjani na prvom mestu. Posteno placamo za Strand. Ko ima kabinu placa zakup kabine pa onda sezonske ulaznice, pa dnevne ulaznice... Sve je to uredu placati ali nemamo pravo glasa. Ma nemojte mi reci. Kad nam treba uzeti pare onda valja a inace smo nazadni, reakcionarni, antizapadnjacki... Nije posteno. Tim ljudima koji dolaze treba obezbediti smestaj, oni placaju za njega ali, Exit bandu treba naterati da odresi kesu. Neka iznajme adekvatan prostor i plate za njega. Zasto bi iko od nas morao da trpi ono sto ne zeli? Zar je resenje da sedimo kod kuce i cekamo da sve prodje? Ne, nije. Resenje je ne dozvoliti Exit-u da rade sta god im padne na pamet.
  • LGBT

    28.06.2012 19:13
    @Mama troje dece
    Konacno nesto pametno. Bravo!
  • 28.06.2012 18:58
    sstrraaasssssnoooo
    pa misli li ova gradska vlast necim ....iovako su vec delom upropastili strand time sto nepostoji milicija na njemu i sto se klinci odbijaju od alkohola tako da vise nigde nisi siguran ....ma exit je na djavi pa toliki prostor za narkomane a oni ih sele na biser dunava STRASNO ALOOOOO VLASTI ZAPITAJTE SE >>>>>>>>
  • Teodosije III

    28.06.2012 18:51
    Ja sam mator da idem na EXIT, imam 55 godina, ali uzivam kada se u nasem gradu pojave mladi iz celog sveta. Svi vi hejteri koji imate negativne komentare na bilo koju temu treba da se pokrijete usima i jednom zacutite.
    Ksenofobija je bolest i najbolje se leci terapijom razlicitosti. Niste pomerili guzice nigde dalje od Beograda, novine i knjige ne citate, od skole imate tri razreda srednje trgovacke(mozda), ali zato znate sta sve nevalja.
    Kod mog sina ce ove godine biti 5-6 gostiju sa raznih strana, pa ako vam smeta kamp i vi primite u kucu nekoliko stranaca i nece biti ugrozeno vodosnabdevanje niti mir posetilaca na strandu (uvek sam se pitao koji mazohisti provode vreme kupajuci se u prljavoj vodi i udisuci pescanu prasinu?)!
  • Sremac

    28.06.2012 18:41
    @ Novosadjanka021
    Stvarno ne znam šta znači reč " zalupat " i pored najbolje volje.Elem g-djo ili G-djice kako god vam drago nemam ništa protiv vašeg seljačenja sa kuvanjem po kabinama ali godinama se bijete izmedju sebe na licitacijama za tih par kvadrata i u pravu ste.Ja radije idem da se kupam po divljim plažama kojih ima gomila u okolini da ne bi gledao taj kičeraj i prostakluk.Usput nisam ljubitelj ni ovih drugih ali kakva je razlika izmedju njih za 3 dana i vas po 3 meseca.Kanda samo u pasošu.Najboje da ukinemo taj EXIT pa da sa vratimo tradicionalnim večerima gusala ili još bolje da na štrandu pravimo prela i pečemo " janjce "
  • Festivalac

    28.06.2012 18:39
    Prvo exit nije najveci open air festival
    Glastenberi je najveci, sa zvezdama a ne sa penzionerskim bendovima kao na Exitu!
    Drugo,kamp je u okviru samog festivala i ne mora da se ide na polumaraton da bi se stiglo do desavanja , moze da se unese hrana i pice, ima parking itd.
    E tako izgleda PRAVI festival a ne privatna firma za pranje para kakav je exit!!!! Sve samo ociste ne ujarme gradske JP koje im rade za dzabe a koriste zelenu energiju sunca itd,
    A da o karte se rasprodaju za nedelju dana max!
  • Gandža

    28.06.2012 18:31
    Primodavač
    @LGBT

    A jesi ti primač, ili davač?

    Fuj!
  • LGBT

    28.06.2012 17:52
    @Ćevara
    Je si li izabrao svog lekara?
  • Ćevara...

    28.06.2012 17:34
    I još još nešto...
    Zašto "gospoda iz egzitovog štaba" ne priznaju da im je najbolja lokacija za kamp bila Kasarna na Trandžamentu, odakle su se putem spuštali pored Ribnjaka do Djave, i nikom nisu smetale uduvane horde aveti koje su se vraćale sa "nejboljeg festivala ove muzike" u kamp?????
    ZATO ŠTO SU OSTALI DUŽNI, NISU PLATILI VOJSCI!!
    Tako neće ni ovaj put, onda će se Rodni sažaliti pa im otpisati dug (a pola staviti u svoj džep)!
    Pa ne zakopšavamo se mi baš svi sa strane Gradonaguzniče !!
  • Ćevara...

    28.06.2012 17:26
    I još nešto...
    Gde su sada nevladine organizacije da zaštite ovaj grad od svetske i belosvetske nekulture, od uništitelja svega onog do čega nam je veoma stalo?
    Gde su sada "oni kojima sve smeta"?
    Ovaj egzodus morala im kanda ne smeta?
    I oni kanda pune džepove iz exitovih narko para!!
  • Ćevara...

    28.06.2012 17:22
    Dokle ???
    Pitam se dokle više će gradska vlast da na teroriše, da uništava naše ljudsko dostojanstvo?? Pa nismo mi sišli sa drveta pa da se radujemo kad nam pijani i drogirani englezi pišaju i seru u sred travnjaka u Dunavskom parku, kad okrećemo glave našoj deci da ne gledaju tu evropsku sramotu.
    Pa jel treba da se iselimo i odavde da bi "šaka nemoralnog jada" koja organizuje taj exit i "šaka još nemoralnijeg jada" koja im dozvoljava da ga organizuje napunila džepove parama od droge, red bulova, guarane?
    Jel sad treba da dozvolimo da po nama seru i pišaju uduvani, uradjeni, pijani i na našem jedinom Štrandu?
    DAJTE LJUDI DA SE ORGANIZUJEMO I DA ISTERAMO TAJ BELOSVETSKI ŠLJAM IZ OVOG GRADA !!!
    NE DOZVOLIMO IM DA KALJAJU JEDINU NAŠU LEPOTU I PONOS, NAŠ NOVI SAD!
    LJUDI DOZOVITE SE PAMETI VEĆ JEDNOM!
  • Mama troje dece

    28.06.2012 17:16
    Ne razumem "porodične ljude"
    Šta ste se utripovali od stranaca?
    Smeta buka?
    Dođite da živite u Ćirpanovoj ili na keju kod bivšeg Žeželja ili u Petrovaradinu gde dnevno protutnji hiljadu kamiona koji izbegavaju naplatne rampe po auto-putu!
    Mislite da je par dana Exit-a najveći problem našeg grada? Bojite se "evropskih narkomana"???
    Mislite da će da diluju više od narodne milicije?
    E pa dragi roditelji, izvucite glave iz peska i pogledajte po dečijim igralištima i školskim dvorištima!!!!
    Inače, predlažem da se uvede neka vrsta "takse za obnovu tvrđave" Exit festivalu, tj da se neki postotak od svake prodate ulaznice uloži o obnovu tvrđave......
  • ljiga

    28.06.2012 16:59
    I tako su ljigaši-vodovodžije pokazali "zube", krezave od prekomerne korupcije.
  • Jovan

    28.06.2012 16:41
    @Sremac

    Bravo za odlican komentar .
  • Autohton

    28.06.2012 16:02
    Nadam se da ce moj prijatelj koji zivi preko puta,na ribnjaku(Kuzhdra-stara garda)resiti stvar u startu ako bude prekomernih decibela,sa svojim starim pajtashima-jer panduri nemaju taj vaspitni patos-shamar(pozz za podbarca).Mihajlo,samo udri nevaspitane,pijane i ostale koji ti remete san!!!
  • 28.06.2012 15:41
    Nije to samo 4 dana...!
    Stanujem preko puta prošlogodišnjeg kampa. Kamperi stižu 3-4 dana ranije da se smeste. Tu imaju prostor (STAGE) sa muzikom kao uvod u muzička događanja. Onda kreće EXIT i čuje se muzika celu noć sa Tvrđave te ti ne dozvoljava da spavaš (sreća pa je vikend..). Po završetku samog EXIT-a gosti ostaju u kampu još 3-4 dana da saberu utiske, naravno opet uz glasnu muziku...Žao mi je komšiluka oko Štranda i lično mislim da kampu tu nije mesto. Do sad su zaista organizatori ove manifestacije morali poraditi na igradnji namenskog kampa! Dovoljno novca im se slije u kasu. Dovoljno dobiju od grada (za razliku od Zmajevih dečijih igara i ostalih manifestacija!!). Do sada su već uveliko trebali imati svoj kamp!
  • Marks bez Engelsa

    28.06.2012 15:05
    Stop nocnoj buci!
    Ako budu pustali glasnu muziku, slacu im policiju svaki dan i noc po pet puta! Dosta mi je sto me oni idioti sa stranda(namerno malim slovom) svakog leta maltretiraju cekic-muzikom po ceo dan i celu noc! Ove necu da trpim!
  • @Ns Ja

    28.06.2012 14:57
    "Takva Evropa mene i 90% građana ne interesuje!!!! Ili fino, kamerna scena, kultura i ponašanje, kao i dress code kad si u gostima plus novac ako si turista, ili marš smaraj , prljaj i tandrči na drugom mestu!!!!!!"

    Lele , sve kultura strchi iz tebe.
    Na svakom koraku tvom po jedan cvetak izraste.
    Jel vi ljudi uopste volite nesto u zivotu, da li imate razumevanje i moc tolerancije (kontam da imate jer se retko bunite kada se pokolju deca,krade privatna svojina, budzet, ili fasisti prave rusvaj po gradi).
    Nemoj ti u Evropu, jer tebe i 90% takvih ko ti ona ni ne treba, to ti je valjda jasno do sada, gde si, kako zivis, sta ti je na umu, koliko si necovek i kako se ophodis prema drugima, pogotovo strancima.Stoko lokalna.
  • @Novi Sad - Grobari PK

    28.06.2012 14:47
    Tuljane, strand nije tvoj, tako da nemas zasto da penis.
  • 28.06.2012 14:47
    Exit
    Ne razumem zasto vi mislite ( cast izuzecima) da su stranci koji dolaze na najbolji festival ove vrtse muzike u Ns da su narkomani.

    Ps. Pogledajte malo oko sebe.
  • Ceca

    28.06.2012 14:44
    Hoce li prodavati alkohol mladjima od 18 god.na st
    ili ce im bake kupovati uz naknadu..Bice tu uzivo i koja gandza, malo spriceva, pornica. Taman da se deca edukuju a stariji podsete.I onako ni sada ne sme da primirise niko od inspekcije i policije na strand. SAMO da mrtvih (nasih)ne bude.
  • Jovan

    28.06.2012 14:42
    Pravi , kulturni , normalni stranci sa familijama davno su prestali da dolaze u nas grad . Covek mora biti samo nenormalan ili drogiran pa da dolazi u ovu nedodjiju a takva je vecina gostiju Exita . Jedno prosto pitanje : kakvu korist ima prosecan stanovnik od ovog festivala a da to nije taksista ili izdavalac sobe ?
  • 28.06.2012 14:40
    @Anonimus 01:25 • 28.06.2012.

    A gde si ti to bio,po svetu, da znas da bi ih kaznjavali za "takvo ponasanje"? Izgleda da ti njihovi "lokalni klosari" imaju vise para od domacih elitista. Nigde ti nisi bio, samo izmisljas sje*an svet kako bi olaksao boravak u ovom gov*etu od zemlje.Stereotip si.
  • 28.06.2012 14:38
    Joj sto volim kada moroncine spominju spriceve, pa ti ljudi putuju i verovatna vecina njih nema intravensku zavisnost, potrebu da uopste radi nesto tako.Zato sto im je zivot lep i zabavan, jer imaju para i mogu da putuju svetom i da se vesele ,upoznaju i budu srecni. Ko nam je kriv sto smo idioti ,neopevani majmuni. Nama spricevi ne trebaju jer smo odavno trajno overdozirani nerazumom.
  • 28.06.2012 13:40
    @Man Not Machine - Ko visoko leti
    Da u pravu si.
    Ali ovo je Srbija, BRE!
    Ovo nije svet.
  • 28.06.2012 13:35
    Nebojša Novi Sad
    Ne mogu da verujem da nisu očistili korov i šumu preko puta brodogradilišta i da su tu napravili kamp. To je posao od 3 do 4 dana. Sramota je da na Štrandu prave kamp pored tolikog mesta tamo,a predstavlja ruglo koje se moglo lako urediti. Uz to ima i odličnu poziciju. Nigde u svetu kampovi nisu pored samog objekta nego je cilj da malo špartaju gradom i troše novac i upoznaju grad. Samo ovo nema ko da pročita.
  • 28.06.2012 13:16
    @Anonimus - Uaaaaaaaaaaaaa
    Jao kad bi znali kako ste dosadni sa decom i porodicama! Sklonite se u svoje jazbine ta 4 dana, za drugo ionako niste.
  • 28.06.2012 12:56
    Uaaaaaaaaaaaaa
    Ma saljite ih na neku njivu. Gde se Vudstok odrzavao? Ne treba Novi Sad da trpi belosvetske narkomane i pijanice! Gde su u toj prici novosadske porodice i deca?
  • ccccccc

    28.06.2012 12:20
    !!!!!!!!
    Jaoooo, hahahahahahhahahaah, dugo nisam čula bolju šalu! Kamp na Štrandu!!! Ima da starci i starice iz obližnjeg staračkog doma uživaju, jadni, u tom "neobuzdanom komešanju naše i tuđe mladosti i lepote" hahahahahahahaha!
    Ali, čekajte, imam ideju: a što ne bude kamp, recimo, na fudbalskom igralištu? Ali ne ovom kod Štranda, neeee, nego ONOM NA KLISI!!! Lep deo grada, da se pokažemo strancima u najlepšem svetlu, hahaha....

    P.S. Šalu na stranu, srećom, odavno mi se zgadio i Štrand (kao što lepo reče neko od komentatora, od sponzoruša i kafanskih bizMIsmena ne može se proći), a i Exit, i to samo zbog enormne negativne energije koju su u građanima izazvali svojim mutljavinama i malverzacijama. Tako da mi je potpuno svejedno i za jedno i za drugo.
    Mada, mene duša boli za Novim Sadom. A sve ovo daleko je od našeg grada. Onakvog kakav je nekada bio!
  • Anonoymous

    28.06.2012 11:45
    -
    Koji ste vi degeni svi redom , sta vama smetaju ta 4 dana ti stranci , konzervativni idioti ste svi sto se tu nesto bunite
  • Zzzvezdica

    28.06.2012 11:43
    Sjajno
    Super super super ! Vidimo se na EXIT-u! :)
  • ja

    28.06.2012 11:41
    hahah ova je vest izleda plasirana da nas okrne na drugu stranu i da ne vidimo ko e da napravikoalicuju u ns...
    e bagro belosvetska..
  • Novi Sad

    28.06.2012 11:19
    Gradsko zelenilo
    Bogatstvu doživljaja na štrandu doprinećete ako se preselite npr na Slanu baru, pa lepo sa slanobarcima da vam pokažu lepote DTD kanala, najlon pijacu itd.
  • Novi Sad

    28.06.2012 11:15
    Grobari PK
    Rutine štranda neće biti remećene ako lepo svoje goste odvedete svojim kućama kako je i red, a ne na plažu. Poruka Egzitovom timu od starog štrandera
  • 28.06.2012 11:06
    Loženje
    Ma dajte ljudi šta se palite kao hepo kockice?!
    Kakav Egzit na Štrandu, kakvi bakrači!!!
    Pa to vas ta BANDA iz Egzit tima napaljuje jer im se može, jer mogu da nas zajebavaju kako hoće i kako im se prohte!
    Naravno da neće biti kamp na Štrandu, nego je čitava priča obična manipulacija, spinovanje javnosti i opipavanje pulsa građana.
    Meni lično je sve ovo postalo odvratno i odurno, jer naš grad nema baš ništa koristi od tog festivala.
  • 28.06.2012 10:49
    Aj malo razumno
    Meni nije jasno kako ljudi mogu da razmisljaju tako zatvoreno. Da li vi ne znate sta se desavalo na strandu proteklih nekoliko nedelja. Ako ga vec toliko verno posecujete onda znate da tu izbijaju tuce izmedju navijackih klubova, da je neko cak ubijen. Dotle je doslo... Necete da nalazite spriceve i djubre po strandu? Jeste prosetali plazom posle normalnog dana na strandu, bez ikakvih stranaca koji su po vama ocigledno najveci 'propaliteti, narkomani itd...' Pa ljudi mi smo vec i ovako stoke na tom strandu, nista vise vasa deca nece biti u opasnosti nego sto su i svakog dana, pored nase umobolne omladine pune mrznje. Neko je napisao i ja se potpuno slazem, mi smo ti koji su puni mrznje i koji ce da prave probleme, ne mozemo stati na sekund i razmisliti malo. Ok , istina, ni ja se ne slazem sa odlukom zelenila i exita da kamp premeste na strand, treba barem da oslobode ulaz ili tako nesto... To su druge stvari, ali nemojmo napadati strance za stvari za koje oni nisu krivi. Radila sam u kampu prosle godine i sve sto sam videla bili su ljudi koji su dosli da se zabave, da piju, istina, ali nikakve probleme nisu pravili...
  • 28.06.2012 10:38
    I ov se najzad desilo. Bilo je i za ocekivati. Zasto? Pa zato sto ni sami Novosadjani nemaju pijeteta prema svojim sugradjanima i rodjacima koji su na tom mestu ubijani pre 70 godina dok su stajali u redu po cetvoro. Vezu cetvoro, jednom pucaju u glavu a taj u Dunav povuce ostalo troje. I tako iz minuta u munut, iz sata u sat. Na -25 stepeni. Kada mi vec ne postujemo to mesto citavih 70 godina zasto bi ga na kraju krajeva postovao i neki Exit tim koji je tu samo zbog para. Ovaj kamp nam sada dodje kao kazna za nase sedamdesetogodisnje nepostovanje nas samih.
  • 28.06.2012 10:25
    novi sad
    nemam nista protiv tih brljavacaali,ne mogu na strad..iz razloga sto nema mesta tamo za njih,svako ko je bio barem jednom u njihovom kampu u kasarni moze to da shvati.. na strandu nema toliko prostora za njih a da nisu na plazi i na travi ispred kafica..a jos ima i onih koji dolaze sa kamp kucicama.ne razumem glupe ljude koji su do dozvolili..jedino dobro je sto ce ostavljati pare zakupcima na strandu..
  • Petar

    28.06.2012 10:05
    Kategorija "starih novosađana" koji prednjače u negativnim i zajedljivim komentarima ne samo na ovu vest, tolerancijom može da se meri sa odnosom navijača prema Hrvatu homoseksualcu. Otprilike. Hajd' majke vam jednom prećutite ako ne znate da se ponašate civilizovano prema par hiljada gostiju koji će jednu pišljivu nedelju narušiti vašu dnevnu rutinu. Ne reagujete kad vam govna trunu pod prozorom, 20 godina nisam čuo iz Novog Sada ozbiljan glas razuma i pobune protiv nacionalističkog ludila, ali zato ste prvi da bušite lopte kad vam se deca igraju pod prozorom.
  • Keva sa bebama

    28.06.2012 09:55
    Neka izgrade novi kamp na prikladnom mestu
    Zašto već Exit nije uložio pare i izgradio novosadski kamp po svim mogućim pravilima bezbednosti i higijene? Ima para. Zar nije bilo dovoljno što je poginula devojka u sklepanom kampu kod fakulteta? Zašto se gradske firme od početka uvlače Exitovcima i sponzorišu ih, iako su ovi privatna firma sa odličnim profitom?
  • 28.06.2012 09:51
    Zelenilo vadi fleke
    Nisu odgovarali za pogibiju devojke kod Bećarca gde su prvobitno smeštali exitaše. Za tih par godina koliko su se seljakali, moglo je zelenilo da okreše i uredi drveće i vrati sve na mesto. Ovako odgovornih nema a građanima turaju prst u oko. Kao da smo svi glupi i slepi. Đu.rad belosvetska.
  • 28.06.2012 09:47
    JOOOOOOOOOOOJAAA
    ima smestaj gde su smesteni volonteri, smena traje 8 sati, posle mozes da setas kampom i slusas muziku...

    ono sto me brine jeste to sto kazu da imas obezbedjen obrok za vreme smene, sad ne znam dal dobijes obrok i kad nisi na poslu ili moras sebi da placas hranu, aj za volontiranje sto necu nista zaraditi, ali ako vec trebam i da dajem iz dzepa, onda mi se ne isplati...
  • hakuna matata

    28.06.2012 09:42
    prosirite vidike...
    dokle ce ljudi siriti mrznju? zao mi je sto mnogi ne mogu da uvide koliko je Exit dobrog doneo ovom gradu...pogledajte vecu sliku...mislim da je sve receno u "društvo praviti ljudi iz 60 zemalja sveta" pa ima li sta lepse :)
  • Petrovaradin

    28.06.2012 09:39
    @Pa dokle više
    Što se tiče Trandžamenta i tamo neko živi, tj. ne može da živi tri dana pre i tri dana posle Exit-a od buke iz kampa, o buci sa Tvrđave da ne govorim!
  • az

    28.06.2012 09:26
    Ovo je odlicnO!
    Uslovi na Trandzamentu su ocajni. Nema nigde hlada. Ovo je najbolja lokacija za turiste od kojih nam zavisi ekonomija u ova 4 dana. Novosadjani, budite ponosni sto imate festival koji je poznat sirom sveta. A ti turisti dolaze iz mnogo civilizovanijih sredina. Nece nam unistiti ns. Ja se vise plasim nasih srednjoskolaca koji se napiju, potuku i izbodu nozevima, ali na to se brzo zaboravlja. EXIT
  • 28.06.2012 09:24
    pouzdana informacija: od sledece godine nas exit nece vise maltretirati.
  • nsja

    28.06.2012 09:23
    Koje lud?
    Sramota nisu ljudi platili kabine da gledaju drogirane strance! Imamo mi iovako dosta drogiranih!!! Pa ti setaj dete strandom!
  • Suza

    28.06.2012 09:17
    Sta reci a suzu ne pustiti.
  • ns

    28.06.2012 09:16
    Ovi sto pricaju o nekim špricevima i drogama se vidi da nemaju pojma o životu u NSu. Prvi put cujem da je dop droga za žurke (a ne znam za sta se drugo spric koristi), pretezno se konzumiraju ekseri i spid a toga verujte u svakom klubu u gradu moze da se nabavi bez problema. Droga se nabavlja kao zvake, a to nije samo za vreme exita, ali lako je svaliti svoju krivicu na strance i bezati od problema jer jelte u NSu preko godine nema narkomana na svakom koraku. Inace exit je prsotina poslednjih par godina.
  • ns ja

    28.06.2012 09:14
    exit kakav kamp bre?!
    Ne znam zašto se neko uporno trudi da ogadi EXIT svim normalnim ljudima? Lično ne volim exit niti da me neko prisiljava da se po vrućini skupljam ili da imam restrikcije vode usred leta zbog nečijeg privatnog profita!!!? ALO!!!??? P a da li ste normalni? Ja hoću, i svi građani NS, da nam pokažete bilanse nakon održanog festivala (naravno bez kampa na Štrandu niti na izvorištu vode!!!)Da KONAČNO vidimo toliko pominjanu KORIST GRADA ili možda ŠTETU ?! I kakvi kampovi BREEE? Eno im hoteli KAO SVUDA U SVETU, pa neka kampuju! Šta, nemaju para? Pa koji će mi moj turisti koji nemaju para?!! I to još da nas akaju 7 dana drekom, bukom i klošarenjem?! Takva Evropa mene i 90% građana ne interesuje!!!! Ili fino, kamerna scena, kultura i ponašanje, kao i dress code kad si u gostima plus novac ako si turista, ili marš smaraj , prljaj i tandrči na drugom mestu!!!!!!
  • Agronom

    28.06.2012 09:14
    Izdajem 5 jutara zemlje, pored Tise, u Čurugu, za Egzitov kamp!!
  • 28.06.2012 09:13
    13
    A to znači da ove godine netreba ići na Štrand da se ne zarazimo od "elite" sa zapada,bednici gradske vlasti sebi dozvoljavaju previše,teraju nas da gledamo gomilu ološa,teraju da deca gledaju gomilu narkomana i nastranih pa da pomisle da to tako treba,bože moj pa oni su sa zapada.Fuj...
  • Laza

    28.06.2012 09:12
    Exit - JKP Zelenilo
    Pa čije je zelenilo u ovoj podeli vlasti i ko je Predsednik Skupštine Grada DJ Sadam ,pa šta ste pomislili da on brine za grad i gradjane pa ovi iz Exita Tima su mu super pajtosi sve se deli bratski ,naravno o trošku Grada I Građana Novog Sada ,Pavličiću ,pokaži se i budi pravi domaćin grada Novog Sada ,zaradićeš poštovanje ,a to je više id svega drugog u ovoj blesavoj situaciji.Pozdrav nezavisnom 021.!!!
  • vesna

    28.06.2012 09:12
    Može im se!!!
    Kako bi bilo lepo da se kamp smesti kod Miletićevog spomenika!!!
  • Milan

    28.06.2012 09:11
    Bice problema
    Bojim se samo da ne bude problema, kad male patriJote koje krive zapad za svaki svoj problem, dodju... Iskreno se nadam da gresim. Mali je prostor, velika koncentracija ljudi.
  • novosadjanka021

    28.06.2012 09:09
    Štrand
    Sremac, zaslužio si odgovor. Stvarno si zalupat." Novosadjani po kabinicama" kuvaju već 40 godina i nikog ne teraju da dolazi da ih gleda.I nikom ništa ne uzupriraju.
  • Toma

    28.06.2012 09:03
    Lopovluk +Bezobrazluk= EXIT TIM
    Dokle više da u privatne Đepove se slivaju ogromni novci ,donacije grada ,pokrajne ,Min kulture ,nevladinih organizacija ,nekih ambasada ,TOKENA i td .i td. a oni istu priču nemaju treba im ,pa gde su naši i vaši novci.Zašto na vreme se nije počelo sređivati deo obale na ribarcu oko Šodroša i sama plaža Šodroš a tu je i kasarna koja zvrji prazna ??.Pa da ovaj narod i grad imaju neku korist od exita das epostave tuševi uredi plaža pristupni putevi a ne da bude ruglo (Šodroš) ovoga Grada koji se dići Čistoćom i kulturom ,tako bi trebalo da bude ,obostrana korist ,a ovako samo se pune đepovi pojedinaca u saradnji sa čelnicima Skupštine Grada u odlasku .Prijato ,i pozdrav uredniku !
  • redzi miler

    28.06.2012 08:59
    ...
    ајте молим вас,искрено,гора локација није могла бити изабрана. размислите о последицама,а и о томе колико ће се њих утипити,ил бити у могућности да се утопе онако пијани и удопани
  • jova

    28.06.2012 08:56
    Nadam se da ce spasioci da traze povisicu!
  • Man Not Machine

    28.06.2012 08:54
    Ko visoko leti
    Izjava misteriozne organizacije Exit da se eto, mi seljoberi iz Novog Sada moramo ponositi sa strancima na Strandu i savijati kicmu je najbesprizornija do sada. Oni koji bi da gradjanima nabijaju svetske svetonazore i standarde, prvi se ne drze takvih pravila, jer privatni visokoprofitabilni festivali svuda na svetu placaju zakupe gradskih povrsina, nijedan festival ne dobija milione evra od drzave, nijedan festival u Evropi ne guta budzet kulture jednog celog grada vec deset godina, svi festivali na svetu podnose detaljne godisnje finansijske izvestaje, izdaju fiskalne racune i imaju zabranu organizovanja festivala u/na kulturno istorijskim spomenicima. Takodje, nijedan festival na svetu ne resava problem kampa u mesec dana pred pocetak.
  • 28.06.2012 08:51
    Dada
    Katastrofa.To je nedopustivo.Pa zar tamo gde ima dece ,štrand nikad nije bio lepši ali posle ovog strašno .
  • jaaa

    28.06.2012 08:50
    Užasnuta - Pa dokle više!?
    Popodne idem da prošetam po centru, nadam se da ću te videti kako prva pokrećeš akciju.
  • AleXa

    28.06.2012 08:49
    Ako si velika firma
    onda se tako i ponasaj. Velika firma sa velikim imenom, solidnim prihodima, normalno je da ima i velike rashode. Oces festival jos nekoliko godina da radi? izvoli preskociti par novih kola i stanova ove godine, plati vojsci kasarnu na trandzamentu i sve kul.
    Igrati se velikih biznismena i faca, al ako moze da nema troskova, mozes samo kad si kod mame i tate... ili kad si u Srbistanu
  • 28.06.2012 08:46
    Marš u Šišatovac
    Štrand je novosadska plaža, a ne letovalište narkomana i sidaša!
  • Darko

    28.06.2012 08:34
    Evropa ;-)
    http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/557147_491151724235527_922239643_n.jpg
  • Maja

    28.06.2012 08:30
    Narod je besan, a svoj bes ne ume da izrekne kako treba. Nisu vam festival i gosti krivi za probleme u zivotu, vec korupcija na svim nivoima. Realno, Novi Sad ceo lici na jednu veselu sarenu zurku kad dodju gosti. Nisu neka svetska elita, niti pronose posle nase ime po svetu, nego klinci radnicke klase iz Evrope, ponajvise UK. U isto vreme nisu nikakvi narkomani, heroin je prevazidjen u svetu, sad se koriste sinteticke droge, tako da prestanite sa spricevima, to jos samo nasa sirotinja koristi. Jeftin alkohol im sasvim odradi posao. Ono sto jeste problem, je finansiranje Egzita, sto privatna firma dobija nase novce, sto ne placa porez na zaradu, sto koristi tvrdjavu (izvoriste vode, strand), i sto zbog korupcije to sve prolazi. Da je taj deo regulisan, niko ne bi imao sta da zameri.
  • spageta

    28.06.2012 08:17
    Odlicno
    Toaleti na Strandu ne lice ni nasta, a tek ce tada biti horor....
  • Zoran

    28.06.2012 08:16
    Zelenilo nema love
    Zelenilo nema love!!! U tom grmu leži zec!!!
    Danas je sve lova i sve marketing.
    Biće skraćivanja rukava :-)))
  • Gandža

    28.06.2012 08:14
    Trandžamenat
    Ja sam ipak za to da camp opet bude na trandži jer ja sam tamo prodavo cigare i rakiju i još svašta nešto u jednoj kući na Ribnjaku i nisam imo problematiku jer bila privatna kuča i moj gari je tamo gazda pa drotovi nisu smeli da udžu tamo!
    Pozdrav bratu Panteliji!
  • bubble

    28.06.2012 08:11
    @Anonimus - Rasa sa salasa
    koliko se sećam, poslednji put kada je tamo bio kamp je poginula devojka kad je pala grana na njen šator.
    Mada, i ja takođe mislim da je to mesto bilo najidealnije za kamp.
    Bilo bi lepo kad bi bolje obezbedili to mesto i smestili tamo ljude i svima lepo :D
  • sokoy

    28.06.2012 07:37
    koliko ste samo rigidni i zatvoreni.. prosirite vidike :)
  • Užasnuta

    28.06.2012 07:30
    Pa dokle više!?
    Pa ima li kraja glupim idejama i bahatosti pojedinaca? Nemam ništa protiv EXIT-a i gostiju koji dolaze u NS. Naprotiv. Ali bezobrazluk ekipe koja stoji iza EXIT festivala je beskrajna. Ako i preko ovoga predjemo olako, samo gundjajući, onda zaista zaslužujemo da nam se svaka šuša posere na glavu. Novosadjani, nemojmo ćutati više! Štrand je naš i tu nema mesta za toliki broj posetilaca. Ovo je užasno loše rešenje! Predlažem da se pod hitno organizujemo, pokrenemo peticiju protiv ove glupe ideje i na kraju, ako je potrebno i da organizujemo svakodnevne proteste protiv ovog bezumlja. Neka idu lepo na Trandžament u kasarnu. Tamo zaista nikome ne smetaju, a imaju sve uslove za normalan život i Tvrđava im je blizu. Akcija ljudi! Odmah danas!
  • neko iz mase

    28.06.2012 07:29
    @Sremac
    Svaka ti je na mestu...... kao da si mene pitao za misljenje :)
  • 28.06.2012 07:20
    A svima nama rastu magareće uši.
  • 28.06.2012 07:20
    Rasa sa salasa
    Meni samo nije jasno, kad vec seljakaju taj kamp naokolo, sto ga lepo ne vrate tamo gde je najduze i bio, kod faksa? Zaboravio sam kome tamo smeta?!
  • Шмрк

    28.06.2012 07:20
    @Loš potez
    Јесте лоше да бахати Егзиташи могу да покажу прстом где хоће и да им се то омогући али теза да је камп Егзита смештен на Штранд да би у коначној инстанци завршио у Београду је параноидна теорија завере.
  • mozda

    28.06.2012 07:17
    i objavite,hvala
    2007.god kad je poseta stranaca exitu bila rekordno velika,dolazili su na strand,kulirali na +36c i nisu pravili nikakve probleme,cak je bio i jedan splav njima posvecen za after
    ne bi ni sad trebalo da bude problema ako ce kamp biti izolovan od ostalog dela stranda,kao sto se to uvek i radi...
    jedina losa vest je da ce tih dana biti smanjen kapacitet stranda a to cemo valjda preziveti,zar ne?
    exit je jedna od nazalost retkih lepih vesti koje su o ovoj sivoj zemlji otisle u svet
  • bubble

    28.06.2012 07:14
    Volim Exit
    i volim gomilu stranaca u Novom Sadu.
    Ali mislim da nisu mogli odabrati goru lokaciju za kamp.
    Recimo da očekujemo da će svi biti pristojni i trezni, to je ogroman broj ljudi na mestu gde dolaze roditelji, babe i dede sa malom dečicom, gde im je iovako glavna briga da se dete ne izgubi/odluta/povredi a sa dodatnim strancima, briga je veća.

    Što se tiče ponašanja, mislim da ne mogu nadmašiti nas same od pre nedelju dana na dotičnom mestu.
  • KOMŠA

    28.06.2012 07:11
    Narkomani,sidaši,špricevi heroina i deca na Štrand
    Tako je ,postavite sidaše,cirozičare ,hematitičare,narkomana kod dece na Štrandu.
  • NS

    28.06.2012 06:58
    MA daj, to je neverovatno. I ovako je gužva na Štrandu, samo nam još fale ti brljavci. Teška sramota i protekcija. Neki dan još videh da se studentski domovi u NS-u izdaju na sajtu Egzita kao hosteli, kome idu te pare, studentima?

  • Bisa

    28.06.2012 06:55
    ne nikako
    Molim Vas nemoj te praviti exit kamp na strandu, bice frke mislim tuca, a to nam ne treba.Na malom prostoru toliko ljudi.Stranci dobro raspolozeni, pijani, a nasi klinci nadrkani i pijani, drogirani i pri tom puni mrznje prema svakom ko nije Srbin.Mnogo vise nasih narkomana ima na tom festivalu nego stranaca.Oni se samo dobro prebiju od alkohola zadremaju na usijanom asfaltu i to je to. A nasi samo da pokazu silu i jedva cekaju nekog da prebijum pokradu, a sad imaju jedinstvenu priliku nekog i da utope s obzirom na tu kolicinu mase!
  • Pop plivač

    28.06.2012 06:50
    Kako god pogledaš, neko će se udaviti
    Daj Bože da ih samo bude udavljenih u sopstvenim mešetarenjima
  • Mina

    28.06.2012 06:50
    Kako god EXIT mora i treba da ostane u Novom Sadu. Oni što se bune protiv EXITA u stvaru su nezadovoljni sami sobom i nikada im ništa dobro nije.
  • 2+2

    28.06.2012 06:47
    2+2
    2007.god kad je poseta stranaca exitu bila rekordno velika,dolazili su na strand,kulirali na +36c i nisu pravili nikakve probleme,cak je bio i jedan splav njima posvecen za after
    ne bi ni sad trebalo da bude problema ako ce kamp biti izolovan od ostalog dela stranda,kao sto se to uvek i radi...
    jedina losa vest je da ce tih dana biti smanjen kapacitet stranda a to cemo valjda preziveti,zar ne?
    exit je jedna od nazalost retkih lepih vesti koje su o ovoj sivoj zemlji otisle u svet...mislite o tome
  • 28.06.2012 06:38
    Gramatika
    Gandžo, piše se svetski,a ne svecki. Prelistaš malo gramatiku,pa na Exit. =)
  • Sremac

    28.06.2012 06:33
    Svačije ničije
    Što se mene tiče neka stave gde hoće.Bilo bi zanimljivo videti šta o tome kažu oni koji te iste " narkomane " šišaju na svakom koraku za stanove,hranu,piće,taksi.Sa jedne strane oni su " prljavi,ružni,zli,narkomani " a sa druge strane daj da šišamo boraniju.A što se tiče štranda pre neki dan sam bio predveče i to drugi put za mojih 45 godina života u NS i dosta mi je za narednih 10 godina.Gomila polupijane balavurdije,nafrakane sponzoruše sa sve šminkom na 40 stepeni,uspešni bizmismeni,domaćice sa sve svojim šerpicama sa đuvečom i boranijom koju kuvaju po svojim kabinicama
  • novosadjanka

    28.06.2012 06:31
    sramota za zelenilo
    Sva godine se ruinira nasa bastina - tvrdjava, sada ce da nam ruiniraju i ono sto papreno placamo - strand. Mislim da je zelenilo prevrsilo svaku meru, nemojte misliti da je to samo exitovo maslo. Minimum sto bi trebalo da urade je da tih dana gradjanima ne naplacuju ulaz. Sto se tice exitovog kampa, svake godine isti problem, svake godine 5 dana pred exit oni pookusavaju da rese taj problem ...neprofesionalno.
    Onaj deo "stavice kamp u cosak stranda" me je posebno nasmejao...kao da je kamp toliko mali da moze da stane u COSAK i kao da strand ima zabacene coskove u koje gradjani ne zalaze i cije odrzavanje ne placaju. Sramota treba nesto preduzeti.
  • 28.06.2012 06:31
    Rodni, ostalo je još samo da sjebeš Štrand i ti si svoju misiju završio!Ionako nisi Novosađanin, pa te to nimalo ne pogađa!
  • Stari štrandaroš

    28.06.2012 06:25
    otpor
    Šta će biti ako stari posetioci Štranda, jednog od retkih mesta na kojima je opstojavao stari Novi Sad i Novi Sad onih koji su došli i zavoleli ga, posedaju u taj ćošak koji je predviđen za kamp Exita? To bi bio miran otpor. Ima li obezbeđenje Štranda ovlašćenje da ih ukloni?
  • gobo

    28.06.2012 06:18
    strasno...nemam komentar....sve cu da odem na blagajnu stranda d ami vrate pare za godisnju kartu posto vise nije bezbedno da sa malom decom krocim tamo, a kamp je prevrsio svaku meru..
    gde ce da stipnu za kamp? nema tu mnog mogucnosti..to su tereni za odbojku na pesku i zelena povrsina kod njih...
  • Limanac

    28.06.2012 06:14
    Divota
    sad će dileri droge lakše operisati. Izmešaju se sa masom poštenih ljudi na Štrandu a policija je i ovako nemoćna i nezainteresovana. Jalov je ovaj narod kad dozvoljava ovakvu vlast i ovakve rabote,
  • novosadjanka

    28.06.2012 06:02
    kamp
    Oni kojima smetaju desavanja u gradu (ne samo EXIT) neka se preslele u selo...tamo imaju mir i tisinu, dom zdravlja, skolu, ostalo ima od grada i ne treba, to su oni sto ne znaju ni za pozoriste, ulicne svirace...
    Novi Sad je i bez EXIT-a zaprljan od strane njenih stanovnika, narkomana i budala ima i bez EXIT-a!
    Oni koji zele izolaciju, neka idu u manastir! Najbolje da ugasimo svetlo, pa svi na spavanje, dok ne pomremo u miru i tisini... e necemo.
    I da, idemo i na EXIT, pa na Vodova fest (u problem, i to je na selu) :)))), pa ulicni sviraci, jazz i ....docekajmo goste iz sveta kako treba, vidimo malo i neke druge, a ne samo sebe!
  • 28.06.2012 05:54
    1.Da li ce ta "svetska elita" PLACATI ulaznice

    2.I sada ce na Strandu biti STECISTE novosadskih i svetskih narkomana, a dileri droge sada trljaju ruke, evo im dobre zarade
    i sto je najvaznije, SVI SU OKUPLJENI na jednom mestu,
    i ne moraju juriti svoje kupce i bratno

    3. Da li ce posle "elitnih" posetilaca ostati citave lezamlje,suncobrani, i sve ostalo sto je namenjeno za odmor i razonodu, kako odece tako i odraslih korisnika Stranda


  • brat Pantela

    28.06.2012 05:49
    @Gandza
    @Gandza Brat Pantela te pozdravlja. Kao sto kazes bice extra kad pocne sveCki festival.
  • Toroman

    28.06.2012 05:48
    Još ova ... sledeća godina možda pa i Vama iz egyita da vidimo kraj ... Sledeće godine će bina, kapm i sva bratija stati ispod mosta. Hoteli prazni, karte ne idu, privatan smeštaj niko ni ne pita... pucate bre kao čamova daska a kapm bi želeli na glavu da nam popnete... šic bre
  • novosadjanka021

    28.06.2012 05:35
    kakav užas
    Exit na Štrandu? Kako i zašto ? Zašto jedna privatna firma završava privani posao o trošku građana? ? Ovo je takva bahatost i arogancija gradskih vlasti da nema dalje. Novosađani reagujte, molim vas.
  • Petar

    28.06.2012 05:23
    Nadam se...
    ...da će neko, nekada, odgovarati za svu ovu zajebanciju!!!
    P.S. ne verujem u božiju pravdu, samo zemaljsku!
  • Paja i Jare

    28.06.2012 05:22
    Dokle više
    Kako je krenulo ima iz stanova da nas iseljavaju ta četiri dana. Nikome nista ne plaćaju a očekuju da neko bude fer prema organizatorima.
    Dodje vikend kada treba da se građani malo odmore na štrandu a oni će da gledaju kako ovi skrnave po plaži.
  • 28.06.2012 05:22
    niko nece crći za ta četiri dana, gde god bili....
    tako da...
  • Pop

    28.06.2012 03:49
    Koliko ce Exit da plati Zelenilu i da li ce uopste?
    Na osnovu cega je procenjeno da na Strandu ima mesta?
    Gde na Strandu i koji ce sadrzaji zbog toga biti "ugaseni" na Strandu?
  • 28.06.2012 03:48
    zar je moguce?!
    Exit kamp na Strandu?!?
    Hocemo li se ove godine ijednom okupati na Strandu?
    Lepo je pocelo leto. Tuce, sad ce pijani... Pa ljudi secate li se ranijih godina kad je kamp bio kod fakulteta? Od exitovaca se na Strandu nije moglo ziveti. Preglasna muzika je jos najmanji problem ali sve ostalo...
    Razocarana sam. Ima li kraja bahatosti Exit-a?
    Pita li iko nas gradjane?
    Ne zelim da cistim smece koje ostavljaju iza sebe. Radnici Stranda fizicki ne mogu stici da budu na svakom mestu i da stalno ciste. Pita li njih iko ista? Hoce li Nozinic i ekipa cistiti i drzati ih pristojnim. Ne zelim da gledam hocu li stati u povracku.
    Nas nekoliko porodica je ove godine jedva doslo do kabine, imamo jako malu decu i nikakve mogucnosti da odemo na bilo kakvo letovanje. Treba li sad da osudimo decu na kucni pritvor dok se ekipa ne izdovolji Stranda? Kamp ne traje cetiri dana nego duze.
    Zasto?
  • Gandža

    28.06.2012 03:30
    Super!
    Ideja je odlična i jedva čekam!
    Uostalom, to je samo nedelju dana, a matorci, roditelji sa malom decom i neurotičari, neka se malo strpe tih pišljivih nedelju dana dok traje jedan pravi svecki festival!
  • Milence

    28.06.2012 00:34
    Skandal
    Ovo sa EXIT-om je već pravi skandal.
  • Fluxmeister

    28.06.2012 00:13
    najbolje rešenje
    Najbolje bi bilo da premestite Exit u Beograd, pa nikome neće da smeta i biće uređeneo.
    A možda bi još bolje bilo da ni nema Exita, tako će svi da imaju svoj mir i neće se buniti ni zbog čega.
    I možda bi još bolje bilo da batalimo celu državu, jer onda neće biti nikakvih problema.

  • tamo neki

    27.06.2012 23:43
    kradja
    ovo jer raj za lopove tako da svi banjavajte i kradite kad dodje gamad smrdljiva!!
  • JA

    27.06.2012 23:30
    ???
    A ŠTO SE DROGIRAJU? SVAKI TREĆI, ČETVRTI?!
  • D

    27.06.2012 23:26
    Ima li nešto što EXIT ne može!?
    Radio sam u kampu četiri godine. Nagledali smo se baš svega i svačega. Mislim da bi kamp morao biti izolovan od normalnog sveta a vi shvatite to kako god hoćete.
  • 27.06.2012 23:25
    @Da li je ovo stvarno u interesu Exita ili je
    Sve sto vodi sticanju profita je u interesu Exita, a Novosadjani su samo kolateralna steta. I zabole me sta ce ti mladi ljudi pricati kada se vrate u svoje zemlje, njih tamo zarezuju koliko i mi ovde lokalne klosare. Jedino ovde ima toliko iskomleksiranih da im apsolutno sve ugadjaju samo zato sto su iz EU. Tamo bi za to kako se ovde ponasaju dobijali prijave.
  • 27.06.2012 23:07
    Ovo ponasanje Exita polako prelazi u terorisanje gradjana.
  • Lala

    27.06.2012 23:06
    jeej
    Ovo je super ! Ovi sto pisu lose komentare,kukali bi da je i na Marsu jer ne vole NS :P
  • 27.06.2012 22:44
    Mogli smo da biramo da nam pisaju u vodu ili da nam deca nalaze spriceve u pesku, a sve zbog toga sto exit nece da plati vojsci za kasarnu. Necu da kazem da su mogli da nadju bolju lokaciju, jer je svaka lokacija za ovu namenu u Novom Sadu losa. I festival i kamp treba da se izmeste na neku poljanu van stambene zone.
  • Justicija

    27.06.2012 22:36
    Ne podrzavam.... ceo grad je postao taoc jedne privatne firme koja nam uzurpira grad i unistava spomenik kulture
    a nikom ne podnosi racun za pare koje dobija od grada i tom istom gradu ne placa ni struju ni vodu ni sad taj strand
  • Maja

    27.06.2012 22:33
    DA LI JE OVO MOGUCE???
    Zatecena i bez komentara......
  • ns

    27.06.2012 22:31
    pa majku mu gde na štrandu, ionako nema dovoljno mesta za komociju još kad zvezda upekne pa svi nagrnu. hiljade šatora i propratnog organskog i neorganskog sadržaja, zašto!!!???
  • Loš potez

    27.06.2012 22:31
    Da li je ovo stvarno u interesu Exita ili je zadnj
    Ovo je jako loša ideja. Ko god je doneo ovakvu odluku ili je glup ili je primoran ili hoće namerno da minira Exit. Zašto? Razmislite o posledicama. Onaj ko misli da će boravak tih ljudi na Štrandu doprineti bogatstvu doživljaja je ili budala ili pokvarenjak.
    Kada se ti mladi ljudi vrate u svoje zemlje će pričati o sukobu sa, recimo, starijim sugrađanima i porodičnim ljudima sa malom decom na Štrandu koji će iz objektivnih ili neobjektivnih razloga u specifičnom ponašanju exitovih kampera videti problem. Takvo "mešanje" i na takvim lokacijama se ne praktikuje nigde u Evropi, debelo stojim iza toga jer sam putovao i video. I onda se taj neko ko je sve zamutio iznenada pojavi sa rešenjem da se Exit premesti u Beograd jer tamo ima gde da se napravi kampus. Da li to možda neko hoće? Razmislite.
  • Miki

    27.06.2012 22:13
    Broj utopljenih
    ce biti dvocifren


    Nije lose, grad ti sredi plazu, svu infrastrukturu vec imas, nista para za to ne das...cist profit

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna