Novi Sad
30.07.2012.
05:10 > 17:25
Premijer Srbije i prvi čovek SPS Ivica Dačić juče se po prvi put oglasio povodom prekomponovanja vlasti u Novom Sadu kazavši da će se to najverovatnije desiti u narednih nekoliko dana.
  • 02.08.2012 10:11
    ĆORKA
    Udri milicijo moja,sve u aps,ćorka je za sve i ove što nedaju vlast i za ove koji čekaju da je uzmu,samo mali zatvori neće biti mesta za sve ma bre prave škole ,bolnice velike a zatvore male,gdećemo da smestimo tu bagru smrdljivu
  • Neutralac

    31.07.2012 07:14
    Izlazak iz vlasti ne znači novu pobedu
    Ovde su najčešća 2 polarizovano pristupa gledanju na razvoj situacije - ili će biti Vojvodina Republika, ili će strašni Beograd sve pojesti i oteti Exit. Zašto unapred proglašavate bitku izgubljenom ili dobijenom? To čak ni Dinkić ni Dačić nisu tako rekli. Mogućnost je da SPS izađe iz vlasti, a da SNS ne može , što je i realno, da uspostavi novu i pouzdanu većinu. Šta ćete onda? Da penušate i pizdite jer nećete imati na koga jednosmerno da okrenete svoje nezadovoljstvo. I mislim,da bi neka status quo situacija dobro došla da i jedni i drugi pokažu svoju nemoć. Zato i centrale iz Beograda promenu vlasti najavljuju kao mogućnost, a vi to shvatate kao konačno rešenje. Ne žele da se uhvate za vrbov klin situaciju u NS.Pa vreme je da se pokaže ko koliko stvarno ne vredi, ko samo gomila funkcije , i trapavo i sitnosopstvenički(jeste li zaboravili ovaj smešni izraz)traži ili nudi polovična rešenja( koja su daleko i od kompromisnih). Ljudi, pamet u glavu, ni novi lokalni izbori neće tako lako dovesti do katastrofalnog rezultata, ako i vi pojedinačno znate šta radite, a ne samo da lupate u talambase. Treba živeti na ovom prostoru, a ne samo prepričavati reči političkih bukača i tzv.lidera.
  • mina

    30.07.2012 13:19
    IZLAZITE SOCIJALISTI NISTE NI POTREBANI
    Kolika znam da računam potrebno je 40 odbornika
    DS 18+ LSV 12+RDS&SPO 9+ mađar 1=40

    Samo u ovakvoj kombinacija Đilas gubi Beograd, IMAM PITANJE ZA VRH DS a DA LI ĐILAS VREDI KAO CELA SRBIJA & NOVI SAD ILI VIŠE...
  • vojvodjanka

    30.07.2012 13:05
    brzina
    Baš vam hvala, sve ovo što sada radite (Dačić, Dinkić i kompanija)će samo ubrzati proces jačanja Vojvodine i dobijanje većih ingerencija. Svakim danom nas je sve više - mislite o tome!
  • milosevic

    30.07.2012 12:16
    ...
    svaka cast sns-majstori
    ovo kidanje lokalnih vlasti nam ni milosevic nije radio
  • 30.07.2012 11:26
    opet ista prica ili slicna
    Tako vam i treba oni su vam trebali pre 4 godine da bi vladali prethodne 4 godine a sad ti su vam ledja okrenuli a i gradjani su vam ledja okrenuli jer ste sa njima shurovali i vladali , hvala ali vise ds-sps ni u kom slucaju pokazali su se lepo bas obe partije + crvene ste u zivot vratili ,vi zuti da da vi i niko drugi
    Pozz
  • Gradjanin

    30.07.2012 11:00
    Kvalitetan rad ili !
    Samo jedan detalj o radu Novosadske vlasti,pred skupstinom grada viore se izbledele stare zastave a novogodisnja rasveta jos uvek nije skinuta sa bandera pred samom skupstinom.Svaki u ovoj zemlji zna da se dobar domacin po praagu poznaje.Vazno je samo smestiti guzu u koznu fotelju,crnu Skodu i sto vise upravnih odbora u gradu.Kako je tebi Gradjanine,nevazno je.
  • SPS

    30.07.2012 10:45
    koalicija sa DS
    Pa "dragi" SPS-ovci raskinite koaliciju sa DS i u Backom Petrovcu pa da imamo nove izbore!

    Hvala na doslednosti?
  • P

    30.07.2012 10:18
    Smena nego sta.
    I ovo sto se sad dogadja i to je volja gradjana. Isto kao sto je volja gradjana u Bukovcu bila da na zadnjim izborima pobedi Romska partija ili kako se vec zove.
  • 30.07.2012 09:51
    politika bez morala i principa
    u porno filmu kada ih ugledate u kadru sve te aktere mozete ocekivati da ce jedni sa drugima sve da rade, pa mogu i politicari isto tako jer ni njihov moral nije veci od aktera pomenutih filmova...ili koja ce dama sa kacke petlje da odbije priliku da zaradi eto zato sto joj se moral i princip isprecili
  • 30.07.2012 09:46
    svi zajedno jad i beda
    Sve su to ostrascene budaletine koje zive kao da nikada nece umreti a kad budu umirali umirati ce kao da nikada nisu ziveli...jeste sreca je da ne mogu za taj opljackan novac da kupe zivot ali mogu da izgube mir
  • Jeremić

    30.07.2012 09:36
    @ Miki
    Kako su "želeli" da uđu u sastav Srbije ?! Ne sećam se da je bio raspisan neki referendum,za tadašnje žitelje Vojvodine, već naprotiv, zna se čija vojska je prešla Savu na Legetu u Sremu sa oružjem, smatrajući da je ovo ovde ratni plen, kao i neki drugi delovi bivše države... Sva problematika i počinje od toga što je Srbija htela da glumi imperiju, poput Velike Britanije, i sad joj se to obija o glavu...
  • POKORNI

    30.07.2012 09:20
    Vrh
    Sreca je da ne mogu kupiti zivot.Ipak na kraju moraju svi krepati.
  • 30.07.2012 09:03
    @
    Anonimus
    11h?! Pa da, bude se ligaški kadrovi po JKP i rade svoj posao. Po staroj sistematizaciji!

    Po komentarima i odnosu zelenih i crvenih glasova, ja bih rekao da se "oni drugi" tek sad bude da odrađuju posao. Ajd pali.
  • Miki

    30.07.2012 08:48
    @Sremica
    a kakav je to nas duh predaka? moji preci su zeleli da Vojvodina udje u sastav Srbije
  • Ljuska bez kikirikija

    30.07.2012 08:47
    Videti Canka u opoziciji i na republici i u gradu
    NEPROCENJIVO
  • 30.07.2012 08:40
    11h?! Pa da, bude se ligaški kadrovi po JKP i rade svoj posao. Po staroj sistematizaciji!
  • Mrma

    30.07.2012 08:27
    Tužni zbore,,
    Ne dolaze oni da upodobe, već da
    UPOKOJE,,,
  • Duda

    30.07.2012 08:24
    Sevicu bolje se bavi infektivnim bolestima za koje si skolovan!
  • B

    30.07.2012 08:22
    Napred, Ivice!
    Ivice, samo napred! Sve što tvoj politički tata Sloba nije uništio, pokrao i upropastio, ti ćeš uništiti, pokrasti i upropastiti, siguran sam u to. Vojvođani nisu na "jogurt revoluciju" i masovne mobilizacije 91-ve odgovorili lustracijom i masovnim hapšenjima posle 5.10.2000. i sad su zaslužili sve što im se dešava. Njih vodi jedan klovn (Čanak) koji voza motorne sanke po NS i to mu je sve što zna i jedan lik iz "Mućki" - Igor Pavličić "Rodni". Ti znaš mnogo više, Ivice, ako ništa drugo - obećanja gaziš lako, vešt si sa koferčićima i menjanjem koalicionih partnera. Vladavina Slobe Miloševića se završila tako što su tokom bombardovanja 1999. pravljeni planovi evakuacije vojvođanskih gradova u Centralnu Srbiju, ako NATO izvrši pešadijski napad iz Mađarske i Rumunije. Tako će se završiti i tvoja vladavina i vladavina presvučenih radikala i pomahnitalog gitariste Dinkića, samo što će sad NATO moći da napadne i iz Hrvatske. Neki Vojvođani će otići da budu izbeglice u Centralnoj Srbiji, a neki će, kao ja, ostati da u novoj Austro-Ugarskoj budu građani trećeg reda, kao moj pradeda, ili da nas Mađari ubiju i bace pod led na Dunavu. Veruj, Ivice, i to je bolje od tvoje vlasti, makar je brže.
  • Sremica

    30.07.2012 08:07
    Znaci
    u ovoj srpskoj j.....j demokratiji nismo svi jednaki, ONI moraju da vladaju, MI bi trebali da im se potcinimo. Sram vas bilo, no upamtite: Vojvodina vam ovo nece zaboraviti. Koliko god nas gazili okupatori duh nasih predaka necete slomiti. Pa, da vidimo DOKLE??
  • hawk

    30.07.2012 08:05
    da se zna red
    Znači, umesto Rodnija, koji je prosto nesposoban, vraćaju se desničarski likovi koji su svojevremeno rušili Tvrđavu, prebijali glumce, zidali lažne autobuske stanice od nekoliko desetina miliona evra (!), i likovi koji su bogtepita koliko para oprali kroz koncerte koje smo imali svake dve nedelje.

    Ja sam za demonstracije, makar reda radi.
  • Stevara

    30.07.2012 07:59
    Monti Pajton
    Romi i Dveri zajedno ?! Hahahahahaha ! Pa tu nedostaju još samo preplanuli eksperti Čeda Istina i Pčelica USRalica !
  • Laloški valz

    30.07.2012 07:56
    Malo podsećanje: gosn Čanak dr-mr Nenad, pre 4 godine, na jaslama LDP-a, je ušao u vlast i odmah se odvojio sa svojim poslaničkim klubom. S druge strane, odkuda je to četničkom, monarhističkom SPO-u bliža ideja o Vojvodini Republici nego bilo šta drugo na "političko-ideološkom meniu"...?! To je politika! Jedino ne shvatam koji su to "viši" motivi koji zadržavaju SRS da prepozna trenutak, zaustavi haračenje Vojvodine, ne "čineći ništa, kao, PRINCIPIJELNO", dozvoljava-učestvuje u promovisanju ideje o otcepljenju Vojvodine...?! Možda, ovaj put, ipak moderator objavi komentar.
  • 30.07.2012 07:56
    Jogurt-revolucija 1.0
    Info za mladje od 25 godina:

    http://sh.wikipedia.org/wiki/Jogurt-revolucija
  • Perica

    30.07.2012 07:56
    Mali sloba
    Mali Sloba je svima valjao kad je 2008 usao u koaliciju sa DS i LSV-om, i pored cinjenice (Youtube izjava Canka i Draskovica) da je Canak izjavio kako nema sanse da udje u koaliciju sa SPS-om. Sad je tako kako je.Sve ovo je volja naroda, mada mnogi nece biti sretni novom koalicijom ali isto tako mnogi nisu bili sretni ni prethodnom.U svakom slucaju ja licno nikad vise necu izaci na ulicu da podrzim ni jedne ni druge ali radujem se cinjenici da postoji sansa da DS ode u opoziciju.i jos nesto.Bice kako oni spolja odluce. Pitanje je samo ko ce od ovih domacih petokolonasa (ovde mislim na sve partije i stranke ) sprovoditi u delo volju tih mocnika . Nikolic je vec krenuo stopama Tadica. Dok narod gladuje on u Londonu gleda utakmicu vaterpolo reprezentacije, isti slucaj je bio i sa Tadicem . On Gleda Noleta a nas ko j...
  • verica

    30.07.2012 07:54
    pitanje
    "Imamo nelogičnu situaciju da SPS nije na vlasti u Vojvodini, a s druge strane SPS poštuje dogovor sa DS zbog čega se SNS naljutila i iz te ljutnje u pojedinim vojvođanskim opštinama pravi vlasti sa DS, a izbacuju SPS - objasnio je Dačić."
    Interesuje me da li su političari zbog toga da se ljute i ugadjaju jedni drugima, ili da poštuju volju gradjana? A što se tiče nelogičnosti, tu mali Sloba greši - logično je da SPS nije na vlasti u Vojvodini.
  • AleksandarVojvodjanin

    30.07.2012 07:54
    dill
    Sve je već dogovoreno!
  • AlexA

    30.07.2012 07:53
    meni samo nije jasno...
    a zbog čega mora da se "upodobi" (reč kao da je smisljao pukovnik Irinej sto virka iza spomenika čika Jove) svuda vlast i prekopira sa republičkog nivoa?!

    "... Ako u gostima, u jednom trenutku, više nije lepo i ne odgovara ti, onda se obuješ, uzmeš kaput i pođes kući..."
  • kvazi magistre

    30.07.2012 07:50
    svaka ti
    cas na ljigavosti, tebi svi dogovaraju .... i katolici i ljigasi i tomini... sve prolazi samo da mozes da otimas valja je tebe imao vuk kada je govorio o vjeri i nevjeri
  • Majuska

    30.07.2012 07:46
    ...
    Ovo je sve skupa odvratno, ali jedino ima smisla ako svi koji primaju platu a fakticki nemaju posao, ostanu bez te plate. Ipak je to sve na nasoj grbaci.Ako naprave takvu cistku po JP, onda ok. Ali ako sve ovo rade po sistemu sjasi Kurta da uzjase Murta (sto mi se cini verovatnijim) onda samo nastavljamo da srljamo u propast. Toga smo se vec nagledali.. na velika vrata i na sva zvona dobije otkaz neki broj ljudi koji je visak, a onda na mala vrata i bez ikakvog obavestenja javnosti, zaposle skoro isti broj svojih ljudi. Odvratno, da odvratnije ne moze biti. Istina je da su se ovi izbahataili i pustili korenje i treba ih malo pomeriti, ali isto tako ovi sto dolaze, ocima ne mogu da ih vidim. Tuga!
  • Dejan

    30.07.2012 07:44
    Da je apsolutista Pavličić slušao članstvo i narod bolje bi prošao. Ovako Igore vadi se sam, a to što si upropastio i ceo GO Novi Sad posledice će se tek videti. Asve samo da bi ti bio gradonačelnik. Čuj, po drugi put! Mnogo je!
  • BREZON

    30.07.2012 07:39
    Toma-Palčić dobar talčić ........
  • Del boy

    30.07.2012 07:28
    Apokalipsa NOW!
    Aveti prošlosti na čelu sa malim-zlobom koferčetom i info-vuletom, potpomognuti neobaveštenim dr-vojom i mlađanim maminim-večitim asistentom su TU pored nas i spremaju se da nam zauzmu grad.

    Lepo sam Vas opominjao dragi sugrađani.

    Vuče jel' te nije sramota svih žrtava od 9 marta na ovamo?
  • Laki

    30.07.2012 07:17
    Mnogo toga
    nije valjalo u funkcionisanju Grada.Izbori su prosli.Formirana je vlast.Ako ne valja,dajte mi iz Novog Sada cemo je menjati.Da li je u Nemackoj u svakoj opstini,pokrajini na vlasti Merkelova stranka?
  • 30.07.2012 07:17
    Mirjana
    Sramota sta sve ovaj mali Sloba sebi dozvoljava...trebalo ga je odstraniti posle bombardovanja...
  • Dragan

    30.07.2012 07:14
    paroh gospođinački
    Koj će mene vrne parinji (100 iljade i 70 iljade dne 19 april i 25 jun leta gospodnjeg)
  • Pera

    30.07.2012 07:12
    I šta reći ,nego konačno se oslobodismo tiranije
    A Čanak Ljigaš Nenad ,najavljuje demostracije ,nekakvu privatnu policiju -vojsku ,odmah ga privest na saslušanje ,Ljigaše ukinuti zbog podrivanje sistema ,Ili pustiti narod da im uzme meru ,on će pričati takve stvari u Srbskoj Vojvodini,baraba bio i ostao.
  • Maki021

    30.07.2012 07:11
    "Imamo nelogičnu situaciju da SPS nije na vlasti u Vojvodini....".
    Meni je to baš logično!
  • Veliki

    30.07.2012 07:05
    Haha koja prodaja od njihovog dobrog druga Dacica. Tako je prodao tadasnje radikale za izbore 2008... Pouka je, ne veruj malom debelom nikad!
  • Veliki

    30.07.2012 07:05
    Haha koja prodaja od njihovog dobrog druga Dacica. Tako je prodao tadasnje radikale za izbore 2008... Pouka je, ne veruj malom debelom nikad!
  • Бачванин

    30.07.2012 06:56
    ..НОВИ ИЗБОРИ...једино решење...
    ..ако СНС-ДСС-ДВЕРИ направне нову већину са Ромском партијом (плус СПО) коју су до јуче нападали и прозивали за куповину гласова и још што-шта онда ће стати раме уз раме са ДС-ЛСВ...ја у то не желим да верујем..боље је да за сада остане и ова садашња коалиција наравно без СПС па да се нађе модус и разлог како да се распишу НОВИ ИЗБОРИ (а разлога има то сви добро знамо).....овако ако буде као што је рекао Вучевић ем се крши воља Новосађана ем се морално дискредитују странке које су се дичиле својом доследношћу и принципијелношћу, немојте Вучевићу, Илићу и Паровићу да се брукате..
  • Petar

    30.07.2012 06:53
    Sve se vraća, sve se plaća.........
    Da niste (DS) tako tvrdoglavo insistirali na Pavličiću, kao kandidatu za gradonačelnika, uprkos lošim rezultatima i da ste barem malo oslušnuli šta građani NS-a, pa čak i članovi i simpatizeri DS-a, misle o njemu sada bi imali većinu u gradskoj skupštini i formirali bi vlast kako hoćete, ovako snosite posledice Pavličićevog (ne) rada u prethodne 4 godine!
    U ovom slučaju vam nisu krivi ni SpS ni LSV, krivi ste sami!
    Nadam se da ste nešto naučili iz svega ovoga, kao na pr: DA GRAĐANI NISU OVCE!
  • Autonomas

    30.07.2012 06:52
    Jogurt revolucija 2.0
    Jos' se pitam zasto nema jogurta po radnjama.
  • Boba NS

    30.07.2012 06:51
    cena
    bas sam se pitao cija je cena najniza. I eto SPO. Stvarno nisam ni sanjao da ce to Vuk dozvoliti. Sad, posto nam sudbinu kroje Beogradjani trebao Bi Vuk tu da presece, sem ako i na njega nije uticala kriza i oskudacija
  • SPS Vase Stajića

    30.07.2012 06:51
    Dve greške :
    1. SPS je lepo govorio Pajtiču da ne stavlja Rodnija za gradonačelnika - nije slušao. SPS je bio čak na ivici da li da ulazi u to, pa je Dačić prelomio da treba.
    2. SPS je izbačen iz vlasti u pokrajini. Druga grešaka koja je Dačića okrenuo u raymišljanju

    Pa ko bi to trepeo... ako mora OK ... ali ne mora !!!

    Baj Baj ... Više sreće drugi put Rodni !
  • Pobratim

    30.07.2012 06:47
    E moj Tadići! Rani kerove da te pojedu.
  • 30.07.2012 06:45
    Pa, pa... Svi u opoziciju a neko i u policiju... Za pljacku Novog Sada u proteklih 4 godine mora neko da odgovara! Za zaduzenje 36000000 evra koje ce vracati nasi unucici! Za pokusaj prodaje Vodovoda! Za zaposljavanje 2000 neradnika u JKP!!!
  • zvoncica

    30.07.2012 06:13
    za SPO
    niste radili kampanju za SNs.Radili ste za Ligu, pa ste se sad udruzili sa RDS.ne znate ni vi sta hocete.a kako bi i znali kad vam predsednik ispeva junacke deseterce coveku koji je izgubio na izborima.
  • panonius

    30.07.2012 06:04
    šibicari
    koferčiću i nekadašnji portparolu , šibicari sa pijace su gospoda za tebe. ali valjda će doći đavo kad-tad po svoje.
  • 13

    30.07.2012 05:59
    Slusajuci gradjanr Novog Sada,jedva cekaju da vise negledaju i netrpe torturu rezima gradske vlade,pa nikada gore garniture nije bilo kao u protekle cetiri godine.A uostalom oni su pokrali izbore i napravili od novosadjana majmune.Samo sto pre da ih negledamo,a iz fotelja na celu sa grdonacelnikom vecina njih treba u zatvor.
  • Nele

    30.07.2012 05:48
    Čista matematika
    SNS(15)+ RDS/SPO(9)+ SPS(7)+ DSS(5)+ DVERI(5)+ NOPO(1) = 42/78 = Zašto uopšte i imamo izbore???
  • SPO

    30.07.2012 05:32
    JELIĆU mr VLADIMIRE
    Pa da li smo mi SPO-vci radili kampanju za SNS.
    Sramota !!!
  • slaninar pravi

    30.07.2012 05:25
    Fuj
    Politika = FUJ!!
  • Svetozar Miletić

    30.07.2012 05:19
    Bogu hvala!

    Konacno ce sici sa vlasti ljiga i demokrate. Bogu hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna