Novi Sad
11.09.2012.
09:13 > 19:17
Postavljanje i održavanje podzemnih kontejnera u Novom Sadu vrši se nepravilno, zbog čega može biti više štete nego koristi, kaže za Radio 021 predsednik Gradskog odbora "Zelenih Srbije" Goran Čabradi.
  • Srećko Šojić

    11.09.2012 21:37
    Diglo se!
    Neko je tu dobru lovu dig'o!
  • Boris

    11.09.2012 21:22
    ...
    kontejneri su dobra ideja ali imaju dosta nedostataka. jedno od resenja bi bilo da nabave vise potpuno nepropusnih vreca koje bi samo menjali na licu mesta, tj pune praznili tek na deponiji. dignes punu, natovaris je na kamion, praznu postavis i odma dalje.
    ali zasto bi jednostavno kad moze.....
  • Djokica

    11.09.2012 20:01
    Podzemlje
    Što se ne oglasi tehnički direktor u Čistoći, on bi nam najbolje to objasnio.On je čak i zaposlio šnajderku u firmi koja bi trebalo da ušiva popucale džakove.A na zadnjem kolegijumu je predložio da Čistoća kupi zaprežna kola , pa da na njima montiramo hidrauličnu ruku za pražnjenje kontejnera.
    P.S. Da ga nema trebalo bi ga izmisliti!!!!
  • ...

    11.09.2012 18:51
    Kozmetika vs. zdravlje
    Ti podzemni kontejneri mislim da nikako ne bi mogli da dobiju neku sanitarnu dozvolu, ili saglasnost, s obzirom da se poklopci rukom otvaraju..... pa mi se sve čini da je to neko preko debele veze, i interesa, progurao..... Halo, lekari, ministarstva zdravlja - gde ste?!
  • xyz

    11.09.2012 18:43
    @Anonimus - Konstrukcija
    Neverovatna glupost, i nemar, to što se ti kontejneri otvaraju rukom, tj. što nema mehanizam sa papučicom! Leglo zaraze.. dovoljno ih je pogledati: pola njih su po poklopcima (i ručkama) k'o ispovraćani. Sve i da nisu i na oko prljavi, svakako je izuzetno nehigijenski.

    I džaba onda što se đubre ''ne vidi i ne smrdi'' iz starih, otvorenih kontejnera - koji se, bar, češće prazne.
  • Red i Zakon

    11.09.2012 18:06
    Ako su kontejneri projektovani. Projektant je verovatno o svemu razmisljao. Zatim je nadzor kontrolisao da li je sve izgradjeno po planu i da li su primenjene sve mere zastite. Potom je vrsen tehnicki prijem....
    Naravno ovde se moze ocekivati da su uradjeni bez dokumentacije uz improvizaciju i neprofesionalnost.
    Video sam kako se isti prazne. Ide obican kamion sa rukom koja podize dzak i potom ga stavlja u kamion. Tokom tog procesa smrdljiva tecnost curi iz dzaka. Video sam i kako se isti dzak cepa u ovom postupku i smece rasipa na sve strane kod Dunavskog parka a onda jadni radnici cistoce ogromnu kolicinu smeca rucno skupljaju i lopatama bacaju u istu korpu kamiona. Sramota!
  • 11.09.2012 16:53
    Konstrukcija
    Koliko se vremena provede u konstruisanju ovakvih stvari kod nas govori i to da ovaj kontejner rukom morate da otvorite, dok se u svim normalnim zemljama to radi papucicom za nogu, sto je daleko cistiji metod.
  • DekiNS

    11.09.2012 15:58
    Пазите на тајминг када су се опсетили да нешто није у реду са подземним контејнерима и да ће то утицати на животну средину! У нормалним земљама се прво на све води рачуна приликом пројектовања, а ви прво изградите, па онда анализирате пројекат. Биће да је све то због сутрашње смене власти, па се полако ограђујете од одговорности!
  • miki21

    11.09.2012 12:45
    mrzi me
    mrzi me da pisem o crnom liku i delu pomenutog gospodina koji je laznim podacima zavarao i grad i partnersku firmu u nazovi studiji opravdanosti preogromne i nicim stvarno poduprte investicije.Svako ima svoju strucnu cast i obraz, a izgleda i cenu. za velikog samozvanog strucnjaka i njegovu vernu koleginicu, a jos više da javnost ne ostane u zabludi: svaki podzamni deo kontejnera je hidroizolovani cilindar, to jest vodonepropusan, pa tek onda u njega ide vreca.sve što eventualno curi iz vrece ostaje u cilindru iz kojeg s moze po podrebi i zelji crpsti. za koga li i za sta ovaj sada lobira.
  • Tiberius

    11.09.2012 12:16
    ti-ns
    ne interesuju me motivi g. cabradija pogotovo jer su mu primedbe na mestu. svako ko je imao prilike da vidi praznjenje tih kontejnera je mogao da vidi da oni nisu nepropusni. naravno da su lepsi od starih limenih kutija ali bi ih trebalo uraditi kako valja.
  • Mirko

    11.09.2012 11:49
    @Pera
    Nikad imalo niti ce imati! Vracamo se u Austro-Ugarsku!
  • Ti-NS

    11.09.2012 10:57
    Interesi
    Gospodin Чабради се осећа директно оштећен постављањем оваквих контејнера јер више нема монопол на откуп картона и осталих секундарних сировина за своју приватну фирму, по багателним ценама од сиромашних Рома који су те сировине вадили из старих контејнера.
    Они који стално нешто примедбују нека предложе како би требали да изгледају контејнери у најужем центру града? Полупани, отворени, препуњени лимени сандуци на два или три од четири точка, из којих се шири ужасан смрад? То је боље решење од овога? Па неће бити! Него је неким професионалним партијским пљувачима најважније да опљују такозване жуте и да их оптуже ако је икако могуће за све проблеме човечанства од Христа па до сада. Господо маните се више те болесне острашћености и невиђене мржње.
  • G

    11.09.2012 10:25
    @Pera - zbog ovoga je neophodno da kompletiraš više od dva razreda obaveznog osnovnog obrazovanja kako bi znao da se Vojvodina odnosno grad Novi Sad nalaze u Republici Srbiji. Istina, ima i građana Subotice sličnih tebi koji pitaju slična pitanja - samo što oni pitaju kakve veze Vojvodina i Novi Sad imaju sa Suboticom.
    Prolazio sam jednom u momentu kada su praznili te kontejnere, to je katastrofa - ti džakovi imaju otvor u dnu, koji oni razreše i sadržaj istovare u običan kamion sa prikolicom, tokom čega dosta tečnog sadržaja se isprosipa po okolnoj ulici i trotoaru.
  • 11.09.2012 10:18
    izvor: dnevni list Danas
    Goran Čabradi

    Rođen 4. jula u Novom Sadu.

    Osnovnu i srednju školu završio u Novom Sadu, a zatim i građevinski fakultetet na fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

    Odmah nakon toga se zapošljava u JKP ’’Čistoća’’ Novi Sad gde se vrlo brzo susreće sa praktičnim problemima u upravljanju komunalnim čvrstim otpadom.

    Od 1997.godine do 2003. sa manjim prekidima je obavljao funkciju tehničkog direktora. Izgradnju prve fabrike za reciklažu na ovim prostorima smatra svojim velikim poslovnim i stručnim uspehom.

    Od 2004. godine suvlasnik i direktor privatne kompanije za primenu reciklažnih tehnologija - Depo Sistem d.o.o.

    Fabrika za reciklažu nije isto što i pogon za separaciju, što bi ovakav stručnjak trebao da zna, a kolikom je miliona eura koštala ta "Fabrika"?
  • Kosta

    11.09.2012 10:05
    najgluplja stvar ,ali šta očekivati od
    Od Glupavog rukovodstva grada samo je neko dobro omrsio brke i zavrnuo grad za dobru lovu.E tako se brinulo o Gradu ,Građanima i Građankama Novog Sada.Izvor zaraze i pacovštvine se tek očekuje ,komarci tigrasti već su našli svoje dobre lokacije u centru ,i zahvaljuju se rukovodstvu grada.
  • 11.09.2012 09:51
    Ti tzv "Zeleni" su iz "žute" koalicije, samim tim se podrazumeva da nisu upoznati sa "zelenom" politikom. Zelena politika se zasniva na nekim drugim principima koje bi mogli da prouče pre osnivanja stranke. Koga interesuje čime se bave pravi zeleni neka googla, pa će pronaći. Naravno ekolozi su neka sasvim druga priča.
  • ns

    11.09.2012 09:49
    pa recite koji je to materijal nismo deca iz obdaništa da se spustite na naš nivo da nam kažete kako su to SPECIJALNO odabrani materijali, jel kevlar taj specijalni materijal ili možda skrivate da gospodin zeleni dobro pretpostavlja da je obično platno il' najlončina, pored toga što zauzimaju parking mesta i zelene površine krug đubreta oko novih "objekata" nije vaš problem, jooooj bahatosti i nemara dokle!?!?!?!?!?
  • Pera

    11.09.2012 09:43
    Srbija do Tokija
    "Zeleni Srbije"? Kakve to ima veze sa Novim Sadom i Vojvodinom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna