Novi Sad
13.08.2012.
12:57 > 10:07
U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno ima oko 200 zaposlenih, što je dvostruko više od broja pacijenata.
  • 07.02.2013 08:39
    kamen u zuci
    ...supruga ceka operaciju zucne kese.sa povremenim napadima,gde joju u U.C. daju infuziju i vrate je kuci.Operaciju po njihovim recima i spisku za cekanje,docekace tek za 12 meseci.Ali , isti taj doktor koji radi u UC nudi svoju kliniku , uz novcanu naknadu.Tako reci, da bi sa novcem ,cak bila prebacena preko reda i operisana u UC.
    hvala svima koji podrzavaju ovaj kriminal !!!
  • Ime mi je...

    14.08.2012 07:37
    Ma neka ih bude koliko hoćete, samo da mi budemo zdravi.
  • Slusalac

    13.08.2012 16:31
    Nazalost.
    U ovoj nasoj Srbiji svi su nesto odvojeni od drzave i prave se blesavi.
    Crkva je odvojena od drzave, Vojska prica za sebe,kao i vojno zdravstvo.
    Kao sto su ukinuli poseban vojni sud i tuzilastvo i stavili sve u redovno sudstvo (civilno),uraditi to i sa vojnim zdravstvom i problem uposlenosti kapaciteta ce biti resen.
    Jos bih dodao nevezano za gornji tekst,da se nadam da ce neko konacno poceti da se bavi napustenim vojnim objektima jer upitanju su hiljade kvadratnih metara objekata kao i vise hiljada hektara zemljista koje se vodi na vojsku. Pomozite sadasnjim i bivsim vojnim licima "beskucnicima" koji trenutno zive po kasarnama i kolektivnim centrima.
    Da li neko bar priblizno zna kolika je vrednost zemljista i objekata na lokaciji bivse kasarne na trandzamentu ?Zarasta u korov a objekti propadaju.
  • Arsenije

    13.08.2012 14:38
    nebriga osoblja !!!!!!!!!!!!!!!
    Pre par dana zena Vojni osugaranik,oborena je na ulici te je pozvana hitna sluzba,dosli su za kasnjenjem od sat vremena i jednim nonsalantnim ophodjenjem.Zena je polomila ruku i razbila glavu sa obilnim krvarenjem,na jedvite jade je smestena u Vojnu bolnicu,letimicno prgledana,snimana ruka tri puta rendgenom u istom danu i zavijena zavojem bez gips,smestena na odeljenje bez objasnjenja pacijentu i cerki,od lekova dato sredstvo za umirenje a zena tezak Astmas.bez adekvatne posteljine odece,dozvole da se izvrsi licna higijena na ovim teskim vrucinama.Jednom recju veca je briga u azilu za pse nego u ovoj ustanovi nad ljudima,sramota.
  • 13.08.2012 14:37
    "U upravi ove ustanove navode da im je od 3. jula zabranjeno da primaju civilne pacijente jer im Fond za zdravstveno osiguranje ne plaća usluge koje lekari vojne bolnice pružaju."

    Sve je to odavno placeno narodnim parama poreskih obveznika. I to sto se vojna lica, vojni penzioneri i njihove porodice lece na VMA u Beogradu ili Vojnoj bolnici u Petrovaradinu sve to placa radni narod ove drzave. Oni kojima se ne uplacuju doprinosi. Vojska nije proizvodna delatnost. Nista ne proizvode sto moze da se proda i od toga da se kupe lekovi, aparati, instrumenti . . . koji se nalaze po vojnim bolnicama. Vojska je budzetski korisnik i to sto ne primaju pacijente civile mi se gadi a isti ti civili ih izdrzavaju. Nije vljda da jedan porucnik izdrzava metalostrugara ili pekara, valjda je obratno.
  • Prle i Tihi

    13.08.2012 13:27
    Šta reći
    A sada po dobrom starom vojničkom običaju da se penzionišu sa 50-52 godine ,penzija će im biti 60-70 hiljada dinara ,zatim otvoriti nekekvu privatnu praksu (sve na račun građana Srbije)i lezi lebe da te jedem(dok drugi gladuju). Stan su već dobili ,ako nisu ,biće im plaćen zakup ,,adekvatnog" ako im žena ne radi dobiće još prosečnu platu u Srbiji,ako im dete studira vamn mesta stanovanja ide dodatni bonus ,aman zaman za šta za koga ,dali oni jedu isti hleb i td.Predlog sve viškove poslati barem 10 deset godina na teren po selima srbije (barem 50 ekipa mogu da formiraju) da poravljaju narodu zube, mere pritiske,pregled dioptrije, vrše manje operacije i td. ,imaju pokretne bolnice pa ako narod (od koga žive )nemože vamo ,oni mogu kod njega tamo, pa eto ti lepote i prave obuke ,a ne brate čekaju penziju 30 godina i ne mrdaju nigde (naravno imaju oni fiktivne izveštaje ,za to su umetnici postali),pozdrav.
  • 13.08.2012 13:24
    Sramota
  • 13.08.2012 13:17
    Srbija
  • ovca

    13.08.2012 13:10
    pa....
    Rekoh ja već više puta da su naši najveći problemi neorganizovanost i nezainteresovanost ... (ovaj put mislim na FZO ne na bolnicu)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna