Novi Sad
05.09.2012.
05:53 > 07:03
Predstavnici nove gradske većine posetili su episkopa bačkog Irineja, kome su pokazali potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Novom Sadu.
  • Vladislav

    09.09.2012 00:05
    @Begečka nano
    3 dana sa sve svircima? Jesi sigurno da je u pitanju bio Nikoljdan a ne republikdan, bilo si malo pa si verovatno i zaboravilo.
    Begecka nano, kod nas se (u Vojvodini) slava navek slavila uz koljivo, pogaču i vino sa "sve sveštenikom" - ostalo je manje bitno.
    I Begecka nano jezik ti je hrdjav, ali koliko vidim uspešno ti prati misao.
  • Kimi

    08.09.2012 09:24
    eee ovakav Novi Sad zelim za glavni grad Vojvodine

    steta samo sto Dveri nisu dobile koji procenat vise, ali ok je i ovako
  • Begečka nana

    06.09.2012 10:11
    @begečkoj Nani
    Kao što rekoh, tada niste znali ni da se prekrstite, a sad svašta znate, samo ne i da pročitate komentar pre nego što udarite repliku. Rezanci sa makom su se jeli na Badnje veče, a ne za Svetog Nikolu. Za Nikolu se jela riba - 1. dan, a kasnije ostali krkanluk. Ne znam kako to, kao kvalitetan Srbin i pravi vernik ne znate. Ima vremena, naučićete, vidim dobra volja je tu, možda da probate sa nekim ubrzanim kursom veronauke.
  • Milos

    06.09.2012 07:13
    Fasisti
    Fasisti bi da zabranjuju "fasiste"...
    Citam i ne verujem, koliko fol demokrata a svi bi da zabranjuju i uklanjaju... Pritom optuzuju druge za fasizam, a ni da spomenu sta je to fasisticko...
    Vristite drugosrbijanci i autosovinisti,to je sve sto mozete u svom licemerju i moralnoj bedi...
    O "profesionalnosti" medija necu ni da pricam... Svaka cast bas ste "novinari"... :P
  • novosadjan

    06.09.2012 00:37
    bolje bi mu stajala vaspitna lopata od olovke bar bi znao sa njom da barata a i bolje se vidi
  • Zamisljena

    05.09.2012 21:36
    Dobro dosli u mracni srednji vek,e sad je pitanje kad pocinje "lov na "vestice"" i spaljivanje na lomaci ?
  • Gajo

    05.09.2012 21:20
    Na donjoj fotografiji..,
    ovi levo i desno od popova, stoje kao u "živom zidu". Ne brinu za glavu...
  • hm

    05.09.2012 19:22
    Vjecna japamja za Novi Sad.
  • @begečkoj Nani

    05.09.2012 18:11
    Koje bedastoće napisaste?! Malo ideališemo i farbamo prošlost, zar ne?! Ali, ako vam je tako lepše, bolje to nego Bensedin! Ono, baš svirci , pa udri tri dana sa sve rezancima sa makom?! O suočavanju sa pravom realnošću ( tu mislim na ono što je dokumentovano, istoriografski ), nećemo reskirati sa vama, da ne bi doživeli, ne daj bože, neki dublji poremećaj ličnosti! Tito i ja! Jeste ga voleli više od mame i tate?! Mislite da je vaše "sećanje" i iskustvo univerzalno?! I od svih tih porodičnih okupljanja, sviraca, odlazaka u crkvu, ostao vam je samo ovako "bogat" rečnik?! Cccc...
  • kako kaze

    05.09.2012 18:11
    Dubioza Kolektiv
    ......politicari, popovi.....svi ostali su robovi...
  • Begečka nana

    05.09.2012 17:13
    @Anonimus - @ drugu Vladi Jeremiću
    Joj, kad pročitam (dubiozno) Vaš komentar, ne mogu da napišem šta mi izaziva, ne bi moderator objavio. Za vreme bravara moji su slavili Svetog Nikolu 3 dana i 3 noći sa sve svircima, za Badnje veče su se u Begeču ložile vatre, bilo ih je više nego u novija vremena, jeli se rezanci sa makom, a za Božić išlo u crkvu. Roditelji radili u državnim firmama, a nisu bili članovi partije. Dakle, ne s*rite više o represiji bravara, sram vas bilo! Niste znali da se prekrstite, a danas ste svi Veliki Srbi. Fuj!
  • pawlle

    05.09.2012 16:08
    talibani
  • pera

    05.09.2012 15:55
    OZNA, UDBA, DB, KGB...
    Svi su oni na platnom spisku srbijanskog DB-a. To ih spaja.
  • 05.09.2012 14:33
    @Mrva
    Samo da znate, ako drzavi nema pomoci onda u takvoj drzavi NIKOME NEMA pomoci osim politicarima
    i onima koji se kriju iza Biblije

    sve me sadasnji "posteni oci popovi" podsecaju na nekadasnje
    Krstaske ratove, kada su vojnici u ime Boga sejali smrt,tugu i jad, i bavili se pljackom, a usput Biblija im bila poput stita
  • 05.09.2012 14:28
    Ako se vraca u proslost, onda treba otici jos malo dalje
    i to negde oko '45 god. prosloga veka, kada su ovakva "svetovna lica" bila od strane drzave zabranjena

    inace, nisu svi popovi tada bili zabranjeni, nego samo ovakvi koji su se zeleli DIREKTNO petljati u vlast
  • CroCop

    05.09.2012 12:29
    "U razgovoru sa policijom utvrđeno je vraćanje pozorničke službe koja bi bila zadužena za određene delove Novog Sada"

    Sumnjam da ce ovo biti pozornici koje ja zelim.
    Vise militantni odred Super Hikova.
  • ccc

    05.09.2012 12:23
    @ ja - objektivno novinarstvo
    Pa, R021 i jeste izabrao odgovarajuću fotografiju! Bravo!!! Ona govori sve što je potrebno: taj čovek i jeste, kako lepo rekoste, "ćoravi analfabeta"...

    Šta je trebalo da urade u redakciji? Da je retuširaju, izbrišu bore, istanje stakla???? Odmaknu ga od hartije????

    Taj lik vam kroji po gradu, ali sve pogrešno, bahato i zatucano...
    A vi se vređate što mu nisu stavili lepšu sliku... Čujete li vi sebe????????????????????
  • 05.09.2012 12:12
    Apokalipsa je dojahala, kanda! Mada kad bolje razmislim ona je vec pocela. Sta mi ostaje? use i u svoje kljuse ili put pod noge! neka nam je Bog u pomoci (ali ne ovaj privatni Irinejov bog)!
  • Sremcina

    05.09.2012 11:27
    Ceo dogadjaj ...
    .... je crna hronika.
  • skokan

    05.09.2012 11:14
    Во имя ...
    Ono što nedostaje u gornjem tekstu je verovatno Во имя ko će u stvari biti pravi Во имя gradonačelnik Novog Sada. Zašto Во имя gospodin Irinej nije lepo izašao na Во имя izbore, pa da lepo vidi Во имя koliko ljudi u ovom gradu Во имя podržava njegove Во имя vizije grada Во имя Novog Sada. Ovako isto kao i nova Во имя pozicija stupa na čelo gradjanskog Во имя Novog Sada. Nego gospodo iz još Во имя neproklamovane pozicije Во имя manite se skrivanja iza Во имя mantija, a gospodo Во имя popovi lepo u crkve i Во имя bavite se crkvenim poslovima i uvedite Во имя fiskalne kase, platite Во имя PDV i Во имя poreze, pa onda Во имя organizujte i registrujte Во имя političku stranku ili Во имя grupu greađana ili Во имя udruženje građana, pa na sledećim Во имя izborima skupite Во имя potpise, istaknite Во имя liste kandidata, pa onda organizujte Во имя mitinge i Во имя konvencije, pa se bavite Во имя politikom, ako prođete Во имя cenzus. Do tada u Во имя crkvu i bavite se svojim Во имя poslom.
    p.s. za moderatora, možete da ne objavite ovaj komentar kao i mnoge, bitno je da ste Vi pročitali, hvala na izdvojenom vremenu
  • Ljud ipo

    05.09.2012 11:06
    gad demet
    Zar ovi nemaju nista pametnije da rade nego da prvo sto im padne na pamet da odu kod nekog celnika crkve. Jel su oni pobedili na izborima crkvenog sabora ili na izborima da vode drzavu/gradove. Toma ide svaki drugi dan da ga blagosiljaju, pa ond a povede Vucica pa posle par dana ode Toma ponovo, wtf?

    Ko je crkva da im vlast(koja god bila) polaze ikakve racune!

  • 05.09.2012 11:05
    @ drugu Vladi Jeremiću
    Ne mogu ja vama nikad biti drugarica! Ni po jednom rezonu. Komunizam mi je kao ideologija nakaradan i bolestan u svojoj suštini. Jesam, školovala sam se, sistematično i dubiozno. Trudim se da se "razvijam" i danas. Taj sistem školstva, omogućio mi je da se ne zadovoljavam "supom" ( pa čak i u trenucima kada sam je željna), da stremim zadovoljenju još nekih potreba, sekundarnih, za istinom, lepotom, mudrošću, usavršavanjem... Bravar je... bravar. Nikada nije bio pesnik, ni pekar, odradio je svoj zadatak tako da 30 godina, a zahvaljujući takvima kao što ste vi, možda i još 30, plaćamo krvlju i zadovoljenjem elementarnih ljudskih potreba danak teroru ideologije koju je taj mali i prosti autokrata sprovodio najrepresivnijim metodama. Posebno za moj narod i moju veru. A ja je ne dam za večeru, pa čak ni takvu "slasnu supu" o kojoj govorite. Metafora, naravno. U vreme kad je Hrvat bio Hrvat, Mađar u Jugoslaviji - Mađar, jedino je Srbin bio Jugosloven. I što je najgore, verovao je u to! Tu cenu danas plaća gledajući rastakanje sopstvene države. Tiho smo pevali Roždestvo tvoje za Božić, da komšija ne čuje... Zar treba i danas da šapućem?! Da takvima kao vi dozvolim da mi pljuju na ikonu, da vas slušam kako mrzite, kako vređate i gazite?! E pa NE DAM! Pomaže Bog braćo Srbi!
  • 05.09.2012 10:24
    i da ponovimo BRAVAR JE IMAO REŠENJE ZA OVAKVU GAMAD, PREDLAŽEM OPSEĆANJE ZARAD SPASA BUDUĆNOSTI!
  • 05.09.2012 10:23
    Vladika bi morao hitno da se distancira od fašističke organizacije Dveri, a ne da ih prima kao legitimne političare!
  • Verica

    05.09.2012 10:19
    zahvalnost
    Dragi moji Novosađani, hvala vam što ste se javili sa ovakvim komentarima koji mi potvrđuju da imam dosta istomišljenika, kojima je jasno da smo mi sekularna država (ili bi tako trebalo da bude). Ono što me brine to je da ćemo - kako mi se čini ipak dobiti vlast u gradu koju nismo želeli. Neću komentarisati ništa konkretno o njihovim posetama i razgovorima..., imam puno posla pa bi bilo nezgodno da odem u kućni pritvor.
  • Сремац

    05.09.2012 10:13
    ПОЛУДЕЛА МЛАДОСТ ЛИГЕ
    Пре свега "Sremac" није Сремац и стидим се због његовог коментара.У овом граду је заиста доста оболелих младих људи, који лутају за вођом, који је све богатији,а они све беднији.Не треба бити психолог или психијатар и констатовати болест ових неиживљених ликова,који остављају такве коментаре.Вас би упозорио да ипак водите мало рачуна о достојанству јавних личности,које пљују неки анонимни,бахати хоштаплери.Као и обично,не морате објавити,мени је довољно да сте прочитали ви.
  • Andrija Šrek

    05.09.2012 10:09
    ?????????
    Ako bi neko bio ljubazan da mi objasni tako da razumem...
    Izgleda da sam mnogo glupav...
  • Vlada Jeremić

    05.09.2012 09:56
    @ Novosađanka
    Drugarice , Novosađanka ! Za vreme vladavine bravara ste imali više slobode nego sada , niste rintali po 12 sati dnevno kod tzv. "gazda" kao što sada rintate za mrvice u vidu minimalca, zdravstvo ste koristili zaista besplatno ! Treba li da vas podsetim da ste takođe putovali na letovanja i zimovanja, da ste imali 10 puta veću platu nego sada, da ste fakultet završili o trošku države, a ne o svom ličnom i da nije mogao nijedan pedofil, ili vozač koji ubije bračni par na putu , da se sakrije iza mantije ! Zato što je za vreme bravara ovde postojala DRŽAVA! A sada vas ostavljam da uživate u vašim minimalcima, u "slobodarskoj" i nadasve pravednoj otadžbini ! Možda jedared skontate da se od zastave supa ne kuva !
  • 05.09.2012 09:53
    Pitanje
    Jel to znači da će se ubuduće Zmajeve dečije igre održavati najmanje milion kilometara udaljeno od Zmaj Jovine?
  • Panda

    05.09.2012 09:51
    Iskreno mi se svidja MIlos Vucevic ali Ovi oko njega ni najmanje
    SPO pogotovo.
    E zbog toga evo jednog saveta MIlose pod hitno da promenis tim koji ti govori sta da radis jer u poslednja dva dana si napravio promasaja za ceo mandat
  • 05.09.2012 09:48
    Sledeće što možemo da očekujemo je uvođenje crkvenog kalendara u javni život Grada Novog Sada. Što da ne, to bi se sigurno svidelo vladiki - dakle, danas je, otprilike, 22. avgust 2012. Što da tamo neki Talibani budu veći vernici od nas, imamo i mi konja za jahanje!
  • waldorf&statler

    05.09.2012 09:45
    jesam vernik i pravoslavac, ali mislim da bi zbog korektnosti i tolerancije, koja im izgeda pomalo nedostaje, kad su vec ovo uradili, a nisu trebali, odu i do predstavnika ostalih konfesija po blagoslov... Ipak je Vojvodina multietnicka i multikonfesionalna...
  • Devil who wears Prada

    05.09.2012 09:45
    Onda su dosli popovi, pa lopovi....
  • Gagi

    05.09.2012 09:41
    Cemu ovo uvlacenje crkvi?!? CEMU?
  • AlexA

    05.09.2012 09:34
    Valjalo se
    deratizirati Vladicanski dvor dok su bili svi na okupu
  • Пера

    05.09.2012 09:31
    Српска Атина
    Добила,коначно,српску власт баш као и Србија,још само Српско Војводство.
  • berolina

    05.09.2012 09:24
    WASCHSALON


    izpiranje i stirkanje (.....)

    ko kome sta finansira...

    bez porekla para s'blagoslovom...

    podela osvecenog plena za pranje...



    tek sad vise ne verujem nikom nista!!!

  • ns

    05.09.2012 09:16
    GOVEDA NEOPEVANA!!! stop popovima, stop četnicima, stop slepilu i ludilu!!! ćiveo razum! ćivela Vojvodina!!!
  • LGBT

    05.09.2012 08:50
    2+4=6
    Dva jahaca i cetiri konja.
  • Scotch Bonnet

    05.09.2012 08:48
    Futura Morto
    Sta sam vam rekao!? Mafija ide ruku pod ruku sa mafijom.

    Ne moze se ocekivati neki pomak napred ili neki prosperitet od ove nakaradne koalicije kad im u senci stoje retrogradne i saostale institucije poput SPC-a i DB-a.

    Koje su to pozitivne vrednosti koje propagira SPC a koje bi bile od koristi novoj gradskoj vlasti i gradjanima Novog Sada???

    Ovo je samo dokaz da ce dzamahirija imati poslednu rec na sve odluke koje ce biti donesene od strane ove mracne i na silu naturene gradske vlasti.

    Sada cete videti kako nestaje sloboda i liberalno razmisljanje.

    DS+LSV+ ostali koji su bili na vlasti su bili pohlepne lopovcine sa velikim stepenom nesposobnosti i bahatog bezobrazluka.

    Ovo sto sada sledi ce biti totalno unistenje! Vojvodino al si propala!

    Buckle up son, we are going for a rough ride!
  • Spark

    05.09.2012 08:46
    potpitanje z(d)verima
    "...povećanje kapaciteta vrtića i budžeta za vantelesnu oplodnju."
    Je'l ovo vazi i za Albance, Madjare, Slovake...?
  • Spark

    05.09.2012 08:42
    !
    Ovi su sve ludji i ludji!
    Taman kad pomislim da nisam mozda preterao, razuvere me za pet minuta.
  • mrva

    05.09.2012 08:31
    Aj sto ovoj drzavi nema pomoci, ni ovom gradu vise nema pomoci. Gadi mi se ovaj tekst
  • ja

    05.09.2012 08:29
    objektivno novinarstvo
    Kad izaberete onakvu sliku vladike nije potrebno ništa više ni da napišete. Vaš izbor govori sve o vama.
    Onakvog intelektualca prikazivati kao ćoravog analfabetu.Fuj!
  • Miloš

    05.09.2012 08:14
    No good.
    Irininej i Dveri..."sjajna" kombinacija za Novi Sad.

    Praviće ovde kanda mnogi "Rodnija" od blata !
  • Бранислав Вујин

    05.09.2012 08:02
    ..пуна подршка за овај потез...
    ..свака част за овај потез Г-ди Вучевићу, Паровићу и Ђурђеву...за сваку важну ствар у животу (наравно ово се односи на оне који себе сматрају верујућим хришћанима) потребан је благослов а посебно за овако једну ствар као што је вођење града Новог Сада...пуна подршка за успостављање чврсте сарадње будуће нове градске власти са епархијом Бачком и то, чисто да знају "душебрижници", од неког ко није члан ниједне од странака које преузимају град 12.09.2012. и који за себе лично не очекује ништа од нове градске већине, већ само да поштено и у складу са хришћанским и моралним вредностима воде наш град Нови Сад, уз Божију помоћ наравно...
  • @ Laza

    05.09.2012 07:53
    "Vi koji ovo pišete i vi koji objavjujete ovake ko
    bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla blaaaaaaaaa
    bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla blaaaaaaaaa
    bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla blaaaaaaaaa
    bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla blaaaaaaaaa
    bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla blaaaaaaaaa
  • Novosađanka

    05.09.2012 07:53
    Skrećem pažnju moderatorima sajta radija 021 da komentari tipa " ...bravar je znao šta treba raditi sa ovakvima...", ne samo da su nedolični, duboko uvredljivi i degutantni, već su prekršeni i pogaženi svi kodeksi kojih se, navodno, imate pridržavati. Osim toga, u svojoj suštini, ovaj komentar je fašistički, agresivno huškački i anticivilizacijski. Možete biti vernik ili ateista, zaista je sramota! Objavite ili nemojte. Od volje vam.
  • Naporni

    05.09.2012 07:49
    Sta reci a ne zaglaviti u kucni pritvor ?
  • idimidodjimi

    05.09.2012 07:48
    crkva bez boga
    U ovoj vesti stoji - imeđu Grada i Crkve...

    Kakva glupost, ovo vi zovete Crkvom?

    Ovaj popa veze nema
    sa Hristovom crkvom i sa Bogom.

    Tako da, uzalud delegaciji sva ljubljenja ikona, paljenja sveća i ostalih idolopokloničkih budalaština.
    Od Bogs ste daleko, jako daleko.

  • Gillan

    05.09.2012 07:47
    Sest jahaca Apokalipse?
    Razmnozili se?
  • tea

    05.09.2012 07:32
    e sad smo ugasili.Ako ce nova vlast ici na odobrenje kod Irineja e onda osim Litije i zvonjave za pokojne nista vise nece se desavati u nekada lepom Novom Sadu.Nema nista od Exita Zmajevih decijih igara,ulicnih sviraca i nekih multikulturalnih desavanja.
  • Luka

    05.09.2012 07:22
    Novi vladika Parovic.
  • Vlada Jeremić

    05.09.2012 07:18
    Užas !
    Bravar je znao šta raditi sa ovakvima... Društvo se razularilo...
  • TT

    05.09.2012 07:15
    saruman
    ne podržavam ništa što iz njihovih usta izađe,

    ali podržavam to da se policajci ponovo šetaju ulicama kao nekad. to im je i posao.

    Gradsku slavu treba ukinuti. Novi Sad nije nikakva pravoslavno talibanska džamahirija i mešihat.
  • satori

    05.09.2012 07:09
    preduslovi
    SPO je izdao LSV i svog lidera zbog stvaranja preduslova! U istom Ugovoru obećani i preduslovi za nove gradske opštine i smanjenje administracije! To je samo Ruška mogla da potpiše!!!
  • Laza

    05.09.2012 07:08
    Vi koji ovo pišete i vi koji objavjujete ovake ko
    Zar se ne pitate ,da li onaj gore sve vidi i da vas tako nagrađuje u radu i životu ,ko šta čini tome se i nada - vraća ,živi , ali pusti i druge da žive,i oni ćine što misle da valja ,a pri tome nikog ne diraju. Više volim što u boga i dobro veruju (bogu se mole),nego zlo da čine i đavola slušaju i svoj narod i državu mrze ,ko svoju braću i veru nipodištava neprijatelja uzdiže, a on mu dobro ne misli. Zato se zapitajte što vam se ovako vraća i dešava???! Stidite se!!
  • vernik

    05.09.2012 07:00
    Ujedinjeni u naci(onali)zmu
    Ne znam da li ovi 'Hriscani' shvataju da je nacionalizam poveo Jevreje da ubiju Hrista. Sramota za crkvu.
  • Dacha

    05.09.2012 06:57
    Zmajeve dečje igre
    Pa zar ne vidite da je nova vlast i od Boga data,a vi ih kinjite, nemojte deco tako, sud je lepo rekao da je to greota !

    A vid'te ovog iz Vrata, samo što ne propiški :)

    O Milovančevu da ne počinjem, znate sve....

    Užas!
  • Uaaaargh!!

    05.09.2012 06:54
    Daj tri kucna pritvora odmah!!
    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! Ne smem...

  • Vojvodjanka

    05.09.2012 06:49
    BLJAK!!!
  • Vladimir

    05.09.2012 06:49
    Zamena teze
    Sugrađani moji bojim se da ste zalutali sa one strane ogledala.
    Koliko se ja sećam, a sećam se dobro, više se bivša gradska vlast mešala u crkveni život i protokole nego obratno.
  • Humpty Dumpty

    05.09.2012 06:36
    Oćemo porez na crkvenjake!!!
  • Sremac

    05.09.2012 06:35
    svetovna drzava???
    Ova slika u meni pobudjuje (blagu) jezu...
  • Simbe

    05.09.2012 06:32
    kompletno
    Baš sam razmišljao, ko još fali da upotpuni ekipu
  • CENZURISANI

    05.09.2012 06:21
    AUTOCENZURA
    Molim Vas pazite kakve komentare ostavljate na ovu temu da i Vi ne bi prošli kao gospodin Petakov u kućnom pritvoru.Gde će tek sada ,sa ovom novom vlašću ,biti kraj mešanju dotičnog episkopa u sve isvašta što nije u domenu crkve.
  • 05.09.2012 06:17
    B u d a l e!
  • Joksa

    05.09.2012 06:13
    Dno dna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna