Novi Sad
05.09.2012.
15:10 > 05:51
JKP "Čistoća" je na oko 1.000 adresa uputila pismo vlasnicima i menadžerima lokala koji posluju u užem i širem centru Novog Sada sa molbom da svojim zaposlenima skrenu pažnju da smeće odlažu isključivo u kontejnere, a ne da ga ostavljaju pored.
  • Dobrila

    06.09.2012 15:40
    Bacajte pored
    Mislite i na sakupljače sekundarnih sirovina i hrane. One koji od toga PREŽIVLJAVAJU niko nije pitao. Totalno odsustvo empatije.
  • 06.09.2012 09:39
    Nekada u SFRJ Novi Sad je po cistoci bio drugi grad u drzavi. Ispred njega je bio samo jedan grad iz Slovenije cijeg imena sada ne mogu da se setim. Pravo je cudo da je jedan grad u drzavi od 20 miliona stanovnika bio daleko cistiji i uredniji nego sada u drzavi od oko 8 miliona stanovnika.
  • STAROSAĐANKA

    06.09.2012 07:22
    ĐUBRE I ĐUBRAD
    Da nekada nije bili tako samo zaboravljate da nekada nismo imali takih ko što su Srđan@ compani.Isti taki bacaju kutije od cigareta kroz prozore kola i kese đubreta sa terasa.
  • 06.09.2012 07:15
    Podstanar Srbije
    Čistosadjani... :)
  • Stojan

    06.09.2012 05:23
    kultura
    srbska kultura
  • Sophy

    05.09.2012 21:45
    Nekad beše...
    Nekada je ovaj grad bio i lep i čist i uređen... Danas je sve prljavo, polomljeno, skrnavo, zapišano, ispovraćano... Šetači kućnih ljubimaca ostavljaju gomilice na sve strane. Svako jutro idem na posao preskačući i obilazeći smeće. Ne znam više kuda da prođem. Kroz ulicu Laze Telečkog se ne može proći od smrada i prljavštine. Čuveni "behaton" je pun masnih naslaga od girosa. O rasutom smeću, razbijenim flašama, konzervama i krvavim tragovima noćnih orgijanja i tuča da i ne pričam...
  • TT

    05.09.2012 21:25
    @srdjan i ostali malograđani
    ne nego je možda bolje da se ti ne mučiš, nego da mi svi gledamo tvoje smeće po ulici jer pobogu zašto bi se TI potrudio išta više?

    Kontejner je takav kakav je, tvoja dužnost kao građanina je da svoje delovanje prilagodiš uslovima koji postoje. Zbog takvih pametnih kao ti, nam je takva i država.
  • Dacha

    05.09.2012 20:46
    @Srdjan i njemu slični
    Citat: "Jeste najbolje da kupim masinu za presovanje smeca ili da gubim svaki dan po pola sata prepakivajuci smece u manje kese" ... Sam sebe si najbolje okarakterisao....

    zbog takvih kao ti je Srbija tu gde jeste...

    Pa šta bi ti, derane, rekao kada bi morao da sortiraš otpad posle svake smene, pa sve u posebne kontejnere, kao što radi sav normalan svet?
  • @ Srdjan

    05.09.2012 20:16
    Kartonske kutrije kada se izlome i lepo sloze mogu da se ubace u kontejnere. Isto tako i dzakovi ako se divljacki ne prepune mogu da stanu u kontejnere. Sva sreca pa u ovom gradu ima dosta Roma koji sakupljaju papir pa jos pre svitanja pokupe 99% kartonske ambalaze bacene pored kontejnera. Da nema njih udavili bismo se od kartonskih kutija. Par puta sam video da neki konobari uopste ni ne otvaraju kontejner kako bi proverili da li doticni pun ili prazan vec djubre po automatizmu ostave pored kontejnera. Neki djubre ni ne bacaju u kontejner jer ne mogu da ga podignu koliko je tesko a do kontejnera ga vuku po par stotina metara i za sobom ostavljaju masne tragove. Pre desetak dana vidim da su komunalni policajci dosli do restorana Fish & Zelenish jer su ceprkajuci po bacenim dzakovima otpadaka pored korpe za otpatke u Pasicevoj ulici isceprkali da djubre dolazi bas iz tog restorana. Konobarica se celo vreme branila da oni nisu bacili to djubre na sta je komunalac iz dzakova vadio i pokazivao dokaze da djubre dolazi upravo iz tog restorana. Gospodjicu konobaricu je mrzelo da se proseta pedeset metara do kontejnera pa je svo djubre pobacala oko obicne kante za otpatke na par koraka od restorana.
  • Srdjan

    05.09.2012 18:56
    @TT
    Jeste najbolje da kupim masinu za presovanje smeca ili da gubim svaki dan po pola sata prepakivajuci smece u manje kese.Jednostavno firme imaju daleko vise smeca(stize roba) od obicnih gradjana.

    Veci otvor za ove kontejnere je morao da postoji makar na jednom od ova 2 kontejnera.
  • TT

    05.09.2012 17:08
    srbistanski seljacizam @srdjan
    pa ne nego oni koji odnose đubre treba da ga upakuju tako da ono može da stane u kontejner.

    ne mogu da verujem kako vam je logika iščašena i potpuno nerealna i nezrela.
  • Srdjan

    05.09.2012 16:52
    Nemozemo ubaciti smece
    Veliki dzakovi i kartonske kutije nemogu da stanu kroz mali otvor u kontejneru,trebali ste da razmisljate pre nego sto ste ga instalirali.
  • Mister

    05.09.2012 16:21
    Ja video...
    Svojim ocima sam video kako konobar jednog popularnog restorana na Spensu dovlaci kantu do kontejnera i istresa je pored. Odem dalje, a gospoda iz komunalne sede u drugom restoranu i bas onako otpadaju......
  • blaža

    05.09.2012 15:30
    Ccc
    Nije žvaka za seljaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna