Novi Sad
18.09.2012.
07:54 > 08:18
Nijedan direktor novosadskih osnovnih škola neće biti smenjen sa funkcije, rekao je član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić.
  • petrovaradinac

    22.09.2012 21:14
    ''Nece biti smenjeni" recite tek nakon kontrole budzeta skola. Recimo krenite prvo od Petrovaradina,Kamenice,pa na levu obalu Dunava.
  • maxim

    19.09.2012 07:18
    biće
    biće smena, polako. pa ne može čovek odmah da smenjuje sve i postavlja druge.
  • 18.09.2012 21:24
    Dabetić štiti direktore škole, a zna kakve mahinacije prave, a i ne dolaze trezni u školu!!!
  • 18.09.2012 21:05
    i tako
    direktor obezbedi nastavnicima dva meseca godisnjeg odmora, a treba da se jave posle sest nedelja, ne ometa ih u neradu i oni lepo izaberu bas takvog. on se posle preko nabavki uklopi i pojaca standard i lepo njemu, lepo njima i tako...
  • 18.09.2012 17:47
    @smena nego sta
    i ja...ali od toga nema nista, nazalost :(
  • 18.09.2012 15:39
    smena nego sta
    Ja bi licno volela da se jedna direktorka osnovne skole smeni eto dajem saglasnost
  • 18.09.2012 11:29
    To što se radi po osnovnim školama je strašno. Kao roitelj, svake godine pomislim da ne može biti gore, i uvek se prevarim. Deca nam idu u školu u 2 smene, časovi se premeštaju na prečase i pred prečase, pre podne, posle podne, ne može se više raspored časova ispisati, svake nedelje je nešto drugačije i nešto nove, nenormalno! Ubacili su šurnaest bezveznih izbornih predmeta da bi sebi popunili norme, pa drže časove kada njima odgovara. O interesima dece ne vode računa, kada će ta deca da uče ili da imaju vannastavne aktivnosti, kada su u 2 smene u školi. Pola vremena izgube trčeći od kuće do škole, pa gde to ima!? Kao u str-u da rade dvokratno. Sve ovo i još mnogo toga - uz odobrenje direktora. Dokle više?! I te "besplatne" školske aktivnosti - proverite malo, besplatne su prva 2 meseca, a onda počinje harač. Popoulističke priče za naivne!
  • 18.09.2012 09:03
    Zasto bi uopste razmatrali smenu direktora, kada je svaki mogao biti nestranacka licnost? 3 glasa roditelja i 3 glasa clasa Nastavnickog veca i eto pobede nad lokalnom samoupravom. Samo mora covek da bude kvalitetan kadar.
  • Ari

    18.09.2012 09:03
    A Što?- a prilika drugima sa novim idejama?
    Da nisu možda ti Direktori svete krave ,pa da je država dužna da ih drži po 7,8, 10-12 godina na Direktorskim pozicijama .Tendere (javne nabavke,zakupe zapošljavanja.ekskurzije ,školske dinare.članove saveta roditelja i id.)_lopovluke su razradili do perfekcije sa bivšom vlašću .E sad im vi na ovako lep i kulturan način kažete nastavite i dalje ,uzimajze kraduckajte samo ne talasajte i naučite i nas-naravno besplatno.Pa šta je svrha promene vlasti ,nego poboljšanje ,inventivnost i strah lopova da će biti smenjeni zbog nerada i krađa .A ako tražite da se neko pobuni iz nutra ne očekujte jer su ti isti spremni na razne podmetačine ucene ,šikaniranja zaposlenih do besvesti i u krajnjem slučaju i otkazi samo da ostanu na vlasti.Predlog -Dovesti VD Direktore ili postaviti komisiju za izbor novog ,a da nezavisna komisija sastavljena od neloliko članova na nivou grada zajedno sa zaposlenima izabere novog direktora i sspreći nepotističko (stranačko) upravljanje školama. Ej zamislite doživotni direktori u državnim organima po 10 godina na vlasti ,a mogu da imaju najviše 2 reizbora po 2-3 godine ,Narod je tražio promene dajte im (čast izuzecima ali su promene bitne).jer će narod promeniti vas kad ne vidi da se radi ništa bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna