Novi Sad
22.09.2012.
15:27 > 06:00
Akcija prikupljanja potpisa za veće nadležnosti opštine Petrovaradin uspešno je završena na Petrovaradinskoj pijaci.
  • Petrovaradincanka

    24.09.2012 16:47
    Ponosni smo, jer imamo tvrdjavu.
    I dicimo se pijanim satom, kulama i onim sto su nam ostavili u amanet.
    Imamo i Egzit.
    I pogled na Dunav.
    Ali nazalost ... samo to.
    Gradic je zapusten, oronuo, prljav.
    Kapija ruinirana,prepuna smeca,iako je obecana njena rekonstrukcija, jos prosle godine.
    Godinama dinar nije ulozen u Petrovaradin.
    A obecavali su, nije da nisu.
    Kako dodje nova vlast, obeca da ce Petrovaradin zasijati,naravno pred izbore,kad se dokopaju vlasti, zaborave, obecanja.
    Nista novo.

    Gradimo radijator zgrade po centru, a zaboravljamo ovu lepotu, koja nam je na dohvat ruke.
    Pitam se ... koliko godina cemo jos uzivati u toj "lepoti" ako se ni dinar ne ulozi u obnovu?
    Hocemo gledati, samo,ili cemo sacekati da neki krov od zapustenih zgrada se srusi ili neki prozor padne nekom prolazniku na glavu, pa cemo reagovati?

  • Vedran

    24.09.2012 12:33
    ...
    Treba im dati veća ovlašćenja kada već grad nema sluha za očuvanje istorijskih spomenika. Zaista je propao gradić i treba uložiti u njega. Šteta da tako lepa turistička atrakcija propada...
  • 23.09.2012 13:15
    @a fasade su
    to bese jedan lep gradic, cak je i u titovo vreme on odrzavan i to iz budjeta grada Novoga Sada,
    zadnji put je gradic sredjen neposredno nakon titove smrti

    e sada to su objekti koji su nekada imali vlasnike, onda su oduzeti vlasnicima i useljeni zbrda-zdola stanari, stanarine kao cena kutije sibice, onda dodje Milosevic,stanari pokupovase tudje stanove za tepsiju ribe i sada ovako izgleda

    niko nece ni prozore da ofarba-drvenariju, ni ulazna vrata da popravi, sve je kao sto je nekada pravi vlasnik odradio

    gradic sa tvrdjavom treba da bude zasticen zakonom,kao istorijski spomenik
  • G

    23.09.2012 11:14
    Ma ajde - pa Beograd je kriv zar ne vidite. To što Novi Sad izigrava mali Beograd je nebitno, bitno je da je veliki Beograd za sve kriv, i da ćemo podelom sve rešiti. Petrovaradin radi Novi Sad se gradi - je li vreme za te parole? Hoćemo li granicu na dunavu?
  • Goran

    23.09.2012 10:48
    Mesna zajednica Sajlovo
    Srpska napredna stranka i demokratska stranka srbije su se godinama zalagali i podržavali građane Sajlova u zahtevu da dobiju svoju mesnu zajednicu, nadamo se da će ispuniti obećenja do kraja godine i pre izbora za mesnu zajednicu
  • 23.09.2012 08:23
    sramota !
    Boze vidi kako je sve ORONULO , uzas treba restauracija
  • Naprednjak

    23.09.2012 06:00
    @Anonimus - Spasimo Đavu
    Na zalost, ovom komentaru nema sta da se zameri. Surova i nepobitna istina. Ali, isto tako, ostaje jos zalosnija istina da od Bokana, SPO-vaca i njima slicnih, ovakvo jadno stanje se promeniti nece i ne moze.
  • @Tudja ideja

    23.09.2012 05:55
    Cija ideja?
    Kojeg SPO-a, ako Boga znas?
    Sta ti mogu da osmisle? Ta interesna grupa je to negde cula i od nekog prepisala. Vi sad vidite gde i od koga.
  • exit

    23.09.2012 05:53
    jednostavno mislim da bi i exit trebao malo da ucestvuje u saniranju tvrdzave jer zahvaljujuci njima propada a oni samo trpaju pare isto kao nekada gradiliste koje su trebali da srede od para ali nisu pa im je oduzeto
  • Nikola

    22.09.2012 22:45
    Periferija
    Periferija je kao i uvek zapostavljena.

    Prethodna vlast se hvali najlepšim kejom na Dunavu (trim staza, šetalište, teretane na otvorenom, klupe, češme, fontane, tereni za golf i boćanje), a građani Klise nemaju čak ni nešto što bi makar moglo da podseća na park.
  • 22.09.2012 21:45
    a fasade su ))):
    Boze kako to sve izgleda ORONULO !!!
  • Perica

    22.09.2012 21:20
    Cudo , lancano
    I Vojvodina trazi veca ovlastenja i nadleznosti. Da li je sve bas onako kako je prestavljeno. Bice da nije.














  • PC*

    22.09.2012 19:41
    Gde su nase pare
    Sve se odvlaci u Novi Sad. Sva prigradska naselja su zapostavljena a pogotovo ona sa sremske strane.Vojvodinu cine Srem Banat i Backa. Nemojte to zaboraviti.Nismo mi Vojvodjani da bi oni sto ziveu "gradu" imali sve a mi nista. Gde su sredstva za kanalizaciju u Ledincima.
  • Tudja ideja

    22.09.2012 17:34
    Pa zar to nije bila inicijativa i SPO-a?
  • 22.09.2012 16:15
    Spasimo Đavu
    A kad će Tvrđava da se sređuje ona je ruglo i sramota grada Novog Sada ,propali trotoari ,stepenište travnjaci ,nedovoljno osvetljenje ,putokazi, sređivanje dela oko muzičke škole ,klupe polomljene ,iz mostića vire ekseri (katastrofa ),kiosci sa obaveštenjima i suvenirima (za sećanje na posetu tvrđavi) i gradu Novom Sadu.Dolazak brojnih ekskurzija stranaca ,deca nemaju šta da ponesu kao uspomenu ,a ni da pojedu ili se osveže ( shodno njihovom džepu) ,a ono što vide je u vrlo lošem(urnisanom) stanju Nijedne česme sa pijačom vodom ,fontane , WC ( ljudi traže ćoškove po trvđavi),ili da se napravi mini zoo vrt (sa pticama ovog podneblja).Posle Exita ostaje ruševina,otpad i katastrofa ,vikendom nema ,nikakve organizacije ,u smislu (da svakog vikenda deca iz muzičke ili drugih škola prikažu svoje umeće u folkloru ili na tamburici ili sličnom istrumentu )i približe ambijent ravnice i daju šarm Novog Sada .Pa i drugi organizuju manifestacije ali od dela zarade i poprave iza sebe i počiste .Ovo je sramota za Novi Sad I da se uvede naplata karte od barem 20 dinara za održavanje tvrđave ,ili da se uvede služba od 3-4 čuvara i 9-10 baštovana,barem su ih sad pozapošljavali (zelenilo i čistoća) pa izvolte formirajte odelenje na Tvrđavi koja bi pazila i čuvala-održavala objekat(pogledajte sat sinonim grada ,u raspadanju) . E O TOME TREBA PISATI I POKRENUTI AKCIJU NA 021 i ovom BLOGU ,i naterati ove na vlasti da spašavaju grad i gradske znamenitosti .Pustite vi priče, kradu svi, a za 10-15 godina nećemo imati gde da prošetamo ni mi,+ ni naša pokolenja .Spasimo Đavu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna