Novi Sad
27.09.2012.
10:58 > 08:57
Na poslednjoj sednici Skupštine grada na mesto v.d. direktora Muzeja grada imenovana je dvadesetdevetogodišnja Vesna Jovičić, čije imenovanje je razljutilo stručnu javnost.
  • ...

    31.10.2012 15:53
    A predsednik sta ima u CV-ju?
    Grobar???!
  • IT

    30.09.2012 22:32
    Slika o SNS-u
    Sve je tu jasno kao dan. Pogledajte SNS u Novom Sadu.

    Imate Miloša Vučevića koji će da izigrava finoću, čistotu i moralnost, ali je tu s njim prljavi ljigavac Miloš Tomić, čovek sa sto članskih karti, koji će za njega da bude blagajnik i prikuplja lovu za obojicu.. Zatim tu je doktor Milovančev, koji je nov u priči toj, ali sa starim uticajem i u BG i u ambasadama.. Tu su i Jorgovankini ljudi, prostor je upražnjen isterivanjem Galića...A tu je i iskusni Igor Mirović, koji se sve vreme drži po strani i naplaćuje se na staru slavu...
  • V87

    30.09.2012 12:19
    Sto se doticne tice nije tacno da je stranacki aktivista jer je u SNS niko i ne zna , tako da je do posla dosla preko veze sto je ocigledno .Kako se prica iz prilicno je uticajne porodice.
    Mogu samo da kazem da SNS ima sigurno najmanje 50-tak strucnijih aktivista i obrazovanijih od nje koji su krvavo radili nekoliko godina volonterski i nista nisu dobili niti posao niti reci hvale.
  • Ika

    28.09.2012 15:26
    @Anonimus - smarate
    "Koga uopste briga za muzej"......
    Autoru preporucujem da ode u Kabul. Tamo su Talibani srusili i opljackali Narodni muzej Avganistana. Bas bi se lepo uklopio.
  • Oliva

    28.09.2012 11:23
    Mudro
    Ha, ha, ha nisam ja ONA Već neko0 ko je slučajno poznaje, hajmo dosta predrasuda u stilu odelo čini čoveka, mislim da smo trebali biti odavno iznad toga! Možda je prihvatila velik zalogaj, ali molim Vas koliki procenat ovde prisutnih bi rekao, NEKA HVALA a pritom nema posao i nema izgleda da će ga i dobiti, mnogo gore se stvari dešavaju da bi se toliko čerečio uspeh jedne mlade žene a inače smo poznati koliko smo u stanju da tuđi uspeh teško opraštamo jer smo nezadovoljni ličnim neuspesima!
  • Svila

    28.09.2012 10:11
    samopouzdanje
    E, ovako.... Neko ovde rece da je devojka verovato dugo trazila posao, pa odlucila da se uclani u stranku.... I onda ni manje ni vise nego bas dobila posao generalnog menadzera, iliti direktora. U Srbiji je osoba sa 28god u profesionalnom smismlu jos uvek veoma mlada. Ona tek treba da stice iskustvo i uci "zanat", pa ako je dobra i vredna neka je ta stranka posle nekoliko godina postavi na rukovodecu poziciju. Da imam 28god i da sam clan stranke, pa me ta stranka postavi na poziciju direktora bilo cega, ja bih se zahvalila i odbila jer nisam strucna i nemam iskustva, tj ne bih smela da preuzmem obavezu za nesto sto nikad u zivotu nisam radila. U svakom slucaju doticnoj zavidim na samopouzdanju!
  • @Mirko i Slavko - Pa?

    28.09.2012 08:47
    Na mostu u Zvorniku
    Sretnu se dva zeca. Jedan juri u Bosnu, drugi u Srbiju - iz Bosne.
    Pita ovaj sto ide iz Bosne u Srbiju ovog naseg srbijanskog gde ide. Ovaj mu odgovara da ide u Bosnu.
    Kaze mu ovaj sto ide iz Bosne: Ne idi tamo stroje volove. Na to mu zec koji ide iz Srbije u Bosnu odgovara: Nisam ja vo.
    Tek ce na to njemu zeka koji napusta Bosnu i dolayi u nas atar: E moj prijatelju, dok ti dokazes da nisi vo odose tebi jajca.
    Te i ta tvoja teorija: dok oni dobiju šansu, daju im se rokovi da se nešto (ne kaze niko nista konkretno) uradi odose nama i jaja i ....
  • 28.09.2012 08:45
    Buši... ha,ha,ha... buši...
    Ako prokopaju tunel iz Muzeja do Novog Sada (a može i do Šangaja) imaju oboje moj glas :)
  • Mrčo

    28.09.2012 08:36
    Molba Radiju 021
    Molim vas, ako ikako možete, pronađite osnovne podatke o skolskim spremama (koja škola, smer, kada završena, gde) i radnom iskustvu (gde je radio, kolkio dugo i eventualno rezultati tog rada) novopostavljenih direktora u Gradu. Ako nas nova velika koalicija nije udostojila da nam saopšti kome su poverena gradska preduzeća pokušajte vi da dođete do tih podataka.
    Nekako mi dođe diskriminatorski da ovu mladu ženu (devojku) koja nije imala kočnice pri odlučivanju čerečimo, a pored nje dokazano nikakvi mudro plutaju u ovoj bari pokrivenom žabokrečinom.
  • Jovo

    28.09.2012 08:35
    Strucnost bi trebala da bude glavni preduslov za zasnivanje radnog odnosa. Mislim da biografija Jovicivece i nije tako strasna koliko je kod ostalih clanova gradskog veca i clanova nekih upravnih odbora-
  • Dusan

    28.09.2012 07:54
    @Oliva
    Ja nikad nisam bio clan stranke, nikad nisam imao roditelje u zaledjini jer nisu niko i nista, nisam prosao skolu onako kako sam zeleo i mogao zbog tih sinova, pa opet imam na kraju normalan posao. To je zato sto se trudim da budem normalan, koliko mi to dozvoljava okruzenje koje ste stvorili i naveli u komentaru. Jednostavno, ne j****m ja tu pricu 5%, vec radim. A mamini i tatini sinovi su uglavnom zaposleni u drzavnim firmama ili preko veze kod privatnika gde misle da ne moraju da rade. E onda, taj privatnik im brzo da nogu jer ne rade vise od mene i nisu uopste kompetentni za posao, niti imaju normalne socijalne pristupe grupnom radu. To sto je sada situacija takva kakva jeste, ste i sami krivi. Svi bi da se to promeni ali niko da nesto uradi povodom toga. E pa molim lepo, to nije opravdanje da neka nestrucna osoba bude na mestu koje joj nije namenjeno. To i jeste problem svega toga, sto su pogresni ljudi na pogresnom mestu. Zato ne mozete da kazete "dajmo sansu", vec "od necega se mora poceti" i mesto ponuditi strucnim ljudima koji nisu u nijednoj stranci. A vas koji se uclanjujete u stranke zbog posla treba da bude neizmerna sramota. Uf, jako se zrtvujete. Znam za tu pricu "moja mi g****a najmanje smrde, moje me rane najvise bole". Razlaz!
  • -

    28.09.2012 07:53
    -
    ako vrati mamuta u postavku tog muzeja - onda mozda i dobije '+' od mene
  • Dood

    28.09.2012 07:46
    Vs.
    Pa to je krasno, ovde napise komentar ON pa podrzava samog sebe, pa se javi ONA da podrzi samu sebe :)))
  • oliva

    28.09.2012 06:43
    Zašto ste ljubomorni
    U našoj zemlji je stanje ovakvo-budeš odličan đak, učiš jezike, pokušaš da upišeš fakultet koji želiš, i za koji si talentovan, ali razni mamini i tatini sinovi budu ispred tebe i ti ostaneš ispod crte, ok upišeš srodnu struku, završiš ga sa najvišim ocenama, ideš na razne kurseve kompjuterskih programa, edukuješ se konstantno iz oblasti umetnosti, slikaš, nakon završenih studija javljaš se na konkurse, gde ti kažu a pa nemate nikakvog radnog iskustva i opet prime iste mamine i tatine sinove, čekaš godinama, ne želiš da radiš po buticima i pekarama, i na kraju shvatiš, ako nemaš iza leđa moćne roditelje, švalera, a voliš ovu zemlju, i ne želiš iz nje, šta ti drugo preostaje, probaš sa strankom, pa te onda isti ti mladi sunarodnici pljuju a sigurno je većina njih nešto uradila preko stranke ili sl, ili možda da doživiš sudbinu 90% mladih u našoj zemlji, da do 40 ne osnuješ porodicu jer nemaš posao, ili da odeš pa da se druge zemlje ponose sa tobom, ili možda da čekaš penziju dok se neki matorci izređaju na rukovodećim mestima jer su kompetentni, zanima me gde su oni pokupili te reference, to samo u našoj zemlji ima da si ceo život mlađi referent dok drugi grabe reference i pare naravno! ja glasam za Vesnu, jer ima mnogo onih koji su završili fakultete ali se ne mešaju u svoj posao, tj apsolutno nisu kompetentni ni da sačuvaju dve nacrtane ovce, jer ko je akademski građanin ove zemlje odavno zna da fakultete završavaju uporni i da svuda ima kukolja, i da ne mora da znači da neko ako ima odgovarajuću struku mora da znači i da se razume u istu, i obrnuto! Svaki direktor mora da ima dobre organizacione sposobnosti i dobre stručne saradnike koje će na najbolji način iskoristiti, pa pobogu zar očekujete da će bilo koji direktor raditi restauraciju ili bilo šta što je posao njegovih izvršilaca koji bi trebalo da stručno obavljaju svoj posao.Ja se danas stidim ne zbog nje nego zbog ovolikih negativnih komentara, eto kakav smo narod!
  • Novosadjanka

    28.09.2012 06:41
    A kako da udje?
    Lepo je sto Direktor treba da ima staz i objavljene radove, ali i tu ima caka, prvo bez DEBELE veze sto partijske, sto rodjacke nisi ni mogao da udjes u muzej, mogao si da napises 1000 projekata ali sredstva opet dodeljuju partijski poslusnici te ne znaci da ces uopste na kraju i uraditi nesto s projektom... onaj ko nije probao da pisa uz vetar i odbije da koristi partijske, rodjacke i ostale precice, nije ni svestan do koje mere je korupcija na svakom cosku... Ja sam zgadjena... zasto sam se uopste probudila i videla sve ovo... o da, pa ostala sam bez posla i krenula bez veze da ga trazim...
  • 28.09.2012 06:32
    smarate
    Koga je uopste briga za muzej grada.....komunalni sistem nam je kritican vi tu lupetate o muzeju grada...bitno jako
  • 28.09.2012 06:30
    Kuku sns-ovci di nalazite ove likove sto postavljate?!?!
    Zar od tolikog clanstva nemate neke malo primerenije
  • Misko

    27.09.2012 20:36
    Gajo
    Ja mislim da je Gajo trebao da bude postavljen na tu funkciju ;)
  • !

    27.09.2012 20:21
    Eksperiment nad građanima
    Ovo sve već 12 godina liči na ekperiment!

    Imam osećaj kao da se stranke skupe, pijuckaju i pitaju se :"Šta još nismo probali? Hm? Aj da sada direktori budu, budu, npr... pevači hora Opere! Bar lepo pevaju. ! "

    Što da ne?!

    Pri tom, da se zna, neizmerno cenim muzičke umetnike.


  • 27.09.2012 20:20
    Direjtor muzeja mora da ima muzejski staž, da bi znao šta treba da radi, treba da ima značajne rezultate u biografiji i da ume da rukovodi. I to je sve.
  • paja

    27.09.2012 19:52
    Sto bi rekli:
    Sve je isto, samo Rodnija vise nema.
  • pera

    27.09.2012 19:48
    struka
    Direktor bilo kog Muzeja treba da bude istoricar, istoricar umetnosti, arheolog ili etnolog. Takodje bi morao da ima najmanje zvanje kustosa. Sve ostalo je cist bezobrazluk i amaterizam. Ali ko mene pita...
  • 27.09.2012 19:34
    naopako
    izvesna vesna :-)
  • Man Not Machine

    27.09.2012 19:29
    Lazno kulturni
    Ajde dosta vise nabedjene pameti, bilo je sociologa da vodi urbanizam u gradu, eto vam rezultata Sarengrada, i ortopeda sto vam je ocistio milione evra, sta se bunite. Imate direktora sto ima laziranu havajsku diplomu, pa to ne smeta. Uslovi konkursa su konstantno menjani samo da bi zaseli partijci, nemate pojma gde zivite.
  • 27.09.2012 19:23
    pa sta ako akademija ima takve i takve smerove?
    okanite se neostvarenih umetnickih kompleksa.
    dizajneri i slikari egzistenciju ostvaruju od narudzbina.
    koiko imaju narudzbina-toliko su dobri...drugacije vrednovanje njihovog rada-ne postoji(ako ste iskreni)

    valjda za muzej treba neko sireg obrazovanja koje zahteva poznavanje istoriju, arhiviranje, restauriranje...narocito oblasti vezanih za ovo podneblje a ne da joj je vazna iskljucivo ona brvnara u futogu.

  • 27.09.2012 19:22
    Inace ne kaze se inzinjer nego inzenjer. Neverovatno da je onaj dole 5 godine to studirao i nije u stanju da pravilno izgovori titulu koju je dobio.
    Cisto onako, ko od vas zna gde se nalazi Muzej Grada?
    Svasta je u ovoj vesti bizarno, od vizitki pa nadalje, a najbizarnije sto je Jokic proglasen za "strucnu javnost" i sto mu politicka podobnost ogavna u trenutku kada njegova politicka opcija nije na vlasti (DS), a nije mu smetala kada ga je politicki podoban UO izglasao za direktora, kao politicki podobnog kandidata...
    I na kom se to ispitu na istoriji uci ekonomija, trebovanja, elektro instalacije, biznis planovi, ljudski resursi, gradjevinski radovi itd itd itd?! Jer to je posao kojim ce se baviti direktor muzeja, sigurno se nece baviti istorijom....
  • Kornelije Stankovic

    27.09.2012 19:11
    Sociolog, grafički dizajner ...isto je!
    Jednako je bilo smešno i kad je sociolog, B. "nevidljivi", bio direktor ZIG-a, kad je glasao iz inostranstva...

    Još je smešnije kad jedni druge kritikuju za iste stvari. Pa ljudi, oni su svi isti!

    Nema tu strategije, razvoja...

    Jedina strategija je "napuni svoje džepove dok si na vlasti".


  • MiLica

    27.09.2012 19:03
    Radi istine
    Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu postoji smer Графичке комуникације (Grafički dizajn) već godinama unazad.
  • Gajo

    27.09.2012 19:03
    Da pojednostavim
    Svaki Muzej grada je mesto na kome se čuva njegovo istorijsko kulturno-umetničko blago koje je po pravilu od neprocenjive vrednosti!!! To nije magacin krompira, pa da njime može da rukovodi ko i kako stigne. Direktor ovakve institucije može biti samo kompetentna osoba sa iskustvom koja razume šta joj je povereno na brigu. I kakve veze sa ovim ima kakvi su nestručnjaci bili u prethodnoj vlasti? Da li to znači da i u ovoj treba to da dozvolimo?
  • ns

    27.09.2012 18:59
    "Departizacija !" -rekoše pre izbora?
    Samo se učlanite, cinkarite, uvlačite se...ne treba vam iskustvo i znanje! Takvi kod nas prolaze, takvi šefuju, takvi rukovode! Tako onda i mi svi prolazimo!
  • struka struku stize

    27.09.2012 18:20
    Kao prvo ona je samo v.d. a kao drugo nije vam smetalo kada je do juce vas sociolog bio direktor ZIG-a. Pa vi ste gospodo zapoceli sa frizerima i muzickim tehnicarima po upravama. Ovi su samo uskocili u vase cipele i to vas bas vidno nervira.
  • www

    27.09.2012 18:17
    @Anonimus - chekaj..
    Grafički dizajn NIJE struka koja se studira na Akademiji umetnosti, već na FTN, i TAMO se dobija zvanje inžinjera! Dakle, NIJE umetničko zanimanje!!!!! Na Akademiji umetnosti se ne studira da bi se štampale vizitkarte! Postoji i tamo sličan smer, ali, UMETNIČKI, za razliku od ovog.
  • Napred naši!

    27.09.2012 17:56
    (Ne) kultura oko nas!
    Pogledajte samo kakvi su direktori, sefovi,...svi su postavljeni... postavio "svoj svoga", ne po znanju nego po partijskim zaslugama. Uzas. Znaju to ljudi koji rade sa njima pa po tome procenjuju i one koji su ih postavili.

    Jadni, bedni, nista ne znaju... prihvate radno mesto pa nisu ni svesni kako su smesni i kako zauvek ostanu smesni i jadni.
  • Joca

    27.09.2012 17:19
    Druga strana
    Da vidimo sta je ovde bilo:

    Devojka/zena 29 godina, umorna od trazenja posla u struci ili mozda bilo kakvog posla, otisla je u stranku i tek tako dobila sansu da radi, kao i mnogi pored nje. Dobice neku platu, mozda i ne veliku, ali i sansu da pokaze sta zna, pa mozda i bude dobra, a mozda i ne. Neobrazovana nije, a da li je vredna i sposobna to se ne zna, ali ce se saznati.

    U isto vreme, armija onih koji to nisu uspeli, armija zavidnih ili zlonamernih licemera, osula paljbu ne znajuci ni zasto, ni gde puca.

    A imaju predsednika totalnog morona, sa sve kupljenom diplomom za sebe, koji danas predstavlja Srbiju u UN. Predstavlja tako i pomenutu armiju onih koji trenutno pljuju po devojci koju i ne poznaju, ali na nju mogu, a po njemu valjda ne mogu, pa je odmah i lakse.

    Zasto ste gospodo pljuvaci dopustili da legne prasina oko Tomine diplome?

    Zasto ste dopustili da vas Dinkic opet prevesla sa njegovom "predizbornom departizacijom preduzeca"?

    Zasto sad samo klatite glavom na vest da se od 100 planiranih ugasilo samo 7 agencija, a "kadrovi" samo promenili kancelarije? Da ne radi neko vasih u njima pa je onda kao sve OK?

    Zasto se pravite blesavi sto Vucic pravi toliko buke oko hvatanja kriminalaca, niko jos nije ni u buvari, a kamoli da je vratio pare?

    Zasto ste onda uopste osecate drugacijim od svih njih? Zato sto niste dobili priliku da im se pridruzite?

  • Gajo

    27.09.2012 16:59
    @ Svila
    Upravo se radi o tome što ste naveli u komentaru. Kako je nije sramota da se pača gde joj nije mesto!? Svuda u normalnom svetu se za ovakva mesta biraju ljudi sa najozbiljnijim stručnim biografijama i najvišim profesionalnim referencama, i tu nema diskusije i mesta za priče tipa "treba joj dati šansu". Zaboga, kakve su to gluposti sa davanjem šansi nekompetentnim ljudima!? Dajmo šansu nekom kome je to struka i za koga je ova država platila da se za to obrazuje!!! Ako smo već dozvolili da prethodna vlast pospe grad nakaznim skulpturama naših velikana (perući novac), ne moramo trpeti i ovu koja je još gluplja u izboru kadrova!
  • Krele

    27.09.2012 16:40
    @Fascinacija
    Zasto ste fascinirani? Pa u Srbiji trecina stanovnistva nema nikakav posao, a oni sto ga imaju bolje ni da ga nemaju. Nije ni ona otisla u stranku zato sto tamo idu samo lepi i pametni, vec da bi dosla do para. Da se razummemo, u Srbiju su stranke jedini nacin da ljudi bez buducnosti ili sposobnosti pronadju sebi izvor para, a to im je izbor pre onog da ili odu iz zemlje ili se samoubiju.
    Nesreca je sto tako do pozicija dolaze jos gori "kadrovi", gde na tim pozicijama upravljaju i glavama i dzepovima onih koji posteno rade. Zato nam tako i ide!
  • sam protiv svih

    27.09.2012 16:32
    Direktorska pozicija odgovara generalnom ili glavnom menadžeru. Zašto neko misli da je za tu poziciju neophodno obrazovanje iz muzejske delatnosti. Poznavanje tematike i građe svakako da, ali obrazovanje ne. Takođe ni diploma menadžmenta ne garantuje da će neko biti dobar menadžer. Postoje dobri menadžeri sa srednješkolskim obrazovanjem kao i loši sa visokoškolskim. Mada je ovde reč o javnom sektoru koji ne posluje na tržištu, pa to nije od presudnog značaja.

    Biti menadžer je stanje svesti, a ne pitanje formalnog obrazovanja ili iskustva u struci. Postoje ljudi koji i nakon 20 godina rada nisu za menadžera. Dobri izvršioci, ali ne ume da vode. Planiranje, organizovanje, vođenje, kontrola. Ukratko, to je menadžment.
  • O

    27.09.2012 16:17
    @ Ns
    Pa vidim kako si pismen. Ne treba se pise odvojeno, kao sto vidis.
  • Svila

    27.09.2012 16:16
    Fascinacija
    Meni su fascinantni, u stvari, ti likovi koji pristanu da obavljaju funkcije a i sami su svesni da nemaju kvalifikacije. Stranackog zaposljavanja je uvek bilo i bice ga, ali ti ljudi koji bez imalo savesti i razuma, prihvate se pozicije za koju i sami znaju da nemaju ama das nikakvu referencu. E, to je problem. Ovoj devojci nije palo na pamet da nije obrazovana, obucena za rukovodjenje ovom institucijom kao i da nema dana iskustva kao radnik u kulturi... Prosto fascinantno i volela bih kada bi se neko pozabavio problemom zaposljavanja u drzavnim preduzecima, ali iz ovog ugla.
  • komentator

    27.09.2012 16:08
    za sve zabrinute, sad je samo V,D, a do konkursa će imati i 5 godina staža u struci i stručni ispit i magistraturu
    dajte joj samo par meseci
  • Janko

    27.09.2012 15:49
    Hehe
    Sta je ekipo?
    Vesna je nasa, nije "dodjos" kao sto ste napali Macu. Ili se to ovde ne racuna, posto nije iz vase stranke? :)
  • hm?

    27.09.2012 15:33
    Drzavni ispit za rad u upravi?
    Minimum pet godina radnog iskustva?
    Sta sa tim, da li zvuci poznato? Da li neko ko ima toliko godina zivota ispunjava ove uslove. Samo za drzavni ispit se trazi godinu dana pripravnickog.
    Da li je ovo posao za upravnu inspekciju ili ne?
  • 27.09.2012 14:51
    Dno dna u kulturi
    Dragi predstavnici novih vlasti, molimo vas, ostavite kulturu kulturnim radnicima.
  • 27.09.2012 14:44
    chekaj..
    ne kapiram samo zashto je "nekvalifikovana". grafichki dizajn jeste smer na akademiji umetnosti, i dizajneri, fakultetski obrazovani a ne samozvani, se i bave izradom vizit karti plakata kalendara itd i to na visokom nivou. To shto javnost NE ZNA shta je DOBAR umetnichki dizajn i da to mozhe da radi svako, je druga stvar drugari... Mozhda je stvarno muljachinom doshla do pozicije, ali je pogreshno nipodishtavati dizajn.
  • 27.09.2012 14:35
    @GRID
    Niko ne ptocenjuje ni jedno zanimanje

    mlada dama bi verovatno trebala da se zaposli u svojoj struci i u svojoj struci bila odlican rukovodilac

    ali biti direktor Muzeja!
  • Slobodan

    27.09.2012 14:24
    na istoku nista novo
    Svi znamo da su podaci iz CV-a suplja i prazna prica. To su uopsteni podaci o uspesnoj ili manje uspesnoj karijeri. Ja bih voleo da vidim njihov "biznis plan" u kome bi u detalje obrazlozili sta nameravaju da urade na nekoj funkciji i da to bude dato na uvid gradjanima. E tu bi strucna javnost mogla da vidi da li se radi o strucnjaku sa vizijom ili o dileji. Dok tako ne budemo razmisljali na istoku i dalje nece biti nista novo !!!!!
  • mmmm

    27.09.2012 14:18
    Pa dovoljno, zar ne?
    To je sve u skladu sa nivoom kulture i nivoom nacina ponasanja koji se neguje i koji je na sceni u Novom Sadu , u JKP i uopste... poslednjih 5-6 godina.

    Na rukovodecim mestima su uglavnom polupismeni i neki bez ikakvog iskustva i znanja. Nisu oni krivi. Oni koji su ih postavili su isti takvi pa onda ne vide nista cudno u tome. Cast izuzecima.
  • ns

    27.09.2012 14:05
    ja sam graficki inzinjer,zavrsio sam fakulter,
    netreba je napadati zbog toga,
  • Meklaud

    27.09.2012 13:54
    @GRID
    Hteo/la si da kazes NIPODASTAVANJE?
    Hteo/la sam...
    Eto, sam/a si dala odgovor na to pitanje, jer treba da bude neko ko je bar pismen, za pocetak
  • Mirko i Slavko

    27.09.2012 13:47
    Pa?
    I ona i bilo koji drugi rukovodilac treba da dobiju šansu,dati rok da se nešto uradi a ako ne ispuni zadato(ili obećano) _sledeći.
  • sale ns

    27.09.2012 13:24
    Hajde malo zakopajte unazad po gradskoj vlasti
    Prosto je neverovatna ova povika na novu vlast i nove kadrove ?! Da li redakcija smatra da su sve gradske garniture (još od 1996. godine od kada u NS nema SPS-a)zapošljavale kvalifikovane stručnjake. Setimo se samo električara Mrkića na visokoj poziciji u ZIG-u, Čanak i Jerkovka nemaju zajedno 2 godine radnog staža, Kravić nikada nigde ništa nije radio, fotograf i motorašSiniša Bubnjević je i dalje savetnik u Poslovnom prostoru sa platom od 100.000 dinara ??? To je samo njih nekoliko što mi padoše na pamet ovog momenta a ima ih još koliko hoćete - ZAR NE !?
  • 27.09.2012 12:53
    Prestonica kulture
    Sa ovakvom direktoricom možemo se nadati da Novi Sad bude prestonica kulture Šangaja (tu negde iza Rafinerije), a ne Evrope.
  • Haydi Duga Čarapa

    27.09.2012 12:52
    perSu
    Uradiče vizitku za muzeja.
  • Gajo

    27.09.2012 12:44
    @GRID
    Ubuduće, pažljivije čitaj. Grafičkom inženjeru ne fali ništa, ali Inženjeru grafičkog dizajna fali sve. To zanimanje ne postoji u nomenklaturi zanimanja koja studenti dobijaju na diplomama jer se grafički inženjeri edukuju u visokoškolskom polju tehničko-tehnoloških nauka i time stiču titulu "ing." i studiraju na tehničkim fakultetima. Grafički dizajneri edukuju se u polju primenjenih umetnosti i studiraju na akademijama i nikako ne stiču inženjerski prefiks! Ako meni ne veruješ, pročitaj Zakon o visokom obrazovanju ;-) U svakom slučaju, ovoj dami nikako nije mesto u Muzeju grada!
  • Luci

    27.09.2012 12:39
    Plači Novi Sade, a briši suze belim listićima! Zaiskali ste, eto vam ga!
  • Mirkoni

    27.09.2012 12:33
    Upodobljenost
    Pa, kad je Srbija majka glasala za upodobljavanje. Mi smo glasali za DS i Chanka, ali dzaba, sad se poklonite upodobljenima.
  • Gajo

    27.09.2012 12:04
    Duplo golo
    U nomenklaturi zanimanja inženjerska titula pripada samo onim diplomcima koji su studirali u okviru oblasti TEHNIČKO-TEHNOLOŠKIH nauka!!! Njeno zanimanje zvuči kao vic. FTN ima takve hibridne i paradoksalne studije, ali se njihov izlazni profil zove "ing. štamparstva i graf dizajna". Kompetenost nekog sa ovakvom diplomom za vođenje ovako ozbiljne institucije ne da nije upitna, nego je na nivou Harmsovih nadrealnih priča!
  • GRID

    27.09.2012 12:00
    @Gajo - Inženjer grafičkog dizajna ili Maca u dža
    Izvini, a sta fali zanimanju grafickog inzenjera?
    Naravno da joj nije mesto da bude direkotor muzeja, ali ne vidim cemu podnistavanje tog zanimanja?
  • MaloMorgen

    27.09.2012 11:55
    Pa sta?
    A sta ocekujete? Kakve kadrove da ima bagra ciji gazda ima kupljenu diplomu i cije clanstvo mora kolektivno da radi da bi sastavilo recenicu gramaticki korektnu?

    Mozda bi vas vise zastrsivala cinjenica da je i potencijalno pravih kandidata za to mesto ustvari jako malo. Uskoro ce vrh u Srbiji biti umece da se potpise.
  • Bob

    27.09.2012 11:53
    Cestitke Vesni Jovicic na imenovanju. Mladi ljudi treba da dobijaju sansu pa se pokazu.
  • Ja

    27.09.2012 11:49
    Krivinaš
    Smer se zove Grafičko inženjerstvo i dizajn. :P
  • Gajo

    27.09.2012 11:40
    Predlog za dotičnu inženjerku graf. dizajna
    Neka odmah zaposli svoju najbolju drugaricu da bude rukovaoc novoosnovane zbirke salveta, a ona bi mogla da se posveti kolekciji vizitkarti iz 18. veka.
  • Limanlija

    27.09.2012 11:34
    Depolitizacija!
    Bre!
  • Galawix

    27.09.2012 11:31
    Hmmm...
    Hihihi... pukoh od smeha. Divno.
  • DekiNS

    27.09.2012 11:28
    Несхватљива је хистерија срушених са власти - па зар нису баш ти срушени гледали сво време политичку подобност директора, па се сада сви праве невини као француска собарица?!
  • Kolega

    27.09.2012 11:19
    Jedini ozbilja covek za Muzej grada je Sinisa Jokic. U Arhivu treba ostaviti Bogoljuba Savina. Sa kulturom treba raditi obazrivo i a duge staze.
  • Gajo

    27.09.2012 11:17
    Inženjer grafičkog dizajna ili Maca u džaku!?
    Zaboga, kakvo je ovo zanimanje? Da li to znači da uskoro možemo očekivati i inženjera slikarstva na čelu Galerije Matice srpske, ili inženjera harfe u Vojvođanskoj filharmoniji? Možda je dotična polagala i industrijsku muzeologiju u ekonomiji? Čini mi se da je opet neka Maca na vidiku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna