Novi Sad
03.10.2012.
08:31 > 06:47
Na sednici Gradskog veća uskoro će se naći predlozi da se iz delatnosti JKP "Čistoća" izuzme  hvatanje pasa i mačaka lutalica i da se JKP "Stan" poveri održavanje objekata pod ingerencijom Grada, izjavio je član Gradskog veća za komunalne poslove Nikola Ćirović.
  • Sremac

    04.10.2012 06:31
    Tako se to radi
    Sad će neko da predloži formiranje novog preduzeća koje će na naše jasle,pa će udomiti gomilu " famus-fabus stručnjaka-manadjera sa večernjom iz bjeljine " na radnom mestu "samostalni stručni savetnik za hvatanje pasa sa repom " i onda za par godina eto novog gubitaša.Što se tiče ove propale firme koja se rešila bede nek daju posao odnošenja smeća nekoj studentskoj zadruzi a oni nek i dalje fejsbukuju za vreme radnog vremena
  • Mari

    03.10.2012 23:48
    volonterstvo
    kada pocne sa radom azil trebace sigurno volonteri gde da se jave zainteresovani
  • Av AV

    03.10.2012 19:17
    Sramota za grad i gradonacelnika za citsocu i sve djuture da nisu kadri da se ozbiljno pozabave ovim problemom
    NE treba ubijati zivotinje ali svakako treba aznjavati vlasnike ciji spi nisu sterilisani i koji se nekontrolisano razmnozavaju
    NS ceka Pokrajinu da nam napravi azil
    Bruka
  • hm....

    03.10.2012 19:08
    U totalnom neznanju kako da se resi pitanje ogromnog broja tuzbi za naknadu stete zbog ujeda pasa lutalica, pronadjeno je solomunsko resenje. Vise niko nije odgovoran, a najmanje Cistoca.
  • Милош

    03.10.2012 19:02
    А ко ће их онда хватати по улицама?
  • Živković

    03.10.2012 19:00
    Zbog problema sa čoporom lutalica ispred zgrade, pokušao sam da se obratim za pomoć nadležnim službama. Nakon google saznanja da Novi Sad nema službu šinteraja, a da se opisanim poslom bavi komunalna policija, pozvao sam iste. Od dežurne dispečerke dobio sam sledeću informaciju: "Gospodine, dojave o psima lutalicama prosleđujemo čistoći, oni kupe pse lutalice sa navedene lokacije, sterilišu ih, da bi ih zatim ponovo pustili na istom mestu gde su ih našli".
    Ko ne veruje, neka nazove komunalnu i traži dispečerku Radu ili Radmilu, ja i dalje mislim da sam žrtva skrivene kamere ili skrivenog mikrofona ili nekog show programa.
  • ha?

    03.10.2012 18:43
    da se odvoze u vrbas?
    pa šta vi mislite koji je kapacitet tog azila?

    da izuzmete odgovornost sa čistoće? pa nema frke, onda nećemo tužiti čistoću, već direktno lokalnu samoupravu :))

    ko odlučuje uopšte o ovim stvarima na ovako glup način? zašto azil nije završen?
  • Novosadjanka

    03.10.2012 18:33
    ZOO
    Novo preduzece koje ce brinuti o napustenim psima i mackama ce se zvati "ZOO Higijena"... Ali tim problemom treba ponajpre da se zabavi drzava i da se pocne kontrola vlasnika pasa, obavezno cipovanje-tad nece niko biti napusten...
  • Evo rešenja

    03.10.2012 12:24
    Prepustiti to Kinezima.

    Šta će oni posle sa tim raditi, ne bih nagađao.
    Uglavnom, prijatelj koji živi u Šangaju kaže da tamo nema lutalica.
  • Dada

    03.10.2012 12:02
    Lutalice
    Dok oni rešavaju ko će da hvata kerove lutalice mi već godinu dana prolazimo pored čopora koji jesu mirni ali dokle .Ima ih svakakvih ima i jedan rotvajler.Deca se boje.Uradite već nešto?rc3
  • M

    03.10.2012 10:38
    Hm
    Hteo to neko da prizna ili ne,ali postoji mnogo jednostavnije,brže i bolje rešenje za problem lutalica (što napuštenih,što nakoćenih na samoj ulici).

  • 03.10.2012 10:36
    Sta, zar da im advokat ostane bez ugovora, a taman je pustio menice od 9 miliona za sve one parnice za ujede pasa lutalica, koje je izgubio. Novinari, istrazite koliko pravnika radi u cistoci, kad su morali da placaju i advokata za parnice za koje se zna da ne mogu da ih dobiju. I ko ce odgovarati za tu svinjariju, sto je taj advokat brat nase Maje i jos je dobio i menice. Hocemo vec jednom da vidimo da neko odgovara za *ranja koja pravi, inace ce biti javnog lincovanja, dokle vise da gledamo i cutimo?
  • nsnn

    03.10.2012 09:01
    a ko ce odvoziti i hvatati te pse to niste napisali ? samo znamo da cistoca vise nece , znaimljivo veoma, i sasvim logicno i smisleno ko sve u ovoj drzavi
  • Slusalac

    03.10.2012 08:58
    Konacno jedno pametno resenje za jkp "STAN", koje sam predlagao i prosloj gradskoj vlasti , ali oni za to nisu imali sluha.
    Sto se "CISTOCE" tice ne podrzavam predlog da se povecaju cene za uslugu koju obavlja to preduzece, vec smanjenjem broja nepotrebno zaposlenih i ustedama doci do potrebnog novca.
    Prdlazem da "Cistoca" sve sto izlazi iz okvira redovnog odrzavanja grada fakturise korisnicima usluga npr. ciscenje tvrdjave za vreme EGZITA,sportske manifestacije, mitinzi,koncerti i sl.
    Ne treba zaboraviti ni pruhod od prikupljenog otpada za reciklazu sa deponije.Kad smo kod toga molio bih gradske vlasti ako je to pravno moguce da gradskom odlukom zabrane preturanje po kontejnerima pri kome dolazi do razbacivanje sadrzaja iz istih a sve to zbog neke sitnice koja bise nasla sledece nedelje na najlon pijaci radi prodaje.Ako se ne proda ponovo se baci negde pored puta na divlju deponiju. To predlazem prvenstveno iz higijenskih i zdravstvenih razloga, a ako nesto i moze da se reciklira to ce biti odvojeno na gradskoj deponiji gde su vec neki ljudi placeni za to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna