Novi Sad
08.10.2012.
06:21 > 15:30
Radnici firme "Dunav grupa agregati" odblokirali su Dunav nakon što su dobili obećanja da će im biti isplaćene zaostale zarade, međutim, budućnost nekadašnjeg giganta među novosadskim firmama i dalje je neizvesna.
  • Rumljanin

    08.10.2012 11:36
    Bahati Borovica
    Važno je da Borovicini sinovi voze džipove, za to se ima para. I za provode, lepe kuće i stanove. A za plate nema. Kada nam neobrazovan čovek koji je pre devedesetih bio sirotinja pravi puteve i bogati se šta reći? Ima ortake na dobrim mestima.
  • Ovako

    08.10.2012 11:33
    Lale-nisu oni diletanti oni su "maheri" koji su na račun tih preduzeća uzeli ogromne kredite za sebe a u preduzeća nisu ništa ulagali računajući da će se to samo od sebe vratiti,a pitanje je gde je taj novac i zašto nije uložen već su preduzeća samo izrabljivana kao i radnici do propasti.Na kraju predauzeća propadaju,novac od kredita davno u Švici na deviznom računu a bankama ostaju hipoteke koje niko neće kupiti 10 god.Država nezainteresovana.
  • boco

    08.10.2012 11:27
    To sto je bio sirotinja /ako je bio/ nema veze mnogo ljudi je iz siromastva doslo do para, ali problem je sto je on neciji inace ne bi mogao da radi to sto radi i da se bavi time cime se bavi. Kad je otvarao restoran u Rumi 90-tih helikopterom su na otvorenje na glavni rumski trg sletili arkan i zelenovic, i tom prilikom mu je arkan odsekao rep /percin/ koji je nosio na glavi rekavsi da on nije zasluzio da nosi rep. Jedno vreme ga nije bilo nigde, a sad se opet pojavio.
  • lale

    08.10.2012 11:10
    Alo čoveče, privatniče, pričaš o tome da se plata zaradi, a ne plaćaš doprinose za koje si obavezan ako držiš radnike,to je krivično delo, ko se tu pravi lud ili ti ili država koja ti to toleriše. ja kad ne platim struju nekoliko meseci dolaze iz Elektrovojvodine i seku je, a ti bi da imaš firmu, radnike da su ti tu uvek na raspolaganju, i da ih plaćaš ako slučajno bude posla tog dana. Rizik poslovanja mora da postoji, što si kupovao firmu ako ne možeš da je vodiš. Generalno u ovoj zemlji su se privatnici u vezi sa privatizacijom pokazali kao veliki diletanti, svaki ali gotovo svaki je ušao u finansijske probleme posle privatizacije, jedino firme organizovane kroz strani kapital ili domaće konzorcijume, su nešto napravili od propalih državnih preduzeća.
  • a šta kaže Prvi

    08.10.2012 07:51
    A šta na to kaže "Prvi" potpredsednik republičke vlade, izvesni A. Vučić? Ili ne sme ni da zucne jer je Borovica Dačićev dupeuvlakač?
  • perica

    08.10.2012 07:00
    biznismen
    Čovek je jedan od većih gazda u Vojvodini a blokiran 1.5 milijardi???
  • Sremac

    08.10.2012 06:58
    lako je
    Radnici su tražili da se pokrene postupak raskida privatizacije firme koju je prošle godine preuzeo biznismen Dušan Borovica, tražeći od države da interveniše kako ova firma ne bi otišla u stečaj. I šta ćemo onda drugovi samoupravljači.Ispred vlade stoje dva autobusa puna investitora koji su spremni da vas kupe samo nisu mogli od srpskih tajkuna.Svaki drugi dan se neko javlja da ih država zaštiti i poništi privatizaciju a ko će da radi i da li ima uopšte nešto da radi.Kolika je zarada firme u avgustu 2012 i da li imate uopšte za plate i doprinose.Šta vas briga ustaće ćopa iz groba pa će zaštititi samoupravljače
  • Danica

    08.10.2012 06:48
    Šojić vs Đole
    Ovaj drugi deo članska me neodoljivo podseća na scenu iz serije "Tesna koža" kada Đole istruira Šojića kako da prvo zaduži preduzeće, pa će onda Đole da uleti i "spasi" celu stvar...upravo gledamo nastavak pod nazivom "Šta se dešava kad Đole kupi firmu"..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna