Novi Sad
12.10.2012.
12:36 > 12:42
Novosadska toplana je bila prinuđena da predloži povišenje cene grejanja, kako se ne bi desilo da prestane da funkcioniše usred grejne sezone usled nedostatka energenata, izjavio je danas direktor ovog preduzeća, Aleksandar Pribić.
  • tiki

    17.04.2014 17:13
    c
    blindiranje radijatora neplatisama
  • tiki

    05.01.2014 19:31
    g
    hladan radijator u a.m.k. - a.m.d.
  • cile

    20.09.2013 11:58
    grejanje
    hladan radijator 13 rebara u mojoj sobi
  • danijela

    23.10.2012 18:26
    STRASNO
    Poskupljujete, a ne grejete nas ! KLOSARI JEDNI !
    Grejna sezona je vec pocela, a ja se grejem na klimu. Redovan sam platisa i placam grejanje cele godine, da bih se smrzavala. Kao napolju je vise od 12 stepeni. Vama gospodo sa tim platetinama verovatno nije hladno, jer klima moze da vam radi non-stop ! I ja radim u jednom JKP , ali sa platom srednje skole iako imam diplomu drzavnog fakulteta. Priznajte mi posle toliko godina moj stepen obrazovanja, pa necu kukakti da mi je hladno. SRAM VAS VISE BILO !!!
  • Liman3

    15.10.2012 09:01
    Da li su oni normalni?
    I bez poskupljenja grejanje u NovomSadu je najskuplje u celoj Srbiji, nedavno je bilo u blicu koje su cene bile po gradovima i koje ce biti kada poskupi pa ispada da Novi Sad od 86 dinara po kvadratu je najskuplji i da svi oni dignu sad cene a ovi nasi ne, i sad jos traze poskupljenje i lazu kako je naj jeftinije grejanje u Novom Sadu?! Pa treba gradjani da podnesu krivicne prijave protiv ovih lopova sto nas javno lazu i kradu pa da vidimo onda da li bi razmislili o nekoj izjavi i koraku pre nego sve provere i razmisle po 100 puta?! Treba svi gradjani po zgradama da traze da im se iskljuci grejanje i da predjemo na drva, isplativije je i jeftinije, jes da ima posla oko toga ali metar drva je od 20 do 50e pa vi vidite sta je jeftinije od ruskog gasa?! Jadna im majka koja ih je rodila da nas kradu i lazu!
  • 13.10.2012 15:27
    Kome je poskupljen je neophodno

    nama potroscima sigurno ne i ovako su cene do Neba

    nego novopecenoj vlasti, njima treba

    e a predizborna kampanja,

    MI VODIMO U PROMENE

    eto ti ga na stigle promene


  • novosađanin

    13.10.2012 13:55
    nonsens
    Ovako glupava i mizerna objašnjenja Toplane ne može noramalan čovek da razume. Od kad postoji i radi toplana u N. Sadu svi direktori pevaju istu pesmu "naše plate u ukupnim troškovima učestvuju samo sa 3%. gle molim te. U ponedeljak kurs će biti ll2,51 din a ne 118, kada ste uzeli kredit.
  • Posmatrac

    13.10.2012 09:36
    Neophodno je nesto drugo
    1. Organizacija i sistematizacija radnih mesta prema potrebama posla, poznavaoce posla izvuci iz paocine; pametnom direktoru savetnici ne trebaju, a onom drugom ne pomazu;
    2. Pod hitno otpustiti najmanje 40% od broja zaposlenih i spasiti to preduzece od kojekvih kontakata i odnosa sa potrosacima, a potrosace od odnosa sa takvim neznalicama, oni koji nista ne ynaju i nista ne rade da ne ometaju ove koji znaju i mogu, a kojima su upravo te neznalice bile kadija i sudija;
    3. U narednih sest meseci ukljuciti neutralnu revizorsku kucu koja ce procesljati poslovanje poslednjih godina i iz cijeg izvestaja ce se moci sagledati realno stanje u tom preduzecu.
    4. Mudrom i domacinskom logikom naplatiti nenaplacena potrazivanja iz proslog perioda, sa potrosacima postepeno, ali odlucno preci na logiku cistih (ili bar cistijih) racuna, odlucno i sigurno krenuti u normalizaciju poslovanja;
    5. Sve one koji su doveli do ovog stanja privesti tamo gde im je mesto.

    I za godinu dana to preduzece moze da krene normalno da radi. Samo ako znaju. Ako ne onda treba povecati cenu grejanja 14%.
  • auuuu

    13.10.2012 08:04
    eto nama boljeg zivota sa ovom novom vlascu svi cemo da pomremo samo ce oni uzivati
  • 12.10.2012 22:08
    Neplatise ovo poskupljenje najmanje zabrinjava. Oni ionako nista ne placaju jer znaju da uvek u komsiluku ima po par majmuna koji redovno placaju svoje racune pa ako nista drugo ono toplana barem zbog tih sto stalno placaju nece iskljuciti zgradu sa toplovoda. Tako se neplatise stalno izvlace i provlace kroz iglene usi. Poznajem gomilu tih sto ne placaju grejanje, ali svaki dan zato imaju para za nekoliko kutija cigareta, za desetak kesica "3 u 1", letovanja, zimovanja, odlazak u soping u Ikeu u Budimpesti. Zato toplana posto zna da od ovih duznika nema sanse da izvuce ni jedan jedini dinar onda podignu cenu grejanja redovnim platisama jer redovne platise su u principu ljudi koji ne zele da imaju problema sa zakonom, da se povlace po sudovima, da duguju nekome velike svote novca pa ce zato izmiriti svoje racune pa makar oni bili i 500 dinara po kvadratnom metru. Dok je takvih budala u vidu redovnih platisa toplana nema zasta da se brine. Jednog dana ce i ta sorta redovnih platisa izumreti kao i dinosaurusi sto su izumrli pa da vidimo onda kako ce se toplana snaci.
  • Novosađanka

    12.10.2012 21:56
    Dugovi
    "On objašnjava da je Toplana dospela u dugove zbog toga što joj potrošači nisu redovno plaćali grejanje..." Pa šta ja imam sa tim koja redovno plaćam svoje račune? Naplatite gospodo svoje dugove od dužnika, fendujte, jer svakako ćemo mi koji smo do sada redovno plaćali račune plaćati i od sada ako budemo mogli, a vaši dužnici još više povećati dug. Ovako će biti da budala ostaje budala, a danas čovek koji redovno plaća račune očigledno ispada kompletna budala - ovo je subjektivni osećaj mene koja izmirujem svoje obaveze.
  • Laki

    12.10.2012 19:14
    Dodajte
    i mene na tu listu neplatisa.Nisam aktivista ni jedne stranke,posao sam izgubio i nisam u mogucnosti da platim sve vas koji ste se popeli na grbacu naroda.
  • @Novosadjanka - Dokle?

    12.10.2012 18:58
    Do daljnjeg
    Onaj ko je uzeo nepovoljan kredit je višestruko uvećao svoju imovinu i sada su prešli da čerupaju drugo preduzeće?
    Dokle će ne znam, ali sasvim je jasno da u ovoj sada sitauciji oni ostadoše da uništavakju i dalje. Treba prvo rešiti stanje u Novoj Crnji pa tek na kraju u Novom Sadu.
    Dakle, sve je bilo samo u smestanju svoje pozadine u prizeljkivane fotelje?
  • Fakerajstvo u mozak

    12.10.2012 14:15
    Dolaze vremena revolucije...
  • Dragan

    12.10.2012 14:06
    d
    Narod treba da izazove gradjansku neposlusnost placanja racuna drzavnim firmama! Samo mesec dana bez placenih racuna ce im uterati u glavu malo pameti. Ako pocnu da hapse i pisu tuzbe, svi na ulicu!! Malo da i oni osete da novac ne pada sa neba, vec se krvavo zaradjuje
  • Dr. Toplex

    12.10.2012 14:01
    Tretman
    Sve mi nešto toplo oko srca. Samo tako, samo tako to srce želi.
  • 12.10.2012 13:59
    iDjole
    ukinite j.p.informatiku kao posrednika pa ce automatski doci do ustede.
  • 12.10.2012 13:54

    Bizmismeni, nema šta!
  • 12.10.2012 13:53

    Naravno da je neophodno. Treba da se podmire vaši partijski oci.
    Malo vam je ovo.
    A grejete, svaka vam čast.
    Ovih 98 din po kvadratu je bez PDV-a. To je još plus 20%.
    Ovi, novi, će nas dokrajčiti.
  • Novosadjanka

    12.10.2012 13:35
    Dokle?
    Pa ko je uzeo nepovoljan kredit? Ja? Radio021? Onog ko je to uradio u aps i oduzmi imovinu... Zasto da posteni gradjani placaju tudje lose poslovne poteze? Dokle? Ta zar nije "prekomponovana" vlast zbog toga? Ili je sve bilo samo u smestanju svoje pozadine u prizeljkivane fotelje? G. Vucicu kada ste takav borac protiv korupcije, sta cekate?
  • 12.10.2012 13:16
    Opravdanja, opravdanja
    I opet se ne spominju cene grejanja u ostalim mestima pre poskupljenja, posebno u mestima gde je poskupljenje za 44%...
  • Arthur Dent

    12.10.2012 13:07
    ---
    Razlog poskupljenja je loša naplativost ili na srpskom "daj da još više iscedimo ove koji inače plaćaju". Sram vas bilo !!! Nađite način da naplatite svoje dugove, ali ne preko moga džepa. Ako to ne znate, onda skrešite rashode, pa ako treba smanjite i broj zaposlenih ili smanjite plate dok ne poboljšate naplatu. Ovake ćete me naterati da od ove grejne sezone pređem u grupu neplatiša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna