Novi Sad
18.10.2012.
12:05 > 06:22
Predstavnici udruženja "Centar Petrovaradin" predali su u Gradskoj kući peticiju sa 3.460 potpisa za vraćanje nadležnosti ovoj opštini.
  • Dankopzs

    20.10.2012 18:59
    Anonimusw ....Pa ako si
    ..već toliko pametan, znaš da je izvodljivo..što im onda ti ne pomogneš i kažeš kako..Budi od koristi na delu, ne samo ovde na rečima..Samo da te uputim...Novi sad je ipak grad , jer je to zakonom iz 2008 dozvoljeno....Vidiš da n isi ipak, baš toliko, informisan..:)
  • anonimusw

    19.10.2012 15:42
    Ako su stasali ...
    Kaže dr Sević u Raglednicama juče da nema ništa od opštine Petrovaradin.Ali ako je tako ni Novi Sad onda ne može imati status grada!Ako su ovi iz Petrovaradina stasali za opštinu neka pokrenu odgovarajuće postupke da ugase Grad Novi Sad i pretvore ga u običnu opštinu kao što su Titel i Žabalj, napr. Ako nemaju znanja da to urade, a ja mislim da je to izvodljivo, onda neka se povuku.
  • DekiNS

    19.10.2012 15:09
    Sremica
    Итекако сам упућен и ништа не пишем безвезе, госпођице/госпођо! Хајде да свака улица има свог представника у Скупштини, много смо јака и финансијски способна држава да умножавамо администрацију!
  • Sremica

    19.10.2012 11:53
    DekiNS---Brini ti za NS..
    ..nemoj za nas gradjane Petrovaradina!!! Ti ваши пулени у прошлом сазиву" će pre biti VAŠI! Peticiju su potpisivali, članovi SVIH stranaka koji ovde žive i veliki broj gradjana..Moglo je biti 3 puta više potpisa da se nastavilo prikupljanje...Ko kome radi o glavi, vidi se po vašem stavu prema nama ,sa ove strane Dunava...VAMA tamo je sigurno bolje i lepše.. Manite se priče ,o nečemu o čemu ništa ne znate...
  • 19.10.2012 11:43
    Anonimus..da ste stvarno..
    ..iz Petrovaradina, ne bi tako pričali..Znali bi da smo mi,već opština na papiru, znali bi da nema nove administracije jer već sve postoji, samo što je u Novom Sadu..To što pričate, nema veze sa mozgom...Čudo jedno ,da je 3500 gradjana potpisalo, nešto za čega mislite da je bzvz..MI iz Petrovaradina, koji stvarno živimo ovde, znamo kako nam je..Poenta je, da neki pokušavaju, nešto da urade za razliku od vas i sličnih vama..Uradite vi nešto pa onda komentarišite! Podržavam ljude koji su pokazali, volju i želju, da se čuje za nas sa sremske strane i zbog toga smo: ja , cela moja porodica i sve moje komšije, potpisali peticiju. PODRŽAVAMO CENTAR, pomoći ćemo u svemu što možemo...Savetovanje ostavite za sebe Anonimusu...!!!!
  • gogolj

    19.10.2012 06:38
    koalicioni sporazum
    Kako to da SPO nije već reagovao? Zar formiranje novih gradskih opština nije deo koalicionog sporazuma nove gradske većine i razlog rušenja demokratski izabrane vlasti, izdaje sopstvenih birača i LSV?
  • Zagi

    19.10.2012 05:49
    SVI BEŽE OD HER FLIKA
    Ovi novi u Gradskoj kuci ce sve rasterati.
    Dveri traže ukidanje Vojvodine,Petrovaradin beži,podižu cenu vrtića(kaže ovaj 2000 je ispod svake cene!!!-možda za njegova primanja, ali za običnog čoveka je 2000 puno ),ode cena grejanja, voda najskuplja u Evropi,a tek su krenuli.
    Samo Vas gledamo!
  • DekiNS

    19.10.2012 00:09
    Готово је, помирите се већ једном да од дезинтеграција ма каквог облика нема ништа! Толико су ваши пулени у прошлом сазиву били бахати, да су захваљујучи тој бахатости и пукли са власти! Не радите ви у интересу грађана Петроварадина, радите ви нама свима о глави и то је поента ваше приче!
  • Perica

    18.10.2012 20:51
    @Centar Petrovaradin @13
    Treba prosiriti nadleznosti nego sta. Sto se tice burgijanja i izazivanja mislim da pravo burgijanje sledi. Prvo svako na svojun stranu a onda da vidimo posle par godina hocemo li zajedno i ko ce skim.
  • 18.10.2012 20:33
    bespotrebno !
    Ja sam iz Petrovaradina i mislim da je ovo bzvz, mi imamo vecih problema i još samo nam fali da uz plaćanje NS vlasti plaćamo i opštinu u Petrovaradinu, koja će postojati samo na papiru i ništa više, odmah to treba osujetiti na vreme ! U Evropi prava opština može direkt da traži pare od EU ali to kod nas neće biti moguće jer će to biti opština grada Novog Sada a ne samostalna opština.
    Sve već znam šta će se desiti svi se vi borite za svoj džep a nas obične ljude niko ne gleda niti brine za naše probleme. Ostavte se stvaranja briselskog vojnog" aparata na teritoriji NS i ne pravite toliku administraciju !
  • Centar Petrovaradin

    18.10.2012 18:23
    13.....moramo te razočarati
    MI smo još prošle godine, u februaru mesecu, od prethodne vlasti, tražili običan ZBOR gradjana, sakupili 2500 potpisa i dobili...utešnu nagradu da je predsednik MZ dao ostavku...To je bilo sve..Tada smo i pokrenuli priču o gradskoj opštini, potpise sakupljali od jula meseca, za vreme prošlog saziva (koji je trajao kratko).To što je ovo već treći saziv, nije naša greška ali jeste problem...Niti burgijamo a još manje izazivamo, samo tražimo svoja gradjanska prava, ništa više niti manje od toga...Nastavićemo dalje, koja god vlast bude, jer se do sada nijedna nije najbolje pokazala..HVALA SVIMA OSTALIMA NA PODRŠCI I RAZUMEVANJU!
  • Fikus

    18.10.2012 14:19
    Odlična peticija, daj i ostali delovi grada da se proglase Opštinama i novi izbori za Opštinske skupštine i Grad.
  • Detelinarac

    18.10.2012 14:18
    Podrška iz Banatića!
  • 13

    18.10.2012 13:28
    Živo me interesuje kako se toga nisu setili za vreme prošlog saziva gradske Skupštine,kada se bolje razmisli zna se ko burgija i izaziva.
  • 18.10.2012 12:55
    Podrška sa Salajke!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna