Novi Sad
25.10.2012.
11:43 > 06:49
Sindikalni predstavnici zaposlenih u katastrima pri Republičkom geodetskom zavodu posle pregovora u Beogradu odlučili su da zamrznu štrajk, pa tako šalteri u Železničkoj ulici od jutros ponovo normalno rade.
  • 26.10.2012 14:33
    @Novosadjanka katastar
    Vi ste tek na pola puta vremenskog cekanja
    jer
    od momenta podnosenje prijave da bi se nekretnina zavela u katastarske knjige,
    pa do tog svetlog cina da nekretnina bude zavedena u katastarske knjige,
    prodje samo DVE godine, to je standarno cekanje tako kazu u katastru(sopstveno iskustvo)

    ali zato moze i brze, i to svega za 6(sest) MESECI
    s tim sto skraceni period cekanja ima nesto vecu cenu od onog dvogodisnjeg(jos cekam da prodje 2 godine)

  • Galawix

    26.10.2012 09:59
    @ne zelim da vam dam ime Hmmm...
    Nije baš tako. Ako želiš da ubrzaš obradu svog predmeta, od nedavno postoji sasvim legalna mogućnost da uslugu platiš duplo, sve po zvaničnoj tarifi i time dobiješ prioritet, te stvar rešiš brže.

    Ovo je bila mera jedne visprene načelnice, koja je time mito koji se plaćao za ubrzanje predmeta preusmerila iz privatnih džepova nezajažljivih, korumpiranih službenika katastra u državne džepove. Naravno da su je ubrzo skinuli sa mesta načelnice.
  • Galawix

    26.10.2012 09:54
    @S Hmmm...
    Nisi razumeo o čemu se radi. Oni ne traže VEĆU platu, oni traže da im se plata NE SMANJI. Poslednja odluka Vlade o ograničenju plata državnih službenika je imala za efekat, da su im plate smanjene. Službenici sa srednjom stručnom spremom su umesto ca. 40 hiljada, odjednom dobili ca. 28 hiljada.
  • ne zelim da vam dam ime

    25.10.2012 20:33
    Katastar je sramota za Novi Sad
    Ja samo znam da ako zelite da ubrzate dobijanje uknjizbe, pripremite nekih 200g kafe i veliku Milka cokoladu. Nabacite osmeh i gle cuda, vade vas dokument i uknjizba gotova.
    Njima uopste nije stalo da se bilo sta popravi u Katastru. Katastar je sramota za Novi Sad.
  • S

    25.10.2012 20:09
    Em su bezobrazni, em ništa ne rade - i jos traže veće plate ?
    Kako ih nije sramota ?
    Ako neće da rade, neka uzmu knjižice i traže drugi posao. Ima ko bi čestito radio i za te plate.
  • НИКОЛА

    25.10.2012 19:41
    ОТКАЗ
    Што им се не дају откази и приме се нови људи јер је биро претрпан стручним кадром док они ленчаре и ништа не раде.Ја сам и легализацију поднео пре 6 година и нишшта још нема а укњижба ми је била тек после 3 године,.Срамота
  • Galawix

    25.10.2012 19:16
    Hmmm...
    @Novosadjanka Zato što je novosadski katastar jedna razlupana budica, čiji je veliki broj radnika među najkorumpiranijim lopovima u čitavoj zemlji Srbiji. Zato što organizacija svih katastara u zemlji ide iz centra pameti i stručnosti, iz još jedne rak rane ovog društva- Republičkog geodetskog zavoda. I zato što nikome, od baba Sere do generalnog direktora, nije stalo da bude bolje.

    A što se tiče plata, njih su spustili najjadnijima, koji uz to još ponešto i urade. Fantastična mera štednje, udri po sirotinji, a ne da se katastar dovede u red i kazne svi lopovi, koji već decenijama prave dar- mar od katastra, a ni broja im se ne zna.

    I jagoda na šlag: resorni ministar magistar Velja i njegov najnoviji stari direktor, g. Krejović himself. Duo inferno, koji će uništiti i ovako usranu stvar, kao što je sadašnji katastar u Srbiji, koji će iz ležećeg stava pasti. Može se reći, elementarna nepogoda katastrofalnih razmera, neka su nam sve svemirske snage na pomoći.
  • novosadjanka

    25.10.2012 14:21
    katastar
    Ne mogu da verujem da njima treba vise od godinu dana da rese neki predmet,naime u aprilu prosle godine sam podnela zahtev za uknjizbu stana a do danas nisam dobila nikakvo obavestenje.Cemu onda ti divani o platama...
  • Mango

    25.10.2012 12:50
    I treba tako,bravo za katastar!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna