Novi Sad
29.10.2012.
10:27 > 19:23
Od kako je ukinuta naplata video-nadzora od građana, preko računa JKP "Informatika", to preduzeće traži od grada da preuzme finansiranje optičke mreže.
  • GRADJANKA

    15.01.2013 11:13
    Dragi moji ,
    taj Vas sistem bolje iskljucite. Mene su pokusali da siluju, a kamera Vasih nigde. Moja sreca da uhvate pocinioca, je ta, sto je u privatnoj firmi bila ukljucena kamera, a ne grdska za koju placam. Hvala Vam na Vasem cuvanju. Mene su izubijali kao da sam boksovala a o strahu da nepricam.Bitno da ste uzeli pare za kupovinu , postavili tu i tamo. Kad napravi prekrsaj sin nekog "glavonje" vi to niste snimili, a nas bi.Ma sta nama to vredi mi smo kako Vi kazete obican narod ali svi imamo stomak !!!!!!
  • Kamerman

    31.10.2012 09:36
    Ocete ponovo raditi nabavke kamera? Ljudima iz ns-a ste otimali novac za maglu kao sto su te vase cuvene famozne kamere svi smo ih placali jedan period pa smo onda uvedeli na bas i ne moram da placam kamere a ko se upeca upeca, dobra vam fora, ni jedan auto ukraden niste nasli a bogme ni akumulator. Pa zasta vam onda sluze kamere te? kao satro ovo -ono ? ljudima mazete oci! Da li je ikom cd stigao na kucnu adresu od kako ste ih popravili ? Nikom. Glavu u pesak i da vas nisam cuo. barabe
  • -

    30.10.2012 00:53
    @Obrad
    Naravno da je sistem video nadzora neozbiljan kad ga je osmislio bivsi visegodisnji direktor, Zoran Delic. Od prethodnog iskustva taj je samo imao znanje iz oblasti pravljenja sendvica i organizovanja elektrijada.
  • 29.10.2012 19:59
    Osmatranje i obaveštavanje
    Idealno rešenej bi bilo da se ovaj centar za nadzor spoji sa nekom budućom službom osmatranja i obaveštavanja (takva odluka postoji na nivou grada)Tako da bi ovaj centar zajedno sa službom osmatranja i obaveštavanja ,pružao podršku u radu Štabu za vanredne situacije grada Novog Sada.Sistem bi pružioo veliku zaštitu tanovništvu na celoj teritoriji Grada Novog Sada u zaštiti od požara ,poplava i drugih prirodnih( zima sneg -led na Dunavu) ,tehničkih akcidenata (hemijska postojenja ,saobraćaj Dunavom ,blizina autoputa prerada goriva ,termoelektrana i td.) sve u svemu ima dosta rizika na teritoriji grada, ne zaboravimo one katastrofalne požare u gradu ( briga o ljudskim životima nema cenu).
  • mb

    29.10.2012 19:20
    jkp informatika - objasnjenje
    to jkp nema svrhu osim sto sluzi za stanacka zaposljavanja. pod hitno zatvoriti i upregnuti ostala jkp da sama obracunavaju i salju racune. mi placamo njihove odmore u vilama, a oni nas tuze svakom prilikom i predmete prosledjuju advokatima kao sto je sadasnji gradonacelnik...
  • Cole

    29.10.2012 19:01
    Ns
    Ja bih na tvoj komentar dodao i da bi mogli kad ukebaju nekog ( vozac, huligan ) i da mu naplate slikanje pa da se iz toga finansiraju.
  • DekiNS

    29.10.2012 16:05
    Мени није јасна једна ствар-трпели сте 12 година нашминкане, начитане, егоистично-нарцисоидне, однарођене... политичаре који су иначе поред разних беспотребних пројеката (нпр. мале кружне раскрснице на новом насељу...) потрошили и огроман новац у увођење система видео надзора! Дакле, 12 година сте их "трпели" (читај подржавали) и одједном вам је тек сада пукао живац! Кога ви фарбате и чему спиновање?
  • Chris

    29.10.2012 14:54
    ??!!!
    Ovaj Pajtic u svakoj corbi mirodjija.
  • 29.10.2012 14:27
    e tek sad ce da nas deru bar da od toga imamo neke vajde
  • kerko

    29.10.2012 13:16
    @ kabel
    Pa zar ne vidiš da je to "taj" Optički kabl za koji im trebaju pare da bi ga održavali...
  • Buntovnik

    29.10.2012 12:58
    "bez razloga"
    Mnogo zanimljiva situacija, nema šta.
    Znači, nije zakonski da nam svima naplaćuju po 30 din. za video nadzor, pa su se sada setili da to isto mogu da urade preko gradskog budžeta dok se narod ne doseti.
    Ako nije zakonita naplata, onda nije ni na ovaj način! Meni ovakav video nadzor ništa ne treba i ne želim da ga plaćam! Da li to sad znači da ću ipak morati da ga plaćam, iako tu i takvu uslugu ne želim, samo ovaj put preko poreskih obrazaca; samo iz razloga da bi se opravdao neko ko je tolike NAŠE novce stukao u ovaj "perspektivni" projekat?
    E pa "drugovi proleteri", po Evropskim zakonima, uslugu koju ne želiš da koristiš, ne moraš ni da platiš! Zar je to naš put ili u Evropu, ili u bolje sutra?
    Malko ste se za*ebali, mogu izbori i ranije da budu, niko vam nije poklonio da budete robovlasnici sledeće 4 godine!
    NARODE, PROBUDI SE! Iste stvari rade samo perfidnije od "žutih"!
  • Bosanac

    29.10.2012 12:56
    Jel imaju kamere i u WC? Da znam smijem li srat u javnom weceju ili da im samo pokazem dupe.
  • Obrad

    29.10.2012 12:40
    Tri monitora i dva televizora
    Mnogo para utrošeno u neozbiljan sistem. Kada se postavi dobar video nadzor ulaganja u održavanje su minimalna, znam jer sam se bavio tim poslom duži niz godina. Za tri miliona mesečno treba da imamo Vegas.
  • ns

    29.10.2012 12:37
    Kada bi pomoću ovog video nadzora bar jednom bili identifikovani i uhapšeni klinci koji sa noževima, lancima i palicama patroliraju gradom i šaraju fasade, kada bi bile oduzete dozvole onima koji divljaju po Mišeluku, kada bi bar jedno obijanje kola bilo rešeno, nesumnjivo bi svi gradjani plaćali ovo održavanje i više od 30 din.
  • 29.10.2012 12:13
    Cemu sluzi a uz to i ne radi?
  • Kabel

    29.10.2012 11:32
    ???
    Što visi ovaj kabel levo na zidu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna