Novi Sad
06.11.2012.
09:45 > 09:08
Novosadska hitna pomoć je pre dve godine u proseku do pacijenta stizala za nešto više od šest minuta, prošle godine za preko sedam minuta, dok se vreme čekanja na intervenciju sada produžilo na opasnih osam minuta.
  • koka

    07.11.2012 18:54
    kol centar!!!!
    E kad bi već jednom ukinuli kol centar, imali bi više para da zaposlite lekare, koji nam trebaju a ne da me neki anonimusi ko zna koje struke ispituju u sitna crevca šta mi je, da bi mi kao zakazali kod lekara. Spasite nas od te pošasti i ne zamlaćujte nas više. Samo da umesto 200 operatera zaposlite 50 doktora, svima bi bilo bolje. Smanjili bi se redovi kod lekara i oni bi mogli da nam se bar malo posvete, a ne da imaju samo 10 min. To je nehumano! Za 10 min, lekar jedino ima vremena da čuje od vas dijagnozu i da mu vi kažete koji lekovi vam trebaju.Uaaaaa
  • CInci

    07.11.2012 09:25
    ?
    ja samo hocu da skrenem paznju, da li ste i vi zapazili da se vise niko ne sklanja sa puteva na stranu, niko ne propusta kola hitne pomoci (kada je ukljucena sirena i rotacija), cak sam par puta videla i neke pesake koji ladno prelaze preko pesackog prelaza, a kola hitne pomoci (sa sve rotacijom i sirenom)treba da stane (a ne samo da uspori)... neki su toliko oguglali na sve, da se ne zapitaju da je u pitanju neciji zivot...
  • Podbarac

    06.11.2012 11:47
    Ju, ju... A kada je to hitna stigla za 8 minuta!?
    Tih osam minuta su obično malko više, nekad i po sata kod nas. A ako je "pacijent" stariji, na primer neka baka od 70 i kusur, familiji je bolje da oma zove konkordiju.
    Jedno su doktori i tehničari, njima uglavnom se skida kapa, mada i njih ima svakakvih, ali zato je sve ostalo prava katastrofa. Kad se na to dodaju iskustva onih koji nemaju vremena da čekaju hitnu nego sami odu u urgentnu bez uputa, čoveku se sve smuči.
    Celo naše zdravstvo više liči na sprdnju. Sem ako neko kojim slučajem ima da plati ili zapreti... Da se ne lažemo, moliću.
  • Steva

    06.11.2012 11:07
    Uklapaju se u Plan fonda za penzijsko osiguranje.Što manje,tim bolje.Znaju oni da im je trud zaludan,kad "fali" većina važnih lekova!
  • Obrad

    06.11.2012 10:34
    uzeti kredit od RBV
    za nabavku novih vozila za potrebe hitne pomoći. Obratite se Pajtiću
  • Snaša

    06.11.2012 10:12
    Vojvodina Vojvodjanima (VV)
    Problem je što se ne objavljuju rezultati popisa stanovništva jer bi prema broju stanovnika Novi Sad morao da ima i više kola hitne pomoći, policajaca, itd. A najlakše je zakidati Vojvodjanima jer oni uporno ćute.
  • 06.11.2012 09:51
    jeste
    osim što je obim posla povećan a ekipa uglavnom isto i fantastična saobraćajna rešenja koja u poslednje vreme niču u gradu omogućavaju hitnoj da razgleda grad i kada neće

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna