Novi Sad
21.11.2012.
19:09
Oko 200 studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, danas je održalo protestnu "Šetnju sećanja i podrške" povodom presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču u Hagu.
  • bora

    25.11.2012 23:18
    sramota
    Mi nemamo šta da jedemo a oni šetaju! Bruka i uzaludnost! Ima gorih problema u ovoj državi, zašto se zato ne šetaju?
  • 22.11.2012 14:20
    Zasto?
    Ti svi studenti ne studiraju u Krajini,Bosni i odande odakle dolaze,zbog ovakvih smo mi Vojvodjani i Novosadjani ostali bez svoje buducnosti, i bez buducnosti svoje dece koja danas ne mogu posao da nadju i dobiju jer su sve ovi Krajisnici i Bosacni zauzeli i ne misle da se ostave toga, verovatno su i tamo bili tako vredni i radni pa su ih zato braca Hrvati poslali ovamo, dao im Sloba i Tito sve povlastice koje se dati mogu.
  • Pescanik

    22.11.2012 13:41
    @Piplfoks
    >>> Komentar uvesti kao obavezan predmet na Pravni fakultet.

    Otuzni i gadljivi pesmuljci. Giros i balalajka?
    Po cemu ste drugaciji od onih sa trga bana Jelacica od pre par dana, osim sto ste malo losije obuceni?
  • Spark

    22.11.2012 13:21
    punjenje
    Cega li ce se vec dosetiti da im napune glave? Pa nisu se tada ni rodili!!!
    Glupo, nepotrebno, stetno i besmisleno, upravo kao i presuda protiv koje se 'bune'.
    Nemojte samo da ponovo lepite table Mladicevih i Karadicevih bulevara (a niste daleko od toga) kao sto su to radili vas predsednik i njegovi klonovi.
    Stoji li to vreme u Srbiji?
  • RV

    22.11.2012 13:18
    Konacno mir na ove prostore, rad Haga je zavrsen,dokazano je Hrvatska nije kriva ka kolektiv, vec pojedinci, jos samo da se Vojvodini vrati drzavnost, i mozemo da pravimo slavlje na trgu!
  • lokkero

    22.11.2012 12:54
    ako...
    ...ce ovi biti buduca inteligencija Srbije,onda cu biti ponosan ako me neko nazove uninteligentnom. :D
    ...kad bi ovi buduci pravnici pogledali i drugu stranu istine,sto bi po profesiji trebali,mozda bi skontali da ispadaju ovce u ocima sveta...ma da mislim da su savrseni za politicke kadrove....:))
  • 22.11.2012 12:32
    verovatno su se u hagu neviđeno zabrinuli zbog njihovog protesta
  • Scotch Bonnet

    22.11.2012 12:29
    @G
    Ne osporavam da je presuda Haskog tribunala sramna i politicki izmanipulisana ali mi nemoj prodavati muda za bubrege o pravnim fakultetima kad se jako dobro zna su katedre politicki obojene. Pogledaj ko su profesori i kojim politickim strankama pripadaju pa mi onda reci da nema manipulacije.

    Inace, ako cemo posteno fakulteti i generalno ceo edukativni sistem u Srbiji je u raspadu sto ujedno dovodi u pitanje pravu sposobnost razmisljanja ovih studenata.
  • 22.11.2012 11:55
    ahahahahah
    A najbolje od svega je sto se ti zabrinuti studenti u vreme rata ni u jajim anisu muckali!
  • brainwash

    22.11.2012 11:38
    i izolacija
    su ucinile svoje! Izbaciti veronauku iz skola pod hitno!
  • 22.11.2012 11:31
    Ako su se vec molili, sto Isus rece...
    ...oprosti duznicima svojim, a ne huskaj decu da se ubijaju,Popovi crni.Rat su uvek izazivale drzave,crkve,vera, a vodili ga maloumni. Drzava i crkva to rade zbog velikih para ulozenih u oruzije, a maloumni to gutaju bez imalo mozga i uz malo para.Tuzno je to sto se desava i sto su deca ispolitizovana, umesto da se druze i razmisljaju o lepsim stvarima.Tuzna je to mladost....
  • G

    22.11.2012 11:01
    @Vlada - imate li citat gde sam napisao kako su "svi studenti Pravnog, ili bilo kojeg drugo fakulteta kod nas, stručni, sposobni da razmišljaju svojom glavom i otporni na manipulaciju"? Zbog ovoga se vidite i ja dvoumim - sa jedne strane da je moguće da bolujem od amnezije i da ne znam šta sam lično pisao ili govorio, a druga da ste vi oboleli od neke duševne bolesti zbog koje vam se priviđa da je neko nešto rekao ili napisao iako to nije tako. U skladu sa time sam i postavio pitanje na početku komentara.
    Ostavio bih po strani to što negirate građanima pravo na miran protest, već se pozivate da treba da "presudu napadaju svojim znanjem", ono što je upitno je na koji način to treba da urade ako je prethodno poznato da na ovu presudu ne postoji pravo žalbe.
    I na kraju, kada neko optuži građane da su "zloupotrebljeni", dobro bi bilo da predoči argumente ko ih je i na koji način "zloupotrebio", a ne da neko drugi treba da dokazuje da ih niko nije zloupotrebio - sa takvom logikom gospodine počinjem i da se troumim da li ste vi uopšte uspešno završili obavezno osnovno obrazovanje.
  • зики

    22.11.2012 10:43
    Српска омладина
    чиста десетка, а ви титољупци немојте да позовемо наше Дунајшвабе назад па да им враћате отету имовину.
  • Nenad

    22.11.2012 10:17
    Tresla se gora, rodio se mis! Vise radite, manje kradite, napravite bogatu i uspesnu Srbiju, pa ce sve ostalo samo doci.
  • Vlada

    22.11.2012 10:15
    Kada jedna osoba objašnjava drugoj kako su svi studenti Pravnog, ili bilo kojeg drugo fakulteta kod nas, stručni, sposobni da razmišljaju svojom glavom i otporni na manipulaciju samo zato što su prošli srednju i prijemni ispit, jasno je ko od te dve osobe sigurno nije video fakulteta, a dvoumim se i za srednju školu.
    Kao što su ljudi već dole napisali - pravnici ovu presudu treba da napadaju svojim znanjem, ili barem metodama analize, što ne bi trebalo da je teško ni ponavljačima među njima, pošto su im stručnjaci poput Milovanovića sve lepo sažvakali. Sa druge strane, ako hoće da leče svoje frustracije ili se prepoznaju po srpstvu i veri, neka se sloboodno dernjaju ulicom i mole u crkvi - ali da se onda ne lažemo da to rade u svojstvu nekakvih 'pravnika'.
  • G

    22.11.2012 09:59
    @Scotch Bonnet - prvo je upitno kako je moguće "zloupotrebiti" punoletne akademske građane? Za vas bez fakulteta da budem jasniji - na fakultet kao što je pravni se ne možete upisati sa nezavršenom osnovnom ili srednjom školom, niti bez dovoljno znanja da položite prijemni ispit. Ako su sposobni da toliko postignu, možemo pretpostaviti da su ovo građani koji umeju da razmišljaju svojom glavom, i kojima ne treba drugi da ih "upotrebi" na bilo koji način.
    Drugo što je upitno, jeste kako je protest protiv veoma kontroverzne presude "politikanstvo"? U pitanju je presuda potpuno suprotna jednoglasno izrečenoj prvostepenoj presudi, i suprotna mišljenju preostale dvojice sudija žalbenog veća. Za sud nivoa kakav je tribunal u Hagu ne bi smelo da važi da su sva trojica sudija u prvostepenom, i dvojica sudija u žalbenom postupku obični diletanti koji ne znaju svoj posao.
    Imajući navedene ČINJENICE u vidu jako bih voleo da čujem obrazloženje zašto bi protest studenata ironično PRAVNOG fakulteta bio "politička zloupotreba", uz naglasak da obrazloženje u sebe ne može da ubraja "klerofašista", "četnik", "srbenda" i slične "vojvođanske" etikete koje se univerzalno koriste za bilo koju temu kada dotični nemaju nikakve validne argumente.
  • 22.11.2012 09:49
    el diablo
    ŽIVELA VOJVODINA
  • 22.11.2012 08:39
    @Anonimus - Manipulisanje

    Slažem se u potpunosti, tačno je u tome poenta. Da se iko u ovoj zemlji problemima bavi stručno i informisano, a ne emotivno, gde bi nam bio kraj.

    Kao što je to na primer uradio profesor prava Marko Milanović (vidite njegov tekst na Peščaniku http://pescanik.net/2012/11/sta-je-pogresno-u-presudi-gotovini/) - čovek je vrlo koncizno i razumljivo za laike analizirao stručno presudu i objasnio u čemu je problem, bez vikanja ua Hrvati, spominjanja Draže i Kosova...biće da nije dovoljno Srbin.

    Utoliko je veći šamar kada takav pristup, sveden na pučko osećanje nacionalnog ponosa ili pravde, potiče sa jedinog mesta koje bi MORALO da se bavi isključivo i samo znanjem i naukom.

    Sramota. Ali to smo o novosadskom Pravnom već odavno znali....
  • Piplfoks

    22.11.2012 08:23
    Svaki pravi pravnik treba da protestvuje zbog ove presude - ne zato što je Srbin ili ovaj ili onaj, nego zato što je sa pravne strane tragična. Međutim, kada studenti prava umesto ozbiljnog protesta struke izražavaju svoje neslaganje raznim molebanima i pesmama o srpstvu i Draži, ne samo da su korisni kao papirni ku*ac, nego i sasvim jasno pokazuju da je izliv gluposti u mozak sasvim solidno rasprostranjeni kod 'intelektualne elite' koliko i kod volina sa navijačkim šalovima. Kosta Čavoški nema šta da brine - biće idiota da šire njegove ideje i dugo pošto njega uz mnogo mučnine pogrickaju crvi.
  • Rale

    22.11.2012 08:22
    Objektivnost ispranog mozga
    A da oslobode Ratka Mladića, ovi bi tri dana slavili(razbijali) po Novom Sadu.
  • 22.11.2012 08:14
    ono su bili studenti
    sto juce prodjose kroz centar pevajuci cetnicke pesme? Zvucalo je kao da idu na utakmicu
  • Niki

    22.11.2012 08:03
    Svaka vam čast deco!!!
  • Scotch Bonnet

    22.11.2012 07:51
    IQ
    Zloupotreba studenata u politikantske svrhe.
  • e to

    22.11.2012 07:43
    srbomrzcima smeta
    Bravo Bravo Bravo omladino!!! Zelim vam srecu u zivotu i uspeh u skolovanju. Vi ste nasa uzdanica. Dignite svoj glas protiv nepravde. Ovde neki komentari zna se od koga dolaze od SRBOMRZACA.
  • 22.11.2012 07:41
    Manipulisanje
    Čudimo se što nam je takvo sudstvo, kad evo kako budući "pravnici" smatraju pravo. Da su održali tribinu na fakultetu pa komentarisali kako može jedna drugostepena odluka da bude oslobađajuća a prvostepena sa tolikim kaznama, bilo bi u redu. Ovako preko Draže smatraju da su pravnici. Jadno.
  • Naporni

    22.11.2012 07:33
    Beda i kukavicluk
    E moj Druze Tito, na tvoje reci da narodi koji imaju ovakvu omladinu za svoju buducnost ne treba da brinu, ja bih dodao da zaista ne treba da brinu - propasce sigurno.
    Pored toga sto se ovakvim vidom protesta u stvari ne protestvuje protiv nicega vec se propagira jedna ideja ( "i oni su cinili zlocine, sto znaci da smo zajedno krivi, odnosno da niko nije kriv" ), ovo je i divan primer kukavicluka studenata.
    Njihov bezgranicni kukavicluk se ogleda u nedostatku bilo kakvih zahteva prema vlastima iz cistog straha za svoje ionako bedne pozicije.
  • BIGA

    22.11.2012 07:07
    vikendasi
    Vazno da nasa deca iz NS nemaju para za studije, jer im porodice nisu profitirale u toku rata. Ne vidim ja da je tim krajisnicima lose ovde u vojvodini, PRI TOM SVE I JEDNOM OSTALA KUCA ILI PLAC U HRVATSKOJ I SVAKE GODINE LETUJE TAMO .JADNO!!!
  • Пера

    22.11.2012 06:49
    Студенти
    Српска омладина за понос!
  • Sedam

    22.11.2012 06:49
    Uvek istih par stotina srbendi, bez ikakvog životnog i radnog iskustva. Nema razloga za nervozu, svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje - a ono što oni zaista hoće da postignu, to im se naravno neće dati.
  • Večiti

    22.11.2012 06:24
    Student
    A gde su Milkov,Ristivojević i rektor?
  • sdragan

    22.11.2012 06:10
    Mislim da bi studenti trebali protestovati zbog sveukupnog stanja u drustvu...a ne zbog odluke "tudjeg" suda "tudjim" drzavljanima.
    Ostavite vi tu pricu politicarima dragi studenti.
    Pobunite se zbog korupcije,nedostatka posla,malih plata,itd,itd...
  • carls tejlor

    22.11.2012 01:13
    strebercine koje se uvlace za ocenu
  • Gradjanin

    22.11.2012 01:01
    ...
    Uf uf uf... Studenti treba da prave proteste, ali ne i molebane... To se crkvi ostavlja. Evo ne znam sta bih rekao...
  • cica glisa

    22.11.2012 00:18
    buducnost je u klupama, ne na ulicama
    ajde deco u skolu, manite se politike
  • Pera

    21.11.2012 23:41
    ...
    "Tokom protesta pevale su se pesme o Čiča Draži, Kosovu, srpstvu..."
    Eto, evaju pesme o srpskom Gotovini od pre 70 godina, o pokrajini koja je izgubljena zbog nepojmljivih zločina države (Gotovina style), o "Srpstvu" (nisam nikad čuo za Finstvo, Englezstvo, Marokanstvo, samo za Srpstvo), Eto, zato im se događa sve što im se događa i zato zaslužuju sve što će ih snaći! A na žalost i nas ostale sa njima. :-(
  • 21.11.2012 23:23
    holywood
    Kako nisu protestvovali za oslobadjanje 1000 robijasa iz srpskih zatvora?
  • 21.11.2012 23:23
    Kfasisti cuce unutra, ispod sminke i lepe odece.
  • Marko

    21.11.2012 23:15
    :)
    Vidi bokte kako se studenti dobro organizuju kada ih profesori podstrekuju... Nešto se ne sećam da su ovako ustajali oko visine školarina.
  • 21.11.2012 23:12
    Lepo je što ovi mladi ljudi imaju saosećanje,zdrav razum i što su stali na stranu pravde.Mi smo dužni da se sećamo naše stradalne braće...
  • E moji pravnici

    21.11.2012 22:06
    Draža i moleban
    @miki
    Pevali su Draži,lepo ih je momak ispod tvog komentara okarakterisao kao klerofašiste. Kad nama i buduća elita liči na navijačke grupe spasa nema.

    Da ne bude zabune ne mislim na protest sam po sebi, već na to šta se radilo i pevalo na istom.
  • G

    21.11.2012 21:36
    @Anonimus - možda je zato neophodno da makar postanete student da bi se obrazovali tek dovoljno da razumete šta znači neka reč kojom etiketirate druge. No, najlakše je naravno neistomišljenika označiti klerofašistom i to onda koristiti kao argument - time možete dokazati i da dotični nije u pravu kada kaže da je 1+1=2, ali samo u vašem poremećenom umu.
    Baš je koliko danas bio odgovor jednog vojvođanskog fašiste u drugoj temi koji na eksplicitne argumente "kontraargumentira" kako ne ulazi u raspravu sa klerofašistima i četnicima - takvi patološki umovi zaista smatraju da su u pravu ako na argumente odgovaraju diskreditacijom (bez obzira što je i ona sama lažna).
    Zato vam preporučujem da se prvo obrazujete pre nego što se latite tastature i pisanja reči čije značenje ne znate.
  • Milica

    21.11.2012 21:35
    uslov
    Verovatno je to bila jedna od predispitnih obaveza kod DSS profesorske ekipe. Pa vredi omeksati srca profesora
  • -

    21.11.2012 21:24
    -
    @Andrija Šrek
    izuzetan komentar.

  • nstehnol

    21.11.2012 21:22
    @Andrija Šrek
    Ne znam za Vas, ali meni je drago što buduća pravna i politička elita ove zemlje ima osećaj za moral i hrabrosti i volje da to i iskaže, Puna podrška kolegama.
  • mrva

    21.11.2012 21:15
    to su oni sto ih proterao Gotovina zato su toliko pogodjeni. Studiraju za dz, uvalili se po kojekakvim studentskim savezima, i sad se seljace po ulici. A kakvi ih profesori uce bolji i ne mogu biti. Samo kada su moleban odrzali. Verovatno ih pola sa partijskim knjizicama vec
  • Ajaoj!

    21.11.2012 20:56
    Čiča Draži, Kosovu, srpstvu
    zatrovase nam omladinu.Bogami gadno!
  • Dedzana

    21.11.2012 20:53
    -----
    Nikad mi neće biti jasni ljudi koji izlaze tako da šetaju, a znaju da time ništa neće postići, sve će ostati isto, bezveze se nesretnici smrzavaju na ovoj hladnoći.
  • miki

    21.11.2012 20:50
    Anonimus stidi se, ako ti ljudi sa slike deluju kao klerofasisti onda imas ozbiljan problem.
  • 21.11.2012 20:43
    Ma kakvi studenti. Grupica klerofašista. Isti oni koji su protiv prajda, protiv izložbi, protiv EU, protiv Andjeline Džoli i sl.
  • bla

    21.11.2012 20:39
    nazalost
    Da je nocu bilo ovako nesto odrzano i sa vecim angazovanjem da se privuku ljudi dosli bi "navijaci" obili prodavnice sportske opreme(posto ne znaju sta se po svetu smatra lepim oblacenjem nego smatraju najk kao marku za elitu) pa bi razbijali radnje i krali sta stignu u sebi misleci da su tako veci Srbi..
    ..Drago mi je da se ovako odrzalo!
  • -

    21.11.2012 20:38
    -
    i kako je ovo uticalo na presudu?
    mogli ste svi stati na mostove pa mahati.

    to sto pokrece svet pokrece i organizatore ovog protesta.

    hrvati su to ulozili u odluku haga a srbi strpali u dzep
  • Andrija Šrek

    21.11.2012 20:32
    ...
    Ta mladost je buduća politička i pravna elita ove zemlje.
    Pa vi vidite.
  • 21.11.2012 20:08
    Bilo nas je i sa građevine.
  • Браво Студенти

    21.11.2012 19:43
    Нема правде а нема ни наде!
    Штета што остали грађани нису знали за овај протест па да вам се придруже!
  • janko

    21.11.2012 19:42
    hoce li?
    hoce li biti novi ispitni rok?
    hoce li biti blazi kriterijumi za budzet?
  • Zoltan

    21.11.2012 19:34
    Vostani Serbie
    Kao redovan vojnik JNA bio sam na odsluzenju vojnog roka u krajini i svasta sam video ... slava tom narodu sta je sve preziveo :( jedno veliko fuj za cetvrti rajh i njihove konjusare !! zlocin bez kazne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna