Novi Sad
28.11.2012.
08:23 > 18:18
Novosađanka Mirjana Drinić požalila se našoj redakciji da su je prošle nedelje jajima gađali osnovci na Limanu, gde se nalazi njen frizerski salon.
  • Pavle

    29.11.2012 16:53
    @Anonimus
    Nismo se razumeli, ja sam se upravo obracao onima koji su u ranijim postovima poistovecivali ovakvo huligansko ponasanje koje je frizerka dozivela i o kojima Vi govorite sa decjim nestaslucima. Onaj ko je vaspitavan na vreme, zna meru i razliku izmedju decje gluposti i huliganstva.
  • Никола

    29.11.2012 15:55
    Проблем је неразумевање ?
    Код нас је највећи проблем немање разумавање јединих за друге. Примера ради мени једна комшиница замера што лепим рекламе и делим флајере - а ја од тога ЖИВИМ. Њен изговор је да "правим смеће". Е сад интересантно је да њен син уништава паркове и говорнице ноћу када иде са својим пијаним (можда и дрогираним друштовом). Нисао би љига па јој то набио на нос пред осталим људима (као што је то она мени) јер знам да ни њој није лако (мож јој је пијаница). Такође и она зна да је мени мајка болесна већ 12 година и да то што радим не радим из СИЛЕ и БЕСА (као њен син)!

    Оно што желим да кажем јесте да родитељи не жели да прихвате да њихова деца нису савршена. Све што они нису успели у животу (е будимо реални већина нису успели доста тога због стања у држави) они желе да испуне кроз своју децу. При том не питају децу да ли она заиста желе да тренирају баш тај спорт - примера ради. Деца су ипак људи, који с друге стране неће отворено рећи шта им смета него ће то показати на "практичнији" начин. Питање је само да ли ми желио да слушамо/погледамо нашу децу.
  • Geysha

    29.11.2012 11:35
    Roditelji me nikada nisu istukli onako da mi ostanu modrice po telu i da to mogu danas da nazovem "zlostavljanjem" kako je to popularno. Ali sećam se varjače, pruta i dignute šake u vazduh... To je radila mama. Tata nije uradio ništa od navedenog, ali mi je bio dovoljan jedan njegov pogled i tu je priča završena. Ja ne znam kako danas roditelji vaspitavaju svoju decu, ali rezultati onoga što vidim na ulicu su poražavajući. To su mali divljaci u najavi, i bezmalo 100 puta mi je palo na pamet da ih išamaram. Ali znate, ako mi se i omakne, u policiji ću biti ja i opet ništa neće biti rešeno. Kakva država i zakoni, takvo i stanje u istoj. Sramotno.
  • 29.11.2012 09:37
    alo bre Pavle pa nije nestašluk kad ti namerno baci petardu pored dečijih kolica, nije nestašluk kad ti obije katanac od garaže i ispiša se u istoj, nije nestašluk kad ti duplo mlađi klinac na primedbu da se ne naslanja na auto izvadi bokser i krene da nasrće na minimum duplo stariju osobu, to je sve bezobrazluk a pola od toga je i krivično delo tako da bolje ćuti
  • 29.11.2012 06:26
    Rešenje je jednostavno - neka frizerka tuži roditelje te dece koja su joj gađala salon, u praničnom postupku za naknadu materijalne i nematerijalne štete. Udarac po dzepu je jedno od retkih efikasnih sredstava vaspitanja naroda kod nas.
  • Снежана

    28.11.2012 22:34
    прво васпитати неке родитеље
    Нисам добила јаје у главу, али ми се у суботу, у маркету (Univerexsport)у Б. Паланци догодило нешто слично. Родитељи су дозволили својој "слаткој" дечици да јурцају између гондола у оном пластичном аутићу...и тако, док сам ја дошла у маркет и полако горала колица тражећи производе, добила сам снажан ударац у ногу, тачније у пету... Родитељи то нису видели, наравно, и тек кад сам стала и вероватно напаравила болну гримасу јер ми је буквално згуљена кожа са пете, отац је почео нешто још горе.....Почео је да виче на децу и да се "губе код улаза", на што је дотрчала мајка да пита шта се десило, па јој је драги мужић испричао да су "ударили жену"....Она једноставно ништа није одговорила, деца су почела да се препиру не желећи одустати од њима занимљиве игре...Ја сам некако одшепала до благајне не купивши оно што сам требала, само да што пре изађем ван.
    Неугодност се десила у затвореном простору маркета - нико није реаговао од запослених. Зашто би они то радили?
    Родитељима није пало на памет да се извињавају?
    Зашто би то радили?
    Извинила сам се ја - властитој пети, јер сам тек данас након 4 дана могла да обујем ципеле без завоја, фластера...
  • Pavle

    28.11.2012 21:15
    @Lemi i ostali garcima...
    Procitao sam gotovo sve postove vezane za ovu temu, i jedino sto mogu da primetim je da je ovaj narod u ozbiljnom problemu sa lobanjom. Jasno nam je gospodo da su deca uvek bila deca, da jedino detetu stoji da pravi nestasluke, i jasno nam je da smo svi ovde protivnici izivljavanja nad istom...ali ljudi, setite se kad ste bili klinci..jeste li pravili gluposti?...jeste!...jeste li pazarili od roditelja zbog istih?...jeste!
    Sustina je da i ovi klinci treba da probaju sitne nestasluke, ali i da treba da spoznaju posledice istih kad ih uhvate. To se zove odrastanje i ucenje na svojim greskama.

    Stoga, batalite te moralne pridike na racun onih koji nisu zaboravili svoje nestasluke, ali ni kazne koje su sledile...i koji su postali ljudi.
  • Sa terase

    28.11.2012 20:00
    @Lemi
    Dete se slučajno našlo?! Fizičko nasrtanje?! Jurila je klince i nije mogla da ih stigne, ali je jednog uhvatila za torbu koja joj je ostala u ruci. Ko zna šta bi bilo da nije komšija koje su zvale policiju, jer su deca `rešila da vrate torbu` kako im sa knjiga ne bi pročitala ime i razred. Zbog toga ih je policija, kojoj se nisu nadali i popisala. Šteta što Lemi nije video kako se bez obzira na uzrast `slučajno` urla, unosi u lice starijem, otima... i kako mama i sestra `slučajno` beže kada se ponovo poziva policija da im objasni šta se to dešavalo. Slučajno upućen u grudvanje? I komšije koje su zvale policiju i mušterija koja je `popila` grudve umesto nove frizure i publika sa terasa mogli su da posvedoče šta su siroti maloletnici radili, ali samo ako to nekoga interesuje!
    Komentar “sreca tvoja sto nisi moje dete napala” i pretnje `bahatom stvoru` pokazuju da sigurno divno vaspitavate svoje dete.
    Inače, slučajno se friziram u tom salonu, pa slučajno znam da je jedini u kvartu ispred kog se nikada ne suše peškiri ;)
  • detelinarka

    28.11.2012 18:23
    ns
    Svako svoje dete treba da vaspitava a ne prevaspitava kao što je dotični napisao. Nije opravdanje to što roditelji puno rade i da su dosta odsutni. To divljanje ispred zgrada čuju i
    oni ali se prave da ne čuju. Ne mogu da razumem da deca od 8 godina skitaju do ponoći. Da maloleletnici razbijaju prozore, lome ulazna vrata, bacaju kamenje, pale kontejnere, uništavaju interfone i mnogo toga a da niko od tih roditelja ne reaguje. Reaguju jedino kada im neko grdi decu. Pa zar mi gradjani treba da budemo njihove žrtve i da se osećamo kao da smo na ratištu. Treba da strepimo šta će sutra da urade pošto nemaju nadzora. A taj što kaže da smo i mi bili deca bolje bi mu bilo da vodi računa o svojoj deci nego što druge osuđuje.
  • nani

    28.11.2012 18:15
    sramota...
    da mi je videti gospodu koja ovde brani ove huligane u situaciji u kojoj se nasla frizerka... Kakva deca, pa to nisu nikakva deca, to su vec sad huligani kojima su trenutno bila dostupna jaja, sutra ce to vec biti kamenje, pa motke i palice, dok ne pocnu mahati nozevima i vatrenim oruzjem... Takvi sutra divljaju gde god se pojave, recimo pale zandarma bakljom na tribinama... Ovo treba najstroze kaznjavati, njih i roditelje posebno...
  • трт мрт

    28.11.2012 18:05
    јаја су добра за косу
    - Ви што кунете и проклињете ову децу и називате их којекаквим погрдним именима,вас треба у логор послати!

    - Ало, па то су само деца!



    - Ви као никад нисте били дете?
    Сви сте били добрицие и невинашца!?
    Ма дајте молим вас...
    -Овај каже батина је из раја изашла, па браво воле, ја да те видим да лешиш дете, ја би те први пријавио полицији, јер је то злостављање и насиље у породици! Не размишљаш да ће то сутра дете имати трауме?
    -Има других метода-начина како се деца могу казнити и преваспитати!


  • 1 NS

    28.11.2012 18:00
    (Nikad u afektu naravno)
    Ko žali šibu ne žali svoje dete.
    Ovo nisam ja izmislio nego kaže biblijski Solomon.
    (13. poglavlje 34)
  • Teodosije III

    28.11.2012 17:38
    Imam sinove od 28 i 23 godine i nikada ih nisam udario, a oni su postali ozbiljni i odgovorni ljudi koji nisu pravili nikakva sr##a.
  • 28.11.2012 17:32
    @Tpt Mpt
    Ne mi kao deca nismo nosili noževe da se bodemo međusobno, nego da sečemo granje, ogulimo koru pa onda kao pravimo neke štapove sa kojekvaim šarama.
    Neštaculi su bili kopanje rupe (dubina oko 20 ak cm), pa prekrivanje granjem i lišćem, a onda nekoga izazivaš da te ganja, ti preskočiš rupu, a njemu noga propadne pa padne, bili smo blatnjavi itd.
    A što se tiče batina, misli se na batine po guzi, butinama i sl. Ne na batine koje ti misliš, da uzmeš dete i olešiš od batina bez razloga, to je nasilje. Ja znam po sebi, a i sestri, nećemo da poslušamo dok ne dobijemo koju pljesku od majke.
  • Marija

    28.11.2012 17:23
    Kažu da su Srbi gladni...
    a imaju jaja da ožute dve ulice. Sramota i bruka!
  • Limanka

    28.11.2012 16:06
    jaoooj
    Znači nije uredu to što su joj uradili naravno. Ali nisu samo njoj, pošto stanujem tu u komšiluku ti "klinci" su svim komšijama koji žive u prizemlju gađali prozore jajima, što sam videla. Drugo šta je kriv direktor škole ili razredni starešina, pa oni to nisu radili u školi, a ako je neko kriv i odgovoran to su roditelji, i društvo. Roditelji što vijaju pare i rade dva do tri posla da bi prehranili porodicu, a društvo što ne obezbedi normalne uslove za život. jaja su kupili u obližnjem marketu po ceni od 13 dinara, a ni ta prodavačica nije bila voljnna da kaže koja su deca pošto ih sve zna. Znači nisu sva deca ista, i nisu svi roditelji isti
  • Vladimir

    28.11.2012 15:52
    Deca su deca
    Ovo nije u redu, ali nije ni strašno.
    Pa deca nisu roboti! U moru vesti o obračunima noževima, narkomaniji, pljačkama... mene je ova vest zapravo vratila u "stara dobra vremena".
    Decu naravno kazniti, ne jako strogo. Prosto, objasniti da to nije u redu. Ali, sa druge strane, ne treba gađanje jajima izjednačavati sa ubistvima vatrenim oružjem.
    Po mom iskustvu, najveće gluposti, one stvarno maligne, su uvek pravili oni koji nisu imali šlifa da prave male šarmantne gluposti.
    Da mene pogode - da, bio bih jako ljut. Ali samo dok se ne presvučem :)
  • EvoOvako

    28.11.2012 15:41
    ....
    E tugo moja.... Izgleda da su mnogi zaborivili kako je lepo biti dete.
  • G

    28.11.2012 15:29
    Fina neka deca - hajde da se utrkujemo ko će bolje da ih opravda i krivicu svali na druge a ne roditelje.
  • 28.11.2012 15:22
    Jao, kako smo svi fiiiniii. Da li vam je sada jasno da ste uznemiravali ljude kojima ste zvonili na vrata u po noći, koje ste uznemiravali telefonom, škrabali kapije, izmicali štapove babama i dedama... Nisu to ova deca izmislila, to je malo starija praksa. Naravno, kada pričate o svom bezobrazluku čini vam se da ipak to nije bilo tako strašno i da je ovo mnogo gore. Sram vas bilo. Ne samo da ste to isto radili, još ste i licemerni. Za gospođu koja tvrdi da je za ovakvo ponašanje krivo novo vaspitanje imam jedno pitanje: Zašto su deca to radila ranije?
    Ne pravdam postupak, jeste ružan, ali još ružnije mi je licemerstvo kojim odušu komentari.
  • ns

    28.11.2012 15:01
    molim policiju da prvog pozornika i to na 24h postavi kod učeničkog doma između saobraćajne i osnovne škole na podbari, ovo su sve slike i prilike razvijenih kriminalaca u koži maloletnika, svakodnevno drogiranje, alkoholisanje, tuče, prostakluk, pljačke, grafiti, obijanje garaža ulaza i podruma, vađenje oružja, sve naočigled nas roditelja što tuda sa bebama šetamo i tu živimo
  • jaaa

    28.11.2012 14:23
    hmmm
    Ja cu reci jedan moj dozivljaj..
    Dok sam ziveo u jednoj zgradi koja ima nisko prizemlje ,bukvalno osecaj ko da zivis u kuci, grejanje je bilo na plin.
    E sad kao sto znate napolju ispod prozora stoji isparivac ,i jedan mali kreten oko 10+ godina ladno ubacuje petardu u isparivac!!!
    Ja ugasim svetla ,snimim koji je klinac posto ih je bilo 3, i izadjem u hodnik kod ulaza i cekam prvu sledecu da pukne.
    Ja onako nonsalantno izadjem ,mali ni ne konta naravno ,i cim sam prisao na dohvat ruke zgrabim ga u uvucem u stan!
    Mali je poceo da place ,udavi se u suzama,i poceo je da se trese.
    Na kraju smo mu dali vode da popije umirili i pustili ga napolje i rekli da to vise ne radi.
    Eto na kraju mi ga bilo zao..a iz prve mi doslo glavu da mu razbijem!
    A vidi se po faci barem ako to nesto znaci,da je ok dete,tj nije neki klosarski sin.
    Naravno da nikada to nije ponovio barem ne kod mene.
  • maja

    28.11.2012 14:13
    e ta deca ce sutra
    da budu radnici, roditelji, noseci stubovi nasega drustva. ako ne padne dok oni ne porastu, hoce istog tog trenutka...

    A Radio021 jeste jedini koji zaista izvestava o dogadjajuma u gradu, svaka vam cast!
  • 28.11.2012 13:33
    јо
    То су све деца урбаних родитеља
  • Milan

    28.11.2012 12:56
    Nije Sloba kriv...
    Sve je to do roditelja koji ne mogu da prihvate da njihovo dete (povremeno) uradi neku glupost, nego ga opravdavaju ili okreću glavu na drugu stranu kako bi sačuvali nekakvu idealnu sliku svoje porodice. To se tako ne radi!
    Svi mi (ili većina) volimo svoju decu, ali to ne znači da im treba u svemu povlađivati i idealizovati ih. Svi smo pravili manje ili veće gluposti, ali naši roditelji, kada bi saznali, nisu išli da prevaspitavaju naše drugove, nego nas. Danas su krivi svi sem "mog deteta".

    Dragi roditelji, niko neće streljati vaše dete zato što je bacalo jaja, ali treba da mu objasnite da to nije u redu i da ga u takvim glupostima ne podržavate. Ako u školi zbog toga dobije četvorku iz vladanja, ne treba da idete da se bunite i objašnjavate kako nije moguće da je to baš vaše dete uradilo, nego da vidite u čemu je problem i pokušate to da rešite. Kada sa 20 godina nastrada u "navijačkom" ili mafijaškom obračunu, biće kasno...
  • Beba

    28.11.2012 12:38
    Divljanje..
    Nije samo frizerski salon bio meta, i moje roletne na limanu III sam jedva očistila od jaja. Divljaci jedni, ljudi nemaju šta da jedu a oni se gađaju jajima. Sramota.
  • 28.11.2012 12:23
    @Gl
    Ma neka su oni navijači to mi ne smeta, ali mi smeta što ti navijači imaju neku filozofiju/ideologiju/razmišljašnje/šta god već, da su pametni, face, kul tipovi, ono baje do j... onda kada nešto razvale, unište, nekoga povrede i sl. To su za mene ništa drugo nego štetočine, beskorisni umovi, jeste okrutno, ali takve bi po kratkom postupku trebalo znate već šta... Takav otpad i ološ koji razmišlja na takav način ne treba ljudskom društvu.
    A opet ti isti navijaču su šatro velike patriote, vole svoju zemlju itd. Pa ako je vole, zašto uništavaju, ako su već patriote, trebali bi da urade nešto lepo i korisno za grad, za državu, za dobro svih nas.
  • Lemi

    28.11.2012 12:23
    Slucajno sam upucen u cuveno grudvanje, majka a i starije sestra su vikale na tebe posto si fizicki nasrnula na dete /6 razred tada/ koje se tu sasvim slucajno naslo nakon pomenutog grudvanja,sreca tvoja sto nisi moje dete napala , a to sto ispred svog lokala na pesackoj stazi susis peskire i mislis da svi treba da zaobilazimo u sirokom luku tvoj lokal e tu cu da tu serviram komunalnu policiju bahati stvore
  • -

    28.11.2012 12:16
    -
    sve se ovo resava preko noci...da udba zeli

    najefikasniji ce biti regrutovati za bolje poslove.
    ove plate koje dobijate nisu samo od donacija. ima u njima nesto novca od kriminalnih aktivnosti
  • Marina

    28.11.2012 12:07
    @Nuns
    Novinari radija 021 su fenomenalni! Ovo su pojave o kojima treba da se piše i govori u javnosti.
    Ako Vam ne odgovara očigledna društvena odgovornost novinara koji uređuju program i ovaj portal, samo par klikova Vas deli od mora sajtova na kojima se istraživačko novinarstvo svodi na Staniju, Cecu, Jecu ( i ostale "ece") i na copy/paste "vesti"!
    Duboki naklon novinarima radija 021, vi ste jedna od retkih svetlih tačaka na crnom nebu srpskih medija!
  • Toma

    28.11.2012 12:02
    "mi tu ništa ne možemo"
    rečenica koju redovno dobijam kada god se požalim nekoj instituciji povodom nekog problema. Uvek postoji rupa u propisu kroz koju se nesvesno provlače divljaci i bahati. Malopre sam zvao jedne, opet su mi slegali ramenima. Te pauk ne radi posle 21h, te inspekcija radi samo prepodne, te policija kaže ne možemo mi njima ništa, te policija kaže mi više to ni ne obilazimo, te komunalna pozvoni okrene se i ode...

    Država postoji da meni drži vezane ruke kako ne bih lično sprovodio pravdu, istovremeno ne sprečavajući ostale da mene ugnjetavaju.
    Pogasiti institucije i kao na divljem zapadu svako tera svoju politiku, pobediće jači i brojniji.
  • 28.11.2012 11:54
    Jedna baka je na blagajni supermarketa i na redu je da plati. Iza nje u redu stoji jedna mlađa žena sa nestašnim sinom od 9 ili 10 godina. Sin stalno gura majčina kolica koja već 5, 6 puta udaraju baku po nogama. Baka se okrene prema malom i zamoli ga da je prestane udarati. Pošto je mali nastavio udarati, baka se okreće njegovoj majci i kaže:
    "Zar ne možete reći vašem sinu da me ne udara?" Mlada gospođa, bez uzbuđenja - hladno odgovara: "Ne! Moja metoda odgoja mu dozvoljava slobodu da radi što god želi, sve dok do njegove svijesti ne dođe da to što radi drugima nije ispravno. Znanstveno je dokazano da je ta metoda daleko efikasnija!"
    U redu iza dame sa djetetom stoji jedan momak od nekih 20-ak godina, koji sve to pažljivo sluša, a u ruci drži teglu sa marmeladom. Kad je dama završila svoje objašnjenje metode odgoja, on otvori poklopac od tegle i mirno istrese cijelu teglu marmelade mladoj dami na glavu. Sva bijesna, van sebe, dama se okrene mladiću, a on hladnokrvno odgovara:
    - Znate, gospođo, ja sam odgajan slobodno, baš na isti način kao i vaš sin. I - evo vidite rezultat!"
    Starica se veselo okrene blagajnici i kaže: "Molim vas, stavite ovu teglu marmelade na moj račun!"

    Otprilike do ovoga će da nas dovede novi način odgajanja dece, po evropskim standardima. Mene je majka i tukla (naravno po guzi, nekada šamara, nije se iživljala) i galamila, a otac je bilo dovoljno samo da pogleda ja se smirim. Pa eto nije mi ništa, živ sam, zdrav, nemam traume iz detinjstva. Ali zato imam kulturu, imam vaspitanje da ne uništavam javnu imovinu, da ne gađam nikog jajima, kestenjem ili čime već...
    U osnovnoj školi jesmo pravili svašta, ali to svašta nije bilo kao sada da se izbodu noževima, unište nešto i sl. Nego su to bili dečiji neštašluci.
  • gl

    28.11.2012 11:54
    ...
    gledam slike od mladjeg brata i njegovog razreda-njihovog odlaska napolje...nema ni jedan koji je obukao obican dux nego sdvi imaju navijacka obelezja na duxevima..
    Nek sam baba ali nisam puno stariji od njih i mozda je jedan iz drustva nosio navijacka obelezja u celom razredu,a sad je to trend izgleda..
    -Tu treba da se trazi uzrok svega ovoga..
  • 28.11.2012 11:46
    A da svako radi svoj posao...
    Bilo bi lepo čuti direktora te škole, nastavnike, decu , pa i roditelje. Možda niko od njih nije OBAVEŠTEN šta se dešava ??! I usput,uopšte nije važno odakle su deca, red je da ih naučimo da budu ljudi !
  • Duchess of Shangay

    28.11.2012 11:37
    Mo's misliti!
    Deca srednje klase su imala dovoljno kinte da inverstiraju u jaja pa su se zabavljala...

    I...jer neko moze da kaze da bar jednu od gore pomenutih aktvinosti nije uradio/la?

    (I dalje nosim traume sto me je Pop iz Ateista zunuo jajetom na Limanu...Shrmc...Shmrc...)
  • B

    28.11.2012 11:30
    Žvake i seljaci
    Kad sam ja bio u tom uzrastu verovalo se da je batina iz raja izašla i roditelji su bili s jedne strane neprikosnoveni gospodari svoje dece, a s druge pod pritiskom okoline (šta će svet reći kako smo te vaspitali). U to doba kad bi neko doneo neku novotariju za koju nije znao kako radi, rekli bismo: "Nije žvaka za seljaka".
    Isto to bih rekao i za ovu ideologiju ljudskih, životinjskih i dečijih prava, a bez obaveza, bez poštovanaj i bez humanosti. Po gradu divljaju huligani, psi lutalice i deca i niko im ništa ne sme, ne može i neće.
    Stvarno, nije žvaka za seljaka.
  • 28.11.2012 11:25
    Nemojte molim Vas. Pa, to je novo, moderno vaspitanje bez kaiša ili šibe.
  • Dođoš :))

    28.11.2012 11:03
    jel i to novosadski,m? :))
  • jelicaq.p@sezampro.rs

    28.11.2012 10:51
    Budući huligani
    Nekada su roditelji saradjivali sa školama i trudili se da reše problem sto danas nije slučaj.Što se tiče ove grupe dečaka ona je poznata u kraju ali njihovi roditelji njima veruju da su oni dobri i tuje kraj.Gradjani trpe mladja deca trpe škpla ima problem a roditelji se prave ludi nisu svesni (ili možda jesu ali nemaju vremena biznis)da su oni koliko sutra sledeći.Danas jaja sutra kamenice prekosutra oružje tako se počinje.
  • Obrad

    28.11.2012 10:49
    Zakon je takav
    Današnji djaci mogu da rade šta im se prohte i da za to ne odgovaraju, ni njihovi roditelji, jer ih zakon štiti. Ispada da svako ko je bezobrazan, nevaspitan, ugnjetava druge djake, može to da radi do mile volje. Pa čak i da telefonira na času i naziva profesora grdnim imenima. Za to su kriva ta "ljudska prava" (na koja se neljudi pozivaju). Paradoks.
  • Buba

    28.11.2012 10:44
    A ova pametna mati bolje da se ne iznenadi kad joj se dobri sin bude bockao napolju... To je sada IN a starosna granica za takav trend se sve više smanjuje.
    Sad, možda bi neko pomislio "To je samo igra, jajima gađaju, a ne kamenjem...", ali to je odlika nepoštovanja starijih i autoriteta. Pa ako mu nije problem sada da se iživljava nad ljudima, neće biti ni posle. Lepo će se uklopiti u hroniku 021.
  • detelinarka

    28.11.2012 10:42
    NS
    I na Detelinari se takve stvari dogadjaju a i
    u ostalim delovima grada. Ceo grad nam je pod
    opsadom huligana. Tu nema pomoci, jedino da
    se menja zakon pa da i roditelji snose odgovornost.
  • Ana

    28.11.2012 10:41
    Bila sam prisutna kada su djaci te skole bacali kestenje na terasu prvog sprata obliznje zgarade i gadjeli ves kiji se pri tim susio. Bila sam prinudjena da se sakrijem od osnovaca da neki kesten nebi dobila u glavu...
  • Ranko

    28.11.2012 10:38
    dignitas non moritur
    Odakle deci sveza jaja? Mislim da bi ukori morali da se dese jer ponasanje deteta nije vezano samo za skolsko dvoriste.
    Roditelji da se ne prave naivni i da ne mitinguju putem svoje dece, nego dupeta iz kauca pa na ulicu ako si nezadovoljan stanjem u drzavi.
  • @ kosovo

    28.11.2012 10:37
    MOLIM????
    Svi smo mi bili deca pa nismo gađali jajima nepoznate ljude.
    Male gadove bih isključila iz škole po kratkom postupku. Roditelje na informativni razogovr u MUP: očito je da odgajaju novu generaciju ukapuljačenih debila!
  • Catalan

    28.11.2012 10:27
    @Anonimus @Lajavi - Motka bre
    Ne sprecava se nasilje nasiljem.

    Problem je mnogo veci, a lezi u poremecenim vrednostima drustva godinama nametanim od strane medija i na razne druge nacine. Nikakva motka ne pomaze, vec samo totalna promena drustva. Roditelji su cak i gori od tih klinaca, ko ce tuci roditelje?
  • VladimirR

    28.11.2012 10:23
    @Anoniumus i @Anoniumus
    Ne bih se slozio. Kao prvo, deca se najvise vaspitavaju pre skole. Posle im samo treba pruzati podrsku i korigovati kad treba i gde treba. Nijedno normalno dete ne bi ovo uradilo zato sto ga je neko nagovorio - to su samo izgovori za naivne roditelje.

    A motka ovde nista ne moze da uradi, jer ce sutra otici i osvetiti se frizerki na jos gori nacin, a sledeci put ce paziti da ga ne uhvate.

    Ja bih ih naterao da min. nedelju dana ciste salone i prodavnice po komsiluku.
  • 28.11.2012 10:22
    ma kakva policija
    ja bi ih prvi uhvatio i izlomio od batina to sve potice iz kuce ako ih roditelji nisu tukli i kaznjavali kad je vreme moraju drugi,pa kad dobije postene batine da vidim da li ce,i mecka kad stane na vruc zar ceo zivot igra
  • zvoncica

    28.11.2012 10:19
    o toj skoli
    O.S.Zarko Zrenjanin, jedna od tzv "dobrih skola", prema parametrima Ministarstva prosvete, sto znaci da djake u toj skoli i nastavnike odlikuje visok stepen obrazovanja, kulture i uspeha. Razbijaju izloge rpodavnica na svom putu iz skole, gadjaju jajima, grudvama, cak i nepoznatu decu i prolaznike bez obzira na starost. Dobra skola. Maj gad. Ovo nije prva prituzba na ovu skolu i njenen djake, ali jedino Radio 021 iznosi te prituzbe,.
  • 53

    28.11.2012 10:19
    kosovo
    neka smorusa, kao da nikad nije bila dete
  • nuns

    28.11.2012 10:15
    smešno i tužno. novinari više ne žive u ovom gradu, već portali prenose žalbe slušalaca i prepisuju statuse sa socijalnih mreža. užas!
  • trucmuc

    28.11.2012 10:13
    Deca i osnovne skole znaju biti izuzetno bezobrazna. 90% su dobra deca ali ima probisveta kojim jedino ukorima, kaznjavanjem, pretnjama kaznajavanja se daju smiriti. Tu ne pomazu roditelji jer su ih tako naucili da se ponasaju... Dovoljno su mali da se bolje ukora i direktora ali veliki da znaju da kad ih posaljes kod psihologa nece snositi nikakve posledice... A ovo sa jajima je stvarno prevrsilo svaku meru...
  • Boki

    28.11.2012 10:12
    Batine
    Batina je iz raja izašla.Ne obraćajte pažnju šta kaže dr Spok.
  • Che

    28.11.2012 10:11
    Lajavi ne *eri
    Deca su oduvek bila deca. Pa pobogu nisu je gadjali kamenjem. Od kada znam za sebe deca su to radila.
  • 28.11.2012 10:10
    @Lajavi - Motka bre

    Nažalost motka je izašla iz mode zato uzgajamo maloletne delikvente, kriminalce i tatine sinove
  • 28.11.2012 10:10
    bl
    Pa ne moraju svaciji roditelji da su krivi...Dovoljno je od jednog djaka da su roditelji/roditelj nevaspitani pa ce on ostale da povuce posto su ipak deca povodljiva...
    Ja vidim samo dva nacina ovo da se resava:

    -policajac kod skole u uniformi(nocu u tom delu grada)

    -vojska odma posle srednje da osete autoritet

  • 28.11.2012 10:10
    Mala gamad, pljunuta slika njihovih, starijih, nenormalnih idola. Sto ih nisu naucili da ta jaja daju nekome ko je gladan. Zasto drzava ne puni budzet na ovakvim idiotlucima. Udri po budelaru pa da vidis kako se stoka uci kulturi i lepom ponasanju.

    Roditelji bi trebali da odgovaraju i saniraju stetu.
  • VladimirR

    28.11.2012 10:09
    I sta cemo?
    Policija ne moze nista, g-djica/g-dja frizerka ne moze nista, roditelji ne mogu nista, nastavnici ne mogu nista... I sta cemo sad? Cekamo da odrastu i iskoriste nesto tvrdje od jajeta, pa da im damo narukvicu?
  • Lajavi

    28.11.2012 09:55
    Motka bre
    Kakvi roditelji, takva i deca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna