Novi Sad
01.12.2012.
11:09 > 09:40
Učenicima će biti pregledane školske torbe, a na koji način će to biti rađeno odlučivaće se u svakoj školi posebno.
  • babaroga

    03.12.2012 06:48
    A kako se unose baklje na stadion? Baš će da drže noževe u torbi. I ne nose svi noževe. Dobru decu će ovo traumatizovati. Pretres je ponižavajući
  • Howyesno

    02.12.2012 19:54
    koja je poenta oruzja ako moras da preturas po torbi kad ti zatreba? Normalno da ce se nozevi nositi negde na sebi pobogu, onaj cija je ovo ideja bila bi trebalo da se raspita moze li da obrne lobotomiju koja mu je izvrsena.
  • Ćevara

    02.12.2012 19:07
    Ala tonemo !?!
    Porodica kao institucija odavno ne postoji, roditelji se sete da imaju dete tek kad mu zatraži 100e za patike ili kad ih policija pozove na informativni razgovor!
    Pola Vas roditelja ne zna u koju školu mu dete ide (o smeru da i ne govorim).
    Ljudu shvatite: Srednja škola nije obavezna!
    Što maltretirate i sebe i decu i profesore? Onaj ko je ko svet i kome se ide u školu neka ide, onom kome se ne ide neka ne ide! I neka ostavi na miru one kojima se ide!
    U školu se ide po znanje! Nisu profedori vaše bebisiterke. Vi koji imate para vi će te kupiti vašem detetu diplomi u nekoj "Elitnoj srednjoj školi"... koja svrha da vam dete dangubi u školi kada škola ne interesuje.
    Ajde dozovite se pameti (ako je uopšte imate), ako je nemate pitajte nekog školovanog!
  • 02.12.2012 14:42
    Tako
    Uvesti detektore u skole, pa da vidis ko nece da se detektuje. Tada zvati roditelje i sve koji su odgovorni za decu. Ne moraju da ih pretresaju ali pored detektora moraju da prodju, naravno da isti ti roditelji koji uce decu nasilju plate uslugu ljudi iz policije koji ce to da rade. Lakse je platiti detektor nego silne advokate i sudove zatim socijalne sluzbe i radnike koji ce posle incidenata naplatiti svoje usluge, to jest bolje spreciti nego leciti.
  • 02.12.2012 09:57
    Sve se zna!
    Pa, ljudu sve se zna u skoli, i djaci i nastavnici CUTE! E, zato treba svi da daju torbe na pregled, pa i nastavnici!! Jedino su bebe nevine!
  • -

    02.12.2012 09:45
    -
    namestaljka profesorima.
    koji ce posle biti kinjeni zbog neizvrsavanja obaveza ili pedofilisanja

    umesto da policija radi svoj posao
  • Teča

    02.12.2012 08:25
    @ Roditelj
    Počnite ,i vi roditelji malo da vaspitavate svoju decu, ako ste i vi uopšte vaspitani, a ne da vam deca dolaze u školu k'o krimosi i pevaljke !!! Pretres torbi, nego šta ! Ko ništa ne krije, nema čega da se boji !
  • ordinarna glupost

    01.12.2012 23:33
    Imam 40 godina, išao sam u osnovnu i srednju u vreme blagosatanja tokom osadesetih. Svi smo nosili nožiće i brice još u nižim razredima u osnovnoj, da igramo "zemlje" ko se seća te igre. To je bilo pre 30 godina, i nikome nije palo na pamet ni da u šali nekom preti nožem. Nije problem u noževima, već u agresiji i delikvenciji.

  • neće ovo dugo

    01.12.2012 23:28
    Niko nema prava da pretresa decu

    - ako nema nalog suda

    - ako nije za to ovlašteno službeno lice odgovarajućeg pola

    - ako to čini bez prisustva roditelja

    Sem toga, ako pretresaju samo torbe, čemu sve to kada nož, pištolj ili neko durgo oružje učenik može staviti u džep, zadenuti za pojas, staviti u čizmu, čarapu i sl?
  • Liman3

    01.12.2012 19:50
    za roditelja briznog
    Mogao bi ili mogla da prvo procitas o kakvom se pretresu radi pa da onda galamis i glumis mnogo jaku facu. Prvo ce kod dece takvih pametnjakovica pronaci neku glupost u torbi. A ako se vecina slozi pisaces ko djak prvak domaci.Zbog takvih siledzija skolskog sistema smo i dogurali gde smo.I samo da znas moje dve cure su u skoli tek da ne mislis da sam van teme.
  • -

    01.12.2012 19:42
    -
    da li je sve spalo na ovo?
    gde nesta policija?
  • Kakva

    01.12.2012 18:25
    dozvola roditelja ????
    Nego šta nego pregledati torbe !!!! I to ne periodično nego bar na svakom drugom času SVAKI DAN !!!! Da li je normalno da dete u trećem razredu osnovne škole nosi nož u školskoj torbi? Slučaj se desio na Detelinari .... Samo da znate... I mislite o tome !!!
  • Pixie

    01.12.2012 16:44
    Roditelji
    Oni rade samo ono što vide od odraslih.
  • 01.12.2012 14:26
    Ovo će biti kontraproduktivno. Na meti "pregleda" naći će se deca koja već trpe nasilje, tako da umesto nasilnika žigosaće žrtve. Mislite da neće biti ubeđivanja kako je neko povučeno dete opasno sa ciljem da ga javno osramote, podmetanja noževa i sličnog, i to od strane onih koji ga napadaju? Što se tiče tinejdžerki, zvuči mi odvratno da neko pretura po njihovim torbicama za kozmetiku. To će se bikvalno svesti na preturanje po ulošcima i tamponima i masovno ismevanje. Prst na čelo pa razmislite o posledicama takvih postupaka. Problem nasilne omladine neće biti rešen preturanjem po školskim torbama. Ne da neće biti rešen, već se plašim da će biti pogoršan.
  • paolo

    01.12.2012 13:55
    ?
    Da li ce profesori da idu na obuku za strucni pretres svojih djaka?
    Koliko ce trajati ulazak dece u skole?
  • Milicija

    01.12.2012 13:49
    Odvikavanje od nasilja
    do 90tih, kad ti pandur dva tri puta odvali bubrege , nije ti padalo na pamet da se još koji put Qrčiš. Jedino rešenje PENDREK I "ODVALJIVANJE BUBREGA" NASILNICIMA...PA AKO TO NEMA EFEKTA POČINIOCA NA EL.STOLICU, KAO KOD NAŠIH PROFESORORA AMERIKANACA....
  • Roditelj

    01.12.2012 13:40
    DOSTA SA GLUPOSTIMA
    Niko neće moju kćerku pretresati a da to nije policajac, i to ženskog pola, i na zadatku.
    Ne pišem nikakvu izjavu savetu roditelja niti bilo kome. Ako je ne budu pustili u školu zato što je odbila pretres, neka pišu neopravdane izostanke, a onda ćemo da vidimo kod sudskih institucija ko kome dođe koliko.
    Roditelji, ne dozvolite im da vam decu maltretiraju.
    Neka malo počnu da rade svoj posao i nastavnici i policija.
    Ne dozvoljam da se zbog troje četvoro problematične dece maltretira 500 ozbiljne o odgovorne dece.
  • maja

    01.12.2012 13:02
    sad ce da se nadju
    roditelji koji odbijaju da njihovm cedu bude pregledana torba jer oni imaju potpuno poverenje u nju ili njega. Kad se uvedu dvostruko vece kazne za roditelje mladih kriminalaca, bice nam svima mnogo bolje.
  • Limanac

    01.12.2012 13:01
    Promene
    Najveći problem u srednjim i osnovnim školama je mogućnost da učenici izlaze iz kruga škole za vreme trajanja nastave, i to radi odlaska u obližnji kafić ili u objekat brze hrane gde se nalaze ili druže sa raznoraznim likovima. Nema razloga da neko napušta školsko dvorište za vreme trajanja nastave od prvog do poslednjeg časa osim zbog bolesti ili nekih drugih problema definisanim školskim odlukama.Sve što je učenicima potrebno, mora im se obezbediti unutar školskih objekata i unutar njih mogu boraviti samo učenici koji u tom periodu imaju obaveze u školi. Malo reda i malo angažovanja od strane nastavnika, roditelja, i pripadnika zakona i škole će početi da liče na škole, a ne na reprize nekih loših američkih filmova.
  • Lud&zbunjen

    01.12.2012 12:16
    ako misle da pretresom torbi rese problem, grdno se varaju.. ko hoce unece i drugim putem, tj putem odece koju imaju na sebi. oce li onda da ih skidaju i do gole koze kao u zatvorima?? prvo resite problem na ulicama pa ce te izbeci neugodnosti kod djaka koji ce ni krivi ni duzni biti pretresivani.
  • programer

    01.12.2012 12:06
    Americki film
    Ko bi rekao da ce scene iz americkih filmova u kojima ucenike pregledaju detektorima za metal tako brzo zaziveti u Srbiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna