Novi Sad
10.12.2012.
12:24 > 10:04
Iako su svi građani dužni da očiste sneg ispred stambenih i poslovnih objekata, neke novosadske škole sneg su dočekale nespremne.
  • 14.12.2012 09:18
    za cenjenog kolegu ili koleginicu
    Više od prosečnih 30 bodova u ukupnom rezultatu sa prijemnog imaju i škole „Svetozar Marković Toza”, „Prva vojvođanska brigada”, „Đorđe Natošević”, „Dositej Obradović” i „Petefi Šandor”, koje su se našle i na čelu liste prema broju učenika sa maksimalnim učinkom na prijemnom.
    Prema objašnjenju njihovih nastavnika, do ovakvih rezultata se ne dolazi samo dobrom pripremom za prijemni ispit, nego i ozbiljnim i kontinuiranim radom tokom svih osam godina školovanja.
    - Činjenica je da „Prva vojvođanska brigada”, „Kosta Trifković”, Žarko Zrenjanin”, „Dositej Obradović” i „Petefi Šandor” već godinama postižu odlične rezultate. Tu se, naravno, svake godine umeša i neka druga škola, ali ako se ne ponavljaju dobri rezultati, ne može se govoriti da škola ulazi u najbolje u gradu. Tek nakon rasporeda učenika po školama znaćemo koliko njih je uspelo da upiše smerove koji su im bili prvi na listi, ali vodeći se iskustvom prošlih godina, taj broj uvek bude na nivou od oko 90 odsto za prve dve želje - kaže načelnik Školske uprave Petar Viđikant.
  • Na ledjima zakopcan

    13.12.2012 23:17
    Ova skola je negativan primer
    Sve je tacno!Skola je u haosu,a direktor u drugom mandatu!Da on ima organizacionih sposobnosti skupio bi i zaposlene i djake i roditelje i u nedelju i u ponedeljak!Ali jbg,ne mora jer ce sneg opet padati????Sustinski u toj skoli nista ne funkcionise,literatura,nastava,obezbedjenje,eksurzije,mobilijar,termini u sali,medjuljudski odnosi,cistoca,disciplina,...a tacno je i da roditelji,maltene,unose svoje mezimce u skolu,toliko su razmazeni! I naravno,ova skola nikada ne konkurise za neka sredstva iz razno raznih fondova,pa je zato dvoriste najgore u Ns,a video nadzor i elektronski dnevnik samo sto nije!
  • cole

    12.12.2012 10:31
    Dule
    Analogija sa radnjom je neprimerena jer radnja nije ustanova svih nas. Ispred privatnih škola neka čiste samo zaposleni. Ovo nije privatna škola.Inače ko nije primetio put do ribarca je očišćen do svih kafića na obali ali zato do fakulteta nije. To je naš odnos prema školstvu!
  • prosvetar

    12.12.2012 06:22
    verovatno nije do direktora
    Ne treba optuzivati nikog. A kao sto su neki i rekli ranije je bilo drugacije i mi smo cistili sneg i igrali se napolju, bili skroz mokri i nista nam falilo nije. Nego, eto da podelim svoje iskustvo iz skola u kojima sam radila. Direktor zove gradsku sluzbu koja treba da dodje i ocisti dvoriste. Oni ce doci cim obave ljude sve sto im je naredjeno, u medju vremenu prilaz skoli se uvek minimalno ocisti da bi deca mogla da udju i to obicno radi domar skole i cistacice i td. Pa skolsko dvoriste je nemoguce ocistiti sa par ljudi, veliko je. Znaci skola daje odredjenu svotu novca za ciscenje snega gradu. Ja sam radila u jednoj skoli gde je direktorka stvarno zena bila toliko postena da vrati novac predvidjen za ciscenje snega jer ovi iz gradske sluzbe nikad nisu ni stigli do te skole da je ociste. Ima ih naravno raznih (direktora) ali njima je u cilju da zadrze svoju poziciju, znaci treba radnici, roditelji i djaci da budu zadovoljni da bi oni ostali na istom mestu i svaki direktor nalazi resenje za probleme zbog sebe samog. Covek je sigurno mislio da ce i njegova skola doci na red za ciscenje. Na kraju krajeva sto roditelji nisu poneli lopate da oni sami lopataju jer izgleda kao da su im deca uboga pa ne mogu oni to da rade, a da se gadjaju ledenicama to mogu
  • Peca

    11.12.2012 21:44
    Detelinara-Trg Majke Jevrosime
    Predskolska ustanova "Radosno detinstvo" Podelite komunalnim policajcima lopate,da bi mogli da pridju i uvere se da su vaspitacice ocistile svoj deo.
  • -

    11.12.2012 19:47
    -
    danas su dobra decica ledenicama na futoskom putu gadjala kola u prolazu
  • Nikola Drezgić

    11.12.2012 16:25
    Razmaženim pljuvačima
    "Dodje vreme kad pametni zaćute,budale progovore a fukara se obogati."-kaze Ivo Andrić.
    Kakav smo to narod postali?Sve gori,bojim se.Prvi u vredjanju,ponižavanju drugih, nipodaštavanju i srozavanju svake vrednosti ispod nule.Ne postoji prosečna ocena za čovečnost,šteta.Izgleda da nas nisu dovoljno bombardovali.
  • Neko iz mas

    11.12.2012 16:21
    Loš direkor
    Pre nego što počnete sa prozivkama, samo da kažem da sam neko ko oragnizuje sve stanare u zgradi da čiste sneg. Žene kuvaju vino, muškarci čiste! Deca prave sneška i igloe.
    Sve se može, samo treba DOBRA VOLJA!!!
    To što će đaci čistiti, to je najmanji problem! I treba da čiste, njima je to igranje! Ali NE MOŽE I NE SME direktor da dozvoli da nema makar male staze da se priđe školi. Mogao je organizovati da se očisti prilaz do glavnog ulaza. Mogao je pustiti decu da uđu to jutro na glavni ulaz a ne da se probijaju kroz 30 cm snega. Tačno, deci na selu (neko je gore pomenuo je mnogo teže) ali ovo nije planina gde ima vukova pa da ne može da se očisti 10 m do ulaza!!!
    Ja sam radio u velikoj kompaniji, i isto nam je padao sneg. Totalno je ne bitno da li je to subota ili nedelja, imali smo dežurstva (i to je jedan od zadataka organizacije direktora) pa su najbliži radnici dolazili vikendom i čistili. Ovi što žive dalje, čistili su u toku ili nakon radnog vremena. Tako da su u principu svi čistili i nije bilo ljutnje.
    U krajnjoj liniji, to je i radna obaveza, pa ni nastavnici ne treba toga da budu pošteđeni.
    Tačno je da domar živi u školi i neka živi, ali mogao je ili u ponedeljak ujutru ustati ranije pa očistiti prilaz ili je direktor trebao oragnizovati dežurstvo u nedelju, pa da bude bar malo raščišćeno...
    Što se tog direktora tiče, čovek je potpuno ne zaiteresovan za boljitak i napredovanje same škole. Njemu je najbitnije da se uvali na ekskurziju sa osmacima i to ga jedino zanima.
    Roditelji kreče, sređuju učionice, učiteljice ukrašavaju i zajedno sa roditeljima pokušavaju da naprave što lepši i prijatniji ambijent, a direktor samo skuplja "đački dinar" i ne vidi se uopšte gde se taj dinar se ulaže.
    sam njegov komentar da ne vidi poentu čišćenja, jer će ponovo padati je ravan uzrastu prvaka!!
    Ako si direktor, organizuj da U TVOJOJ ŠKOLI bude NAJBOLJE!
    Ako ne umeš, skloni se i PUSTI DRUGE KOJI UMEJU, nek organizuju dežurstva, čišćenje i sve ostalo što ti nemaš predstavu!
    Ta škola jeste BILA najbolja u gradu!!
    Ali odavno to više nije, ostalo je samo sećanje na to!
  • dule

    11.12.2012 12:23
    @cole
    Pa šta sad to znači, ja treba da čistim ispred STR-a zato što hoću da kupim hleb i mleko. Treba da čiste zaposleni, a ko i kako to je posao direktora da organizuje. Jer on za to, između ostalog, prima platu.
  • cole

    11.12.2012 10:20
    peroni
    Potpuno si u pravu, grad je osnivač škola i ako grad ne očisti onda to treba da urade SVI koji tu školu koriste zajedno sa zaposlenima. To znači da i roditelji i deca treba da ućestvuju u tome. Ovde bi svi da dobiju sve na gotovo ali da to uvek uradi neko drugi. Po toj logici i ispred zgrada bi trebali da čiste samo članovi skupštine stanara. PREDLAŽEM DIREKTORU DA SLEDEĆI PUT POZOVE SVE RODITELJE NA RADNU AKCIJU jer je škola VAŠA.
  • bp

    11.12.2012 09:52
    srednji vek - ?
    Gospođo ja mislim da je to strašno što posle snežne oluje u trajanju od 24 sata niste imali mesto gde da parkirate kola, što je bio zastoj u saobraćaju i što je vaše dete moralo stazicom do škole. Ko zna kakve je sve stresove vaše dete pretrpelo zbog toga i kakve će posledice imati u životu zbog toga. Da smo neka država direktor škole i nastavnici kao i radnici čistoće bi celu noć čistili ulice i parking mesta ako treba. A njihovu decu ko šiša. Ko im je kriv kad su hteli da se rode kod takvih roditelja.
  • 11.12.2012 07:53
    Škola Ivan Gundulić takođe. Đura Daničić tek ujutro dve spremačice su pravile usku stazu i stigle deset metera do ulaza kada su već deca dolazila.
  • Beba

    11.12.2012 07:47
    Senzacija...
    Pitam se zašto ste napisali tako bombastičan naslov?! Zaista bezveze.., pa šta ako je čovek otišao negde na vikend u petak (kao i svi oni što su čekali zavejani u kolonama..), šta je trebao u nedelju uveče da lopata celu noć?! Očistiće se sneg sat ranije ili kasnije.., malo strpljenja - nije nikom lako.
  • RR

    11.12.2012 06:50
    Sneg kao sneg. Svake godine dodje u novembru ili februaru, nekad padne manje, nekad vise. Od kada je sveta i veka tako je, i bice jos jedno vreme :) E sada koga iznenadi sneg u ovo doba, njega ce iznenaditi i sunce u julu. Cenim da ni radnicima koji su na ulicama nije lako raditi, u -10C, za 250 evra mesecno, dok im se direktori koji mozda imaju skole kao i oni, baskare u foteljama i daju izjave medijima, koje su u vecini slucajeva iste kao i pre 10 godina koje su davale njihove kolege... Iskreno zelim srecan rad svima koji su na terenu!
  • Stevan

    11.12.2012 05:32
    OŠ Miloš Crnjanski
    Ipak je samo do škole i direktora. U ovoj školi deca ulaze na nastavu u redu i miru. Od prvog do osmog razreda. I po sunčanom vremenu, i po kiši, pa evo i po ovolikom snegu. Od ulazne kapije dvorišta do samog ulaska za đake očišćeno dovoljno široko da svi bezbedno prođu.Ulaz za nastavnike i osoblje nisam ni pogledao, ne zanima me. Dežurni nastavnik i čovek iz obezbeđenja vode računa da se poštuje red i protokol. Popodne je čak bilo mesta u dvorištu za roditelje koji čekaju najmlađe đake. Za sada su iz škole tražili 500 dinara po detetu za polugodište,namenjeno za servise škole. Ako je i ovo deo toga i treba im još dobiće. Čudo jedno kako njih tamo sneg nije baš preterano iznenadio.
  • Lajavi

    11.12.2012 00:11
    @Bivsi Djak
    Ma neeeeee. Ne moze to tako sada kako smo mi nekada radili. Izadjes iz ucionice i ajmo, zezanje, cistimo sneg. Sad su ti deca u skoli kao beli medvedi. Verovatno zbog "demokratije" ne smeju da izadju jer, ne daj Boze da se deca muce u skoli su da uce, a slucajno da neko padne i izvrne nogu. Zamisli to lincovanje prosvetnih radnika i roditelja da se nekome nesto desi. Ukljucile bi se sve moguce i nemoguce organizacije za zastitu decijih prava.
  • srednji vek

    10.12.2012 23:21
    ?
    Ne mogu da verujem kakve gluposti neki pričaju ovde. Pa nije samo u pitanju prolaz za đake, nije bilo mesta za parkiranje kola, a na ulicama gužvetina od saobraćaja i zastoj. Trebalo mi je pola sata da nađem očišćeno mesto!!!
  • bole

    10.12.2012 23:12
    mamina deca
    Ne, ja stvarno mislim da bi decu trebalo odmah odvesti kod psihijatra jer gaženje tolikog snega može izazvati strahovite posledice po njih. Kao u Americi odmah kod psihijatra po savet. Ona deca po zabitim selima Srbije što ceo život gaze sneg do pojasa cele zime po desetak kilometara na putu do škole, sigurno su kasnije u životu narkomani, lopovi a možda kasnije otkriju da su u stvari drugi pol u ovom telu. Čudo je šta sve gaženje snega može da izazove kod dece.
  • 021IS

    10.12.2012 22:54
    Ko da čisti?
    Imam ja predlog ko da čisti, jer od pomenutog direktora ne očekujte pomak na bolje. Mogli su na primer ekipu koja za vikend ima rekreaciju u školskoj samo da preusmere na lopate. Ali sa druge strane što oni kada su oni direktoru POŠTENO platili termin u sali na koju moja i vaša deca ne mogu da dođu na red! Ili bi sneg mogli da čiste đaci te iste škole koji su potpuno uništili sav mobilijar u parku pored. Kao neko ko je iz te škole izašao pre 20 godina stojim iza tvrdnje da je direktor glavni krivac za stanje u kom se nalazi i škola a dobrim delom i deca koja iz nje izlaze.
  • duchess

    10.12.2012 21:58
    vrtic
    u banovic strahinje bio ociscen juce. prvi put za ove 4 godine koliko vodim dete tamo. i to ga zene cistile... a ovaj direktor se pita ko ce da pocisti toliki sneg....eeeee
  • 10.12.2012 21:58
    posmatrac
    Sve ce to na kraju jadne spremacice da ociste.
  • mama

    10.12.2012 21:52
    rasulo u osnovnoj skoli
    Doticna osnovna skola je u opstem haosu, a ucionice prokisnjavaju, da ne pricamo da nije kreceno 10 godina, u dvoristu DECA LOME NOGE I RUKE, A TAKODJE NIJE TACNO DA NIJE BILO NIKOGA U SKOLI U SUBOTU JER U SKOLI ZIVI DOMAR ZA DZABE- VEROVATNO. U skolu ulazi ko hoce, niko se ne legitimise, pa tako narkomani ulaze i maltretiraju decu uzimajuci pare, mobilne i slicno. Molila bih da neko stvarno reaguje i posalje prosvetnu inspakciju!!!!!
  • Prosvetni radnik

    10.12.2012 21:35
    diskutujte pametno
    Dragi roditelji, upstate se u nepotrebnu diskusiju. Umesto sto pljujete po ljudima zabavite se i vaspitajte svoju decu kako dolikuje. Obratite paznju na decu sa juga Srbije, putuju po 5km po najvecoj mecavi. Srecu ih vukovi i ostale divlje zveri a vi se brinete o tome koliko ce vasi princevi da zagaze u sneg. Sram vas bilo, da li treba da pozovemo direktora da brani decu od zivotinja ? Razmislite...
  • jovan

    10.12.2012 21:32
    suzana i nnunted(ili kako vec)
    os prva vojvodjanska brigada1. U SKOLI prodavnica cocacole cipsa i slicne zdrave hrane
    2.nastavu prekidaju prodavci knjiga i slicno
    3.uciteljica organizuje krecenje ucionice!
    4.wc smrdi
    5.nastavnici fizickog organizuju casove svega i svacega. naravno 1500-2000din
    6.kad smo ispisivali dete nisu pojma imali o kome pricamo i bilo je ,dobro dobro ispisacemo je,
    7.sve je zapusteno i prljavo a skolu ciste sa prljavim krpama i komadom drveta
    8.klupe u skoli nisu menjane od 80tih godina. sve se raspadaju, kao i ostali inventar
    9.imaju klime i tv u svakoj ucionici i ucionice izgledaju pristojno ali zahvaljuci uciteljima koji se trude da sve bude pristojno.
    JA SAM ISAO U TU SKOLU DO 92GOD I NIJE TAKO BILO!!!! SRAM VAS BILO!!!
  • -

    10.12.2012 21:14
    -
    taktika kriminalaca i udbe

    posle one samoodbrane izranjaju ovakvi naslovi i napadi na nastavni kadar.

    tako su se posle ubistva one zene pojavile price o performansu i semaforu umesto da se zna ime ubice
  • NNunited

    10.12.2012 20:36
    bivsi djak
    sad svi znate da pljujete... a koliko je vas ocistilo ispred svog ulaza ?
    i da, ucionice su u odlicnom stanju... mada ovo potvrdjuje cinjenicu da roditlji ne dolaze u skolu ali znaju da vredjaju i prete kad su nezadovoljni.
  • 10.12.2012 20:19
    ...
    ...nije sneg ove godine pao prvi put. Padao je i ranije. Samo...pre se nije licitiralo ko sta treba da uradi a nije uradio. Nego se radilo. Nije se svaka susa hvatala za ono sto pise na papiru i sta je po zakonu nego se radilo. Isli smo u skole i ranije i sneg se cistio kada napada. Sta tu uopste ima da se prica. Lopatu u ruke i ocisti se sneg. U mojoj skoli je direktor uvek bio pozitivan primer svima ostalima. Kad padne sneg prvi je bio s lopatom u ruci da ga cisti i nikoga od nastavnika nije bilo sramota da mu se pridruzi a i djaci su se sami prihvatali posla. Nije se gledalo da li je radni ili neradni dan. Niko nikog nije zivkao telefonom, pretio inspekcijama i sl.
    Ne razumem uopste ovakve price. K`o da smo svi rodjeni s krunom na glavi u najmanju ruku. Svi se savrseno razumeju u zakon, u svoja prava i u ono sto im nije u opisu posla. Izgleda da se jedino niko ne razume u ono najvaznije. Sta to bese biti covek i sta to bese ispunjavati svoje obaveze.
  • Aktivistkinja

    10.12.2012 19:57
    Kakav direktor - takva škola. Znači loša.
    Moje dete ide u dotičnu školu. Jutros smo se jedva provukli do ulaza jer je staza toliko uska da se dvoje ne mogu mimoići. Ne želim nikog da optužujem, ali smatram da je DIREKTOR (ma ko to bio) DUŽAN da ORGANIZUJE čišćenje snega, pa bilo to putem gradskih službi (što je malo verovatno da će uspeti), nastavnika, obezbeđenja, roditelja, pa čak i dece - što da ne? Zašto ne bi time pokazao šta je solidarnost i kolektivni duh? Ovaj direktor me svakog dana sve više iznenađuje. Za tili čas se organizuje kada treba organizovati ekskurziju ili bilo koju drugu vanškolsku aktivnost, a kada se neka aktivnost tiče bezbednosti, e, tu nema interesa! Moje mišljenje je da bi direktor trebao da bude DOMAĆIN škole, on je taj koji čini sve da je škola BEZBEDNA, SIGURNA, DOBRO ORGANIZOVANA, SLOŽNA! Ovaj direktor nema pojma o upravljanju i negovanju pozitivnog duha. A, to da je ta škola "jedna od najboljih", od stare slave se ne može živeti.
  • Dete sa sela

    10.12.2012 19:16
    Bole - mamina deca
    Mani ih, Bole.
    Niko im nije rekao da pametan covek niti cisti snegm niti bere orase.
    A decu ionako i ovako to ne zanima.
  • peroni

    10.12.2012 18:55
    Lopata
    Nisam protiv rada, ali ovakav članak neminovno postavlja pitanje da li su samo prosvetni radnici dužni da očiste trotoare ispred "svojih" škola, ili bi po istoj logici to trebali da urade i svi pokrajinski i opštinski činovnici, sudije, zaposleni u elektroprivredi, raznim agencijama, javnim preduzećima, kao i svi ostali državni nameštenici ispred "svojih firmi"? Ne razumem zašto se prozivaju samo prosvetni radnici, kad je ceo grad u haosu. Ako je JP "Čistoća" dužna da očisti sneg ispred opštinskih i pokrajinskih zdanja, sudova, javnih preduzeća i agencija, zašto nije dužna da obavi posao i ispred škola. Dobrovoljni rad je jedno, a obaveza sasvim drugo.
  • Gaga

    10.12.2012 18:50
    Anonimusu...
    Moram da ostavim komentar jer me uvredio komentar gospodina anonimusa. Direktor PU "Radosno detinjstvo" je svim rukovodiocima objekata jasno dao do znanja da se prilazi vrtiću moraju očistiti pre ponedeljka. Vrtić "Veverica" je bio spreman za prijem dece u ponedeljak. Četiri vaspitačice koje najbliže stanuju i dva roditelja koji su nas ugledali kako lopatamo i samoincijativno nam se pridružili bilo je dovoljno da se za sat i po očiste sva tri prilaza vrtiću. Prilaz za vozilo koje prevozi hranu je bio očišćen svom svojom širinom i posuta so na sva tri prilaza! Danas ujutro je sve bilo spremno i uredno odrađeno.
    Gospodin direktor OŠ nije mogao narediti nikom od svog nastavnog kadra da dođe, međutim dobra motivacija čuda čini. U našem slučaju to je bila ogromna dobra volja, puno smeha, zabave i posao je besprekorno odrađen.
    I da još samo ovo-i nama je isto bio vikend!
  • Ksenija

    10.12.2012 18:41
    Vrtic Svitac u Stojana Novakovica ociscen jos u nedelju! Velika pohvala!
  • Man'te se škole!

    10.12.2012 18:21
    Jbt, čime se mi zaj..vamo. Dvorištem škole. Deca su ionako uživala. A ljudi na autoputu sede 17 sati u kolima, to je sitnica? Bojane dr Pajtiću, vodiš li ti računa o nama Vojvođanima?
  • Bivsi djak

    10.12.2012 18:11
    Za one pametne...
    Vikend je neradni dan za radnike u skoli kao i za direktora te skole. Sneg koji je napadao oko skole bi trebao da se cisit bagerima i trebala bi mehanizaciji koja dizajnirana za takve stvari a ne radnici skole ili sam direkotra kao sto su neki pametni ovde "pojasnili". To bi trebalo da obezbedi grad Novi Sad. Jer skola nije lokal 5x5 da se cisti 10minuta. A sto se tice ciscenja krova...ko da se penje tamo? Portir skole, spremacice, DIREKTOR? Zasto se neki roditelj pametni ili ko vec ovde ostavlja komentare ocisti krov sa svoje zgrade...i to moze pasti nas vas ili vase dete ili ostetiti konstrukciju zgrade..gluposti. U krjnjem slucaju ako je vec ocigledno uprava grada novog sada ili sektor kako to vec ide nisu u stanju da dostave mehanizaciju i obezbede ljude strucne za to ciscenje snega kako sa prilaza skole, tako i sa krovova te iste skole neka lepo deca sa svojim profesorima odu napolje i lepo ociste taj sneg za 45min. Neka skola obezbedi prikladne lopate i bacite se na posao. Sta cemo kada u takvoj drzavi zivimo.
  • 10.12.2012 18:11
    Jel on nesto pio?
  • Pojemta

    10.12.2012 18:04
    "Takođe ne vidi poentu u tome, pošto je sneg najavljen opet za večeras i sutra."

    Nema poente da i dalje dolazis na posao jer ces negde u buducnosti biti smenjen ili ces sam napustiti tu poziciju.MIslim , koja je poenta, zasto raditi? Koje je poent popravljati zube ako ce ti svakako nekada ispasti itd.
  • Ime

    10.12.2012 17:55
    A koga direktor da natera da u nedelju dodje da cisti sneg??? Ili mozda ocekujete da sam to pocisti?
  • bole

    10.12.2012 17:42
    mamina deca
    Zašto pametni roditelji nisu došli za vikend da očiste školsko dvorište da im čedo ne gazi po tolikom snegu?
  • bilja

    10.12.2012 16:42
    ako je zima nije lav
    ma sta ima veze, klincima je sneg ludilo a sta ste se zalepili za sneg, pa vreme je za sneg nek pada,nemojte nista cistiti bas je idila :DDD
  • Perica

    10.12.2012 16:31
    ciscenje snega
    Sredinom osamdesetih sam kao ucesnik 5-8 razreda osnovne skole cistio snego oko skole i u skolskom dvoristu kao i svi ostali djaci. Jednom godisnje sam sa jos jednim ucenikom bio dezuran i upisivao sve one koji nisu djaci a ulaze u skolu.
  • jamajka

    10.12.2012 16:23
    Zavejana skola...
    ..."Jovan Popovic" na Limanu...valja cekali vanredno stanje, pa ko veli, sto da ciste?
  • 10.12.2012 15:38
    Ovde ima različitih argumenata i za i protiv direktora!!!
    Kao prvo, sneg se morao čistiti danas od jutra pa dok ne budu prohodni bar prilazi školi. To je ono što se može zameriti direktoru. Međutim, prigovarati mu da je morao to da uradi u nedelju je krajnje budalasto. ne može on sam to da čisti a za nastavnike i druge zaposlene je neradni dan i ne može ih naterati da dođu. Njima ostaje na savesti što se nisu sami organizovali, pa onaj ko je hteo mogao je lopatati i u nedelju.
  • 10.12.2012 15:18
    sramota nas sve u kompletu
    popodnevna smena Jovan Popovic
    totalno neocisceno
    tj sa uciteljske strane kozija staza da moze osoblje da prodje
    mi smo poamagali u ciscenju skolskog dvorista i kad je sneg i kad je spremanje da bi dvoriste bilo cisto i uredno i subotom
    sta je sad to ispod casti
    moja deca su pomagala da se ocisti pred kucom nije im tesko palo
    i manji i slabiji uvek nesto mogu da pomognu
    grad je totalno yatrpan
    neociscen
    prosle godine je duze u cugu padalo bilo vise snega bio je ocisceniji grad
    i onda je bilo pljuvaca i onih koji ciste ali ovo je sramota
    komunalci umesto da sluze za primer kad ih vec placamo naplacuju kazne
  • ja

    10.12.2012 14:41
    i druga strana
    pozz
    lako je osudjivati pogotovo u genarlnom ludilu od sistema.Nije u redu da deca gaze po dubokom snegu,slazem se ali pisati da je direktor uzivao u vikendu dok...a sta ako je covek cistio ispred svoje zgrade pa nije stigao,a vi sa 021 kada toliko brinete sto se niste skupili pa dosli i ocistili sneg nego ste i vi uzivali u vikendu jel da.Sneg je ociscen vrlo brzo i bice uvek ali malo tolerancije nije na odmet.Znaci prvo ispred svog dvorista pa onda da pomognemo komsijama.
  • Roditelj II

    10.12.2012 14:31
    eeeeeeeee
    EEEEEEE,taj direktor....ako se moze tako nazvati....u zivotu ga ni jednoj skoli pozelela ne bih....I ne samo on,ceo kadar im je na 0....A o blatu u dvoristu cim padne manja kisica i ucionicama sa cijih zidova lije voda kada pada nesto necu ni da govorim.....Bitno je da se pravi lud kada neko ode i uputi kritike!Pod hitno menjati!!!!!!!
  • PericA

    10.12.2012 14:16
    Normalno
    Nije lud da cisti sneg pored toliko nezaposlenih.Zaposlite ljude ima posla i leti i zimi.
  • daca

    10.12.2012 13:55
    bravo direktore
    "Sto cistiti sneg kada ce ponovo padati". Pa dobro sto smo se uopste i rodili kada cemo svi umreti!!!!!!
  • Bivsi djak

    10.12.2012 13:55
    U Jugoslaviji je bilo normalno da djaci, citavi razredi izadju i za 45 minuta ociste sav sneg. Sta sada, skola treba da zaposli cistace snega na neodredjeno ili da direktor ide i lopata? Pokondirene tikve.
  • novosadjan

    10.12.2012 13:52
    sad ce deca morati da ociste skolu a prosvetari ce da nadgledaju jer nisu se oni skolovali da ciste sneg, i ne moraju nek grad lepo obezbedi sluzbu za te stvari ima jos gomila rodjaka koji nisu nasli posao u gradskoj i drzavnoj upravi eto im prilika
  • suzana

    10.12.2012 13:49
    Verovatno je direktor kriv sto je i sneg pao,i sto ne moze da organizije ciscenje 7000 kvadrata za pola sata.Verovatno je trebao juce posle podne loviti zavejane kolege da brze bolje ociste sneg oko skole.Inace Jovane ova skola je i dalje medju boljima u gradu samo to svako gleda svojim ocima i kako njemu odgovara.
  • BLOK

    10.12.2012 13:43
    Radosno detinjstvo
    U vrtiću u koje ide moje dete sve je bilo očišćeno do betona na oba prilaza.
    Za vrtiće su zadužene glavne vaspitačice pa bi njima trebalo uputiti pitanje.
    Ako se ne varam to je vrtić "Dunavski cevet"?
    Ipak.. treba pomenuti i neki pozitivan primer. Ovde često ljudi vole da kritikuju, a verujem da ne mali broj njih nije pipnuo lopatu ove zime.
  • Roditelj

    10.12.2012 13:27
    Odrzavanje skole
    Ti ljudi koji vode OS Prva vovjodjanska brigada su nevidjene lencuge. Jutros sam dete odveo u skolu i nije se moglo uci u dvoriste, a da ne ugazite u sneg debljine preko 30 cm. Silan novac uzimaju od roditelja preko skolskog (djackog) dinara, a ne vidim da je bilo sta na skoli uradjeno. Neka novinari udju u ucionice i pogledaju na cega lice. Ove godine su umesto okrecenih ucionica docekali djake sa poluraspadnutim tavanicama. O neuredjenom dvoristu ne bih ni da govorim...
  • 10.12.2012 13:20
    Za direktora:

    http://lmgtfy.com/?q=roof+collapse+snow

    http://lmgtfy.com/?q=ledenica+usmrtila
  • ns time

    10.12.2012 13:05
    Videla sam ovu prtinu jutros kad sam vodila dete.
    Ne osecaju radnici skole tu instituciju kao svoju.Oni cekaju roditelje da ciste.
    Znate kako izgledaju vrata ucionica?Kao daih je dabar glodao.
    Pre 10 godina kad je nas sin isao u tu skolu mi roditelji smo hoblovali i lakirali parket ucionic, potom smo kupovali zavese.Pa kazite:hajde ciscenje,samo ne cutite kao mutavi ceo vikend.Prvi nece da ciste mladi roditelji.Misle-to ce neko drugi.Nece,verujte.
  • roditelj.......

    10.12.2012 13:05
    nekada je ta skola bila jedna od najboljih skola sve dok doticni direktor nije u nju usetao sad je skola u opstem rasulu tako da me nista ne iznenadjuje sto se tice ciscenja ni mene i ostale roditelje mislim da bi trebala prosvetna inspekscija da proseta tamo malo.......
  • Dada

    10.12.2012 13:02
    Kao što sam već rekla ,decu odvela u školu velika staza neočišćena a zato stazica uz školu očišćena ali iznad glava vise ledenice .
  • 10.12.2012 12:57
    Izgleda da indeticno razmisljanje,kao direktor skole, ima i direktor RADOSNOG DETINJSTVA

    jer ustanova Radosnog detinjstva na Telepu, cije dvoriste izlazi na 3/tri/ ulice Fejes Klare-Cirila i Metodija-Pitagorina, neociscena su dva/2/ prilaza objektu

    staze za prilaz sacinili su roditelji koji su hodajuci svorili uzane prtine, kao da smo na u zabitim planinama
  • 10.12.2012 12:53
    Kako ko ce da ocisti? Pa nastavno osoblje zajedno sa decom, koja jedva cekaju da izadju na sneg. Moze jedan cas da se zrtvuje i vrlo brzo ce sve biti prohodno.Ima i takvih primera danas u Novom Sadu.
  • Nenad

    10.12.2012 12:51
    lopata
    "Ne znam ko bi mogao očistiti onoliki sneg." Mozda nastavnici i profesori? Medju privatnicima koji su obavezni da pociste ispred svoje firme su mnogi i visoko obrazovani pa nam nista ne fali i inspekcija ne pita da li smo navikli na lopatu. Medjutim, zaposlenim u drzavnim firama i institucijama kojim redovno tece plata, zdravstveno i socijalno bez obzira na to koliko im nemali ucinak bi pala kruna sa glave ako bi proveli deset minuta u ciscenju ispred svog radnog mesta.
    Filozofsku izjavu zasto cistiti kad ce sutra opet padati ne bih komentarisao jer ne verujem da bi komentar prosao moderaciju
  • -

    10.12.2012 12:50
    -
    mogli bi spomenuti roditeljima da ucenici treba da ociste taj sneg
  • 10.12.2012 12:47
    "On je dodao da su dobili dopis iz Gradske uprave za obrazovanje da sve škole moraju da očiste sneg sa ravnih krovova. Smatra da to ne mogu raditi radnici, već da to neko drugi treba da uradi. Takođe ne vidi poentu u tome, pošto je sneg najavljen opet za večeras i sutra."

    E moj direktore, ne vidis u cemu je poenta ciscenja snega sa krova. Taj sneg koji se trenutno nalazi na krovu sta mislis koliko je tezak? A koliko ce tek biti tezak kada preko njega napadi nov sneg? Izgovor ti je glup jer ako cemo se slediti takvim izgovorom onda sneg sa krova ne bi ni trebalo cistiti jer do marta moze da pada svaki drugi dan pa u cemu je onda poenta ciscenja kako ti o kazes.

    Iznenadili bi se kada bi samo znali koliko trenutno tona snega ima na kosom krovu recimo jedne obicne kuce od 50-60 kvadrata. Posto je u pitanju kosi krov dosta toga je vetar i sila zemljine teze vec odnela na ulicu pa je opet ostalo dosta tona snega. Sta onda reci koliko tona snega ima na ravnom krovu skolu koja ima preko hiljadu i vise kvadrata.
  • Bivši đak

    10.12.2012 12:46
    Samo opušteno...
    ...direktore, samo opušteno. važnije je od čišćenja snega da si u pravoj partiji.
  • jovan

    10.12.2012 12:41
    uzas
    kakva 'teligencija. sneg ce opet padati!!!!ono opet cu se isprljati pa se necu kupati.
    inace moje dete ne ide vise u tu skolu. isla je samo godinu dana i nikakvih pohvala nemam za upravu skole.
    ucitelji su uglavnom ok ali ostalo je raspad sto se vidi i iz prilozenih odgovora direktora.
    inace skola je inace zapustena, zarasla u travu, krecenje ucionica placaju roditelji ili se ucitelji snalaze. kompletan raspad jedne od nekad najboljih skola!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna