Novi Sad
11.12.2012.
11:53 > 12:35
Predstavnici skupština stanara koji žele da posipaju so ispred svojih ulaza moći će i ove godine da preuzmu zalihe u svojim mesnim zajednicama.
  • MZ

    12.12.2012 13:09
    Solana
    Džakovi su deljeni prošle godine, transportovani od strane JKP Put do same MZ, 50 kilograma za svaku i samo za potrebe prostora oko MZ. Kako u svakoj MZ ima stotinu i više ulaza, ako svakom pripada 50 kilograma, to znači da za svaku MZ treba obezbediti bar 5 tona soli! Transport tolike količine nije moguć bez JKP Put-a a skladištenje takve količine nije moguće u prostorima MZ! Dakle, eventualno komunicirati preko MZ ali sa skupštinama stanara!
  • 12.12.2012 10:18
    Nije da nema!
    MZ 7 juli na Grbavici je dobila od JKP Put jedan džak od 50kg soli za sve zgrade koje obuhvata.
  • Strikan

    12.12.2012 07:35
    Zamajavanje
    Nisam siguran za mesta oko NS ali i prošle godine je politička "garnitura" genijalnog Igora Pavličića u NS to organizovala, naša MZ je dobila jedan džak od JKP Put ali za potrebe same MZ, ne i za potrebe stotinu ulaza! Sada se samo ponavlja greška. Dakle, te soli nema dovoljno i ovo je pogrešan koncept pri tome i prilično zakasneo. Ovde je očigledno reč o potpunom diletantizmu. Ko da transportuje tu so, čime? Ko da je deli? Svaki taj džak jedva dva fizikalca prenesu. Članovi saveta MZ su mahom zaposleni ljudi, pri tome i volonteri! Sve to treba organizovati u septembru ili oktobru za sve skupštine stanara, deliti u krugu JKP Put, zajedno sa trakama kojima će se obeležavati prostori opasni za kretanje pešaka zbog mogućeg pada ledenica. Uz trake je potrebno dati i pismenu informaciju gde je moguće obezbediti stubiće sa betonskom osnovom, kojima se te trake fiksiraju. Sve to od godine do godine niko ne radi jer je državna uprava prepuna diletanata, potpuno nesposobnih partijskih poslušnika čija je jedina prednost pri zapošljavanju bila partijska knjižica, završen fakultet (prepisivanjem ispita i kupovinom diplomskog) i stajanje na stranačkom štandu, uz smarajuću klošarsku kampanju "od vrata do vrata". Za ovakav svoj rad u kojekakvim JP svi ti od naroda "izabrani" rukovodioci dobijaju plate od 60.000,00 do 150.000,00 !!! I onda se pitate zašto propadamo...
  • Vox populi

    11.12.2012 19:59
    Dezorganizovanost
    Ovde nije jasno rečeno koje su to količine soli... Koje količine pripadaju svakom ulazu? Ko dolazi po tu količinu, kojim vozilom? Zar neko misli da "rukovodioci" MZ imaju kamione? Ko će da plati tu radnu snagu? Znate li koliko teži jedan džak soli? Ovo je potpuni diletantizam sa mogućom namerom da se pažnja skrene na MZ,u kojima je većim delom još uvek na vlasti DS. Verovatno će se kasnije reći kako "rukovodioci" MZ nisu odgovorno postupali. Svojevremno su za vreme vlasti SRS u ovom gradu savetima MZ koji su bili sa većinskim članstvom iz DS-a, slali stari behaton sa porukom da sami crtaju staze, kopaju i slažu! Ovo je iz iste kuhinje... Ili su kreatori i predlagači ove distribucije sa adresom na selu oko NS, gde su verovatno primetili da se jednom delila neka so, pa sada "urbanizuju" Novi Sad. So treba deliti u krugu JKP Put kao što je predloženo, ali predsednicima Skupština stanara, pisati ko koliko preuzima... Ili da JKP Put delegira ljude u sve MZ, da oni dele, saveti MZ im mogu pomoći u samoj distribuciji, a ne da penzionere zovu da transportuju džakove soli, koji su uglavnom teži od njih...
  • ljiljana

    11.12.2012 17:18
    Čekamo da se sneg otopi...
    ... mi koji živimo na Grbavici naročito, pošto ovamo grtači ne zalaze NIKADA.

    Katastrofa!
  • Aleksandar

    11.12.2012 14:14
    Pomoć za policijsku stanicu
    Nek neko ode da pogleda policijsku stanicu u Miše Dimitrijevića i ponudi se da im pomogne. Njihov ćošak je pod snegom i ledom kao i prošle zime. Prošle godine su nejaki policajci čekali pomoć sunčeve energije umesto da uzmu lopate u ruke kao i stanari okolnih zgrada. Ne znam kako ih nije sramota da vide kako devojke i žene lopataju dok oni prolaze u svojim kolima i ulaze u dvorište stanice.
  • Brankica

    11.12.2012 13:33
    Samo kad bi jos neko iz mesne zajednice hteo da preuzme tu so,posto sam ja jutros zvala jednu mesnu zajednicu i komentar na to sam dobila uz cinican osmeh,da to nije tacno i da uzmemo lopate,to nije problem u mojoj zgradi,ali je veliki bezobrazluk dati takav komentar,zato sto njih mrzi da odu po tu so,toliko o radu.
  • 11.12.2012 12:54
    valja li ta so za kupus?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna