Novi Sad
18.12.2012.
12:04
Rukovodstvo JKP "Čistoća" ocenilo je da su povod za uznemirenost sindikalaca mere unutrašnje kontrole koje su ukazale na nenamensko trošenje para i neracionalno raspolaganje imovinom preduzeća.
  • Eliot Ness

    19.12.2012 15:24
    Piramida
    Koliko vidim,Novosađani a i dobrim delom svi ostali ( veći deo Srbije) uživaju u tuđoj muci.
    Kao prvo,nisam niti radnik čistoće niti po defaultu član niti ijednog sindikata ali bih morao u ovom slučaju da stanem u odbranu istih.
    Najbolje je sada samo gledati i vikati uaaa jedan ili drugi sindikat,gde ste bili do sata i tome slično.A štaćete vikati kada ovo rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom reši da poveri skupljanje smeća privatnoj kompaniji ( nekom njihovom kadru ) jer uskoro će kamioni stati,ne zbog štrajka,već zbog kvarova koji se nepopravljaju već godinama,a onda,šta onda?Tada stupa na snagu vlast,i po hitnosti se raspisuje tender za novo preduzeće jer grad nemože ostati u smeću,neko to mora pokupiti. Štaćete onda dragi moji,kad novi vlasnik sprovede svoje reforme ( čitaj između redova,novi cenovnik iznošenja smeća),ko će kome tada da se smeje????
  • Sava Savanovic

    19.12.2012 09:05
    A GDE JE ŽMIGA???
    Zašto se ne podnese kolektivna optužba protiv čoveka koji je doveo do stanja propasti JKP ČISTOĆU????
    Bivši direktor je napravio 880.000.000 duga u ovom preduzeću i otišao sa funkcije ni kriv, ni dužan.
    Kad će u ovoj državi da se sudi krivcima????
  • 19.12.2012 07:04
    sindikalac
    Sto se tice nenamenskg trosenja sredstava i neracionalnim raspolagnem imovinom preduzece pitao bih menadzment JKP "Cistoce" sta je sa zaradom radnika za novembar, sta je sa putnim troskovima koje radnici nisu primili zbog cega su prinudjeni da spavaju u firmi da bi mogli svkodnevno biti ucesnici procesa rada te da zbog izostanaka ne bi bili mobingovani; dok se rukovdstvo vozi, bez ikakve kontrole sluzbenim vozilima, te zasto direktor i rukovodstvo uporno izbegavaju sastanak sa vecinskim sindikatom i isti prozivaju za mobing kada upravo direktorov sindikat u osnivanju, t.j. njegovi predstavnici i clanovi novog rukovodstva prete radnicima cistoce otkazom ukoliko se ne uclane u direktorov sindikat.
  • 19.12.2012 06:07
    za sada bez dobrog naslova
    Milutine,svaka ti čast na komentaru.Provalio si ih od prve.
  • milutin

    18.12.2012 20:54
    Otupiti ostricu kritike
    Rukovodstvo se hvali ustedom goriva,koje je uzrokovalo i zastoj kamiona smecara. Neka sindikat proveri ko sve od direktora do nabavljaca non stop koristi sluzbeno vozilo u sluzbene i privatne svrhe i putuje kuci sposla i na posao?I to treba dobro analizirati.Rukovodstvo koje se mesa u rad sindikata nema ciste namere.Osnivanje novog sindikata je ustvari osnivanje podruznice stranke,koja treba da otupi ostricu kritike na rad rukovodstva i obezbedjenje podrske dela kolektiva,medju kojima prvenstveno novozaposleni iz stranke i koalicije i oni koji su ovim stranackim voznesenjem naprasno avanzovali i stekli "diplome"Uzasnoooo!
  • sale ns

    18.12.2012 20:08
    A prethodnika baš zabole ...?!
    I ponovo se dešavaju silna previranja u jadnoj, nekada moćnoj Čistoći a prethodnog direktora NIKO NE SPOMINJE ?! Prosto je neverovatno da svi sede skrštenih ruku, sindikati unutar JKP (mislim na 2 stara)pre svih, a potom privredni kriminal - ZAŠTO ? Šta je i koga je taj tikoviti "stručnjak" zadužio da niko ne sme ni a ga spomene ??? SRAMOTA KOLEKTIVNA !!!
  • Radnik Čistoće

    18.12.2012 18:57
    Neka taj pošteni Sindikat pokaže finansijski izveštaj za prethodni period pa će sve biti jasno
  • cistilica

    18.12.2012 18:10
    bezobrazluk
    To je sramotno za jedan sindikat ucenjivati ljude sa tri hiljde dinara, ovde ima argumenata za mobing! Zašto se nije oglasio isti taj vezano za trosenje nenamenskih sredstava u minulom periodu, isti se nisu oglasili za nijedan ujed za koji cistoca godinama grca.Poznato je da su umrezeni i u zajednickom poslu isti advokati, vestaci.Iz jedne porodice je izujedano čak pet članova...Zašto sindikat ne postavi takvo pitanje!!! Možda je na racun sindikata legao deo sredstava.....
  • Nikola

    18.12.2012 17:27
    Kuršlus u Čistoći!!!
    21.12.2012. SMAK SVETA kreće od Čistoće!!!
  • crni

    18.12.2012 16:54
    Sindikat JKP Čistoće je pokušao da se proda kao i prošli put - predhodna vlast ga je kupila sa 9 radnih mesta ali ovaj put neuspešno jer su suviše upleteni u sumnjive radnje oko goriva.Uostalom lako je proveriti koliko su članova porodice ubacili za zadnjih 4 godine.Malipulišu sa radnicima kojima je lako manipulisati.Ni ova vlast nije puno bolja od predhodne ali se bar počela boriti protiv krađe o kojoj se čutalo u firmi 10 godina i koja je bila tabu tema.
  • TELOHRANITELJ

    18.12.2012 15:06
    Jer su telohranitelji unutrašnja kontrola
    Koga bre ovi vuku za nos pa ti iz unutrašnje kontrole su toliko intelektualno obdareni da jedino što znaju je da špijuniraju ljude i verovatno u nekoj bliskoj budućnosti i fizički nasrnu na njih. A što se tiče skupljenih sekundarnih sirovina zanima me koji je to iznos jer je prihod od njih mizeran. Što se tiče sindikata svake godine isti deli radnicima bonove za novu godinu i Božić pošto slepci vrhunski stručnjaci dosadašnji direktori ni to nisu uspeli da obezbede. U Čistoći postoje ozbiljni problemi i vreme je da se počnu rešavati a ne da se baca prašina u oči sa ovakvim glupostima i od strane poslovodstva i od strane sindikata.
  • nss

    18.12.2012 13:47
    @znalac
    Au,sto bi procvetala trgovina GPS uredjajima ,posebno u dane:petak ,subota ,nedelja.
    Najlon je zakon!
  • Znalac

    18.12.2012 13:02
    GPS
    se zato ugradi u svaki kamion i nema kradje goriva. To sa gorivom je tacno i nijedna vlast nije smela da ih dira jer su toliko jaki, skoro kao mafija.
  • 18.12.2012 12:36
    Deki
    Hapsi sindikalce, lopove u zatvor!
  • MaloMorgen

    18.12.2012 12:23
    ?
    Ne zna sta je tu problem sto su uveli kontrolu troskova? Nekom su tako naskocili na tezgu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna