Novi Sad
11.01.2013.
08:35 > 08:36
Uprava Spensa i Grad Novi Sad će u tekućoj godini za obnovu ovog objekta izdvojiti 53 miliona dinara.
  • aca

    15.01.2013 12:11
    Napokon
    A bice i to nadam se ubrzo, ako je nekome potrebam remont neki i renoviranje onda je to Spens, svaka cast.
  • amoniman

    14.01.2013 18:07
    Kakvi čvorovi i električne instalacije, sve će to da ode u privatne džepove političkih funkcionera!!!
  • obican gradjanin

    13.01.2013 13:12
    Mali osvrt.....
    Sta je sa krovom? Na koji godinama kukaju?
    Niko da se seti da pomene to pitanje. Odjednom im smeta trafo stanica? Sta mogu u njoj da promene? Da stave kinesku elektro robu koju ce racunati po cenama Nemacke ili neke druge... A da spomenem i sistem grejanja, ventilacije i podotovo rasvete! Znamo svi da postoje novi sistemi reflektora sa led diodama koji traju mnogo duze od bilo kojih, a cena je za nijansu skuplja ( ali se na dugorocnom periodu i te kako isplati ). A da spomenem i te famozne sanitarne cvorove.... Za predhodno renoviranje svlacionica je UKRADENO MILIONA I MILIONA dinara a to niko ne spominje? Pa sada nova kradja samo od drugih foteljasa koji opet pune sopstvene i partijske sefove... A nama sipak!
  • Миле

    12.01.2013 22:00
    Чудо
    Од уштеде енергије на Спенсу нема ништа. Када се одлучивало који ће пројекат бити одабран за спортски центар ,била су понуђена 3 пројекта, одабран је нај гори. У комисији која је одлучивала било је 3 човека који су били стручни а остали су били по политичкој линији и у већини. Један од одбачених пројеката је био изузетно квалитетан што се тиче функционалности и потрошње енергије, али ко је одлучивао није ни чудо. Шта год да се уради у трафо станици , не може се уштедети енергија, свако то зна па чак и птице на грани.Овако остаје не функционалан објекат.Трла баба лан, а ми од пореза дајемо паре за то.
  • Imre

    12.01.2013 17:49
    kreke, kreke
    Valjda ce i JKP Stan imati vajde pa koji poslic dobiti i svoje platice skromne, zalosne popraviti!! Hvala unapred Spensu
  • goga

    11.01.2013 19:24
    spens
    Spens je rupa - ,,umovi,, su to od njega napravili.
  • sale ns

    11.01.2013 19:05
    Malo li je ?
    Znači, 53 miliona, 10% je oko 5 milki ili ti 50.000 eur ...hmmmm.... nije loše ?!
  • -

    11.01.2013 16:49
    -
    srusite spens i ponovo podignite srusene kuce...kapicicevci
  • LePiaf

    11.01.2013 14:26
    Secanje
    Kada sam ja dosao u Novi Sad, bila je bedna '95 ali SPENS je sijao. Plate 5 maraka i sta znam ali bilo je zadovoljstvo prosetati ovim znamenitim objektom. Sada je u stanju rasula i za to neko treba da odgovara. Toliko.
  • Sabahudin

    11.01.2013 13:36
    Slažem se sa popom, BESPLATAN I ADEKVATNO VELIKI PARKING i adekvatni sadržaji su preduslov za posećenost.
  • Ana

    11.01.2013 13:12
    Da bi se onovilo mora da se ulozi, to je cista logika ljudi. Prema tome ulozeno ce se i vratiti.
  • boxer

    11.01.2013 12:58
    Treniram boks na Spensu, na spratu gde se nalaze još i sale za stoni tenis i džudo. Istina je da su WC-i u katastrofalnom stanju i da je doterivanje potrebno. Jedino što ostaje kao pitanje je da li to ima smisla, s obzirom na to da sami ne znamo da pazimo i sačuvamo ono što imamo. Mada, ostaje i pitanje namenskog trošenja sredstava, voleo bih da neka inspekcija pročešlja tender nakon što se završi, da vidimo koliko su cene materijala i radova realne.
  • Srdjan Kovacevic

    11.01.2013 12:45
    Novosadjanin
    Mislim da treba ljudima sa spensa kao i spensu dati sansu i mogucnosti da izguraju pricu koju su zapoceli do kraja. Pokazali su inicijativu u saradnji sa gradonacelnikom da spens moze da se povrati ali treba vremena jer su ga sistemacki unistavali ... Podrska SPENSU !!! a zlim jezicima ne treba mnogo da bi bili destruktivni i unizavali ljude koji zele da ucine nesto konstruktivno.
  • pop

    11.01.2013 12:45
    Menadzeri Spensa moraju da shvate da je pravilo broj 1 za uspesno poslovanje savremenih trznih centara VELIK,PRISTUPACAN i BESPLATAN PARKING

    U suprotnom ovo sminkanje je obicno mlacenje prazne slame,jer svako ce otici da ostavi svoj tesko zaradjen novac tamo gde je ovo gore navedeno dostupno
  • 11.01.2013 12:33
    Secam se da su nas kao klince osnovce iz skole kolektivno vodili na Spens da ga razgledamo pred njegovo svecano otvaranje. Tada je u onom dugackom hodniku u koji se ulazi iz pravca Maksima Gorkog bio samo jedan red lokala a hodnik je bio sirok. Posle nekoliko godina neko je napravio jos jedan red lokala pa je hodnik drasticno suzen tako da danas kada se u tom hodniku slucajno sretnu dva jarana koji se duze vremena nisu videli bulvalno ga blokiraju, stvori se cep i niko zivi ne moze da prodje od njih. Gore na spratu je postojala samo Gradska kafana, kuglana, onaj Levisov butig, Sluzbeni glasnik i ni jedan jedini lokal vise. Pocetkom devedesetih je neko prostor naspram Gradske kafane ispregradjivao i napravio jos nekoliko lokala, tamo uz onaj zid gde su stonoteniseri. Spens je tada poceo iz dana u dan sve vise da lici na "poslovni" nego na sportski centar. Tada se Spens sa gomilom tezgi duz svih hodnika pretvorio u seljanu poput Najlon pijace. Srecom pa tada u to vreme jos uvek nije bilo Kineza u Srbiji inace bi Spens i dan danas licio na bilo koji "trzni centar" u Novobeogradskim blokovima. Treba negde u nekoj dokumentaciji pogledati kako se Spens od devedesetih na ovamo rapidno dozidjivao i menjao u cilju sto veceg broja butika. Spens je vec dvadeset i kusur godina seljana sa gomilom menjacnica, prodavnica maski za mobilne telefone, carapara, parfimerija i buticima bofl svercovane turske robe, gomilom radnica butika koje hodnike i prolaze zakrce stajanjem ispred butika i ispijanjem kafa sa koleginicama iz susednog butika. Nekada dok je pusenje bilo dozvoljeno slika je bila jos gora. U jednoj ruci soljetina od pola litre kafe a u drugoj cigerata, ispred butika posudica sa vodom u koju su ubacivani pikavci a na podu butika ili na radijatoru kuvalo za kafu u kojoj je stajala kafena kasikica koja godinama nije prana od soca. Bljak.
  • Vlada

    11.01.2013 12:05
    Nije ovo vlast zutih gde jedna cesma kosta 50, 100 hiljada. Provereno znam da su plocice na bazenu otvorenom na Spensu placane troduplo skuplje a pritom je Spens vec imao plocice predvidjene za taj bazen koje su stajale u magacinu. Prema tome o rasipanju novca necemo pricati jer smo svedoci kako je poslovala bivsa garnitura direktora i politicara.
  • Jelka

    11.01.2013 11:33
    Tako se radi a ne da se dozvoli da jedan od simbola grada kao sto je Spens postane ruglo. Podrzavam obnovu Spensa.
  • Bl

    11.01.2013 10:20
    ..
    Ne bi nikad rekao da je propadanje spensa pa obnavljanje radi pranja novca..
  • goran NS

    11.01.2013 09:45
    mogu i na vodi da ustede! neka tusevi butu na žeton i onda tuš radi odredjeno vreme i voda STANE. Ovako neki korisnici nakon polastnog tusiranja odu i istave da voda cuuuuuri i curi i curi ...... dok (ako) NEKO nezatvori slavinu.
    KOLIKO li je to vode otislo u nepovrat, koliko li to kosta SPENS!??!?!?!
    A i vecina korisnika bazena nemaju kulturu koriscenja istog te ga urnisu i unistavaju, umesto da ga cujavu
  • Jo

    11.01.2013 09:31
    Pare
    A od tih para mi građani ćemo dati 52 miliona a spens 1 milion.I iduće godine opet jovo nanovo.Guraj pare u burad bez dna.Pa samo od plata viška zaposlenih su mogli to da isfinansiraju za godinu dve.Svaki mesec prvo se namirivala bulumenta a onda počne kuknjava "nemamo para za ovo,nemamo para za ono ".A da ne pišem o burazerskim radovima po spensu gde su milioni bačeni na preplaćene radove.Pre par godina mi je jedna poznanica lično pričala kako " neću da idem u penziju sve dok ćerku ne zaposlim na spensu ".I na kraju ćerka dobije posao a majka " zasluženu " penziju
  • Raško

    11.01.2013 09:29
    - Trol
    Jako loše predosećaš,PRVO novo rukovodstvo je već pokazalo postupcima da nisu došli da se kako ti kažeš omašćuje, nego da pokuša da vrati SPENS na pravi put, a to je da pokuša da zablista kako je nekada blistao i kako je nekada bio pun radnji i kupaca...DRUGO, ako si u zadnjih 10 godina bio na SPENSU barem u prolazu svratio u toalet ili na bazen mogao si da vidiš da se sve nalazi u gotovo HAOTIČNOM stanju i da je preko potrebno renoviranje i sređivanje sanitarnih čvorova..TREĆE, ipak mislim da si ti jedan od pristalica bivše garniture ljudi koji su upravljali SPENSOM i Gradkom upravom kad toliko znaš o FORAMA za isisavanje para...
  • ns

    11.01.2013 09:16
    spens je došao do te faze da onaj ko ga se dovati ne da nema di da mažnjava i muva nego može samo pošteno da proba da ga oživi ili da nastavi dalje, šta mislite da će grad svake godine da upumpava nerealna sredstva samo da bi ga držala na aparatima i vadila iz minusa i peglala dugovanja, ove godine su dobili, što su mogli sami su sredili, plate i što su bili dužni i tekuće uplatili, iako sam strogo protiv nove ideologije što nam vlada gledajući pojedince i realne šanse da se firma spase ne može se reći ništa osim svaka čast i samo napred, hejteri nek hejtuju oni ionako niti rade na spensu niti svraćaju
  • Trol

    11.01.2013 09:05
    Al
    će da se omasti onaj što dobije posao da sredi sanitarne čvorove. Predosećam da će jedna wc šolja na fakturi da košta jedno 50 a slavina 100 hiljada... Ono što ne bude za zamenu slučajno će se razbiti pa će i to biti za zamenu...
    hahaha, pa ovo je praistorijska fora za isisavanje para i još uvek pali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna