Novi Sad
22.01.2013.
15:50
Svaka treća Novosađanka nije išla ginekologu više od dve godine, a čak 18 odsto njih posećuje ginekologa jednom u nekoliko godina.
  • Da mi je znati

    23.01.2013 08:46
    ko ide na 6 meseci na pregled!
    Kakva laz! Pa moja mama od maja prosle godine pokusava da dodje na red. Kao zakazu za novembar pa otkazu, renovira se dom zdravlja... Zatim za 8. januar pa doktorka bas taj dan otisla na bolovanje... Onda zovu iz call centra da jave da dodje juce, mama nazove da proveri jer je vec dva puta poljubila vrata i kazu nema vas na spisku, morate zakazati na poseban br a ne preko centra. Ceo dan zovemo naizmenicno i ne javlja se niko! Sramota bre!

    Da ne spominjem da meni nisu hteli da zakazu pregled dok god ne prodje godinu dana od poslednjeg pregleda. Odnosno hoce da zakazu, ali ako cu privatno...
  • zena ( sa malim z )

    23.01.2013 08:27
    Naravno ....
    da je u pitanju privatna praksa ali ne mogu da kazem ime jer nece objaviti komentar.Slucajno sam pristala na anketu jer Boze moj pregled je besplatan za 50 srecnica a ostale mogu da zakazu uz popust na redovnu cenu! Inace,anketa je NEVEROVATNO nejasna, sa mnogo neisptanih parametara koji bi mogli da pokazu statistiku. I samo da dodam da se slazem sa svim komntarima. Toliko. Za sada. Ako se raspisem, nece valjati...
  • Zorana

    23.01.2013 08:13
    Pravilnik
    Ovo sto je pokazala anketa je tacno ono sto je sam zavod "zaveo" pod normalno.

    Evo i zvanicni pravilnik RFZO-a

    http://www.lat.rfzo.rs/download/pravilnik_sadrzaj_obim_prava2012-lat.pdf

    Strana 23, za one koje mrzi da citaju:

    Svi ginekoloski pregledi i PAPA bilo preventivno bilo ciljano su pokriveni jednom u tri godine. Cak za razliku od proslogodisnjeg pravilnika, stanje je gore, jer je prethodno ciljani pregled za otkrivanje raka grlica bio odobren jednom godisnje.

    Dakle vodi se kampanja, pregledajte se cesce nego sto mi mislimo da je normalno. Evo sad cemo vam dati popust u toku kampanje jer se subvencionise, a poslije placajte sami ?!??? Svako odgovoran ce naci nacina da se pregleda ali ovo je vrijedjanje inteligencije.




  • Maki021

    23.01.2013 07:21
    Pa, i nema svrhe da se ide češće pošto, po novim pravlilima koja važe od pre godinu dana, žena i nema pravo na PAP testove i brisove češće od dve godine. Osim ako ovo nije reklama za privatnu praksu gde su ovakvi pregledi 50 EUR ili +.
  • Nina

    23.01.2013 07:08
    ma da
    pre neki dan sam bila da zakazem pregled, jedva uspela za mesec dana unapred! Guzva, zene kukaju, imaju probleme, nece da ih prime. Sramota za ovu drzavu!!!! Eto zasto se ne ide na preglede! Kolposkopiju ne pamtim kada mi je doktor radio, a spada u redovan pregled!!!! SRAMOTA!!!
  • Zorana

    22.01.2013 22:23
    Nerviraju me ovakvi tekstovi i ljudi koji se bave sturim statistikama umjesto da pogledaju u oci srz problema. Kako zene da idu na preventivne preglede i PAPA testove svakih 6 mjeseci kada zdravstveno osiguranje to smatra "precestim" i isto ne pokriva?

    Ako vec treba da se iskesim i platim za PAPA test i slicno, to zasigurno necu raditi u DZ gdje po pravilu cekicam u cekaonicama ljetnji dan do podne i uvijek ima nesto sto treba da se uradi ali neko/nesto ne radi/ne moze pa opet dodjes kuci nezavrsenog posla ...

  • 22.01.2013 18:47
    Probajte zakazati ginekoloski pregled naprimer u domu zdravlja Novo Naselje,pa ce vam mozda biti jasnije zasto zene odlazu pregled.
    Baska sto posle odlaska dr.Tabša nikako da nadju adekvatnu zamenu vec se lekari menjaju pa ne mogu biti birani kao izabrani lekar.
    Propagira se godisnji pregled a doktori kad ima se dodje pitaju: Sto ste dosli ako nemate tegobe?
    Nazalost kad tegobe pocnu cesto bude kasno.
    Tragedija je sto je u kompletnom zdravstvu stanje katastrofalno. Za gastroskopiju ili kolonoskopiju se ceka od 6-7 meseci pa ako pacijent kojim slucajem ima tumor debelog creva velika je verovatnoca da ce bolest toliko uznapredovati da ce biti veoma tesko postici pozitivne rezultate u lecenju.
    Svima su puna usta brige o pacijentima dok gostuju u tv emisijama tipa jutarnji program,a istina je sasvim drugacija,jer briga je samo kako nauniti novcanik. Svi ovi prgledi se u dopunskom radu obavljaju ekspresno ,a najduze za nedelju dana koliko traju pripreme za pojedine preglede.
  • Alatnik

    22.01.2013 18:31
    U šta mi..
    ..guramo naše alatke, o Bože.. :P

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna