Novi Sad
14.02.2013.
06:10 > 08:28
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Gradski odbor Demokratske stranke, u odvojenim saopštenjim,  pozvali su danas nadležne da detaljno ispitaju odgovornost svih koji su doprineli štetnom ugovoru sa ATP "Vojvodina", bez obzira na bilo čiju stranačku pripadnost.
  • Sofronije

    18.02.2013 21:40
    @Kacusa
    Ama, gde ti zivis i kako zivis bez mozga? Imas li ti pojma ko je bio na vlasti kada je zakljucen stetan ugovor??? TVOJA Maja, TVOJ Igor i TVOJ gradonacelnik.
    Kako te nije sramota da lupetas gluposti... Ta TVOJA stranka koja je nastala 2008e je nastala od Seseljevih radikala koji su bili na vlasti. Je li ti sada jasno, tabula razo?... Lose su ti punili glavu ti TVOJI nazadnjaci.
  • Оптимиста

    18.02.2013 08:00
    Замислите
    Кад крену од станице, па преко ЗИГ-а, Урбис-а, ТОПЛАНЕ, Водовода итд, итсл. Где ће им бити крај? Може ли заобићи оне у којима су били радикали са својим сателитима (отпадници ДСС) и ДС са својим перјаницама ЛСВ-СПО и ове актуелне комплет са СПО-Ромско напредњачком елитом?
    И уместо да прошире капацитете на срећним путевима они зидају станице и булеваре. Ето колико су они далекосежно гледали.
  • Mrčo

    18.02.2013 07:53
    @Kacusa
    J.e.š državu koja ne priznaje bivšu vladu.
    Važi li to i za gradske mutivode? Ma čiji i ma koji da jesu, ili su.
  • Dr Petrović

    16.02.2013 14:26
    Obična glupost.

    I malim rovcima pod zemljom je jasno da je kompletna ujdurma unapred izrežirana i dogovorena. Pogledajte ugovor!

    Sve učesnike ugovora, sve strane u zatvor.
    Od stanice napraviti garažu za pranje održavanje vozila vatrogasnu policijsku i hitnu službu.

    Iovako je projekat stanice dostojan jedva diplomskog rada: Gde je smeštena, koliko ima parkinga, kakve su komunikacije...



  • Sale

    14.02.2013 17:21
    Ma nego cija je krivica ako nije njihova...samo sad sve polako isplivava sta su oni sve zeznuli
  • Ђина

    14.02.2013 16:31
    Срамна оптужба! Толике сте године били на власти, преиспитајте се међусобно и пронађите кривца у својим редовима, за несавесно вођење град. Најлакше је кривицу одмах пребацити на другога.
  • Kacusa

    14.02.2013 16:25
    Ovim su demokrate jos jednom pokazale svoju stranacku sujetu i mrznju. Kad oni i za ovo okrive SNS, stranku koja je nastala 2008, i koja je sad prvi put na vlasti, onda je suludo vise ista govoriti..
  • Neutralan

    14.02.2013 14:42
    Mislim da odgovornost snosi i Pavlicic i to prilicno jer je dodatno zakomplikovao situaciju u prethodne 4,5 godine buduci da nista nije cinio, jednostavno se ponasao kao da problem ne postoji.
  • poznavalac

    14.02.2013 14:01
    znam sta ste radili...
    Treba videti i kako Maja i njeni saradnici iz Narodne partije trose pare koje dobija partija iz budzeta Srbije... A jos plus to sto Narodna partija i ne treba ni da postoji, a kamoli da dobija pare...
  • member

    14.02.2013 13:13
    nije bitno koja stranka sta propagira, normalno je da ce svako da brani stavoje "svoje" stranke i da blati stavove "tudje" stranke.

    sve sto treba jeste da se malo razmisli i da se zakljuci ko je u pravu.

    a vi sto idete slepo za svojim strankama, kao ovce za pastirima... zato ste tu gde ste.
  • Pavle Korać

    14.02.2013 13:06
    Da sam ja neko ....
    2006. Maja Gojković gradonačelnica, Igor Mirović direktor ZIG-a , Vučević predsednik Skupštine ...
    svi navedeni su znali šta rade . Atp "Vojvodina" transportno preduzeće kome je zinulo d... da pravi autobusku stanicu sigurno je uz obećanja gore navedenih došlo na tu "fenomenalnu" ideju, ali zašto je naša Maja to potpisala kada je ondašnja i sadašnja autobuska stanica radila dobro ? Svi oni treba da odgovaraju aza učinjeno nama ! Mirović za behaton, Maja za ATP a Vučević za sve što je znao ,ali je ćutao.
    Vučiću da Vas sada vidim da li će pravda biti selektivna kada su Vaši visokopozicionirani funkcioneri umešani u kriminal ???
  • Bogdan

    14.02.2013 12:53
    Ma ja sam kriv ljudi. Mislim nemojte tako. Konačno je došao pošten gradonačelnik i cela ekipa oko njega i sad da oni plaćaju ono za šta su krivi DS i LSV. Mislim stvarno nema smisla. Evo, zarad njihove budućnosti kao prvih domaćinskih, odgovornih, poštenih, nekorumpiranih gradskih otaca ja se prijavljujem da dobrovoljno idem u zatvor. Pošteni su tako im Devića
  • ms

    14.02.2013 12:01
    sta je najbezbolnije
    Da li sada postoji mogucnost nekog vansudskog poravnavanja ili dogovora.Ako sve ove milione mora da platimo lose nam se pise.
  • mile

    14.02.2013 11:31
    Kako nije pa vi ste bili tada na vlasti sa nasom majom na celu plus mirovic.
  • Raso

    14.02.2013 11:10
    LSV i DS traze odgovornost!? Pa sta su oni radili cetri godine? Zasto nisu odgovorno radili svoj posao nego nego su cutali pa je njihov nerad docekao novu gradsku vlast.
  • legalista

    14.02.2013 10:09
    ko ce koga
    Ovaj slucaj je idealna prilika za Vucicevu 'takozvanu borbu protiv korupcije'! Znamo i kako je vodi, veoma selektivno da ne zakaci nekog svoga.
    Ko je imao pravo da Devicu obeca monopol i za koje pare ?
    Kome je uopšte palo na pamet da premešta autob.stanicu sa idealne lokacije u neku zabit?
    Nakon toliko godina, sada su se setili da Ugovor nije pravno valjan, a upozoravani su od prvog dana ! Ali ovde je jedino bitno da se zaštite Maja i Mirovic i da nam se i dalje smeju u lice, pa osnivaju neku komisiju da bi sebe od toga ogradili !
  • Voja

    14.02.2013 09:59
    atp
    Pa neg cija je ondak krivica?Kad su svi krivci u Vasoj partiji???
  • Анонимуззз

    14.02.2013 09:52
    Опростити морамо, ухапсити не смемо
    Шта је тек све могло да се уради са новцима који су нестали у RBV.
  • Rasa sa salasa

    14.02.2013 09:49
    A ti ces u corku!
    Niko i ne kaze da je krivica SNSa, nego krivica doje troje koji su trenutno u vasem taboru. Na prvom mestu ljigavi tandem Gojkovic-Mirovic.
  • Scotch Bonnet

    14.02.2013 09:34
    S reci na dela!
    "Vučevići, Mirović i Gojkovićeva moraju snositi posledice, a činjenica da su danas članovi predsedništva Srpske napredne stranke ne sme ih osloboditi odgovornosti, ni krivične ni političke", kaže se u saopštenju i naglašava da su oni, kako stoji u saopštenju, "visoki funkcioneri stranke kojoj su puna usta borbe protiv korupcije, ovo je idealna prilika da ta stranka i na delu pokaže da neće biti zaštićenih"

    Ajde da vidimo kako ce neko od pomenutih snositi odgovornost.
  • ko je Ko

    14.02.2013 09:31
    Političari Novog Sada, pokazali ste se svi u vodjenju Grada... Samo će gradjanima biti loše Vama ne.
    Kako stvari stoje treba neko iz drugog Grada da dodje i da vodi Novi Sad, jer Vas smo se nagledali i naslušali praznih obećanja.
  • 14.02.2013 09:17
    @Marko
    Marko je sve rekao!

    Ako zaista bude realizovana presuda na stetu nas, gradjana Novog Sada, i ako odgovorna lica ne budu odgovarali za sranja koju su nam napravili, gradjani Novog Sada treba da se organizuju i sprovedu miran i nenasilan gradjanski otpor, dogod se situacija ne resi.
    Naravno, ne dozvoliti NIJEDNOJ politickoj partiji da se mesa u to, jer svi su oni isti, manje ili vise.
  • Boris

    14.02.2013 09:04
    Manite se politike..
    Većinu komentara su pisali članovi stranaka - LSV, DS i SNS - to je uočljivo, ali ja kao običan građanin, koji sve te stranke stavlja u isti koš jer su gomila g...na, postavljam pitanje: Ako je ugovor potpisan zašto nije ispoštovan? Ko je za to odgovoran? Taj treba da odgovara. Da je ispoštovan ugovor grad ne bi plaćao toliki novac.
    Sa druge strane, ako je smatrano da je ugovor loš i kreneš sudski da ga osporavaš onda moraš biti ubeđen da ćeš dobiti spor, u suprotnom plaćaš ogromnu odštetu. Opet, krivac mora da odgovara!!
    Takođe, nemojmo smetnuti sa uma da je ATP Vojvodina propala zbog toga što nije poštovan ugovor.
    Treba problem sagledati sa svih strana, možda je to sve planirano da gospoda napune džepove, a građani će da plaćaju odštetu. U svakom slučaju nadležni treba da utvrde odgovornost i da odgovorni snose posledice.
  • 14.02.2013 08:51
    Da li će grad Novi Sad biti u obavezi da plati odštetu ukoliko je ugovor potpisan uz davanje mita? Ili će tad samo davalac i primaoci mita biti odgovorni?
  • 14.02.2013 08:43
    Novosadjanin
    Pavlicic ,Maja Gojkovic i svi koji su se dobro omrslili treba da plate stetu iz svog dzepa ,koji je sigurno pun ,a ne jadan narod koji jedva prezivljava mesec!!!
  • janko

    14.02.2013 08:22
    @crno-crveni
    da vidimo sada vaseg stiropor kerica na delu.... do kraja nedelje, do kraja meseca..... ha ha ha
  • nsb

    14.02.2013 08:08
    Deca se malo igrala
    Ne znam o cemu vi pricate, kad prozivate predhodnu garnituru vlast. Kao da ste zaboravili ko je tad bio na vlasti i ko se javno hvali da je zasluzan za sprecavanje prelaska AS Novi Sad na novu lokaciju. Najnesposobniji gradonacelnik ikada je Maja Gojkovic. Nije joj to jedin gaf iz tog vremena bilo ih je jos podosta. Setite se odnosenja smeca sa Telepa. Te odnosi se 2 puta nedenjno, pa onda se vrati na svaki dan. Vodila je grad ko dete - Ocu kakim, necu kakim. Potpise ugovor,da dozvolu za izgradnju onakvog objekte, pa se predomisli. A vi dragi novosadjani sad placajte, njeno igranje.
  • marko

    14.02.2013 07:18
    Gradjanski otpor
    Do kada ce politicari koji vode ovaj grad bez imalo odgovornosti podnositi milionske racune siromasnim gradjanima i nastavljati da se bave politikom kao da cine dobra dela.Posle ove presude ,ukoliko oni koji su napravili milionske stetu nezaglave na robiji, gradjani Novog Sada svoje dostojanstvo i gradjansku svest moraju pokazati masovnim otporom ponizenju/ne placanje komunalija ,izlazak na ulice idr.Ukoliko se ova pizdarija koju su gradjanima Novog Sada priredili nosioci vlasti zavrsi bez kaznjavanja pocinilaca i bez masovnog protesta onda ni ne zasluzujemo bolje a ocekujmo jos gore
  • ZoranNS

    14.02.2013 07:02
    Predelog je veoma prihvatljiv
    Predelog je veoma prihvatljiv, svi koji su učestvovali činjenjem ili nečinjem da odgovaraju, a to je prilika da se javna preduzeća reorganizuju da se svede broj zaposdlenih na normalu, direktor koji nije na to spreman ili nije za to sposoban, smena.
  • Sremac

    14.02.2013 06:57
    Šansa
    Ovo je kao kad bi se sad sastali najveći dileri droge u Srbiji da traže odgovornost za " one " koji truju decu,zbog kojih pljačkaju trafike,za porast narkomanije i sl. poslednjih 10 godina.tako i ovi.Imali ste šanse da hapsite,da primenite ugovor,da uštedite 15 mil evra gradu.Četiri godine ste umesto da hapsite prepodne ste se mrzeli a popodne sedeli sa njima.
  • danilo

    14.02.2013 06:37
    svi ste krivi
    sada je lako prati ruke. a svi ste zakuvali corbu. sada je doslo vreme da je Devic zabiberi. i to dobro. zar je vazno koje kriv?
  • 14.02.2013 05:48
    Hapsi sad Vucicu, nema sad moji krivi pa cu da cutim, svima po zasluzi.
  • Lale

    13.02.2013 23:08
    Glavni krivac je....
    Za ovoliki iznos glavni (jedini) krivac je bivši gradonačelnik Pavličić! Ako pogledate obrazloženje presude biće vam sve jasno. Ne ulazeći u moguće nezakonitosti kod sklapanja ugovora Pavličić je kriv što Grad nije odmah raskinuo ugovor po kome, ako se ne preseli stara stanica, NS plaća penal od 250.000€ mesečno! Pa onda puta meseci...... Pored toga ako je prilikom sklapanja ugovora bilo nezakonitih radnji onda je opet kriv Pavličić što nije podneo krivičnu prijavu protiv bivše gradonačelnice i bivšeg direktora ZIGa. Pokretanje krivičnog postupka bio bi i dobar razlog za raskid ugovora.
    Sa pravne tačke gledišta ako je bilo krivičnog dela kriv je i onaj koji ga nije prijavio!!!!
  • NS

    13.02.2013 23:08
    SNS ekipa
    Svi akteri ovog problema se nalaze u SNS, stavise Mirovic i Maja Gojkovic u predsednistvu SNS-a. Dakle, od odgovornosti nema nista. Vuciceva pravda je spora, ali selektivna...
    Nazalost, ovo nije sve - ova suma je glavnica, a gde su kamate i sudski trsokovi? Pa gde je obestecenje Devica, koje jos trazi?
    Ili vaspitacice, spremacice, fizicki radnici nece dobijati platu ili nikakvih investicija u Gradu u naredne dve godine nece biti. Sve zahvaljujuci bajnom SNS-u!!!
  • наопако

    13.02.2013 23:03
    битно да су се ''експерти'' јавили да се ограде и позову на одговорност!мисле да ће збацити део сопствене кривице,ал не брините ништа, доћиће се истрагом и вас!
  • 13.02.2013 22:48
    "Institucije postoje i rade svoj posao, neću da budem deo tima u kojem neko traži od tužilaca da prave procesne smetnje, tužilac zna šta je njegov posao. Svako ko je počnio krivično delo će za to i odgovarati. U ovoj zemlji ne vode postupke i ne procesuiraju novine i mediji, to rade tužioci u saradnji sa drugim državnim organima", istakao je Vučić.
    Ako je verovati gospodaru Vučiću, sledi čiščenje svog dvorišta u Novom Sadu. Sa verom u gospodara, za državne organe i otadžbinu! U kojoj je stranci trenutno "naša Maja"?
  • slanik

    13.02.2013 22:20
    mleveno biberče
    Kaže Biberče: ovo vam se idealno namestilo da napadnete Vučevića. Pa nije to palo sa Marsa, nije to neka slučajnost, nesreća, nije ni neki glupi skandal tipa Dačića i gaćica. Brašo, ovo je svesna kriminalna radnja koju su sproveli pomenuti političari (nebitno iz koje stranke)! Zbog tog ugovora sutra može da stane grad! I škole i đubretari, i šalteri, ma sve bre! Pa to se nije desilo ni za vreme ratova, a bilo ih je onoliko! Ovo brate više nije zaje*ancija!
  • 13.02.2013 22:18
    I?

    Platićemo mi, kroz povećane cene taksi i komunalija. Ili nećemo?

    A oni će i dalje bacati nam prašinu u oči, jedni KAO levom, drugi KAO desnom rukom...
  • macko

    13.02.2013 21:23
    A PRETHODNO GRADSKO VEĆE I GRADONAČELNIK?
    Prethodno Gradsko veće i gradonačelnik su na traženje Agencije za borbu protiv korupcije poslali pisani odgovor da je ugovor pravno valjan i da su svi akti i odluke u vezi sa izgradnjom nove autobuske stanice na snazi. Pa ako je to tako bilo, onda se nameće logično pitanje zašto prethodna vlast nije poštovala ugovorne obaveze četiri godine, već je dozvolila da se vode sporovi bez uspeha i da kamata dovede do štete od 13 miliona eura.Da li su pre nego što su odgovorili Agenciji proverili sve izdate gradjevinske i upotrebne dozvole, kao i da li je izvršena procena uticaja na životnu sredinu za koju je Radna grupa Skupštine Grada NS utvrdila da je upotrebna dozvola izdata bez procene uticaja na životnu sredinu, odnosno da su sve dozvole i procesno i materijalno manjkave... Gospodo na odgovornost svi redom i oni koji su zaključivali ugovor i oni koji ništa nisu preduzimali...
  • katanac

    13.02.2013 21:04
    Ds i Lsv bolje da objasne neke druge stvari, a ne samo da prozivaju. Tolike godine su vladali, koliko novca nenamenski potrosili i toliko afera ostavili, a imaju obraza da se oglasavaju.
  • Bratislav

    13.02.2013 20:46
    Ne treba da odgovaraju niti da idu u zatvor, TREBA DA IZ SVOJIH DZEPOVA PLATE STETU.
  • hm

    13.02.2013 20:24
    Ako SNS misli da u buducnosti ostvari bilo kakav rezultat u Novom Sadu, ne sme cutati o ovom skandalu. Najodgovorniji ljudi za milionsku stetu su sada u samom vrhu SNS-a i ako je Vucic dosledan u svojim stavovima, moraju odmah biti pozvani na odgovornost. S pravom se mozemo zapitati sta nas ceka u narednim mesecima u gradu, koliko ce kostati komunalije, prevoz, da li ce podici takse.... Na sve to treba neko da odgovori iz SNS-a, jer je to stranka koja je sada nosilac vlasti u gradu.
  • Daca

    13.02.2013 20:23
    Mogli su LSV i DS da nam kazu koliko je se partijskih drugova moglo zbrinuti sa ovolikim parama. U to se sigurno razumeju. U gradnju skola i vrtica,..., ajte molim vas.
  • sale ns

    13.02.2013 19:31
    Odgovornost, nego šta !
    Z ovakvu cifru, koju mnogi građani Srbije ne znaju ni da napišu, MORAJU ODGOVARATI SVI koji su to tada, onda, pre, posle i sada doveli do ovakvog ishoda - SVI REDOM ! KAkva stranačka pripadnost, kakvi bakrači - SVI REDOM ako treba U ĆUZU !!!
  • Бибер

    13.02.2013 19:12
    Само сам чекао ова саопштења. Брига вас и за новосађане и за град. Да сте тако брижни другачију би политику водили све ове године. Ово вам се наместило као идеална прилика до прозовете садашњу власт и градоначелника.
  • Lacika

    13.02.2013 19:07
    da odgovara Ds-Lsv ekspertska ekipa!!
    Konacno da se i ja jednom slozim sa ove dve stranke,treba da odgovarate i ja kazem!!
  • Homo Sapiens

    13.02.2013 19:04
    Ipak ima nade
    LSV je potpuno u pravu. Prethodne 2 garniture vlasti su apsolutno i jedino odgovorne za trenutnu situaciju u gradu, a svakako najodgovorniji su Gojkoviceva i Pavlicic. Saopstenje DS-a je ispod svakog nivoa, ali na to smo vec odavno navikli od njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna