Novi Sad
19.02.2013.
12:52 > 13:52
Lokacija na kojoj će se nalaziti nova služba noćne pedijatrije pri Hitnoj pomoći još uvek nije poznata, ali bi trebalo da počne s radom za dve nedelje do mesec dana.
  • h1n1

    20.02.2013 09:56
    izabranog lekara
    treba ukinuti i uvesti kao u svetu nešto slično kao kad idete za LK , uzmete broj i čekate da ga pročitaju i idete kod prvog slobodnog lekara, pored aparata za brojeve sedi dežurna sestra i vrši trijažu bolesnika. Nema gužve nema call centra,nema preko veze, odmah se vidi ko je neradnik, ko ispija kafice priča sa prijateljima obavlja poslove po gradu.
  • koja

    19.02.2013 19:52
    HITNO!!!!
    Ukinuti call centar.Već je kasno, ali bolje ikad nego nikad. Kao i maltretiranje sa izabranim lekarom. Svatam da je cilj ovoj državi da SVI pocrkamo, ali sad su stvarno preterali. Deca umiru jer roditelji nemaju para za lekove, a o operacijama i drugoj terapiji da i ne govorimo. Halo, ima li ikoga da nas čuje?
  • maja

    19.02.2013 19:04
    nema veze sa logikom...
    lekara opšte prakse moram da biram i samo kod njega da idem i ako sam bolesna treba da dođem isključivo kod njega, bez obzira na hitnost. Ali gle čuda: lekara specijalistu NE MOGU da biram, nego gde zapadnem a o odlasku u Beograd nema ni govora. To je najveća uvreda zdravom razumu. HOĆU DA BIRAM SPECIJALISTU, a za lekara opšte prakse me z... ko će da me primi.
  • Andrija Šrek

    19.02.2013 17:06
    !!!
    Hahaha, odlična fotka - Brana: "Ja sam na televizoru!"
  • 19.02.2013 15:12
    svima
    svima je napravljen problem sa sistem izabranog lekara
    kao da do tog momenta nismo znali kod koga hoćemo
    sistem izabranog je sistem reketiranja
  • Jelena

    19.02.2013 14:29
    Sramota
    Idite u dom zdravlja u remenačkoj srmota moraš da čekaš četiri sata da ti neko pregleda bolesno dete sa 39 temperaturom.Sestre bezobrazne i arogantne a oni se prepucavaju oko birokratije.Novosađani šta se dešava sa ovim našim gradom?
  • Jovan

    19.02.2013 14:27
    Cirkus se nastavlja
    Za dva dana je napisano puno nelogičnih informacija i nestručnih izjava protagonista ovog cirkusa oko noćnog dežurstva. Te je dr Novaković izjavio da će 3 pedijatra iz DZ preći u novu službu (koju službu, zna li on šta je služba), te njima se u DZ niko nije javio da bi prešao pa će dr Novaković sam izabrati kadar ?!– kaže pomoćnik direktora dr Oliver Stojanov (specijalista oftalmologije koji je radio kao lekar opšte prakse u B.Petrovcu, Beočinu i Gerontološkom centru, u DZ radio od 2006. godine), te dr Bogdan Živanović (vlasnik privatne internističke ordinacije, do postavljanja za vd direktora pre par meseci nikada nije rukovodio ni sa 5 zaposlenih radnika) kaže da nisu tačni navodi da ova ustanova nije želela da prihvati obavezu prihvatanja noćnih dežurstava i dodaje da neće dozvoliti da mališani ostanu nezbrinuti tokom noći ( da li zna ko je do sada zbrinjavao i zbrinjava mališane kada se povrede ili imaju neko urgentno stanje).U poslednje vreme nedostaju izjave direktora DZ (radio u DP Novitet, bio zamenik direktora fabrike obuće Avala i radio u Zavodu za transfuziju krvi).Niko od njih nema stručnu kompetentnost u oblasti o kojoj pričaju i zato sve njihove izjave a kasniji postupci, dovešće do smanjenja dosadašnjeg nivoa zdravstvene zaštite dece u NS.
  • 19.02.2013 13:44
    da ispravimo naslov
    SVIMA je sistem odabira izabranog lekara napravio problem
    pre ovog reketiranja smo isli i vodili decu kod onog kojeg smo birali po preporuci ili na osnovu nekog kontakta sa lekarom koji je bio prisutan kad nam je trebalo pa se pokazao kao odgovarajuci i nismo nigde morali da potpisujemo da se kunemo ostavljamo podatke
    i onda nije bilo ružnih scena kad neko promeni lekara nego je to bio normalan korak koji se mogao desiti
    danas kad nam treba potvrda za školu u prirodi ako lekar koji trenutno radi više nije vaš izabran lekar nećete dobiti potvrdu nego će vas vratiti da dođete kad je vaš izabrani lekar tu a kamo izgubljenog radnog dana pa vadite dete iz škole zbog toga
    a o ozbiljnijim i konkretnijim situacijama neću
  • Patak

    19.02.2013 12:43
    birokratija
    Nece se nista resiti dok neko dete ne umre zbog vase maloumne papirologije, a i onda cete se svadjati oko toga ko je kriv i ko nije popunio formular na vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna