Novi Sad
21.02.2013.
15:55 > 07:05
Dnevnik-Vojvodina pres smenila je glavnog i odgovornog urednika lista "Dnevnik" Aleksandra Đivuljskija i na njegovo mesto postavila Miroljuba Mijuškovića.
  • miki

    24.02.2013 09:52
    ko drma kavez vladi APV?
    Sta se desava? Odjednom frka u vladi APV oko DVP-a.Pa do sada nisu obracali paznju na bilo kakve nepravilnosti sto se tice i DVP-a i DH. Mozda je problem sto novoimenovani glavni urednik nije po njihovom politickom ukusu? Da se nije neko konacno drznuo i otkazao im poslusnost? Ovo mirise na kraj jedne dugeee destruktivne politike u APV.
  • radnik DH

    23.02.2013 22:49
    kad ce stici pravda i do nas zaposlenih?
    Vlada APV,najveci krivac za stanje i u DVP i Dnevnik Holdingu,a sad se prave iznenadjeni.Traze resenja koja nemaju veze sa mozgom,samo da bi sakrili ono sto su sami zakuvali.Zaposleni dovedeni do ivice egzistencije,zato sto APV vodi jalovu politiku godinama u nazad,postavlja potpuno nesposobno rukovodstvo,ali poslusno koje JAKO dobro nagradjuje da sprovode njihove prljavstine.Sta da kazem ljudi kad u preduzecu Dnavnik Holdinga ima vise direktora i organa upravljanja nego radnika.Dovode penzionere da im rade i primaju redovno honorare a stalno zaposleni bez plata i stalno pod pretnjama. SRAMOTA!!!!!!!!!
  • Запослени штампар

    23.02.2013 16:24
    Ко ће владу да упозори?
    Читам ове коментаре и питам се ко ће да упозори владу АПВ да извуче главу из песка и почне да по-
    ставља питања неспособном руководству,шта радите бре!
    Из коментара се виде или назиру толике неправилности
    у продаји удела,без понуде права прече куповине,а влада ћути,необавештена.Неправилности око разних именовања а влада није одавде.Неправилности око трошења наменских средстава за опоравак предузећа,влада се правда није стигла пошта.
    Ово све траје превише дуго а исти људи воде предузеће
    и не полажу рачуне ником нити их ко шта пита.
    Ко ће владу да упозори да предузеће са већинским државним капиталом неможе да воде лечени алкохоличари,приучени машинци,пропали земљоделци,
    успаљене фрајле и други неспособњаковићи!
    Агенције,Дирекције,Јавни тужиоци,Истражни и други органи упозорите владу АПВ да постоје и други власници капитала који се топи.
    Стварно, ко ће владу да упозори?
    Долази "Цунами"
  • randelj

    23.02.2013 14:44
    zla vremena
    Verujem da sam najveći antikomunista u dvomilionskoj Vojvodini. Ipak ću da priznam - 38godina sam novinar i smem da otkrijem pravilo - pod onima su glavni urednici listova bili najbolji među nama,najpošteniji i najpismeniji, a u poslednjih 20 godina to su listom - apsolutno najgori među nama
  • Stevan

    22.02.2013 18:49
    I sta sad?
    Ovo ne sme da se dozvoli, unistavanje naseg Dnevnika - Slobodne Vojvodine! Pokrajina mora nesto da preduzme, a i zaposleni bi trebalo malo da se mrdnu. Ipak su to novinari, a ne VK varioci u nekom propalom preduzecu.Sramota!
  • Gospodin član,UO....

    22.02.2013 12:16
    Krčmi se državni kapital, a mi...
    Slažem se sa većinom komentara i pitam se,kao i većina,zašto sada kada su DVP i DH u kolapsu, svako na svoj način.Organi upravljanja su donosili dirigovane odluke od strane nadležnih sekretarijata.
    Odluke koje su odstupale od uputstva bile su menjane na vanrednim sednicama koje su održavane u kabinetima nadležnih sekretarijata istoga dana u večernjim terminima.
    UO je redovno upozoravao vladu APV na dešavanja u DHi DVP gde su se Odluke donosile bez prisustva i znanja organa upravljanja DH.
    Komentar Čeprkala je manjkav za štamparsku opremu koju je trebalo da instalira WAC i zbog koga je isečena najispravnija štamparska mašina u tom periodu uz znanje vlade APV.Pomenuta oprema nikada nije instalirana a vlada APV je zabranila UO da insistira na pomenutoj opremi iako je to bilo pogubno za Štampariju a bila ugovorna obaveza WAC-a.
    Treba pomenuti opremu za pripremu štampe koju nesposobni direktor Štamparije nije realizovao iako je imao odobrenje UO i nadležnog sekretarijata.Isti nije kupio neophodnu opremu za Štampariju iako su sredstva bila obezbeđena za istu.
    Sada kada se sve urušilo osnivač se čudi a zahtevao je od organa upravljanja da se odrekne svih svojih potraživanja vredna 10 miliona evra.
    Svi koji se brinu o izboru urednika lista nisu se brinuli kada je direktor DVP koga imenuje DH ostao bez posla i od tada do danas nije imenovan novi!Vlada APV je to sve znala a nije reagovala
    Šta je to pokrenulo brigu o "Dnevnk"a decenijama unazad rađeno je protiv njega.
    To što nadležni sekretar tvrdi da je pomagala vlada APV "Dnevnik"najviše od svih,ja bih rekao najduže,na kašikicu da se nevidi namera.Nikada nije stigla pomoć u iznosu kao za "Forum" 600 hiljada evra,Štampariji Stojkov 500 000 evra...
    I na kraju pitanj kako to mislite vi iz vlade APV da spojite nespojivo dve Štamparije samo da bi sakrili svoj javašluk i nesposobno rukovodstvo ili neznate kako da naplatite potraživanja zbog kojih "Dnevnik"nestaje a dužnik likuje.
  • Чепркало

    22.02.2013 10:32
    Буди се медијски агресор!
    Влада Војводине упозорила је...
    Влада АПВ је била упозорена од стране органа управљања,запослених и синдиката да се од оснивања
    Дневник Војводина преса (ДВП)у истом дешавају незаконите радње,прекомерна задуживања, спровођење самовоље.
    Влада Војводине је била упозорена да већински власник(ВАЦ) ДВП не испуњава уговорне обавезе,од 2005 до данас и да тај дуг износи преко 6 милиона евра.
    Влада АПВ је била упозорена да су први директор и главни и одговорни уредник у ДВП били самоизабрани, и да је том приликом начињен фалсификат записника!
    Влада АПВ је упозорена да се директор ДВП којег именује "Дневник" Холдинг АД прекомерно задужује и да га због непоштовања одлука норгана управљања мора бити смењен.На његово место се именује ново лице,Смиља Максимовић.Дотична никада није ступила на ту дужност јер влада АПВ није испоштовала Одлуку УО и именовала исто лице за директора.
    Влада АПВ била је упозорена да се средства које дотира иста за излажење листа "Дневник" троше не-
    наменски а средства издвојена за реватилизацију ДХ
    измичу контроли.
    Влада АПВ је упозорена да се средства за штампање "Службеног листа" и листа "Дневник" троше ван Штампарије "Дневника" у увећаном износу него што су трошена у ДХ.
    Влада АПВ је била упозорена да одрицање од потраживања вредна преко 10 милиона евра воде ка гашењу ДХ и њених зависних предузећа.На то је влада АПВ одговорила казненим мерама према непослушнима.Прва је цехг платила ДОО"Дневник-Штампарија" која је захваљујући неспособном директору и још горој Скупштини исте дошла у ситуацију да и поред оптималног броја запослених,по процени Председника владе АПВ,поново остане без неопходне опреме и ако је директор исте имао на располагању 2 милиона евра.
    Влада АПВ је била...
    Чега се то влада АПВ уплашила,највероватније свог опстанка,када су избори и друга вдешавања ишла мимо ње и органа управљања ДХ а влада на то била редовно упозоравана.
    Председнче влде АПВ вратите "Дневник"на тржишно пословање које сте му отели ви и влада АПВ!
  • 22.02.2013 09:14
    Zatiranje Vojvodine na delu!
  • Novosadjanin

    22.02.2013 08:17
    -
    Mogu da se kladim da ni jedan direktor javnog preduzeća u Novom Sadu ne zna di je "KOKRA",o čemu pričamo mi??? Postadosmo manjina na domaćem terenu-sramota!
  • karlo

    22.02.2013 08:13
    Dnevnik svima a ne autonomasima!
    toliko pausalnih ocena o Mijuskovicu. a on je jedno od najboljih pera u Srbiji. covek sa stavom. covek koji ima viziju. Dnevnik je pao na najnize grane, upravo zato sto je gurao pricu godinama o pogubnoj politici koja nas je sve dovela u ropstvo. Mijuskovicu imas podrsku!
  • ja

    22.02.2013 07:21
    pitam i jedne i druge
    kad ce uplatiti honorare koji evo sad vec kasne pet meseci cekamo oktobarski
  • karlo

    22.02.2013 07:03
    mijuskovic pravi izbor!
    napokon, dobra vest. Novinarcina na celu Dnevnika. Napokon. slugama je odzvonilo. raduje me to.
  • Paznja!

    22.02.2013 02:41
    Najava!
    Ukoliko se uspostavi da Beograd na ovaj nacin zeli da preuzme kontrolu, i medijski indoktrinise Vojvodjane - pokrenucemo akciju bojkota "Dnevnika" u Vojvodini - da ga radije ugasimo, nego vidimo u beogradskim rukama i komandom. Ko ne veruje, neka samo posmatra desavanja.
  • 21.02.2013 22:36
    Zaposleni
    Glavni urednik nije smenjen vec po drugi put trazi otpremninu za sebe (jednu je ranije vec uzeo). Dok direktor dovodi svog urednika iz Sapca, koji je bio dopisnik, mozete zamisliti kakav ce to biti urednik medija koji traje 70 godina, zaposleni su zbunjeni jer je ovaj novi vec predstavljen na kolegijumu. Skupstina DVP je odrzana tajno i falsifikovala je odluku i prekrsila Statut firme. Ima posla i za policiju. Apelujemo na Pokrajinu da postavi urednika jer ima pravo, da ne izbije skandal. Zaposleni
  • Luka

    21.02.2013 21:59
    Ukidanja...
    Al kako odma Crnogorca nadju (Mijuskovica) za novog urednika. Jednostavno cilj Srbije je da raseli Vojvodjane, pa makar ovde niko ne ziveo. Nek me neko razuveri u ovo. Jednostavno hoce da nas nema. Da cuvamo svinje i kopamo kukuruze. Sta smo doyiveli za nemalih 100 godina. Ne moze ni jedne jedin novine da imamo. Gradjanski List su unistili pre par godina. Staljinizam. Jezivo.
  • sale ns

    21.02.2013 20:12
    Grešio je, nije se divio ?!
    I pored serije blokada komentara nezadovoljnih čitalaca koji ne idu u prilog pokrajinskoj administraciji GO urednik je smenjen jer se nije dovoljno divio aktivnostima Velikog Brata (Pajtosa) i njegove klike ?!
  • mile V*

    21.02.2013 20:04
    Dnevnik
    Upodobljavanje,sada Dnevnik sutra Sajam i da ne nabrajam a onaj tamo palamudi o ulasku u EU jer je ovde zavladala demokratija i vladavina prava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna