Novi Sad
26.02.2013.
06:39 > 10:31
U novosadskim domovima zdravlja nema koktel vakcina za novorođenčad, pa su roditelji primorani da cepivo kupuju u privatnim apotekama za blizu 5.000 dinara.
  • Pravda

    26.02.2013 16:16
    Dokle vise...
    Ova drzava ne da nema viziju, vec sve svesno i sistematski unistava. Deca su najvece blago ovog sveta. U drzavi Srbiji ona ne samo da se rode sa dugom koji trebaju vracati svetu a koji su ih zaduzili alavi politicari koji ne samo da kardu i obezbedjuju svoju decu vec i unuke i praunuke. Deca vise nemaju zdravstvenu zastitu, vec jedu otrovnu i zatrovanu hranu, a mi ih svesno hranimo otrovom sto preko hrane, sto ovim vakcinama sumnjivog sastava. Zelim pravila Kine, svi dgovorni na trgu neka budu pogubljeni. Dokle vise. U decu nam ne dirajte.
  • Zorana

    26.02.2013 10:39
    mmr
    @anonimus

    ... to je tek prica za sebe, svaki ljekar ima svoje misljenje o tome da li sa vakcinama treba zuriti ili cekati. Zdravstvo je postalo kao pijaca. A od roditelja se ocekuje da budu pametni i obazrivi, i ucine sto je najbolje za njegovo dijete? Mi moramo da odlucimo, sve na sopstvenu odgovornost koje od oprecnih misljenja cemo poslusati, da li cekati da nam dijete napuni 2g pa primi MMR ili ne, da li da mu damo torlakov koktel ili pentaxim, da li je nivo aflatoksina u mlijeku bezbjedan za nase dijete ...

    Alo zdravstvo, mi smo inzenjeri, domacice, pekari, stolari , a ne ljekari ...
  • Dare

    26.02.2013 10:36
    Paznja!
    Pazite sta radite, dobro izguglajte pre nego sto vakcinisete vase dete!
  • 26.02.2013 10:11
    Poštovani roditelji pročitajte ovaj članak

    http://www.bigradiobl.com/vijesti/vakcina-mmr-izaziva-autizam-potvrdeno-na-italijanskom-sudu

    tako da nije to loše što nema vakcina!
    Izgleda se ova država počela brinuti o svojim građanima.
  • Lajavi

    26.02.2013 09:26
    Ma
    Aj` sto nema ta, i ovako mi ne pada na pamet da bebi damo Torlakovu vakcinu jer je katastrofa. Beba ima burne reakcije posle nje. Tu vakcinu zbog toga svi kupuju. Veci problem je sto nema vakcine protiv Hepatitisa koju bebac prima sa mesec dana. Evo, jos uvek cekamo da je dobiju, odnosno, dobili su je samo za decu rodjenu 2012 a deca rodjena ove godine moraju da cekaju. Bar su mi tako rekli u domu zdravlja. katastrofa.
  • NEBITAN

    26.02.2013 09:03
    AMATERI
    Problem traje već 20 godina.Na razna rukovodeća mesta se dovode ISKLJUČIVO poslušnici,osrednjeg ili čak i lošeg kvaliteta, koji PREPOZNAJU probleme, uče se sa našim novcima i koji su prezauzeti svojim drugim funkcijama-oni su i partijski funkcioneri, poslanici, članovi UO itd.Ljudi koji znaju posao ne trebaju ovoj državi, a ne daj Bože da ne uzimaju novce - kome oni trebaju ?
  • 26.02.2013 08:57
    Mama
    Odlicno,sad nam deca ne moraju primati vakcine sumljivog porekla.Moje dete nije primilo ni jednu pa mu nista ne fali.Ko je video difteriju i veliki kasalj u zadnjih 40 godina bas me zanima.
  • 26.02.2013 08:52
    svinjski grip
    Naravno da nema,sve ste opljackali, vazno je da ste nas sve spricali zbog fantomskog svinjskog gripa!!!!
  • slaninar pravi

    26.02.2013 08:41
    NESTASICA!!?????
    A u privatnim apotekama ga ima!!! Pa kakva je to onda nestasica???
    Nestasica je kada se nigde ne moze kupit!! BANDA LOPOVSKA!!!
  • ns+

    26.02.2013 08:35
    Ne mogu politicari da Vam kazu:nema para u drzavnoj kasi.Politicka borba podrazumeva da kada su vec dosli na vlast,oni su pored kase.A kasa je prazna.Za to ne treba biti ekonomski mag ili ekspert(kako to Dinkic voli tu rec).Za to vam je dovoljno da odete nedeljom na Najlon i vidite svet koji nista ne kupuje.
  • Zorana

    26.02.2013 08:22
    ...
    Ovo je najmanje peti sesti tekst o nestasici raznih vakcina i lijekova za bebe u posljednjih nekoliko mjeseci.

    Licno smo dozivjeli da budemo iskritikovani od ljekara sto nismo dobili MMR "na vrijeme", iako ga "na vrijeme" nije ga bilo cijela 4 mjeseca, pa je dosao u sred sezone gripa pa opet nestao. Kad vakcina ima i pitamo dokle ce ih biti, onda slegnu ramenima. Kad zakazujemo termin za vakcinaciju prvi slobodan je za mjesec dana (pa ako nestane u medjuvremenu, ili dijete bude bolesno, jbga). I tako, i onda smo mi neozbiljni i neodgovorni roditelji, samo se zalimo i pravimo guzvu po DZ. Sram da nas bude.
  • ...

    26.02.2013 08:09
    Te vakcine nema vec 3 godine...
  • RODITELJ

    26.02.2013 07:57
    Bravo za državu i njene funkcionere
    Ova vest je dovoljna da ilustruje brigu naših političara za boljitkom ove države. Nisu u stanju ni vakcine da obezbede za ono što je najsvetije i najvrednije za jednu naravno normalnu državu a to su naravno deca. Alo bre vucibatine dozovite se pameti počnite misliti o ovom nesrećnom narodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna