Novi Sad
01.03.2013.
13:47 > 12:55
Privredni apelacioni sud je u presudi u sporu između ATP Vojvodina i Grada Novog Sada koristio sporni dokument Ministarastva za infrastrukturu, rekao je danas gradonačelnik Miloš Vučević.
  • Sara

    02.03.2013 19:24
    Stanica koja lici na golubarnik, ne vredi ni pare jedne, a kamoli silne one novce koje je sud procenio. Sva sreca pa je gradonacelnik advokat pa se razume u papire, inace gde bi nama bio kraj sa ovakvim lopovima u pokrajini
  • Draganica

    02.03.2013 18:07
    Mnogo toga je propusteno u ovom slucaju, zato su i trazili po hitnom postupku da grad isplati novac!
  • Dr Petrović

    02.03.2013 16:39
    Definicija, šta je to "stanica" ?
    To je skalamerija jedna, nije projekat vredan pomena. Nije ni prostorno ni strateški postavljena kao ozbiljna stanica.

    To je provizorijum jedan, kao pozorišna kulisa, kao u filmu "Žaoka", ko je gledao, da se prevare i opljačkaju građani.

    Ovde je i vrapcima jasno da je u pitanju obostrani dogovor na našu štetu.

  • Bozo

    02.03.2013 14:58
    Tako treba , sve precesljati !
  • Zolika J

    02.03.2013 14:41
    Šta znači kad je gradonačelnik odličan advokat.
    Biće ovde posla za tužioca i policiju još, samo polako, neće se Novi Sad lako predati.
  • Миле

    02.03.2013 13:37
    Све похапсити
    Све похапсити и онда утврдити ко је з....о ствар. Ајде позавршавани факултети а "нико не зна шта је по закону", битно да се мазне лова.
  • Dragana

    02.03.2013 13:02
    Sud koristi ne overen dokument, bravo za nase pravosudje!!! Odakle njima pravo da uvaze tako neki dokument koji nije punovazan.
  • Simo

    02.03.2013 11:04
    00
    Svima toliko dinara,ko je kriv u ćorku,ko je pokrao nek vrati sa kamatom,ko ne zna posao neka ga napusti...
  • kum

    02.03.2013 08:56
    beli listic
    Ubedjujem ja svojevremeno kuma da budemo "beli listici" a on meni "samo napred kume, pa kad ovi radikalski preplave birališta, pravićemo mi DS od blata". A ja mu na to "ma daaaaj!"...medjutim...
  • Ćole

    02.03.2013 07:48
    Bojkot
    Moje je mišljenje da ako ATP Vojvodina naplati novac od grada, svi mi građani Novog Sada treba da bojkotujemo novu autobusku stanicu kao i sve eventualne buduće kupce stanice.Neka budu svesni da žute banke neće zraditi od nas, evo im je pa neka se zakite njome. A naš narod kaže OTETO PROKLETO
  • Mile

    02.03.2013 07:44
    Ove prekomponovane ne može čekati ništa drugo do prazna kasa. Pa i to im je dosta jer i da je kasa puna brzo bi je spiskali.
  • Zvrk

    01.03.2013 21:20
    Mosa


    Da je znao da ce budzet biti prazan, Vucevic se ne bi ni kandidovao za gradonacelnika. Koji zaheb.
  • zabrinut

    01.03.2013 20:37
    istina
    e sad se tek vidi zašto je bila tolika panika da se pare skinu sa racuna novosajana. pa zato sto su izgleda bili neki dokumenti koristeni koji nisu smeli da se koriste u postupku. koliko vidim nema demantija do sada, vec kao .. to je nevazno... a videli smo da je na pola strane taj dokument. i jos nesto da pitam: oce li neko u zatvor zbog toga sto sudovi sude po laznim papirima?
  • Zoro

    01.03.2013 19:55
    E sada mi je dosta dragane ns...
    Ostavi se 21. veka. Ako zelis u 21. vek treba da se tako i ponasas, plati kao i svi pravi Novosadjani za uredjenje zemljista. Ja sam za uredjenje zemljista platio tadasnjih 500 DEM/m2 stana koji sam kupio na kredit. Placao sam i samodoprinos za Novi Sad. Da ne bi da i tebi platim kanalizaciju vodu i ostalo. Ti ces da kupis njivu za 2000 E, pa bespravno da napravis dvospratnu kucu, i da zoves medije i kukas kako u 21. veku nemas nista... E pa ne ide to tako. Nauci se vec jednom da platite ono sto trazis, a ne da samo otimas i otimas. U civilizovanom sveti se sve mora platiti. Ili mozda ti radis sve za dzabe? Grad to smo mi svi. Jel hoces da ti mi to platimo?
    Izvinjavam se sto sam promasio temu, ali sam morao odgovoriti neobavestenom anonimusu - (dragan ns).
    Jos jednom CESTITAM RADNICIMA ATP "VOJVODINA"!
  • 01.03.2013 19:13
    dragan ns
    dajte prvo da se izgradi kanalizacija i asfalt u adicama,malom satelitu, sajlovu i ostalima, 21 vek je a mi jos uvek na struji vodi u naselju koje je staro preko 50 godina, sramota, pa onda placajte penale devicu, ako bas mora, mada je to teska mucka sa tom stanicom, to sve treba ispitati i privesti one koji su ucestvovali u toj prevari veka za novi sad
  • Neznalica

    01.03.2013 19:07
    ko je zastupao Novi Sad
    Zbilja ko je zastupao Novi Sad u tom sporu.Pa taj se spor šetao po sudovima godinama.Kako to da oni koji su zastupali Novi sad nisu videli da sporni dokument nema potpis ni pečat.Ju,ju,ju.
  • Superior

    01.03.2013 18:35
    Dokle sa obmanama
    Tačno je da postoji jedno nepotpisano rešenje izdato (napisano) od strane Ministarstva infrastrukture, ali je isto zavedeno u protokol i ima svoj broj, ali zašto nije potpisano treba pitati tadašnjeg ministra Velju Ilića i njegovog pomoćnika Borislava Borovića. Tačno je i da se ovo rešenje spominje u obrazloženju presude. Ali ono što je najbitnije ovo rešenje, kao ni bilo koji drugi dokumenat iz Ministarstva infrastrukture nisu od strane suda uzimani u u obzir. Osnov za donošenje presude je bio Ugovor koji nije ispoštovan, urbanistički plan donet od strane Skupštine grada Novog Sada i više akata donetih od strane Zavoda za izgradnju grada i drugih gradskih institucija. Kako sam imao uvid u presudu Privrednog apelacionog suda,kojim u starom radikalskom maniru, maše gradonačelnik nije imalo nikakav relevantan uticaj na donošenje presude. Čak na osmoj strani presude jedan stav počinje sa sledećim rečima : ,,Za razliku od reagovanja Ministarstva, koje za ovaj spor nije od značaja, bitan je odgovor Grada Novog Sada na zahtev tužioca ...‚‚ itd. Ko god pročita presudu, čak ne mora biti ni pravnik, biće mu jasno da papir kojim je mahao gradonačelnik nije imao nikakvog uticaja na presudu. Taj papir nije ni dostavio sudu onaj ko je prvi podneo tužbu, a to je umešač u sporu Ilija Dević, već je to, iz ko zna kojih razloga, učinio stečajni upravnik koji je , inače , sa svojom ekipom opstruisao sve pokušaje umešača za rešenje problema i pridruživao se tek onda kada bi uvideo da nema drugog načina da bude u toku procesa. Po njemu ATP Vojvodina bi odavno otišla u bankrot.
    Rezime je takav da je svakome jasno da je presuda doneta samo na osnovu nepoštovanja ugovorenih obaveza jedne strane (Grada Novog Sada) što je u celini potkrepljeno dokazima iz samih gradskih institucija. Mislim da je sramota za svakog pravnika koji pročita ovu presudu i nakon toga zaključi da ona nije u skladu sa pravom. Možda i ja ovim kršim zakon što komentarišem presudu, ali pošto je ne osporavam ne može mi se uzeti za zlo u odnosu na one koji presudu javno komentarišu u negativnom kontekstu.
  • Zoro

    01.03.2013 18:35
    Gde da dostave dokumenta ?
    PericA, derane, sudki spor je prosao. U nadleznom sudu su sva dokumenta. Niko nista vise ne mora da dostavlja.
    Cestitam zaposlenima u ATP Vojvodina. Svaka cast sto ste se izborili za svoja prava. Uzmite pare po svaku cenu. To da li ce grad propasti nije vasa briga. O tome treba da brinu bahati i nestrucni politicari. Uostalom ionako nam nista vise ne funkcionise. Jos jedino politicari ne snose posledice svojih dugogodisnjih gresaka i eksperimentisanja. Dokle cemo trpeti bahatost nesposobnih i nestrucnih politicara? Sva javna preduzeca su prepunili svojim nepotrebnim, nestrucnim i nekvalifikovanim "strucnjacima" i tako opteretili gradski budzet jos vise. O tome nebrinu? Sve cega se dohvate, UPROPASTE. Znaju li oni ista da rade?
    Pa DOKLE ovako?
    Izgleda da oni osim suda ne znaju nizasta drugo. Izgleda da i zakon svoje drzave priznaju samo kada to njima odgovara. Kada im ne odgovara oni ga menjaju u svoju korist (afera sa mlekom).
    Gde su sada te O S T A V K E iz "moralnih razloga".!!!
  • samo pravnik

    01.03.2013 18:20
    pravnosnaznost i tako to
    "On je pozvao drugu stranu u sporu da u javnost izađe sa dokumentom koji poseduje, kako bi se utvrdilo da li original možda ipak postoji ili je reč o falsifikatu."
    Gde je pozvao, i gde to treba druga strana da se izjasni??? U novinama, na televiziji, na trgu...?
    Postupak je pravnosnažno okončan, koristite, ili nemojte vanredne pravne lekove!
    Jesu li se to sudjenja u Srbiji prenela na ulicu? A ko će doneti odluku, okupljena gomila metodom "ko je glasniji taj je u pravu"?

    Srbijo, kuda ideš?
  • ZoranNS

    01.03.2013 18:19
    Vučević nema pravo da odustane
    Vučević nema pravo da odustane dogod ima osnova za rušenje donete odluke. U ovom slučaju podrška Vučeviću.
  • PericA

    01.03.2013 18:10
    Samo napred Vucevicu
    Tako je . Neka dostave dokumenta koja imaju pa da vidimo ko je lagao .
  • НОВОСАЂАНИН

    01.03.2013 17:54
    ВОЈВОЂАНИН
    Лажним причама о крађи гласова (листићи из џакова), власт у Републици формирана је од олоша.
    Њихов циљ је да:
    - опљачкају и униште Војводину,
    - Косово продају зарад опстанка на власти,
    - селективно хапсе само оне који нису са њима,
    - трују народ и при том лажу тако да се не зна ни ко пије ни ко плаћа,
    - постављају такве ликове и то на разне функције, којима ни орај из руке не би сте узели,
    - распродају будзашто оно мало преосталих јавних предузећа, зарад личних интереса и опстанка на власти,
    - .........
    Стандард народа је за ових 200 дана драстично пао а незапосленост порасла. Огроман број предузећа (приватних и друштвених) је затворен. Прогнозе су да ће бити све горе и горе.
    Е па господо властодршци, нећемо више тако, дрште се, крајње је време, или ми или ви, заједно не можемо.......
    ОД ОВОГА ЈЕ ГОРЕ САМО БОМБАРДОВАЊЕ.
  • marina

    01.03.2013 16:45
    prekini vise
    Vucevicu, prekini vise i zavrsi ovu farsu, grad je izgubio i tacka... ATP i treba da radi... zdravo
  • 01.03.2013 16:35
    Daj molim te...
    Ja tebi da verujem sad?
    I onom ministru što pije mleko?

    Vidiš Jan-e ja ne mogu da shvatim državu koja ne poštuje "malog" čoveka. Oni imaju izvršnu presudu i neka uzmu svoje pare a gosn Vučević nek udari tužbu.

    Ne verujem i tačka. To je sve njihova (naša-vaša) Maja Gojković zakuvala ali je tu previše vas upleteno.
  • karlo

    01.03.2013 15:56
    da li je bas tako?
    G,dine Vucevicu, da li je bas tako?
  • -

    01.03.2013 15:39
    -
    ko li je od nji' rekao: a gde je pecat?
  • Jan

    01.03.2013 14:54
    -
    Sve se to moglo ranije rešiti i sad bi nam sve investicije normalno tekle.
    Ne mogu da shvatim ni državu koja dozvoljava jednom čoveku da zaustavi izgradnju i razvoj grada. Svi treba da trpimo zbog njega !
  • panonius

    01.03.2013 14:35
    ?
    Hoće li taj (jedini) papir da spase gradu 1,3 mlrd dinara ?? Hmmm... Ajde advokati na posao - a taksimetar radi svaki dan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna