Novi Sad
14.04.2013.
07:31 > 09:39
Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da najava novog mitinga i poruke učesnika protesta pred zgradom pokrajinske vlade predstavljaju nedvosmislenu pretnju nasiljem.
  • karlo

    15.04.2013 04:57
    od gotovog veresija..
    Trebao si misliti ranije o tome. Morao si da se zapitas gde su bile granice kradje i lopovluka zute demokratije. Napravili ste privatnu drzavu u kojoj je samo partijsko clanstvo zaposljavano. Prevrsili ste svaku meru. Dosta je bilo. u ovoj drzavi, pa i Vojvodini samo lopovi dobro zive. Ostali su na prosjackom stapu. a drugo, znam ja Bojane da se tebi ne ide sa vlasti, jer sta ces posle. Pa ovo je sramota sta ste radili sa RBV. I sto je zemlja rasprodata strancima. Nema smisla. Necu vise o tome, aqli definitivno moras da polozis racune.
  • ja

    14.04.2013 22:06
    Vojvodina ne postoji, a kulturna autonomija severu Bačke zog većinskog mađarskog stanovništva.
  • Profa

    14.04.2013 22:04
    ugasiti autonomiju
    autonomija Vojvodine više nema smisla, u Vojvodini je većinsko srpsko stanovništo. U odnosu na koga su oni autonomni? Srbiju?
  • dufko

    14.04.2013 21:44
    Putuj, Bojane ...
    Nije Deklaracija problem već si ti, Bojane Pajtiću, kukolj u ovom našem vojvođanskom žitu i ti dobro znaš da te većina vojvođana ne voli zbog svoje bahatosti za vreme apsolutne vlasti DS-a u državi! Ne mora neko da bude simpatizer ni jedne druge stranke da bi bio protiv tebe već samo realan i zato je vreme da otputuješ! A ovom Deklaracijom si samo sebe poslao na taj put, ja ne znam šta ti je to trebalo, mog'o si lepo imati vlast ceo mandat, no se ti pravio pametan ...
  • ajmo

    14.04.2013 19:56
    sad
    Pitajte gospodju Pajtic na urgentnoj klinici kako zivi i kako se tamo radi ......idite na urgentnu ne zato st morate nego da vidite ,takva urgentna nepostoji nigde na svetu gospodja trosi pare iz sve snage i o cemu onda njen gospodin prica ....ajde da se manimo corava posla Pajticu nisu ni nOVOSADJANI GLUPI SAMO SU NEMOCNI ZBOG TEBE PAJTICU.
  • Трпивоје

    14.04.2013 19:13
    Запитајте се "Војвођани"
    Колико је свему томе допринео Пајтић, ДС, ЛСВ, и те тзв "аутономашке" партије. Највећи непријатељи аутономије Војводине су управо они који се "залажу" за њу. ДС и ЛСВ. Ове ситне безначајне креатуре не вреди ни помињати. Они се боре за аутономију својих прихода, положаја и функција. За Војводину их баш брига. Да су мислили на Војводину не би дозволили да 70% прехрамбене индустрије и трговинских ланца буде у рукама Хрватских тајкуна и криминалаца, чије је богатство базирано на пљачки и геноциду над Србима који су некада тамо живели. Да не ређамо друге примере. "Боре" се за сељаке, а онда им забијају нож у леђа отимајући им приходе и при томе им отежавајући сваки наредни корак. Није гре'ота да Пајтић оде, али мене једино плаши што, ко год да га замени, неће бити много бољи. Утешно је то, што је од Пајтића немогуће бити гори.
  • jo

    14.04.2013 18:43
    Alal vera patriote
    U 10h napišem komentar i evo u 20h pitam ona 93 jadnika koji su minusirali šta nije tačno.Ja poznajem 20 ljudi koji su se udomili od septembra naovamo na državne jasle ili kod duleta na slavinu za gas,elektrovojvodinu i slično.Gledam kako ova dvojica ja..ika trenutno spominju RBV kako je neko opljačkao a niko ne spominje Agrobanku,Investbanku,Beobanku.Ko je potpisao ugovor za stanicu i ko je izglasao na skupštini grada da se deviću to da.Od čega je ovaj vrbaski husškač napravio televiziju.
  • Vojvodjanka

    14.04.2013 17:33
    e da oce tebe neko da ugasi konacno da nam sjases s vrata
  • 14.04.2013 17:05
    DS vs SNS = 3 : 1
    Mislio sam da je DS deklaracijom (ali samo tajmingom!!!!) dala sebi autogol, ali vidim da je SNS onim "dešavanjem" u petak sama sebi zakucala tri komada u mrežu.
  • 14.04.2013 16:48
    Vaskez NS
    Pajtiću:

    1. raskrsti sa Đilasom
    2. raskrsti sa Beogradskim pašalukom i krugom dvojke
    3. prepusti mesto Premijera nekom drugom
    4. dvotrećinsku većinu imate još 3,5 godine, učinite konačno nešto dobro za Vojvodinu.

    Nemaš vremena za čekanje, uradi ovo i narod Vojvodine će ti verovatno zaboraviti taj "puter" sa glave.

    Odluči se brzo !
  • 14.04.2013 16:23
    Pa ti i tvoji te je ugasili odavno....
  • ZoranNS

    14.04.2013 14:49
    Nudite nam spasioce za Vojvodinu
    Nudite nam spasioce za Vojvodinu koji od 80. spašavaju Srbiju, kako to spašavanje izgleda govore pregovori o Kosovu. Smeta vam Pajtićeva deklaracija, koja nije samo Pajtićeva nego svih onih Vojvođana koji se ne stide zastave Vojvodine, a ponosno mašu zastavama minornih partija, kao da smo na riterskom turniru. Jasno da nije deklaracija onih iz neke treće Srbije, ja znam jednu i jedinu, treće nema samo u glavama kvazi političara, komičara i klovnova u politici.
  • P22

    14.04.2013 14:10
    Imovina
    Dok je sveta i veka nesto najomrazenije za mene ce biti Demokratska Stranka ali samo zbog onih koji su je prestavljali u periodu 2000 - 2012. "umanjivanje nadležnosti, umanjivanje imovine," kako ovo smesno zvuci, nasu imovinu su umanjile demokrate. Vlahovici,Pajtici,Tadici pa i DJindjici i njima slicni. Za dvanaest godina vladavine unakazili su nas kao skakavci letinu. Nekazem da ce ovi biti bolji ali sobzirom sta je ostalo iza ovih takozvanih demokrata i da nezaboravim ljigasa na***ali smo.
  • Nikola

    14.04.2013 14:00
    Nije im dosta...
    Nije im dosta problema na Kosovu, pa su rešili da naprave problem i u Vojvodini!!!
    Zavadi, pa vladaj, stara narodna.
    Mi ćemo plaćati dugove koje su napravili isti oni koji sada hoće da uzjašu na vlast!!!!
    Mislite o tome!!!
    p.s.
    “Sigurno je da svaka peticija kojom se prikupi veliki broj potpisa građana proizvodi pravne i političke posledice”, rekla je Gojkovićeva novinarima, dodajući da bi “volela da vidi na koji način će vrh Demokratske stranke u Vojvodini ignorisati tako veliki broj potpisa”.
    Odakle pravo pčelici preletačici Maji da progovara???
  • 14.04.2013 13:40
    A kada Amidza prelece raju?
    Valjda vam je jasno ko podrzava taj nesvet.

    "Ko normalan moze da prizeljkuje da se Vojvodini malo po malo daju elementi drzavnosti?

    Samo onaj ko Srbima u Vojvodini zeli zlo.
    Srbi podrzavanjem poteza koji ce dovesti do separatizma, rade direktno protiv svog interesa.
    Sta ih ceka nakon toga ni ne razmisljaju.
    Dovoljno je da se pogleda malo unazad kroz istoriju, ili da se pogleda status i broj Srba u recimo Madjarskoj.
    Ako ste spremni na asimilaciju ii novu seobu onda mi je Vas stav potpuno jasan."


    Ja sam Srbin, ne zelim nikome zlo, a ponajmanje sebi.NA separatizmu rade naprednjaci jer postizu kontraefekat, medutim ovde se ne radi o zasebnoj drzavi vec ustavu postojece drzave.
    Sta ceka narod koji zeli autonomiju?
    Nece ovo biti ni Madarska ni Hrvatska, to samo zlurad i glup covek mogu da pomisle i izbljuju.
    U Srbiji, po zakonu i ustavu, svi njeni gradani su jednaki, ti kao predstavnik Srpskog naroda nisi specijalan i ne zasluzujes poseban tretman.
    Ili se postuje ustav ili drzave nema.
    Ako nema drzave, napravicemo bolju, moderniju,produktivniju i srecniju sredinu za sve ljude koji u njoj zive.Nije nemoguce, samo se treba pokrenuti.To je izgleda jako tesko.
  • JustinaNS

    14.04.2013 13:35
    Setno
    Ako se Vojvodini i dalje budu indolentno odnosili prema svom zavičaju, preostaje nam samo mađarski pasoš i kud koji, mili moji. Svesno ćemo prepustiti naša prelepa polja, fruškogorske manastire, fijakere, čeze, kobasicijade, naše različite jezike onima koji imaju poriv da ruše staro i prave još starije. Naseliće se i najmanje selo od preko Drine, svi preostali na Kosovu. Mi ćemo u emigraciji stvarati sramotan Vojvođanski ciklus pesama, mnogo tužniji od Kosovskog ciklusa.
  • 14.04.2013 13:08
    @Ilija - * * *
    Da , s kojim pravom ?
    Šta je to; invazija, zastrašivanje , potsećanje građana Novog Sada na avione koji su bacali bombe na naš grad, koji je (verovatno namerno, u dogovoru nekoga s nekim) najviše stradao u tom bombardovanju. To mi liči na to, na upozorenje-to će vam se desiti ako ne slušate. Pokazatelj samovolje, bahatosti i beskrupuloznosti sadašnje vladajuće garniture.
  • 14.04.2013 12:50
    @Master - paznja,buducnost je u pitanju
    "U deklaraciji nema nikakvih znakova separatizma,neka ga procitaju i oni koji su placeni dosli na miting,nije tesko razumeti,ako si posten covek shvatices o cemu se radi."

    E moj prijatelju i istomišljeniče, tražiš od slepca da progleda. Oni koji su pošteni nisu ni seli u te autobuse,a sigurno znaju i da čitaju. Ovi drugi su došli iz svojih južnih zabiti u BGD, tamo se prepakovali u BG registracije i možda neke vojvođanske, da ne bi otkrili odakle su, a sumnjam da većina i ne zna da čita, a i da zna-ne bi im bilo jasno šta su pročitali. Mozgovi su mnogima otupeli od nerazmišljanja sopstvenom glavom, od gutanja svega što im vođe sažvaću.
  • Sugradjanka

    14.04.2013 12:49
    Gasenje tebe, ne znaci gasenje autonomije. Nisi ti nama citav svet!
  • Peca

    14.04.2013 12:38
    Ma isti svi, ne podnosim ni zute , a ni ove sto ih vodi Mirovic , Bajatovic i poznata ekipa, sto kaze onaj crtani samo se pobijte jescu onoga ko izgubi, pa ni jednima ni drugima ispada da ne smeta romska d. stranka koja je kupovala glasove , i ako dodje do tih pokrajinskuh izbora ajd da vidim ko ce smeti da kaze da sa njima nece ponovo u koaliciju , vlast pare pare vlast samo im je to u glavi zato ih treba ignorisati
  • 14.04.2013 12:32
    Alo"bre aždajo
    Azdajevo
    Doslo vreme za promene...vidim autonomasima se to ne svidja..e gospodo,kome se ne svidja nek putuje,granice su otvorene..Dosta je bilo ugnjetavanja,lopovluka i tkz demokratije,koja je odgovarala samo lopovima iz Ds-a... Još da napišeš kolko sendviča ko treba da dobije i sve je rečeno K-radikali "uvjek" radoklali
  • nole

    14.04.2013 12:19
    ns
    ziveo pajtis!!!

    dosli dodjosi da govore nedamo nasu vojvodinu
  • 14.04.2013 12:09
    Autonomnija Vojvodine = RBV, Fond za kapitalna ulaganja,..., Zakon o nadležnostima APV, Statut APV, Zakon o finansiranju.

    Kako ste gospodo da sada čuvali autonomiju Vojvodine?...

    RBV- stečaj, pronevereno više desetina miliona eura
    Fond za kapitalna ulaganja - duguje milione izvođačima radova, generator nelikvidnosti u Vojvodini
    Zakon o nadležnostima- osporene 23 nadležnosti od strane Ustavnog suda
    Statut APV (donet na osnovu neustavnog zakona o nadležnostima)- čeka se (predvidljiva) odluka suda
    Zakon o finansiranju APV- kasni 6 godina!!!!

    dokle više?....
  • 14.04.2013 11:57
    Ako se ti "ugasiš" neće i AP Vojvodina...ne brini...("Država to sam ja"...)
  • bubica

    14.04.2013 11:50
    Varas se! Vrlo glasno se prica o vasim finansijskim malverzacijama.
  • 14.04.2013 11:18
    sta to donosi
    Ko normalan moze da prizeljkuje da se Vojvodini malo po malo daju elementi drzavnosti?

    Samo onaj ko Srbima u Vojvodini zeli zlo.
    Srbi podrzavanjem poteza koji ce dovesti do separatizma, rade direktno protiv svog interesa.
    Sta ih ceka nakon toga ni ne razmisljaju.
    Dovoljno je da se pogleda malo unazad kroz istoriju, ili da se pogleda status i broj Srba u recimo Madjarskoj.
    Ako ste spremni na asimilaciju ii novu seobu onda mi je Vas stav potpuno jasan.
  • ja

    14.04.2013 11:17
    sramota
    dokle više da nas zamajavaju,mirović-naša maja-atp vojvodina,nikom ništa,pa ko to sve plaća,mi ovce,sramota više,od čijih para je organizovan miting,onoliki silni autobusi iz bg-a se sliše u n.s.pa tu nije bilo 10% vojvodjana,od čijih para,dosta bre više,sad traže izbore bore se za narod ha,ha,ha..........pogledajte pajtiću,vučeviću našta liče putevi,bulevari u ns -u ,lsrmmota,sve to teba rasterati
  • 14.04.2013 11:15
    Hajde se organizujte!
    Čitam u Dnevniku da je neki avion leteo jako nisko nad gradom, a to sam i svojim očima video. Da li postoji neki propis koji reguliše visinu leta aviona nad naseljenim mestima?
    Ako to postoji, vi koji pišete ovde komentare, organizujte se i tužite državu Srbiju da je ugrozila bezbednost građana. Kako je državnik i ministar odbrane mogao tako nešto da dozvoli? Ovo pisanje komentara i žaljenje jedno drugom je posao za babe, a ne za ljude. Drugim rečima, sranje impotentnih pričalica!
  • Neki tamo Dr Mr

    14.04.2013 11:14
    @Anonimus - novi fazon
    Samo je bilo pitanje kada ce da im proradi, e pa izgleda da sada jeste. Uzasno.
  • I'm just saying

    14.04.2013 11:12
    Gospodu uglađene građane autonomne pokrajine Vojvodine, koji apstiniraju na izborima i koji misle da im NEKE stvari padaju sa neba, bih zamolio da prestanu da budu razmaženi i da izađu SVI na izbore ako uopšte bude vanrednih izbora. Poznato je da anti-radikalske snage apstiniraju na izborima dok sa druge strane radikali UVEK u punom kapacitetu glasaju. Tako su i dobili predsedničke i sve ostale, na bele listiće. Znači sve što treba jeste da svi izađu na izbore ili neka ne kukaju sutra na turbo-radikalske poteze.
  • 14.04.2013 11:10
    zbunjen
    jel to vlast rusi opoziciju ili kako?
  • Slušateljka radija

    14.04.2013 11:02
    Gospoda do gospode
    Slažem se da je miting od pre neki dan sramota za Srbiju. I dokaz koliko je dokonih ljudi u Srbiji ali ne mogu istovremeno da zaboravim da je deo tih dokonih svojijm neradom, nepotizmom, lenjošću i glupošću stvorila upravo partija gospodina Pajtića? Možda ne bi bilio loše pitati gospodina Pajtića ko je rasprodao i s čijim znanjen vojvođansku zemlju? O tome je vrlo otvoreno i lepo govorila gospođa Vesna Pešić baš u vašem radiju mislim prošle ili pretprošle godine, tada je pominjala prijatelje gospdodina Pajtića.
  • 14.04.2013 10:59
    A tako je lepo bilo dok je trajalo...
  • Vojvođan

    14.04.2013 10:55
    Tiho gašenje autonomije Vojvodine, a sve glasnije otcepljenje VOJVODINE OD SRBISTANA!!!!
  • Vojvođan

    14.04.2013 10:54
    Tiho gašenje autonomije Vojvodine, a sve glasnije otcepljenje VOJVODINE OD SRBISTANA!!!!
  • master

    14.04.2013 10:54
    paznja,buducnost je u pitanju
    Na zalost DS je najveci krivac sto je svojom politikom pomirenja sa onima koji cud menjaju samo kada vise ne postoje,sirom otvorio vrata starim snagama koje su glavni krivci bede i nepravde,jer je njihovom politikom sve i pocelo.Sada je situacija takva da narod Vojvodine radi svog interesa ipak mora stati na stranu DS i podrzati sve one koji su za postovanje ljudskih prava u Vojvodini.U suprotnom bice diktature,sve vecih nepravdi i pljacki drustva.U deklaraciji nema nikakvih znakova separatizma,neka ga procitaju i oni koji su placeni dosli na miting,nije tesko razumeti,ako si posten covek shvatices o cemu se radi.Ovde se radi i o klasicnom pokusaju uvodjenja diktature,ako to sebi dozvolimo,beda i nepravda bice sve vece,od lepse buducnosti mozemo da se oprostimo.Nikako se to ne sme dozvoliti,neka oni prave reda u svojoj kuci,mi njih ne diramo,niti im otimamo ili ugrozavamo i naredjujemo u njihovoj kuci.Da imaju karaktera i da su posteni,ne bi nikada usli u tudju kucu da nesto naredjuju i zahtevaju,jer na to nemaju prava.Samo narod Vojvodine ima prava odlucivati o svojoj buducnosti,jer je to njihova domovina,i ne pripada Srbiji,ona se dobrovoljno? prisajedinila kraljevini SHS,isto tako ima pravo i na razlaz,ako to narod trazi,sto bi bilo i najbolje resenje.Situacija je jako opasna,pamet u glavu narode Vojvodine.
  • 14.04.2013 10:50
    Eh, da sam znao, sada bi to drugačije...
  • 14.04.2013 10:49
    U prevodu...
    "polako se mirim sa svojom sudbinom"...
  • 14.04.2013 10:41
    moj predlog
    Ne popuštati im (sns-u), ni slučajno! Pa nek JOŠ jednom pokažu ko su i kakvi su!!! Dosta su se folirali...
  • mayya

    14.04.2013 10:37
    Pitam se...
    Pitam se koliko je Novosađana bilo na tom mitingu i da li su prisutni uopšte pročitali deklaraciju i da li uopšte znaju zbog čega su tamo došli?
    Pitam se da li znaju da su bili samo oruđe u ostvarivanju jednog cilja, zauzimanja fotelje.
  • 14.04.2013 10:31
    novi fazon
    Vučiću i Nikoliću skočio Šešelj u krvi!
  • Nikola

    14.04.2013 10:16
    sve je ovo...
    ...predstava, uz pomoć koje će se narod zavaditi, a dve debele, izvin'te me na izrazu "guzice" uvaliti u fotelje. Dve iste koje su ovom gradu napravile ogroman dug, a za njega nisu odgovarali. Pa, ako bi, dragi sugradjani, da se uvaljujemo u još veće dugove i da nas još više pleve oni 'odozdo', izvolite, mitingujte i širite mržnju. Ima nas koji ne želimo!
  • 14.04.2013 10:05
    A sta sa Kosovom? Zar ono vise tj. taj problem ne postoji??
  • 14.04.2013 10:00

    Neće moći ovaj put. Mnogi od nas su bili svedoci događaja '88. Nego, ako bude trebalo, pištaljke pa ovu nacionalističku skupinu SNS- SPS- DSS da pobedimo.
    By the way, ni DS ni Liga nije se baš potrudila da nam bude bolje u Vojvodini svih ovih godina.
    Vojvođani su u maju izabrali. I šta tu ima da se raspravlja. Kakvi izbori. Da se naprednjaci , niste malo preračunali.
    Ima ovde naroda koji ne podnosi političare, ali za Vojvodinu će se boriti.
    Pištaljkama.
  • 14.04.2013 09:59
    Znam da neću više u rat.
    Bio jednom, nije to za mene...
  • ns

    14.04.2013 09:48
    koji apsurd oni koji pišu i viču dole vojvodina i koji su izjavljivali da vojvodina ne sme da postoji sada videli priliku za još fotelja i para pa idu na vlast da je preuzmu nema više rušimo da ugušimo, i to još niko od njih nije ni rođen u vojvodini sramota, kako bi izgledalo da mi koji polažemo prava na ovo i ovde odemo, recimo, u južni tirol nazidamo kuće bez fasade doselimo sve žive i rođake i životinje počnemo da krademo struju i nikom ništa da ne plaćamo i onda jednog dana ustanemo protiv pokrajne i tirolaca vekovnih, jeste malo morgen, pre će ovde ponovo biti austrija nego srbijanština!
  • kurta&murta

    14.04.2013 09:46
    Kakve koristi je bilo ko u Vojvodini video od njene autonomije pod vodjstvom Bojana Pajtica? DS proteklih godina je debelo kasnio sa transferom novca Vojvodini sa zakonskih 7% budzeta pa se Pajtic nije osetio ugrozenim dok je slavinu Vojvodini zavrtala njegova stranka posto mu je onda kao i sada bio vazan jedino njegov licni status. Jedinu autonomiju u Vojvodini je posedovao sam Pajtic i blizak krug njegovih intimusa. Ukoliko autonomija Vojvodine znaci da Pajtic moze da radi sta hoce a gradjanima kako bude kome onda takva autonomija treba osim Pajticu? SNS sa svojim satelitima se ne bori protiv separatizma vec za poziciju neogranicene moci u Vojvodini sto podrazumeva i neograniceno pljackanje. Oni samo hoce da preuzmu Pajticeve poslove a za gradjane ih bas briga kao i Pajtica. Vojvodina nisu ni Pajtic ni Bajatovic a nisu ni njihove partije iz Beograda vec su to pre svega gradjani Vojvodine ljudi vanredne vrednoce, mudrosti i medjusobnog razumevanja. Kada Vojvodjani postignu taj nivo gradjanskog organizovanja i kontrole vlasti da postave sistem u kojem ce biti nevazno ko obavlja funkcije posto je sistem uredjen tako da ni jedan pojedinac ne moze presudno da utice onda ce imati autonomiju koja ce se jasno videti na ulicama, putevima, selima i gradovima Vojvodine. Danas se korist od autonomije kakva je sada vidi samo na Bojanu Pajticu a SNS i sateliti hoce da tu korist otmu takodje samo za sebe i nista vise. Interese Vojvodjana u ovom momentu ne zastupaju ni Pajtic ni Bajatovic sa SNS-om zastupaju samo sebe licno zato gradjani Vojvodine barem ovaj pametniji deo nema potrebu da se uzbudjuje oko ovih ljudi.
  • TT

    14.04.2013 09:45
    @gorica
    1. Ukoliko smatrate da je neko kupovao glasove obratite se nadležnim organima.
    2. u mojoj izbornoj jedinici toga nije bilo, niti sam ja iz svojih izvora čuo za bilo koju, tako da vaših 5/7 ne stoji
    3. to što neko "kupuje" glasove i dalje ne sprečava vas i ne oduzima vaše pravo slobodnog izbora, a na to ste se žalili.

    @ilija
    u pitanju je privatni avion a ne vojni, redovni posetilac i zabavljač snsovskih mitinga. Direktorat civilnog vazduhoplovstva se već godinama,kao i ovaj put, pravi lud na pojavu da nam dotični avion leti preleće preko krovova.
  • Gorica

    14.04.2013 09:36
    @TT
    Dragi Gospodine, ili kako vec zeltie da vas oslovljavam, u mesnoj jedinici gde je kandidat bio onaj sportista iz DS-a, ne znam zaista kako se zove, deljeni su paketi, davali su pare ljudima, pa zar to nije sramota. Pokrajinski izbori su kupljeni i te kako, od 7 mesnih jedinica u 5 su bile nepravilnosti. Ali ako nesto obeca, sto se ne drzi toga!?
  • Ilija

    14.04.2013 09:33
    * * *
    Ko je izdao naredjenje pilotu da u niskom brišućem letu nadleće moj Grad? Koliko košta onolika policija sa silnim hamerima? Isti su i crveni,crni, zuti izeleni!Loše se osećam od svih tih prevaranata,neradnika i LAZOVA!
  • 14.04.2013 09:12
    malo o postenju...
    Nesto se ne secam najbolje!? Jesu li ona dvojica dobili one stancine na N.B. dok su nama padale bombe na glavu???
  • mr banatić

    14.04.2013 09:09
    pročitaj i razmisli
    Evo još jednom za sve one koji nisu upućeni a vole da mitinguju radi mitingovanja:
    U DEKLARACIJI SE:
    - konstantuje pojava višestruke povrede Ustavnih principa i zakonskih regulativa u odnosu na prava i nadležnosti organa i institucija u AP Vojvodini
    - pozivaju republički organi i institucije da zajedno sa pokrajinskom administracijom i predstavnicima lokalnih samouprava, uz jačanje međusobne saradnje, unaprede nivo poštovanja propisanih procedura, kao i nespornih prava i obaveza.
  • gaga

    14.04.2013 09:01
    ali
    mi smo premirni i nećemo na ulicu, nismo prostaci,čekamo pa šta bude, makar nam se to što dolazi nikako ne sviđa
  • X

    14.04.2013 09:01
    još da dodam
    Pojedinci iz ds-a su nas pokrali i to je činjenica! Tačno je. Ali iskreno, bolje da me neko pokrade pa pre ili kasnije da završi na robiji nego da zbog toga na vlast dođe nacional-socijalistička ekipa i da mi truju i prljaju dušu i srce i mirnu Vojvodinu! Mirović je dobio zadatak iz centrale da "odradi" Vojvodinu pre donošenja novog Ustava. Hoće da dobiju i Vojvodinu pa da krenu sa radikalskim akcijama KOJE SU NAM DOBRO POZNATE! Ljudi, ne zavaravajte se i otvorite oči. Zato su i digli frku sad! Namera im je da ukidaju autonomiju, bogatstvo različitosti u našoj pokrajini, ukinuće sve službene jezike i pisma osim srpskog i ćirilice, izbaciće građansko, poukidati nvo-e, medijski linčovati neistomišljenike, bulevari će nositi imena Mladića i Karadžića, zatvoriće nas i odseći od sveta s vremenom...ljudi pamet u glavu. Nije ovo izbor između dve "evropske" opcije. Pogledajte snimke od prekjuče i sve će vam biti jasno! U Vojvodini to ne želim! Vojvođani nisu naivni nikad bili i zato i jeste sns puk'o k'o zvečka u pokrajini prošle godine. Ponavljam, NAŽALOST, to je jedini način da nas ne potruju svojim jalovim i vešto prikrivenim nacional-socijalizmom. E, a ako nas i posle toga razočaraju, bolje da ih ne sretnem na ulici jer ću ih prebiti k'o vola u kupusu pa makar bili to Pajtić ili bilo ko drugi! Ali trenutno, žao mi je...pokrajinski ds je jedini izlaz. I to samo pokrajinski, ovi iz centralne srbije me ne zanimaju. Republičkom ds-u više ne bih dao ni psa da mi pričuvaju.
  • NS citizen

    14.04.2013 08:53
    Svi po malo

    lažuckaju. Gospon Pajtić kad pokazuje veću zabrinutost za autonomiju i od gos~n Čanka .Pa što nije bio tako "zabrinut " do sada već slušao svoje beogradske DS gazde.Takođe u političkom smislu je izabrao loš trenutak da na ovakav način izrazi zabrinutost a i način da to uradi.Mogao je to da učini i u formi otvorenog pisma ili na sličan način što ne bi imalo mnogo manji efekat ali je izbarao da to bude deklaracija kako bi naglasio svoju snagu a što je potpuno nepotrebno i samo diže tenzije i ovako izmanipulisanog naroda.
    S druge strane novopečena republička vlast želi vlast iznad svega u vasceloj Srbiji ne poštujući demokratsku proceduru i pravila da se to čini na izborima a ne na ulici ili izazivanjem paranoje da postoji separatizam gde ga nema.Dugo im da čekaju redovne izbore pa sad talasaju ne bi li unervozili vlast koja nije baš nešto da je bila uspešna ali je legalno izabrana i treba legalno da ode a ne kad se nekom svidi.I još nešto ,gospoda iz SNS misle da su jaki al~ nije baš tako.To što dosta građana podržava Vučića u borbi protiv korupcije pa i u tome što je pomerio s mrtve tačke pregovore o Kosovu NE ZNAČI DA ĆE ONI I GLASATI ZA SNS na izborima.Inače Deklaracija nije separatistička al~ njih to ne interesuje,znaju oni bolje od Pajtića šta tamo piše i tačka.E pa gospodo iz DS i SNS manite se produciranja već se prihvatite posla za koji vas svi mi plaćamo a izbori će doći, pa onda nek pobedi onaj ko (nadam se)bude zaslužio.
  • Centar

    14.04.2013 08:45
    Reklama
    Svi ste isti i tome nema kraja !!!
  • azdajevo

    14.04.2013 08:42
    Doslo vreme za promene...vidim autonomasima se to ne svidja..e gospodo,kome se ne svidja nek putuje,granice su otvorene..Dosta je bilo ugnjetavanja,lopovluka i tkz demokratije,koja je odgovarala samo lopovima iz Ds-a...
  • lalos

    14.04.2013 08:41
    crni oblaci
    Sav moguci olos se udruzuje za nasilno rusenje institucija APV. Slusajuci te bestijalne lazi i izmisljotine koje sire jurisnici iz SNS, DSS, SPS i ostale minorne stranke i pokreti, dolazi se do zakljucka da nije vise u pitanju za Pajtica ili protiv, nego da je ovo borba za opstanak nase Vojvodine, nase a ne njihove ekstremisticke. Ovaj rezim koji nije u stanju da resi ni jedan bitan problem u drzavi , uhvatio se oprobanog recepta, udri na Vojvodinu, dezurnog krivca. A Deklaracija, koju nisu ni procitali je samo bedan izgovor za rusilacki pohod.
  • TT

    14.04.2013 08:36
    @Gorica
    zar Majski izbori 2012. nisu bili prilika, zar vam nije tada dozvoljeno da iskažete svoju volju?

    Ili su to možda "pokradeni" izbori? Ili možda i nisu pokradeni na republičkom, gradskom i predsedničkom nivou, ali ovi pokrajinski ipak jesu?

    Gospođo koga vi zaj***vate?

    Ne znam iz kakve vi kuće dolazite, ali galamom se ne rešava ništa. Ponašate se kao razmažena derišta koja opet nisu dobila slatkiše i sladoled umesto ručka.
  • 14.04.2013 08:32
    Zar ćemo dozvoliti da nam urade isto što su uradili i na gradskom nivou?! Pa zar se narod ništa ne pita? Dokle ćemo trpeti tiraniju radikala i spsovaca? Zar je malo 25 godina?
    Kada je pobedila njihova Maja, niko joj nije oduzimao vlast!
    Sutra će raspisati izbore i lažirati rezultate - isto kao 90-tih!
  • Y

    14.04.2013 08:27
    @X
    Potpuno se slažem: ako bi došlo do vanrednih izbora u Vojvodini, čitava anti-radikalska opcija MORA izaći na te izbore. I jako paziti da ne budu pokradeni (pošto znamo u čijim rukama su poluge vlasti u Srbiji). Možda su izbori jedina opcija koja bi mogla sprečiti strašne događaje koji su na pomolu. Jer, nakon ovolikih laži i vređanja, ovako velike mržnje ispoljene prema Vojvodini i Vojvođanima ("dole Vojvodina", "separatisti" i sl.), ova glupa i nevaspitana rulja, koja se ne libi da uđe u tuđu kuću, sve porazbija, ostalo otme i nametne ti kako ćeš od sad živeti, ne bi se libila ni da one koji ne dele njihova nakaradna uverenja bukvalno eliminiše i fizički.
  • Milentije

    14.04.2013 08:20
    Pajtićevo obećanje
    G. Pajtić je sam izjavio da će pokrajinska vlada dati sama ostavku ako se dokaže da je bilo pronevera. A šta je sada, RBV i Fond cvetaju i novac se preliva na napaćenu privredu? Šarićevi sateliti su mogli da dobijaju milionske kredite u evrima, a siroti mali privrednici i seljaci grcaju i dan danas i treba da izdržavaju ogroman i skup državni aparat od svojih zarada koje ne mogu ni da naplate od mafijaških firmi.
    G. Pajtiću povuci se , vreme je, pusti druge da raščiste "vašar i nered" iza tebe.
  • ja

    14.04.2013 08:19
    nego kazi ti nama derane jel onaj bio ili nije u Bodrumu
  • 14.04.2013 08:16
    posmatrac
    Što duze se Pajtić bude držao za fotelju, teži će njegov pad biti na izborima.
    Uvek je to tako. Kad se covek toliko pogubi i umisli da je srastao sa foteljom na kojoj sedi.
    A rezultati u APV u poslednjih 13 godina su očajni. Jednostavno, što je više nadležnosti pokrajinska birokratija dobijala - Omnibus zakonom, Ustavom, neustavnim Statutom - više su svi građani propadali i siromašili.
  • Gorica

    14.04.2013 08:09
    Ako se ne bojis najvece sile u Srbiji, raspisi izbore, pokazi da jos uvek verujes u svoju velicinu u pokrajini. Pusti nas gradjane da odlucimo, da li nam je stalo do Vas ili nije. Dozvolite nam bar jednom u zivotu da pokazemo svoju volju.
  • jo

    14.04.2013 08:03
    kad nemaš šta
    Ne glasam sa DS od 2004 ali na onoj bini da se ne lažemo ima materijala za 30-40 godina robije.I sad ti da mi priča o srpstvu i patriotizmu,o sepratistima,o vojvodini.Čovek spuca 46 milijardi na bahaćenje i onda urliče kako on ne da Vojvodinu nikom,ona dvojica viču izbori a deviću dužni milijarde naših patriotskih ili autonomaških para koje je nečiji baba koji se više ne pojavljuje aminovao.Pored njih stoji osoba koja sve to potpisuje i za koju važi omerta da kaže kako,zašto,koliko,kome,kad je dević dao kintu jer ako progovori ode koalicija.Ove novokomponovane " patrijote " u vidu udruženja,treće,četrvte,drina,romi i kako već sebe nazivaju prvo što su uradili za svoju milu državu je da sebe navale na državne i gradske jasle da ne budu gladni i žedni a urlaju " lopovi " na sav glas.Metaforički to je kao kad bi se sastali pokojni duća spaosjević(zemunac) i šarić pa se svadjali ko je više zatrovao srpsku decu.Velike razlike nema
  • iDjole

    14.04.2013 08:00
    Ocena
    sedi pajtici - jedan, i izadji sa casa
  • X

    14.04.2013 07:55
    Nažalost
    Ako i bude vanrednih izbora, podrška pokrajinskom ds-u je NAŽALOST jedini način da sačuvamo našu pokrajinu od ovih radikalskih spodoba! I neću bre kao i u republici prošle godine da sns "pobedi" zbog belih listića. Razmaženi smo jbt! Ovi radikali povukli sve njihove na izbore a mi uobrazili neku uvređenost pa se šepurimo kao da smo u Švajcarskoj. Nismo! Ako ne sačuvamo Vojvodinu, o životima će nam odlučivati oni što su prekjuče dovukli ostatak Srbije u Vojvodinu. Ako to želite sebi, ako je to slika kojoj se nadate onda svaka vam čast...i vama uvređenima i vama belim listićima. Nek idemo onda svi zajedno dođavola.
  • Salamander

    14.04.2013 07:44
    Politička estrada

    Meta je narod: što veći "reality show" što više skretanja pažnje....
    Pa zar oni misle da sa tom dogovorenom ružnom pretstavom prođu u Vojvodini?

    SVI LAŽU i teraju narod da poveruje nekome, bilo kome od njih, malo više,lako se ONI SVI prilagode, važno je da narod glasa pa da pokupe glasove i tako dobiju neophodan LEGITIMITET, svoj eliksir politikantskog života, ali, narod nije više glup.

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna