Novi Sad
15.04.2013.
08:11
Prijave za upis dece u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" podnose se od danas u upravnoj zgradi u Pavla Simića 9.
  • ana

    31.07.2014 16:48
    radosno detinjstvo
    interesuje me da li dete sme da kasni godinu dana sa predskolskim posto sam zakasnila upis u aprilu? dete bi tebalo sa 8 godina u prvi razred, cula sam da cu imati problema sa socijalnim radnicim zbog toga sta da radim molim vas odgovorite?
  • 02.07.2013 19:11
    mali Sergej
    ja sam za svoje dete konkurisala sa godinu dana prosle godine i ako smo ja i muz zaposleni moje dete je na listi cekanja do ove godine kad sam se nadala da ce biti primjeno bar sada medjutim malo sutra NI OVE GODINE NIJE PRIMLJEN tako da nije obavezno da budete primljeni ako upisete dete i sa godinu dana nego treba nesto drugo samo to jos nisam shvatila sta hahahahaha!!! zelim svima srece u borbi za upis deteta strasno i zalosno!!!
  • anonimna

    16.04.2013 15:20
    Ostaje nam da se nadamo da će gradska vlast ispuniti makar ovo obećanje i subvencionisati i decu u privatnim vrtićima
    http://www.naslovi.net/2013-02-14/24sata/subvencije-i-za-decu-u-privatnim-vrticima/4683086
  • тачка

    15.04.2013 14:11
    Када конкурисати
    Уколико погледате за колико је места и којег годишта расписан конкурс биће Вам јасно да родитељи који упишу децу у јаслице више немају проблем. Група се попуни прве године те чистом логиком дођете до закључка зашто они који децу желе да упишу тек са 3 године то не могу.
    Места су попуњена у јаслицама.
    Једина могућност да упишете дете тог годишта је да се неко испише или пресели у други вртић.
    Уколико у Новом Саду имате 18-19 хиљада малишана а ПУ прима до 15 јасно је да сва деца не могу бити примљена.
    Они мудрији уписују децу са годину дана старости.
    А да не причамо о родитељима који конкуришу за место у вртићу за који конкурс за пријем није ни расписан.
  • Zorana

    15.04.2013 12:09
    @Maki021
    Ne pricam gluposti i ne pricam napamet jer sam prosla kroz proceduru upisa djeteta u jaslice (dijete je u RD krenulo u jasleno sa 13 mjeseci). Kada kazem redoslijed prijava mislim na redoslijed onih koji imaju ISTI broj bodova a takvih je npr prosle godine bilo 800 ispod crte.

    Na moje pitanje koji je kriterijum da se od tih 800 istih (sa 40 bodova) izabere 100 beba koje ce biti primljene ili naknadno ubacene pri prosirenju, nikada nisam dobila odgovor pa smo visili do septembra ni tamo ni ovde bez ideje da li imamo sansu da upadnemo. Ako neko zna odgovor rado bih ga cula. Statistika koju ja imam, a znam dosta ljudi koji su upisivali bebe u jaslice, je nedvosmislena, sto prije predas vece su ti sanse da budes malo vise isti na toj famoznoj listi :) :)

  • Dinarac

    15.04.2013 11:13
    3. i 4.
    Podnesoh molbu za prijem 3 i 4 tog deteta u vrtic na proslom konkursu i do danas nisu deca primljena. I sad ponovi sve i cekajte nanovo. Ovo je jos jedan podsticaj narodu da imaju decu posebno onima koji imaju vise od 2 dece. Hvala na pažnji.
  • 15.04.2013 10:58
    pojasnjenje za MAKI 021 i Zoranu
    i verovatno su vam deca rodjena posle 1. marta....pa je olaksan upis u jaslenu grupu jer na konkursu mogu da ucestvuju samo deca rodjena u periodu 1. mart - 31. avgust...i budu sva upisana..a oni koji su rodjeni zakljucno sa 28.februarom (inace godine kada i vase dete) ima ispred sebe citavu kalendarsku godinu i jos decu koja su mogla biti na listi cekanja duze od te dece pogotovo ako vam je dete rodjeno u februaru......e tu je problem...i onda nema sanse da prodjete na konkursu..pa cekate prosirenje grupa..
  • Novosadista

    15.04.2013 10:44
    Mogu da ga duvam i ove godine...
    ... jer je broj slobodnih mesta za uzrast mog deteta (ne računajući naseljena mesta van Novog Sada) 13 (od čega je 11 mešovito) i svake godine je broj sve manji i manji.

    Zašto niko ne spomene da niko ne proverava da li su roditelji stvarno zaposleni? Da moze bilo koji šloser i šuster da vam potpiše da radite kod njega iako ne radite i da je to njima OK. Bez ikakvih potvrda iz PIO fonda ili barem kopija M obrazaca!

    Zašto niko ne spomene da je prošle godine podeljeno više od 800 mesta ispod žita???

    Zašto niko ne spominje, da ako "nađete" vaspitačicu koja će vam potpisati da će čuvati vaše dete iako je grupa već puna, vaše dete možete da upišete u vrtić iako nije na listi za upis?

    Da li svoje tek novorođeno dete trebam već sada da prijavim za vrtić i plaćam godinu dana "čuvanje mesta" kao što neki rade, ili da se borim s vetrenjačama za godinu dana od sada???

    Para vrti gde burgija neće!!!
  • Maki021

    15.04.2013 10:24
    @Zorana - Domaca radinost
    Pričate gluposti! Rang-liste se formiraju po broju bodova a ne po redosledu prijava. Ne poznajem nikoga u RD a oba deteta su mi upisana po prvoj prijavi. Čak nisam imala problema ni kada smo se preselili na drugi kraj grada pa smo morali da menjamo vrtić, opet su primili oboje. Slična situacija je sa mnogim prijateljima koji su upisivali decu, niko nije imao nikakvu vezu. Naravno, svi smo upisivali decu od jaslica, od pelena, zato što smo morale da idemo na posao i nismo imale kome da ostavimo decu na čuvanje.
  • Zorana

    15.04.2013 08:31
    Domaca radinost
    Iskustvo pokazuje da obicni smrtnici koji nemaju vezu a zele u vrtic sansu za mjesto dobijaju iskljucivo ako predaju papire medju prvima. Prosle godine se bar 2 nedelje unaprijed znao datum pocetka konkursa, obrasci su se mogli skinuti sa sajta i sve je bilo jasno oznacemo i opisano, ove godine je konkrs objavljen 2 dana ranije, u subotu, tako da je mnogima i ta sansa uskracena. Cak ni formulari nisu okaceni na sajt nesto ranije da mogu da se stignu dobaviti potvrde na vrijeme.

    Roditelji koji prvi put konkurisu su zbunjeni do maksimuma.

    Razumijem smjene direktora i ostale tekuce probleme, ali nikada necu razumjeti neodgovornost i aljkavost rukovodstva RD kakva prati upis ove godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna