Novi Sad
16.04.2013.
10:05
Prva u nizu tribina koja se bavi problemom narkomanije i zavisnosti o drogama u Vojvodini održaće se u petak 19. aprila u klubu "Fabrika" (Despota Stefana 5).
  • 17.04.2013 08:41
    sindikat zavisnost
    Kada bi svaaaki čoooveeek :D
  • 17.04.2013 08:31
    istina
    nikako jer to drzava stiti i organizuje pa kako samau sebe da napadne...napadne onog ko pocinje vise da uzima za sebe a manje daje njima...od svih silnih nezaposlenih najbolju korist imaju kad izvuku brz profit i posalju grobaru a takvi se ne bune i ne ruse vlast nasilnim putem...jadni ljudi kad ne vide ili ne zele ono sto je realknost...tada lakse uletite u mrezu.
  • novosadjan

    16.04.2013 19:25
    voditi decu na uvidjaj sa milicijom kad se urade i preteraju i u mrtvacnicu kad ih donesu pa kome se svidja eto mu
  • 16.04.2013 15:34
    Ove elektronske cigarete su droga broj 1
    Reklamiraju se da imaju atest Ministarstva zdravlja a nigde ga ne ističu?! Da li postoji uopšte? I kakav to atest za bilo šta daje Ministarstvo zdravlja kada se zna da Agencija za lekove daje dozvole i to ne 1 atest za sva vremena, već se proverava svaki uvozni kontigent? Po meni, to je skandalozno ali nema ko da reaguje.
  • predlog

    16.04.2013 11:54
    Prepisati kineske ili iranske zakone u vezi droge. U prevodu, dilerima smrta kazna, sad dal' metak u čelo, dal' vešala ili nešto treće, nije bitno. Sitan, krupan, nema veze. Posle prvih nekoliko presuda i izvršenja, nestaće iz ove sadašnje dilerske oaze.
  • Otac

    16.04.2013 11:51
    Namojte ...
    ... ih kažnjavati! Razgovarajte i volite svoju decu i kad su loši i kad pogreše!!! I redovno im održavajte majke :)
  • Forca Brutale

    16.04.2013 11:37
    Kako suzbiti narkomaniju kod đaka?

    Stvoriti cestitu policiju.

    Stvoriti novo sudstvo.

    Pohapsiti nekoliko funkcionera koji su usko povezani sa narko mafijom u srbiji. Balvanasi sa ilegalnih prelaza na kosovu su dobar izvor informacija.

    To je za pocetak a kad se dvoriste ocisti onda lepo decu odvesti u jednu kliniku gde se lece najtezi slucajevi narkomanije u srbiji.

    Tu jos treba dodati i brdo lektire o stetnosti droga na ljudski organizam.
  • morpheus

    16.04.2013 11:11
    mi deca sa stanice zoo
    kao prvo, treba ih informisati, najotvorenije i najiskrenije. Treba im pričati i o interesantnim i uzbudljivim stranama korišćenja pojedinih narkotika, koje ih privlače i treba im predočiti i teške posledice koje ostavljaju. Ne pričati uopšteno, nego konkretno na primerima koji će razumeti. Najbolje je možda da posete odeljenje psihijatrije sa psihotičnim bolesnicima od kojih je 80% imalo posla sa raznim vrstama narkotika. Mene je svojevremeno spasila knjiga "Mi deca sa stanice zoo". Kada sam je pročitao, zarekao sam se da nikada neću pipnuti heroin, što sam i održao, iako sam bio okružen sa svih strana ljudima koji su mi nudili da uzmem.
  • одговор

    16.04.2013 10:54
    како сузбити наркоманију код ђака
    Није то тако тешко питање ако неко ЗАИСТА жели да га реши!
    Као прво, похапсити све нарко-дилере испред свих школа, као што и ми грађани знамо ко су, полиција зна још и боље!
    Затим увести редовне патроле око школа, јер свакако су у редовно радно време, није ноћни рад да се додатно плаћа, и првог који се појави казнити за пример осталима!
    Тек онда увести разне семинаре и саветовања, кад се отклони узрок, па онда може да иде напред.

    Пошто се ово не дешава, наша полиција је или ТОЛИКО ГЛУПА да ово не види, или ТОЛИКО КОРУМПИРАНА да се прави да не види! Како год се окрене треба је мењати, али из корена, јер дрво од листа не труне, него баш од корена!

    И није баш толико компликовано, зар не?
  • 16.04.2013 10:46
    predlog
    Ja sam za to da omladina, kako starija tako i mlađa vidi narkomane u original izdanju nakon konzumiranja istih, tj onako kako ih pronađu bližnji ili policija ili slučajni prolaznici
    da ih vide koje su im umne, psihičke i fizičke sposobnosti, kako delaju nakon nekog vremena kad polako počne da opada udar na organizam pa kad krene da se javlja potreba za novom dozom
    da vide pravog narkomana a ne ulepšane priče neko realnu sliku
    dosta crtaća, stripova, bla bla razvlačenja i okolišenja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna