Novi Sad
25.04.2013.
06:13 > 11:42
Prava je retkost da kad uđete u autobus ili taksi na mestu vozača vas dočeka žena.
  • Novosadjanka

    26.04.2013 20:39
    @ Dodjos
    Hvala, al ja sam se vec udala! Mozda, sledeci put cu se udati za tebe! ;-)
  • cvekla

    26.04.2013 10:58
    nema podele
    ako pamtite one žene koje su vozile u GSP, onda vam je jasno ko je PAŽLJIVIJI I OSEĆAJNIJI vozač.....nije svako vozač ko ima vozačku zar ne?
  • Neko iz GSP-a

    25.04.2013 12:46
    Bravo Marija!!!
  • 25.04.2013 08:20
    Žene su možda trapave za volanom ali retko ginu za volanom, veoma retko, pogledajte izveštaje nesrećnih slučajeva, sve samouvereni tipovi koji jure 200 na sat!!
  • Dođoš :))

    25.04.2013 08:00
    ;)
    Novosađanka - žene
    Bravo!!!!!!udaj se za mene :)))
  • nex

    25.04.2013 08:00
    Vozačice
    Definitvno pol ne određuje kako neko upravlja motornim vozilom ili ne. Uspeh u vožnji zavisi samo od broja pređenih kilometara pod gumama i ništa drugo. istraživanja u svetu su se godinama opravdavala time da muškarci bolje voze, međutim kada se u obzir uzmu oni sa istim brojem kilometara razlike su male.

    Pa koliko žena vozi za farmaceutske kompanije itd.
  • 25.04.2013 07:54
    Postoji razlika izmedju zena na zapadu i zena u Srbiji. Zene na zapadu imaju para pa mogu sebi da priuste da same kupe kola i da voznjom steknu dobru praksu. Zene u Srbiji generalno nemaju para pa voze muzevljev ili ocev automobil. Sve vreme dok voze ovi im zvocaju i drze predavanja, urlaju i ponizavaju. Pod takvim pritiskom i stalnim osecajem krivice zene nauce pogresno da voze i onda tako voze kroz ceo zivot. Onda, muskarci su tehnicki bolje potkovaniji od zena pa po zvuku motora i raznim drugim zvukovima, mirisima, tacno znaju u cemu je problem tokom voznje. Zene u ogromnoj vecini nisu tehnicki potkovane pa ti zvukovi i mirisi za njih nista ne znace vec nastave da voze kao da je sve u redu pa rasture masinu, spale kvacilo. Inace, gledao sam gomilu muskaraca koja ne zna da se uparkira a gledao sam zene koje to urade iz cuga. Definitivno svi gresimo u saobracaju. I muskarci i zene, ali cim zena pogresi krece ono "znao sam, glupa riba za volanom" a kada muskarac pogresi uvek sledi komentar "ma zahebao me onaj idiot ispred mene". Verovali vi ili ne ima muskaraca koji ne znaju kako se sipa gorivo na pumpi tj. kako se barata sa pistoljem na pumpi. Njihova je sreca sto na svakoj pumpi ima tocioc koji priskace u pomoc.
  • Pop

    25.04.2013 07:42
    @ Ns
    Kolektivni sportovi nisu pravilo, nego jedan od uzroka. I više je u pitanju fudbal nego košarka.
    I ne znači da su svi muškarci bolji vozači od svih žena, nego je u pitanju prosek.
    Recimo, devojčice kad prohodaju mnogo se manje otimaju od roditelja i beže, nego dečaci. Uzrok je slabija orijentacija i pozicioniranje u prostoru. Ali to opet ne znači da to važi za apsolutno sve devojčice i sve dečake.
    Kao što rekoh muškarci i žene su različiti što ne znači da su jedni bolji od drugih.
    Svako insistiranje na ravnopravnosti u tom smislu je štetno jer tera ljude da rade ono za šta nemaju predispozicije. Ako ih imaju onda je to druga stvar.
  • Novosađanka

    25.04.2013 07:28
    žene
    Žene su lošiji vozači i tačka. Ja sam žena, vozač, ali kada god vidite da je neki vozač napravio glupost tipa: prestrojavanje, uparkiravanje-isparkiravanje, kočenje...šta god...vožnja 20km/h uvek, ali uvek je neka lepotica za volanom, ili neki stariji čovek da ne kažem deda. U vrlo malo slučajeva je muškarac, ima i njih pacjenata ali u 99% su lepotice za volanom svih životnih doba. I što je najsmešnije, kada im svirnete, ablendujete...gledaju vas belo, jer nemaju pojma gde su pogrešile. Šta reći, lepotice za volanom!
  • ns

    25.04.2013 07:13
    kolektivni sportovi? Evo, sve moje drugarice i ja smo trenirale kosarku, pade pravilo...
  • Pop

    25.04.2013 06:37
    Naučno je dokazano da muškarci imaju bolju orijentaciju u prostoru od žena. Žene s druge strane lakše izvode više radnji istovremeno. Muškarci se od malena igraju sa autićim i kamiončićima i sl. Kolektivni sportovi, koje uglavnom igraju dečaci, tipa fudbal i košarka takođe razvijaju osećaj za prostor.
    Prema tome, jeste, muškarci su bolji vozači. Žene su, naravno, bolje u gomili drugih stvari.
    Da rezimiram, muškarci i žene su različiti pa prema tome jedni izvode određene radnje bolje od drugih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna