Novi Sad
21.04.2013.
14:20 > 07:26
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je Grad finansijski stabilan i da je punjenje gradskog budžeta dobro, ali da se javno-komunalna preduzeća nalaze u izuzetno teškom stanju.
  • 25.04.2013 10:19
    Evo ovako...
    Radim u JKP 10god i nikada situacija nije bila gora..svaka sledeca vlast,sa sebi lojalnim likovima (veoma sumnjive reputacije i proslosti ) su sve vise unistavali ono sto su zatekli..svima su usta bila puna lopovluka prethodne vlasti,a niko nikada nije nista uradio po tom pitanju..svi lazu,mazu i kradu,a sada kada vise nema odakle da se ukrade,sada nam pricaju kako ce sve da prodaju osim par preduzeca koja su bitna za goli zivot gradjana..da se razumemo, prethodni je sa svojim drugarima lapao na sve strane..najlakse je prodati,dati strancu za male pare,a uzeti masne provizije..kada ste tako strucni kao sto kazete,i bolji i kvalitetniji od svojih sramotnih prethodnika,uradite nesto po cemu cete nas u to sto kazete i uveriti. Oporavite komunalni sistem grada,stavite ga na zdrave noge i onda vas niko nece prozivati i dirati..dokle god budete razmisljali o prodaji kao jedinoj soluciji,a ne pokusate nista konkretno da uradite,bicete isti kao i vasi prethodnici kojih se toliko gnusate...puno pozdrava od Radnika JKP.
  • 24.04.2013 05:31
    povedite svoje
    svaki novi direktor dovede na desetine partijskih neradnika i ostavlja ih posle u amanet naslednicima koji nisu nista bolji...sada se pitate zasto propadamo.ukinite nepostojeca i nepotrebna radna mesta i eto para
  • Radnik Spensa

    23.04.2013 08:16
    Bahaćenje na delu
    Svedok sam da nikada situacija na Spensu nije bila gora. Ne bih sada o mnogim problemima sa kojima se preduzeće suočava već godinama unazad, jer to već i vrabci znaju, ali poteze koje vuče najnovije rukovodstvo žestoko treba osuditi. Dok su radnicima preduzeća svakog meseca sve manje plate (topli obrok ni ne dobijamo, putne troškove ponekad) menadžment preduzeća svoja primanja uredno podiže. Ne pamtim da je, ni u mnogo srećnija vremena, npr. direktor Spensa imao platu od 150.000 dinara koliko sada iznosi. Do pre dve-tri godine primanja direktora su iznosila 100.000 dinara a danas su narasla na 150.000 dinara i pored katastrofalne situacije u kojoj se preduzeće nalazi. Izgleda da mi radnici radimo samo za direktora i menadžment, a ne za sebe i preduzeće. Ako ovome dodamo da svake nedelje imamo priliku da se upoznamo sa novim kolegama pravo je čudo što Spens još uvek i radi. Molim gradonačelnika da pod hitno nešto preduzme jer ovako nećemo dočekati kraj godine.
  • novosadjanin

    22.04.2013 23:28
    @Детелинарац - @Limanac
    ajde idi ponavljaj skolu,molim te
    1.kakva madjarska?
    2."dosta je bila zloupotreblavana"-objasni sta ti to znaci
    3.cirilica je u upotrebi kao zvanicno pismo, cemu lupetanje o njenoj ugrozenosti?
    4.da li je problem da budemo pismeni i da znamo dva pisma kao sto nemci znaju gotiku i latinicu?
    5.sto neko ne ide po centralnoj srbiji pa ne broji natpise na latinici, nego nas ovde zaje*avate?
  • Milan

    22.04.2013 20:37
    Katastrofa
    Realno, svi direktori su katastrofa, gde ih samo nađoste. Ipak, i od gorih ima gori, tako da bih ovom prilikom izdvojio direktore Spensa, Urbanizma i Vodovoda koji su pravi majstori nemešanja u svoj posao (koji svakako ne znaju), ali zato sebi da ugode itekako znaju. Pa jel su oni postavljeni da nešto konkretno urade ili su preduzeća samo njihov servis i da bi se pričalo kako su direktori?
  • Детелинарац

    22.04.2013 14:29
    @Limanac
    и треба да се ћирилица врати у употребу,доста је била злоупотребљавана...живимо у Србији а не у Мађарској и то треба да се поштује!
  • 22.04.2013 11:23
    koalicija snova
    Šta je sad, kriza u braku? Partneri ne ispunjavaju datu obavezu? Nek vam je nauk, pre nego što potpišete s nekim nešto treba se raspitati ko je i šta je. Potpisali ste sa samim đavolom.
  • GLASAČ

    22.04.2013 07:57
    E to ti je posao
    Gospodine gradonačelniče to ti je posao da vodiš grad i firme koje su u njegovom vlasništvu a da se ne zamajavaš sa Pajtićem koji isto tako prodaje maglu umesto da se bavi poslovima koji će olakšati život ovom napaćenom narodu. Ova vaša prepucavanja samo stvaraju još veću ogorčenost među ljudima.
  • Monti

    22.04.2013 07:18
    Samo kad se Vucevic bavi Pajticem to je najvaznije
  • Simpatizer DS-a

    22.04.2013 07:16
    Učini nešto
    Hajde, ako stvarno učiniš nešto spektakularno, "udariš" i na tvoje lezileboviće i hoštaplere, ja ću postati "SIMPATIZER SNS"! Obećavam.
  • Istinica

    22.04.2013 07:13
    Tvrdim...
    Nije toliki problem u višku zaposlenih kada je u pitanju obična radna snaga već je problem u višku zaposlenih savetnika savetnikovog savetnika, pomoćnika, pomoćnikovog pomoćnika i zamenika zamnikovog zamenika. I to sve ''mladi sposobni i perspektivni'' kadrovi od četrdesetak godina koji su studiozno studirali na Giga Mega Ekstra Trendi Frendi fakultetima koji se završavaju na slikovnicu i pare i to do svoje 35 godine pa onda odmah u savetnike, zamenike, pomoćnike. Pa takvo je i najnovije pojačanje u vidu odbornice, a pri tome ste kupili falš robu.
  • 22.04.2013 07:12
    Političari!
    Što se čudite ljudi,pa uništili su za zadnjih dvadeset godina sva proizvodna preduzeća.Sad samo da dokrajče još ova javna(da još napune koliko je moguće svoje privatne račune).
  • 22.04.2013 07:12
    informatika
    Za reklamu u kuriru,...ima se može se!
    JOKS
  • sosa

    22.04.2013 07:11
    dragi gradonacelnice
    Meni se najvise svidja strucnjak sa Spensa, koji bdw. nikad i nije na Spensu a i kada jeste isto je kao i kada nije. Ali da napravi ,,NOVU" sistematizaciju po 100000- ti put i skine koeficijente jer je kriza i nema se para to zna, (i bas slucajno tog dana stigne nova koleginica).. da ide na sluzbeni put skoro svaki dan a bogami ni vikendom ne zaostaje, i to zna, da uzme putne troskove i on i njegov pomocnik za finansije i to zna...da odobrava finasijskom da se casti svaki mesec 10% i to zna... Ali kad treba da se resi neki problem eeeee to se vec ne zna, jer ne moze da stigne covek kad je na sluzbenom putu... Ali posto je strucnjak a i ima dobre veze oko sebe, on ne gubi vreme dok putuje vec razmislja kako da ,,targetira" i ,,rekreira" razne ideje kako Spens izvuci iz krize....
  • 22.04.2013 07:08
    U predškolskoj ustanovi ni sistematizacija nije urađena, a kamoli nešto drugo.
  • Miko

    22.04.2013 07:06
    Jelic i dalje sedi u gradskoj kuci iako je pod istragom jer je doveo dubiozu u toplanu
  • Novosadjanin

    22.04.2013 05:33
    Bio bi red
    Nadam se samo da ce narod i posteni radnici poceti da biju sto pre, i da nece prestajati dokle god tanki i dugacki prsti ne upisu neki zanat i prestanu da se bave politikom.
  • 22.04.2013 05:25
    zanimljivo
    Sve bi bilo u redu, da je makar prekinuto partijsko zapošljavanje. Od septembra 2012. blizu 400 novozaposlenih, nove sistematizacije kojima se stariji radnici dovode na dno lestvice, a visoke plate se dele novim, poslušnim i iznad svega ,,stručnim kadrovima,,. Koliko novaca se prelije iz gradskih JKP, za finansiranje raznih pokreta i besomučne kampanje koje ne donose nikakvog dobra građanima Novog Sada.
  • Mladi Deda

    22.04.2013 01:53
    Bilo bi logično
    Kako se nadam da uposlenici u javnim preduzećima nisu "tajna od posebnog značaja", neka gradonačelnik objavi kompletan SPISAK zaposlenih u svakom JP: ime i prezime, radno mesto, kvalifikacija, godina zaposlenja, visina plate... Za direktore: godina rođenja, potrebno radno iskustvo... Javno preduzeće, javni podaci! Ako sve plaćam, hoću da znam.
  • Resenje

    22.04.2013 01:47
    Najveca plata u JKP da bude 30 000 dinara.
    Sami ce otici neradnici.
    Pacovi prvi napustaju brod koji tone!
  • Mile

    21.04.2013 21:12
    @Limanac
    demokrate su u zadnjih 15 dana svoje vladavine u gradu zaposlile preko 2000 ljudi i na taj nacin maksimalno opteretile funkcinisanje i finansiranje JP i ne znam sta ti ocekujes za osam meseci da se uredi nesto sto je razarano 8 godina...
  • Sanjica

    21.04.2013 20:54
    Sektaška SPO i RDS
    Samo smenite direktore koji su iz SPO i RDS, svi znamo ko su i kakvi su oni, pa ćete da vidite kako će javna preduzeća funkcinisati, naravno na bolje! A takođe je poznato da su ta javna preduzeća skoro pred bankrotom, gde se oni uvuku - ostaje samo pustoš.
    Podražavam SNS i samo napred, ali bez pomenutih stranaka.
  • boba

    21.04.2013 20:47
    istina
    Gospodine Vučeviću u potpunosti Vas podržavam.
    Menadžment je nestručan. Promenite direktore stručnim ljudima iz SNS-a . Otpustite radnike primljene pre smene vlasti koji koče i vrše opstrukciju u JP. Novi Sad će tek tada krenuti napred.
  • 21.04.2013 20:30
    Kad je teško - Vučević.
    Vučeviću, prijatelju..možeš, i moraš da prelomiš.
    Poznajem te dovoljno, i znam da, kao častan čovek, činiš sve da ovaj naš grad funkcioniše, ponekad u jako teškim okolnostima.
    Prošlo je dovoljno vremena, saberi i oduzmi sve dosad učinjeno, i prelomi: smeni, otpusti sve one oko sebe koji nisu zaslužili položaj i funkcije, podvuci crtu i saslušaj one koji žele dobro i tebi i gradu.
    Uradi to, zbog svih nas koji ti dajemo punu podršku!
    Uradi to i zbog sebe, mnogo je onih koji ni sanjali nisu da će se baškariti na privilegijama vlasti...bez znanja, rada, entuzijazma.

  • petar

    21.04.2013 20:18
    GLADNI
    U državnoj ustanovi kulture KIC "Mladost" Futog radnici na radio Futogu nisu dobili bedne plate od januara, a stalno zaposleni od meseca marta, a neće ni aprilsku! NIKAD GORA SITUACIJA!!!
  • Milentije

    21.04.2013 19:57
    Kako u partiji tako i na vlasti
    Vuk dlaku menja, ali ćud ne menja. Razni sociolozi i ostali "lozi" moraju da se uhlebe u politici jer kao takvi u privatnom sektoru prave privrede bi bili "crkveni miševi" i radili bi za 32000 din. mesečno. Prodavac osiguranja zna više od onih koji znaju svako drvo u list. JKP imaju jedan opasan sindrom ekspanzije kao metastaze, od zdravog privrednog tkiva i zdrave konkurencije prave baru punu žabokrečine jer ne mogu da odu u stečaj zbog lošeg poslovanja. Njima Grad samo poravni završni račun, a mali privrednik nema tu zaštitu. Nelojalna ste konkurencija i gušite sve pred sobom. Gospodo RAZLAZ, svi u privatnike pa se borite i plaćajte već jednom P O R E Z ovoj nesrećnoj državi!!!
    Nemate ni za osoblje koje vam brine o deci, sramota!
  • Limanac

    21.04.2013 19:49
    Najvece dostignuce ove vlasti je menjanje latinice u cirilicu na autobusima. Ako je to najveci problem ovog grada i javnih preduzeca mi zivimo u veoma uredjenom gradu. Zadnjih par meseci lopatom ubacuju ljude u JP. Ako ovako nastave ceo novi sad ce raditi u JP. Raspisite izbore u NS i ove vesele druzine po JPima oterajte gde im je mesto.
  • Todor

    21.04.2013 19:09
    ovo je ipak korak napred kada se javno govori o problemima u javnim preduzecima jer su se problemi do sada samo gurali pod tepih i mislim da bi svako normalan trebao da se obraduje toj cinjenici.
  • Gavra

    21.04.2013 19:00
    ###
    Samo kada su one stetocine iz LSV-a i Ds-a otisle u opoziciju odmah se lakse dise,a vi gospodo naprednjaci dobro razmislite sta vam je za ciniti da ne prodjete kao i oni,zato pamet u glavu i samo rad,red i disciplina i uspeh nije daleko!
  • janos

    21.04.2013 18:33
    Nemas adekvatnu skolsku spremu a sedis i odpadas u nekom JKP ides kuci naravno uz malu odpremninu!! A,ne sa segom ,megom, povrtarstvom, kozarstvom turizmologijom i diplomama Brckao , Banovici ,Bjeljina kvaza rade i to na visokim pozicijama u JKP , GRACKIM UPRAVAMA, sajmu!!! Da se hoce resilo bi se sve!!!!!
  • Lalla

    21.04.2013 18:14
    umece slusanja,,,
    ocito G.Gradonacelnik nije savlado vestinu;
    umeca slusanja?!
    mozda su prethodnici rekli;
    da dolaiteda otmete korisnicima JP;
    posto niste ni seli u fotelje,cene usluga su porasle enormno;pocevsi od cistoce preko 40% pa nadalje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,,,,,,,
  • ZoranNS

    21.04.2013 18:09
    Vučeviću, trava
    U mojoj ulici trava do pojasa, tolika kod Pavličića nikada nije bila. Ako nećete da kosite, dovedite mitingaše, oni će začas sve izgaziti, kao što su uradili u centru Novog Sada.
  • Sremcina

    21.04.2013 17:43
    Vazno je da si pozvao Pajtica na duel dok se Novi Sad valja u baltu i prljavstini....
  • Gordana

    21.04.2013 17:43
    Situacija u javnim preduzecima je grozna, jer u svim preduzecima ima duplo vise administracije nego radnika. I naravno samim tim svako preduzece ce biti na gubitku. A da ne pricam o preduzecima koje vodi SPO, posto u njihovim preduzecima ima sef, sef pripravnik, poslovodja i 100slicnih funkcija, zastrasujuce.
  • Gimli

    21.04.2013 17:03
    Vučeviću istinski smeni nekog od tih direktora što ne rade i samo zapošljavaju u JKP, hajde zaista nemoj se obazirati na stranku iz koje su i na njihove koalicione ucene... Kad nešto konkretno uradiš poput toga, pa i ako se raspadne koalicija i bude novih izbora imaćeš glas... ovako samo prazna priča bez ičeg konkretnog urađenog do sada...
  • La-Loš

    21.04.2013 17:02
    Alisa u zemlji čuda
    Gospodine, šta ste očekivali od koalicije koju predvodite? Čestite, poštene i stručne ljude na mestima direktora?
  • Carls Tejlor

    21.04.2013 16:34
    SNS je kancer savremene Srbije.
  • sale ns

    21.04.2013 16:28
    Jvna tajna je lako rešiva !?
    Javna je tajna da u svakom javnom preduzeću ima barem 30% viška zaposlenih i mnogo onih koji ama baš ništa ne rade osim što primaju platu liji deo vraćaju u stranku kojoj je pripalo/pripadalo to JP - ZAR NE ! U nekim JPtajbroj prelazi i više od 100 takvih "kadrova". Prilikom septembarskih promena poslednjih dana sstare vlasti, zaposleno je po 3040 dotadašnjih u mnoga JP. Umesto da ste ODMAH podelili otkaze takvima i onima od pre i dali im po tri pripadajuće plate za otpremninu, sada ste našli da kukate da ne valja i da nema para a podelili ste im već po 6-9 plata umesto one 3 za otpremninu i to BEZ PARDONA jer svi ti su znali zašto i kako su primljeni. A sve to pada na teret nas Novosađana !!!???
  • taksista 100%

    21.04.2013 16:27
    pokupi pare
    mnogi su Dinkicevim reprogramom dobacili novce u budzet grada. Mnogi nece ni tako. Rade sto su radili i kazu da nisu ludi da daju drzavi jer ona njima nista nije dala. To je prica medu taksistima, a tako je i kod drugih preduzetnika koji imaju zaposlene radnike koji sada ili strajkuju ili rade i primaju polovinu plate u kovertama. Poteraj inspektore da rade i sakupe novac, oni koji mnogo duguju blokiraj racune, posalji agente za naplatu duga. Ako nema gde da naplate, naredi brisanje iz APR-a. Kada otkrijete pljacke DS akterima zapleniti sve sto poseduju.
  • Mitar

    21.04.2013 16:17
    SOS
    Molim gospodina gradonačelnika da nas, zaposlene u jkp stan uzme u zaštitu od svakodnevnih omaložavanja od strane pomoćnice direktora T.D.
  • 21.04.2013 16:17
    E moj Đule
    nisi ti video ništa... Svrati da vidiš ekipu i Čistoće... Šnicla, Đetić, Zelenbać...
  • -

    21.04.2013 16:09
    -
    javna preduzeca propadaju prema utvrrjenom scenariju da bi ih prodali ili servisirali privatnici kao zelenilo i cistocu.

    odredjeni lobi manipulise 'vlascu' bez obzira koja je stranka u fotelji

  • janko

    21.04.2013 16:03
    Vučeviću, da se blago izrazim, urbanizam je problematičan....vrlo...A koliko čujem od prijatelja ZIG direktori su najbolji...Međutim tamo neki pomoćnici (pomoćnice) vrlo loše rade...Jer moguće da nemate stručnjaka da ih malko zamene?Makar nekog "nestranačkog"???Verujte, Gradonačelniče, nisu baš dobri ovi što su svima dobri....
  • Đule

    21.04.2013 15:46
    Šta reći a ne zaplakati za stručnjaka iz Vodovoda(istoričar).
  • 21.04.2013 15:39
    poziv u pomoc!
    Pozdrav za gradonacelnika i veliki apel da ucini nesto njegova radna grupa za NOVITET N.Sad.Fabrika vec 4 meseca neradi ,radnici ne primaju licni dohodak,nisu im uplacen doprinosi za zdravstveno i socijalno osiguranje.Radnici se obracaju svim mogucim institucijama i niko nije nadlezan da pozove vlasnika na odgovornost.Da li je moguce da svi sete radnika smo kad im treba glasova,sramota...
  • wdifp

    21.04.2013 15:24
    meni je najbolji onaj strucnjak sa spens-a.
  • Steva

    21.04.2013 15:04
    sa jednih,na druge ....
    Svi kukaju,a niko ne otvara "osinjak".Prebrojavanje je osnova ,do nekle,uspešnijeg poslovanja.E,tu niko ne "pipa"!Šta sada,sa našim i vašim,po partijskoj liniji,prekobrojnim i nestručnim za dati posao.Ovako,sled stvari je:štivo u sredstvima informisanja,povećanje cena,međunarodni monetarni fond,.....,i tako u nedogled,do isteka mandata!
  • 21.04.2013 14:56
    a da smanjite plate na 32.000 dinara i otpustite visak lezilebovica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna