Novi Sad
29.04.2013.
13:44 > 13:09
Žitelji Bocki najavili su protestni skup ispred Novosadskog sajma na dan otvaranja Poljoprivrednog sajma, 18. maja.
  • Nenad Ćirković

    01.05.2013 17:14
    anonimus
    1. Ja!!!, tako počinjem, ću se i predstaviti nekima koji se predstavljaljaju kao "anonimus" i koji sede vise za računarom samo da bi nekoga obezvredili ili pak uvredili!!! Ako druže ne možeš da pomogneš nemoj ni da odmažeš nego idi pa leči svoje komplekse na drugom mestu a ne u komentarima na ovoj stranici. Drugo, rođeni sam Novosađanin, i to sigurno imam više godina nego li su se tvoji roditelji doselili ovde, ako nisi siguran odakle su došli??? Raspitaj se malo jer svi smo se u VOJVODINU jednom doselili, samo da ti kažem ;ti što se na latinskom predstavljaš, moji su ovde dva veka i zovemo se Bek i Besermenji... anonimni, idi pa se raspitaj odakle ti potičeš... Bocke za tvoju informaciju a i za informaciju drugih neupućenih postoje, kao LEGALNO izgrađeno naselje već oko pedeset (50) godina, LEGALNO,
    2. mogu i telefon da ti pošaljem i adresu da ti dam ali da znaš da ako ne možeš da pomogneš nemoj ni da odmažeš, ja nemam iza čega da se krijem a ti se javi pa ću ti objasniti šta te interesuje , a ne da se tu brecaš gde ti nije mesto ;)
  • Klbasa

    01.05.2013 09:37
    200
    Kisac postoji vise od 250godina a vodu je dobio pre 12 godina tako da se strpite barem jos 200godina pa je sigurno dobijate...
  • 30.04.2013 20:09
    @NS2 - Cardak i VIKEND NASELJA -2
    Mislim da znate u kakvoj zemlji zivite i koji su joj prioriteti - centar, pa sve ostalo, redom. Naj voleo bih da nije tako, da su sva naselja, ma gde bila, urbana, kao u Skotskoj, u kojoj i 6 zabitih kuca u nedodjiji imaju potpunu infrastrukturu! Ako ste znali koliko ce vas kostati stanovanje na, slozicete se, lepom mestu a ne na smrdljivom bulevaru ili u selima, npr. u Djurdjevu , onda se pomirite sa cenom koju ste platili. Podrzavam vas u tome da dobijete infrastrukturu u ovom 21 veku!
  • NS2

    30.04.2013 16:49
    Cardak i VIKEND NASELJA -2
    molim urednika da objavi i ovaj komentar jer se mora znati sta su to radila "bivsa Vikend Naselja tipa Cardak" .
    Posto se iz Backog dela grada uvek potencira da se njima uzima novac za nekog drugog moram odgovoriti na tu DISKRIMINACIJU i nepoznavanje
    situacije u "bivsim vikend naseljima" .
    Pa da pocnemo ,
    Dovod El.energije 100% ucesce gradjana =1800 DM /kucu -vikendicu .
    Dovod glavnog dovodnika Cardak -Glavica 1650 DM /kucu-Vikendicu
    nasipanje poljskih puteva Tucanikom od 2006 do 2012 ,450 EU po Kuci-Vikendici .
    sekundarna mreza vodovoda 0654 EU /kucu -vikendicu
    Legalizacija koju sam izvrsio od 2006 pa tek 2010 maja 3200 Eu
    plus 180Eu uknjizba .
    i kad sve to saberete iznosi 7934 Eu .
    Ako to podelite sa 85eu/m2 za objekte "Bogu za nogu =93m2 sto je priblizno mom objektu/120m2/.
    Da ali ajdemo unazad gospodo Bulevari .
    ziveo sam u Futogu i u mojoj porodici ja ,supruga i majka smo 2x placali samodoprinos i to po 3 i 5 godina .Kada bih vam tu racunicu izveo bilo bi da sam Ja vama doprineo sa svojom porodicom vise od 15000 EU.
    Ali razlika je ostala .Vi ste na BULEVARU a mi u Blatu ,bez Autobusa /2,5Km/,bez prodavnice ,a zimi ZAVEJANI PO 6 Dana !
    Prema tome gospodo nemojte vi od vasih para nista odvajati vec nek se to ucini iz "rente" izgradjenih objekata od samodoprinosa -BAR u mom slucaju .
    JA znam /to mi je struka/ da je bar Vodu i odvod Atmosverskih padavina veoma tesko izgraditi u Bockama ali ne zaboravite ,nisu oni proglasili Bocke za GRADSKU ZONU II,vec GRADSKO VECE GRADA NOVOG SADA .I na kraju ovo je 21.vek ,o kom to "cekanju na red " pricate ?
  • Zoro

    30.04.2013 11:44
    Nije nego...
    Uredjenje gradjevinskog zemljista se ne vrsi iz "vazdusarine", niti iz poreza na imovinu. Uredjenje zemljista se vrsi iz doprinosa koji se placa prilikom izgradnje LEGALNOG objekta, i to je u gradu bilo negde oko 20-30% od vrednosto objekta, t.j oko 150-200evra/m2. Zasto sam ja u gradu morao platiti UREDJENJE GRADJEVINSKOG ZEMLJISTA, u punom iznosu (za stan od 30m2 oko 6000 evra)?
    Zasto neko NE MORA da plati uredjenje, a ima pravo da trazi i protestvuje? Dokle cemo svi mi placati danak "divljoj gradnji", koja se polako "legalizuje" za "sitne pare" (10-15 evra/m2 na 20 godina), i gle sada odjednom svi imamo ista prava. Jos smo "mi na bulevarima" u prednosti. Da li to znaci da cemo mi koji smo platili U.G.Z. i placamo redovno porez i vazdusarinu, ponovo morati da platimo ovima sto se legalizuju? Ili ce nama koji smo platili U.G.Z. pri kupovini stana, on biti vracen?
    Gospodo, novac ne pada sa neba. Sve sto se trazi mora se i platiti. Mislite li da je nama u gradu bilo lako odvojiti 200 evra/m2 za U.G.Z.? Jel znate onu pricu, kada je covek od "Gospoda" trazio sedmicu? On mu je odgovorio : "Pa uplati konacno loto". I vama predlazem da uplatite U.G.Z. u punom iznosu, pa ce biti svega, i vodovoda i puteva i kanalizacije... Nema dzabe ni kod babe...
    U.G.Z. - Uredjenje gradjevinskog zemljista
  • NS2

    30.04.2013 09:02
    Cardak i bivsa vikend naselja
    ZA SVAKOG KO NEZNA /ako objave/?
    POREZ NA IMOVINU u bivsim vikend naseljima su ,
    6-8PUTAveci od poreza u CENTRU Novg Sada.
    6-8 PUTA veci nego u Veterniku i Futogu /sa obrazlozenjem da su to "SELA" -izvor Pokrajinski obudsman na moju zalbu/.
    Infrastruktura u "bivsim Vikend naseljima " Poljski put sirine 1,87 -2,6 m.
    opremljenost kako gde ISKLJUCIVO sredstvima gradjana ,struja i Voda .
    Naplata "vazdusarine" i ostalog -Informatika Novi nsad ko na BULEVARIMA .
    U nadi da ce te objaviti i upoznati one koji pisu o "zasluzivanju" i "redosledu" PRIVILEGIJA s postovanmjem stanovnik "NOVOG SELA" -Cardak -ZONA II/ko Bulevari/ za sva moguca placanja .I posto to ne znate ne izigravajte DEMOKRATE !
  • 30.04.2013 06:54
    Nemere. Prvo Čardak. Ni na nebu, ni na zemlji...
  • 29.04.2013 22:33
    Bocke
    To je osnovano kao i bilo vikend naselje, zar ne? Pa ajde malo polako, znali ste sta radite, pa ako ste resili da zivite u vikend naselju onda cekajte reda, tj. prvo ide centar grada, pa siri centar, pa prigradska naselja, pa tek onda vikend naselje. Voleo bih da nam je infrastruktura na visokom nivou, ali nije, pa vas molim da i vi to shvatite, i kao sto rekoh, cekate u redu za infrastrukturu.
  • 29.04.2013 19:41
    Sta je sledece za trazenje izlaz na autoput?!
    Kad ste vec sve bespravno izgradili izgradite i kanalizaciju.
  • nepotopivi

    29.04.2013 19:29
    selo moje ...
    je su li to oni što su se tukli sa skupštinskim obezbedjenjem. Ovaj poslednji što govori laze kao pas. To samo treba nogom u dupe, a ne da budala priča o protestima pred stranim ambasadama I na otvaranju sajma. Bitanga neprevazidjena.
  • 29.04.2013 19:12
    Bumerang-protest
    Zašto je prošle godine bilo u redu organizovati protest, a ove nije? Kakav je to "klizni kurs"?
  • Steva

    29.04.2013 17:38
    već rečeno .....
    Imaju pravo na protest,ali ima puno pravo komentar "Bocke-legalizacija"!Ovako,sve se svodi na hajdučiju bez povoda.Mislim da su vlasti dovoljno rešavale stvari ad-hok.Konačno i za uvek,stanite iza Zakona i Propisa.
  • 29.04.2013 17:25
    Brdjani
    Nema vode, tacka!
  • Bocke

    29.04.2013 16:31
    Legalizacija
    ajd vi iz Bocki vas 300-400 kuca lepo napravite spisak ,
    -Kolko kojih objekata sagradjeno ?
    -KOLko sa gradj.dozvolom ?
    -Kolko platilo KOMUNALNI DOPRINOS ?
    -kolko LEGALIZOVALO I UKNJIZILO OBJEKTE ?
    -Kolko Podnelo zahtev za LEGALIZACIJU ?
    i onda sa ARGUMENTIMA I DOKAZIMA DA STE savesni gradjani sa pravom ko i svi Novosadjani kod Vucevica i Mirovica na PRIJEM
    Jerbo jedan iz vase ekipe na televiziji javno rece "legalizovacu kucu kad mi dovedu Vodu i Kanalizaciju .
    ono sto nije reko je sa CIJIM PARAMA?
  • 29.04.2013 14:06
    Zasto od gradskih vlasti?
    Pa zadnjih par godina kad su bile demokrate na vlasti niste RADIKALIzovali proteste - i niste dobili nista.

    Eno vam Pajtica on je ostatak bivse vlasti koji se jos trza - covek koji se vise slikao sa lopatom nego sa svojom zenom - neka vam on iskopa vodu.

    Postujem ja vas ali mi smrdi malo taj protest. Eto.
  • Adzija

    29.04.2013 13:54
    strpite se malo
    Zvanicno saopstenje SNS-a povodom ovog slucaja: " Cim vratimo Kosovo, odmah cemo i sve ostalo srediti pa i problem vode u Novom Sadu, do tad strpite se jos malo"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna