Novi Sad
08.05.2013.
05:51 > 06:24
Zbog finansiranja izrade albuma muzičara Slobodana Trkulje, oglasile su se i političke partije, jedni traže ostavku direktora Informatike, drugi tvrde da je u pitanju prljava kampanja pojedinaca.
  • Janko

    21.06.2013 12:36
    Šta mu bi
    Trkulja je super lik. Ne znam šta traži sa ovim lopovima?
  • 988

    09.05.2013 06:51
    Promenice se vlast i u Novom Sadu, ovo ce se upamtiti, i svako ko je vrsio kriminalne aktivnosti ili stitio kriminalce, odgovarace po zakonu. Samo da se zna.
  • Natalija

    08.05.2013 16:17
    :)
    Ako je kriminal, onda neka investiraju u Trkulju. Po meni je to totalno opravdano.

    Dobila sam CD za badava! I to ne kakav CD, nego CD jedinog srpskog muzičara kojim možemo da se pohvalimo kao narod!

    I kada se tih 3.000.000 dinara podeli na sve građane, to i nije toliko velika svota novca. Ne znam zašto su se svi potpalili.

    Bolje se pitajte koliko para ode na finansiranje propagandi političkih stranaka koje ne rade ništa osim lupetaju gluposti. U ovome bar možeš da uživaš.

  • Nataša

    08.05.2013 14:12
    Sve vreme se navodno bore protiv korupcije, zar ovo nije jedan vid korupcije? Meni ovo izgleda kao investicija samo u Slobodana Trkulju. Da li nas je u opšte neko pitao u šta želimo da investiramo? Da li je raspisan konkurs i na osnovu kojih kriterijuma su oni izabrali bas Slobodana Trkulju? Da li je jos neko učestvovao na tom konkursu? Najmanje šta mogu da urade, jeste smena direktora Informatike i pored toga moraće da odgovore na ova pitanja građanima koji redovno plaćaju svoje račune gde odlazi njihov novac.
  • Munja_ns

    08.05.2013 12:20
    E, tek će da nas boli
    Na vlast su došli anonimusi koji su godinama tavorili u opoziciji i sada se dohvatili vlasti pa kradu ubrzanim tempom. Glasao sam za stranku u sadašnjoj vlasti misleći da će nešto promeniti kako su i obećali, ali ... da dopuštaju ovakve gluposti nemam reči !!! Inače radim u Gradskoj čistoći i ko nam je sada direktor i šta sve radi to je UŽAS, gori su od prošle vlasti duplo !!!
  • Легалиста

    08.05.2013 11:36
    Правно питање за Паровића
    Формално правно, по чему се финансирање Тркуљиног албума разликује од финансирања Бекутиних концерата које Мркоњић обезбеђује преко својих људи???
    Лично ја заиста волим Тркуљу, али не волим ништа што оставља било какав простор за злоупотребе, за преливање јавних пара по личном нахођењу, за разне "дилове" које само одабрани могу да заврше а раја да буде доведена пред свршен чин да се помири са оним што им елита сервира. Не треба нама објашњење зашто је култура важна, и зашто баш Тркуљу треба финансирати. То све знамо и слажемо се.
    Треба нам СИСТЕМ у којем ће се све, али баш све, радити по закону, по јавним процедурама и по правилима која су за све иста.
    ПАРОВИЋУ МИРОСЛАВЕ, ГЛАСАО САМ ЗА ТЕБЕ ПОШТО САМ ВЕРОВАО КАМПАЊИ У КОЈОЈ СТЕ ТВРДИЛИ ДА СТЕ ДРУГАЧИЈИ ОД ОСТАЛИХ! Гласао сам за онога који је ишао на барикаде на КиМ и обећавао поштену и домаћинску власт. Не могу да верујем својим очима каква је трансформација настала одмах по уласку у градску власт. Ви сте сада елита која може све: може и да мења странку, може да улази у коалицију са сваким, да запошљава кога хоће, да усмерава јавни новац како хоће, да се покрије ушима и издаје млака саопштења у моменту када се Срби по први пут у својој историји сами одричу права на Косово, а ми, ми који смо гласали за вас, ми смо остали у истим говнима као и за време жутих. Разлика је само што више немамо ни наду да ће неко успети нешто да промени. То је највећи успех ваше групе - уништена нада да на десници има људи који су имуни на новац и који могу трезвено да буду власти а да их она не опије. Хоћеш ли ми бар одговорити на питање? Зашто би траћио своје драгоцено време на једног гласача жељног истине? Лакше га је описати као провокатора, убаченог, заосталог Дверјанина и сл. него искрено одговорити. Не, заиста нисам из Двери нити из било какве политичке организације, ја сам обичан мали човек који воли и свој народ и своју културу и своју државу и своје комшије и свој град, али изнад свега воли истину и ону епску: "ни по бабу ни по стричевима"!
  • 08.05.2013 11:16
    iritirajuće...autogol
  • Limanka

    08.05.2013 11:04
    @МИКС
    Ne radi se ovde o nespornom kvalitetu muzike koju izvodi Trkulja. Nažalost, on će ovom aferom biti zauvek obeležen i ne bih volela da mu budem ovih dana u koži. Radi se o tome da neko zavlači ruku u moj džep, uzima moje novce i pritom me ne pita na šta JA ŽELIM DA POTROŠIM SVOJE TEŠKO ZARAĐENE PARE! I još me isti ti lopovi ucenjuju da ću ići na sud (pa i u zatvor) ako im račune ne platim na vreme!!!
    Inače, strašno poludim od "velikih Srba" što se ovih godina nakotiše u mom gradu!!! A ti, ko god da si, ako se već deklarišeš kao Srbin i čuvaš i voliš srpstvo, nauči da se baš tako piše: "srpski, srpsko, srpskom,...a ne "Srbskom"! Svaki Srbin bi trebalo da zna pravopis svog voljenog jezika i da ga pravilno upotrebljava. Nijednom pravom Srbinu ne sme da se desi da pravi pravopisne greške u tekstu.
    Druga, jako važna stvar: ako si zaista pravi Srbin, trebalo je odavno da naučiš da pravi Srbi ne pljuju po ljudima, ne proglašavaju ih ovakvim ili onakvim, a sve bez ikakvih dokaza. Zato, kada budeš imao dokaze da je ovo glasilo "ligaša" i "žutih", pošalji ih glavnom uredniku. Sigurna sam da će ih on objaviti!
  • BLOK

    08.05.2013 10:27
    Destrukcija
    Odavno je pokrenuta kampanja uništavanja Srbija, a najlogičnije je da se krene od glave - Vojvodine.
    Scenario je jednostavan, dovedi budale (kojima objasniš da su jako pametni) na vlast i daj im pare (može i obrnut redosled), gotov posao. Država ostala cela a Narod nestao. Krše se zakoni, moral i logika.
    Eto to sada kulminira. Podeljen je plen i kreće čerupanje i uništavanje sistema.
    Zar vam nije jasno da postoje institucije kulture, sporta i socijalne politike koje su zadužene za finansiranje i razvoj oblasti koje su im dodeljene.
    Kakva je logika da se iz javnih preduzeća sponzorišu kultura, sport ili neka scijala.
    Zar nije dovoljno što polupismeni direktori vode tako odgovorna preduzeća već bi i da kroje politiku jednog grada, oblasti ili države!
    SRAMOTA!!!
    Nemam ništa protiv Slobodana Trkulje ili bilo kod drugog umetnika ali dozvolite da institucje koje se bave razvojom kulture, rade svoj posao, a ako treba, dajte pare ministarstvu (ili sekretarijatu) oni verovatno znaju šta je najbolje za očuvanje kulture u ovoj Državi.
  • Mileva

    08.05.2013 09:43
    A Kamenica?
    Da li će Grad da finansira popravku aparata za zracenje u Kamenici? Nekoliko stotina pacijenata čeka na zračenje, među njima jako mnogo mladih ljudi, Trkuljinih godina... Trkulja, ako ste veliki Srbin i još veći pravoslavac, kako se po svemu čini, trebalo bi da te pare vratite ili oni koji su se ogrebali o vas, i da ih uložite upravo za kupovinu ili popravku aparata za zracenje u Kamenici.
  • Mmm

    08.05.2013 09:23
    Lopovi
    Toliko je poznat da mu komunalno preduzeće finansira album. Eno i Pavarotiju finanisralo udruženje taksista Italije, jeste. XD Uostalom kakve veze ima komunalno preduzeće sa kulturom? Da li ste vi normalni? I da li vi mislite da mi baš toliko nismo normalni? Pa valjda se zna šta ko može i treba da finansira. Ovde je totalna brljotina i niko to ne primećuje? Svi se "bave" svačime a ustvari ničime. I o kakvoj vi globalnoj kulturi pričate? Kič, šund? Pa molim vas... Vi ne znate šta je globalna kultura. Natrackali ste se tu i našminkali kao da ste došli pravac iz te Evrope koju blago pljujete, kakvi ste vi foliranti i licemeri to je za neverovati.
  • NNNS

    08.05.2013 09:12
    Pateticni ste
    Koji blatite svaki potez gradske vlasti... Prosla nije nista ni radila (bar ne javno), pa nista sta imali da kazete. A sad sve bruji od internet ekonomista, kulturologa, ginekologa...
  • CD

    08.05.2013 09:02
    U Novom Sadu, a i u celoj Srbiji nema 250.000 ispravnih CD plejera! CD je napusten medij u muzickoj industriji i ulagati 2013. godine u stampanje 250.000 kompakt diskova nema veze ni sa muzikom, ni sa slusanjem muzike, ni sa muzickom kulturom, a ni sa kulturom uopste.
  • Mare Vojvođanin

    08.05.2013 08:41
    SKANDAL
    Da li je iko pitao građane Novog Sada da li žele da se iz njihovih džepova finansiraju ovakvi i slični "projekti". Ovo što radi aktuelna vlast predvođena Vučevićem i naprednjacima je u najmanju ruku kriminalno. Neko bi zbog ovoga morao da ide u zatvor.
  • dejan

    08.05.2013 08:36
    svetski poznat?
    kako to svetski poznat a treba sponzora za stampanje CD-ova?????????jel taj peva,svira ili sta vec radi za badava??????
  • NS2

    08.05.2013 08:29
    More da se nosite
    Slusajte vi LOPURDE Novosadske ,delite pare vaseg Dede i Tate a ne gradjana Novog Sada .
    I onda se pitate KAKO SE KRADE ,pa ovako UZ "MOJ DEO" ili kulturno -PROVIZIJA -U svakom slucaju na Klisi ima JOS MESTA!
  • МИКС

    08.05.2013 08:27
    Овај 021 како видим је гласило лигаштине и дс-оваца,по тим вашим коментарима се види да не можете да се помирите са реалношћу да вас после празних прича народ НЕЋЕ, пуни сте мржње,злобе,пакости,сујете нешто што не карактерише вишенационалну мултикултуралност северне Србске покрајине у којој има места за све који су вредни радни и поштени и зато немојте да користите Слободана Тркуљу као повод да лечите своје комплексе и фрустрације.
  • znalac

    08.05.2013 08:09
    @novosađanka - kako se to radi
    ali Novi Sad ne moze da bude ni prestonica ni glavni grad,nego samo administrativni centar kulture ;) eto zato je to, ali svega toga ne bi bilo da je pera odmah otiso u policijsku stanicu
  • liman

    08.05.2013 08:08
    zvanično saopštenje treće srbije
    Нови албум Слободана Тркуље – подршка аутентичној националној култури

    337321_trkulja-kraljevstvo-balkanopolis-2_ffВелико нам је задовољство да обавестимо јавност Србије да ће уз сваки од 250.000 примерака Вечерњих новости читаоци на поклон, ове Велике суботе, добити нови албум мултимедијалног уметника Слободана Тркуље „Краљевство Балканополис“.

    Целокупне трошкове израде албума у немачкој дискографској кући „Универзал“ сносило је ЈКП „Информатика“ из Новог Сада, на чијем је челу, на предлог Треће Србије, господин Дејан Челар, информатички стручњак, али и човек који зна да вреднује и помогне истинске вредности наше националне културе.

    Трећа Србија препознаје музички израз Слободана Тркуље, који спаја традиционално и модерно, исконске звуке Србије са модерном рок и симфонијском музиком, као симболичку сублимацију нашег политичког пута, у којем од две, наизглед супротстављене, целине настаје трећа, која обједињује најбоље особине прве и друге.

    Трећа Србија се залаже за ренесансу аутентичне националне културе Србије, а у Новом Саду, где учествујемо у власти, показујемо како у пракси изгледа покретање великих пројеката који су, немаром и нерадом отуђених и самозваних политичких елита, стагнирали годинама.
  • Jelena

    08.05.2013 08:06
    možda
    će sada Informatika da finansira vakcine protiv meningitisa za odojčad, koje nedostaju u Domu zdravlja...
  • ZoranNS

    08.05.2013 08:06
    Nije prepucavanje, ovo je normalno ponašanje
    Nije prepucavanje, ovo je normalno ponašanje opozicije. Informatika je osnovana za sledeće delatnosti: 1) projektovanje, programiranje i održavanje informacionih sistema i aplikativnog softvera, prevashodno za potrebe Gradske uprave, javnih i javno-komunalnih preduzeća, ali i drugih korisnika, 2) održavanje i razvoj opšteg informacionog sistema i podrška radu gradskih službi svih struktura, zahvaljujući podacima iz baza podataka – stanovništvo, prostor i organizacije, 3) obrazovanje, obuka i konsalting iz oblasti informacionih tehnologija, 4) davanje usluga korišćenja interneta i njegovih servisa i izrada prezentacija za internet, 5) projektovanje, proizvodnja i održavanje opreme iz oblasti računara i telekomunikacija, 6) pružanje usluga građanima u oblasti naplate komunalno-stambenih usluga i davanje povratnih informacija davaocima komunalno-stambenih usluga. Van ovoga je sve zloupotreba položaja. Što se cene od 0.12 Eucenta po disku tiče je potpuna obmana i laž, možda samo transport sa ambalažom košta ovoliko, ispravna suma je 300000 evra sa grbače grada.
  • 08.05.2013 07:56
    nova sistematizacija bućkuruš pozicije grada
    Sve što se radi u Novom Sadu baca se u korpu "prestonica kulture". Kao kad je frka u zemlji, vade se dosijei Đinđić, Medikus itd.Otkad je Informatika zadužena za kulturu? Šta onda treba da rade muzeji? Da naplaćuju komunalije? Nemam ništa protiv muzičara i što je našao sponzore, ali to ne treba da bude JKP ili im je to u opisu posla?
  • novosađanka

    08.05.2013 07:32
    kako se to radi
    Da bi nekome pokazao da si prava kulturna prestonica, treba da organizuješ pozorišne predstave, maskenbale, koncerte,dečije manifestacije, humanitarne mini sportske turnire i sl.i to sne na ulici, dostupno i vidljivo svima. Nema potrebe raditi tamo neki CD, bez obzira o kome se radi, jer to se ne vidi, nije opipljivo, osim onima koji će kod kuće tog umetnika slušati.Gospodo vlasnici našeg grada, trebali ste sa vašim "strušnjacima" za kulturu malo osmisliti kako će te se meriti sa Evropom.Na ovaj način, mi smo dno dna, a ne Evropska prestonica kulture.
  • perica NS

    08.05.2013 07:28
    finansiranje kulture
    Zna se kako se finansira kultura: grad raspiše konkurs na osnovu opredeljenih sredstava u budžetu pa se multimedijalni umetnik prijavi na taj konkurs i ako zadovoljava uslove dobije pare iz opredeljenih sredstava za prestonicu kulture ali pošto takve pare ili nisu opredeljene ili su ih drugi jači igrači već maznuli onda je grupa građana (treća srbija) odlučila da to uradi preko svog privatnog javnog preduzeća. STRAŠNO.
  • Dejan

    08.05.2013 07:19
    Ja plaćam grejanje leti a oni plaćaju CD?
    Zašto neko uopšte MOJIM paramaplaća neke CD-ove. Dok grcamo u dugovima zbog INFORMATIKE I plaćamo lose grejanje I leti oni očigledno imaju viška para I idalje nas deru.
    Zašto se sada ne oglasi svevišnji Vučić? ZAšto se ovo ne preispita? Ili vrana vrani ne kopa oči???
  • Novosađanin

    08.05.2013 07:17
    .......
    Sve kamere po gradu odlično rade, JKP informatika ulaže nadljudske napore pri pomaganju novosadskoj policiji. Ovo je urodilo plodom, kriminal je na rekordno niskom nivou u gradu. Položena optika od strane JKP Informatika je dostupna u svakom domu, a po kvalitetu i brzini Interneta možemo da se merimo samo sa građanima Japana. Ovo je sve rezultiralo povećanjem zaposlenosti, pa se vrlo uskoro nazire izvlačenje Novog Sada sa dna. JKP Informatika je predstavila novi objedinjeni informacioni sistem, koji je povećao efikasnost rada svih drugih JKP u gradu. Grad je čist, ozelenjen, parkinzi uređeni, izgrađene biciklističke staze, parkovi...

    A, ne, ček...
  • Nidza

    08.05.2013 07:14
    Svi ste vi zajedno jedan obican MALOGRADJANSKI SLJAM!
  • -

    08.05.2013 06:56
    -
    zasto mu rusi nisu finansirali album? i stampali
  • 08.05.2013 06:54
    A ko je taj svetski poznati trkulja?
  • Nebuloza

    08.05.2013 06:53
    E Trkulja, Trkulja...
    "Slobodan Trkulja će ovim povodom danas u 12h održati konferenciju za medije."

    KO SA DJAVOLOM TIKVE SADI O GLAVU MU SE OBIJAJU!!!!
  • Petar

    08.05.2013 06:36
    O Bože boodala..........
    Pa da ste Stonse finasirali trebali bi da odgovarate a ne tog vašeg sveCki poznatog umJetnika!
    To što je on poznat - to je njegov problem, to što ste vi trošili naše pare - to je naš problem, a trebao bi da postane vaš tako što ćete ostati bez posla!
    Ako je grad doneo odluku da se finansira SU (sveCkog umJetnika) neka ga finansira iz budžeta ako postoji stavka za to a ne da vi dajete (naše) pare!
    Voleo bih da vidim odluku po kojoj je to urađeno, čisto da vidim koji je to zakon omogućio.
    Vi ste bruka za Novi Sad, krijete se iza viših nacionalnih interesa a u stvari ste najobičniji lopovi i secikese koji su se dočepali vlasti ni sami ne znajući kako!
  • !

    08.05.2013 06:35
    Neka Sloba radi svoj posao, nije covek kriv, nego nadri-politicari koji ga uvlace u lopovluk i prljave radnje da bi se nafatirali novca iz javnog budzeta. Pod hitno da neko iz kiminalisticke policije dobije nalog da udje u prostorije jkp ''informatike'' i pregleda sumnjivu dokumentaciju radi prikupljanja materijala zbog eventualnog vodjenja krivicnog postupka. Svakome sa imalo razuma je jasno da ovde postoje elementi krivicnog dela, jer delatnost jkp ''informatike'' nije razvijanje kulture, za to su osnovane i nadlezne druge institucije.
  • Jovan

    08.05.2013 06:34
    Aman, 'alo bre, kakvo crno finansiranje iz džepova građana?! Ako hoćete da finansirate, finansirajte iz svojih džepova, a ne iz naših?! Je l' vam mi za to radimo i plaćamo porez, da biste vi trošili onako kako vam dune?! Ne može bre! Hoće li on taj album možda besplatno da daje građanima Novog Sada ili će da ga prodaje i pravi profit na njemu?! Još jednom, NE MOŽE BRE, LOPURDE JEDNE NAJGORE! Po ulici ću vas pljuvati kad vas vidim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna