Novi Sad
07.06.2013.
07:53 > 07:57
Uprava "Radosnog detinjstva" odlučila je da, zbog racionalizacije troškova, zatvori u julu i avgustu vrtić u Sremskim Karlovcima.
  • dule

    10.06.2013 08:30
    Da nije tužno bilo bi smešno. Meni je jasno i opravdano da se neki vrtići u gradu zatvaraju pošto stvarno manje dece dolazi u letnjem periodu. Ali tu su u pitanju sve vrtići koji su blizu jedno drugom i u slučaju dece koja dolaze peške (a na žalost sve ih je manje) to nije neka velika promena.

    Inače da dodam, što se tiče vaspitačica, ja sam u potpunosti zadovoljan sa devojkama koje su vaspitačice mom sinu.
  • kokalo ibrahim

    08.06.2013 06:20
    cena vrtica
    cena vrtica nije 2000 din.nego od 13500 do 20000.Razliku placamo svi gradjani danas oni koji nemaju decu,sutra mi njima kada nasa deca prestanu ici u vrtic.To sto mi mislimo da nesto placa grad,pokrajina,republika ovi,oni a ne mi sami nece nam ni biti dobro.Ja nemam psa ali placam njihov azil ili nemam bicikli ali placam uredjenje staze!!!
  • m

    07.06.2013 20:23
    -
    A šta dete treba samo da ide autobusom u drugi vrtić? Čuješ li sebe šta pričaš?
  • Petrovaradinac!

    07.06.2013 18:19
    E nije nego da deca placaju kartu u BUSu!
    Gospodja kaze: "Ukoliko zatvore vrtić, dete ću morati da budim u pet ujutru, da plaćam autobusku kartu u dva pravca, i da pritom svako jutro kasnim na posao. Da ne pominjem to da ima roditelja koji nemaju ni novca za autobus", kaže Jelena Petrović, majka dvogodišnjaka.
    A da li znaju doticni roditelji da deca do 7 godina ne placaju autobusku kartu u autobusu? Najlakse je pljuvati po Radosnom i vaspitacima kao uvek jer su vaspitaci dezurni krivci! Necete kasniti ne bojte se samo treba na vreme krenuti a verovatno bi i deca da se odmore od vrtica pa bi bilo lepo da ih odvedete kod baba i deda kao i nas roditelji sto su odvodili kada smo bili mali a ne samo isterivati neku pravdu, zato nam i drzava ovako napreduje sto stalno isterujemo neku pravdu!!!
  • nss

    07.06.2013 15:43
    resenje
    ima ustanova nacina da resi krizu...neka prozove odgovorne,smanji broj zaposlenih u upravnoj zgradi i razno raznih saradnika koji nista ne rade,ima ih na desetine na platnom spisku i izmisljenim radnim mestima,resiti prvo stvari u kuci gospodine marko...to nece resiti ni roditelji ni osnivac
  • anonimna

    07.06.2013 14:03
    Cena vrtica
    Prevrce mi se zeludac od negativnih komentara. I treba da se zatvori vrtic ako tako malo dece dolazi. Sta bi vi da placate mesecno da vam neko cuva decu za 2000din. Pa to nema nigde. Sta bi rekli da su vam cene vrtica kao u Bg-u? E, da je ta cena verovatno bi vrtic radio i za 1 dete.
  • 07.06.2013 09:51
    za anonimusa koji razume
    Ma ko je ovaj/ova sto razume potez direktora i daje mu podrsku? Da li ste vi ljudi svesni da je vrtic SERVIS za porodice sa decom i on ne moze da se zatvori na dva meseca, a da vam zavrnemo vodu na dva meseca ili iskljucimo stuju a???
  • 07.06.2013 09:31
    Ako je već Radosno detinjstvo u teškoj finansijskoj situaciji, a po svim izveštajima jeste, onda je ovakav potez neophodan. Razumem roditelje i decu, oni nisu krivi i ne zaslužuju da trpe posledice prethodnog lošeg vođenja ustanove. Podrška za Marka Grgurovića, poštenog i savesnog čoveka u njegovim nastojanjima da Radosno podigne na noge.
  • 07.06.2013 09:11
    @karlovcanin
    mislim da je vreme da se mi karlovacki roditelji udruzimo i izadjemo na ulice, jeste da ce biti ruzan prizor za mnogobrojne turiste (od kojih mi gradjani nemamo nista) ali nema nam druge. Nasa deca nemaju ravnopravne mogucnosti kao novosadska deca. U Karlovcima je samo lepo sedeti i piti kafu u centru, vencati se u nasoj crkvi i napraviti fensi fotografije, a mi koji zivimo ovde smo gradjani treceg reda
  • Karlovcanin

    07.06.2013 08:59
    Da....
    ....lepo to oni sada preko novina kazu da bi racionalizovali troskove a nama su prodavali ono za bubrege i rekli da ce da zatvore vrtic dva meseca zato sto se od septembra krece u novi koji treba da se zavrsi do pocetka nove skolske godine. Pa bi ja sada njih pitao ko tu koga maze i laze, jer ovaj prostor gde se sada nalazi vrtic je obecan hotelu Prezident kojem ce sadasnja lokacija da bude parking pa se sve mislim da se to nekome ne zuri da srusi postojeci i pocne da parkira razne audije i mercedese a da mi svi kao sto smo zavrsili sa pedijatrom u Petrovaradinu (jer boze moj odjednom nema dovoljno dece za zaposljavanje pedijatra) i decu da prebacimo u Petrovaradin u vrtic????? E pa ne damo, kakve to troskove imaju kad je vecina vaspitacica iz samih Karlovaca, nikoga ne placaju da putuje da bi dosao na posao jedino ako im nije trosak sto dovoze onaj BUCKURIS od obroka deci, jer koliko znam leto je pa im ne treba za grejanje.
  • Dule

    07.06.2013 08:52
    @Anonimus
    ... a na Bahamima je lepo vreme po ceo dan.
  • 07.06.2013 08:41
    ovo je velika sramota, dosta nam je novosadske imperije u karlovcima, pa zar vi mislite da smo mi karlovcani nezaposlni i dokoni pa saljemo decu u vrtic reda radi da se igraju dok mi lakiramo nokte i zalivamo cvece. Nemamo lekara, nemamo normalan vrtic, imamo opstinu koja nema nikakvu nadleznost i u kojoj sve zaivisi od novosadske vlasti, zasto onda glasam na lokalnim izborima za karlovacku vlast a ne novosadsku????
  • Maki021

    07.06.2013 08:32
    Jeli moguće da Karlovci imaju samo jedan vrtić? Pa, u Petrovaradinu postoje dva, pričalo se da će da otvore i treći, Kamenica tri.........
  • 07.06.2013 08:22
    U Norveškoj...
    kompanije imaju vrtiće za decu svojih zaposledih kako bi mame i tate mogli da ih posete tokom dana. Vrtiće ne plaćaju pošto je to deo korporativnih delatnosti. Ali to je u Norveškoj... Velike korporacije u Srbiji su veoma štedljive kada su u pitanju i zaposleni, a kamo li njihova deca... Ali to je u Srbiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna