Novi Sad
08.06.2013.
21:11 > 09:58
Novi predsednik novosadskih demokrata je Ilija Ćosić (1948) koji je na tom mestu nasledio Igora Pavličića.
  • Vox populi

    10.06.2013 20:33
    @Mikula Mali
    Nema potrebe da se uznemiravate zbog kritika na račun SPS-a. Moguće je da ste bili u njemu zbog iskrenih ubeđenja, da ste se posle umorili, samo sam pokušao da akcentujem početak partijskog kriminala na ovim prostorima. Osma sednica je dugo pripreman i montiran puč. Većina onih koji su tada podigli ruku protiv Ivana Stambolića je prihvatila to samo zbog prethodno obećanog stana, pored postojećeg. Poneko je to uradio i zbog želje da se pitanje Kosova reši "čvrstom rukom". Sličan princip je primenjen za Jogurt revoluciju, ali sa plaćenim cirkuskim atrakcijama po ulicama Novog Sada. Tada je počeo jedan veoma loš period za sve nas...
  • Mikula mali

    10.06.2013 18:43
    @Vox populi - @Mikula Mali
    Vox populi - @Mikula Mali
    Mogli bi o mnogim doprinosima, ali o tome Vi raspredajte. Cinjenica je da se raspao. A jos veca da se sav soder prelio u partije koje Vam kroje sudbinu, ukoliko i Vi licno niste u tim interesnim grupama (LSV ili sl.), sto bi se moglo naslutiti.
  • Fox

    10.06.2013 18:32
    energicnost!
    idi covece cuvaj unuke,nije politika za tebe gospodine djosicu...djilas i onakosve odlucuje sve ostalo su pijuni...
  • Kolega

    10.06.2013 15:29
    @ dr Ilija Cosic
    Postovani profesore, bio sam Vas student a sada i Vas kolega. Sa 65 godina starosti i 40 godina radnog staza se ide u penziju a ne u blato. Puno pozdrava.
  • Vox populi

    10.06.2013 13:30
    @Mikula Mali
    Nebitno je ovde kako se SK raspao, transformisao... Nestao je sa pozornice pre svega doprinosima srbijanskih "umnih glava", dugo pripremanom "spasonosnom" Osmom sednicom SKS! Sve ostalo je istorija, tragična...
  • Istinica

    10.06.2013 12:59
    Dragi Mihalj
    To što ste rekli da nije tragično bilo bi komično jer ta struja koja je pobedila je samo druga strana medalje one struje koja nije pobedila u ovim lažnim i isfingiranim izborima u kojima ni D od demokratske procedure nije postojalo. Zadovoljena je samo forma a suština je dogovrena u kabinetu. Da ne bi bilo zabune ja nisam bio kandidat pa ne možete da me optužujete da onaj ko gubi ima pravo da se ljuti
  • Mikula mali

    10.06.2013 12:39
    @Mihalj - Blebetanje
    Nece biti bas tako, gospodine Mihalj-e.
    SK se nije transformisao. SK se raspao.
    I jos samo jedan detalj.
    Kada je SK poceo masovno da se pojacava i kada se sve svelo na puki uslov da se preko njega dodje do neke privilegije, ma kakva ona bila, tada je SK stigao tamo gde je stigao.
    A kada se SK raspadao i raspao u SPS je presao jedan broj starog clanstva koji su jednostavno verovali u to sto im se desavalo i drugi deo koji je u svemu tome video priliku za mesetarenje i licnu korist.
    Ovi stariji su u medjuvremenu ili pomrli ili se jednostavno umorili, a ovi drugi su presli prvo u DSS (ko jedini sme da vam pogleda u oci?) pa posle toga redom LSV, DS .... pa sve do zastitnika Roma.
    O ovima koji su zaspali na tetkinom kaucu, a probudili se na .... ovog puta necemo. To je vec malo slozenija tema.
  • Mihalj

    10.06.2013 11:31
    @Anonimus
    DS jeste grešio, baš kao i svi drugi akteri političke scene. Uzrok tome je manji deo stranke. Pobeda svih 20 kandidata one struje koja je godinama suprotstavljena Igoru Pavličiću, obećava mogućnost brze regeneracije DS-a.
  • Demokrator

    10.06.2013 11:08
    Šansa...
    Rezultat izbora za GODS je doneo preokret u dosadašnjim pozicijama, jer je veći deo stranke koji par godina pokušava da neutrališe Igora Pavličića i njegove saradnike, konačno odneo pobedu sa osvojenih svih 20 stalnih mesta u GODS. Ni jedan kandidat bivšeg predsednika GODS, nije prošao!!! To je promena koju smo svi čekali. DS se konačno menja. Nadam se da je gubitnicima to jasno...
  • 10.06.2013 11:03
    Ni to nece pomoci DS da opere obraz ped narodom. Ilija je dobar covek ali nije stranka jedan covek.
  • Mihalj

    10.06.2013 10:56
    Blebetanje
    Vidim da su se raspalili razni stručnjaci za sudbinu DS-a i biografiju Ilije Ćosića. Što se njegove prethodne biografije tiče, da nam je ostao SK, živeli bi bar kao ljudi. Poslednji gologuzan je imao kuću, stan i kola. Međutim, sa mozgom smo i tada slabije stajali, SK se transformisao u ovih dvadesetak partija, koje sve do jedne zagovaraju istu politiku, samo su im nazivi drugačiji: SPS, SRS, JUL, SPO, DS, SDS, DSS, LSV, LDP, SDU, PSS, G-17, PUPS, SNS... Sve je to isto. Profesor je dovoljno pametan čovek da neće dozvoliti pritiske i uticaje onih koji su stranku doveli gde jeste. Dakle, sasvim sigurno će menjati kurs i politiku DS-a. Onaj koji misli da DS može ići istim "putem" u najmanju ruku nije normalan. Uostalom, što reče već neko, pustite čoveka da radi, biće prilike za kritiku.
  • demokrata

    10.06.2013 09:39
    realno
    Nastavlja se strmoglavi pad DS-a u Novom Sadu.Nije mi jasna Pajtićeva kadrovska politika,kao da hoće da potpuno uruši stranku
  • Slobodnjak

    09.06.2013 22:06
    Cosic se od, malte ne, rodjenja bavi politikom. Alo! Ne od 90-ih. oduvek. Bio je poslednji sekretar univerzitetskog komiteta (Titovog). Niko nema nista protiv toga da se profesori bave politikom -- ali van univerziteta. Sve sto je postigao na fakuletu, postigao je uz pomoc politike, ne birajuci stranku. Svoje kolege je pobedjivao uz pomoc odgtovarajuce partijske knjizice.

    PS Nikako ne bi trebalo da je za utehu, ali nije jedini. Naprotiv.
  • Zika

    09.06.2013 21:28
    Covek je zreo za penziju, zato je i izabrao DS, svestan je da ce ta stranka jos dugo biti opozicija, pa i nece morati mnogo da se zamara.
  • Ligas

    09.06.2013 21:11
    presuda!
    demokrate su same sebi potpisale smrtnu presudu kada su na celo gradskih odbora postavili eksperta Bozovica a ovde u NS energicnog Iliju Cosica!
  • Pedjoni

    09.06.2013 19:48
    DS je postavio Iliju Cosica na mesto predsednika samo iz razloga sto je bio omiljen kod studenata, sto im je uvek izlazio u susret i sto iza sebe nema ni jednu aferu. Na taj nacin zele da skinu ljagu sa sebe. Ali za tako nesto im ni 1000 Cosica ne moze pomoci.
  • Bivsi DS

    09.06.2013 19:06
    gde ovoga nadjose..
    ovaj je promenio vise stranaka nego maja gojkovic!!!
  • Sremac

    09.06.2013 18:35
    POSTOVANI PROFESORE
    Ne mogu da verujem da ste sebi dozvolili da Vama sada naredjuju Petrovic D., Pajtic B., i drugi poslusnici prljavog zivota. Potekli ste iz postene sremacke porodice i niste Vi za politiku na cijem celu su vec decenijama napred nabrojani negativci.
    Najnovija hapsenja najbolje prezentuju sa kime cete saradjivati, jer su i uhapsne osobe radile sarad interesa funkcionera DS-a. Mislili su da ce večno biti zasticeni i da ce DS večno upravljati pravosudjem....
  • Posmatrač

    09.06.2013 16:15
    G. Ćosić je zaista...
    ... jedan blag i pametan čovek, čiji neosporni kvaliteti su bili odlučujući da toliko godina bude dekan najvećeg fakulteta u Srbiji.

    DS centri moći su ga baš zbog toga "isturili", nadajući se da će marketingom tipa "evo vidite da nismo svi lopovi i skotovi" ponovo da privuku birače...

    ...što sa Petrovićem, Pajtićem, Elezovićem... više nikad neće ići.

    Bio bi jako zanimljivo da g. Ćosić "zaboravi" zašto je baš on popstavljen na to mesto i da dezinfikuje DS u Vojvodini..., ali nije realno.
  • Ilija

    09.06.2013 13:52
    @Janko
    Da nisi ti Hodolic? :)

    Svaka ti je Njegoseva
  • 09.06.2013 13:31
    Interesantno je da ste rekli da je protiv kandidat Ćosiću kvazi kandidat za koga nije glasala ni jedna strana a on je dobio 27 posto glasova. I sada ako su sa jedne, Ćosićeve strane bili čitava Vlada Vojvodine sa Pajtićem na čelu, i Pavličićem pod ruku, a sa druge strane Veljko Krstonošić sa kako on tvrdi 30 Mesnih odbora ispade da je ovaj vaš kvazi kandidat dobio podršku samih članova stranke kojima dosta i jednih i drugih i koji misle svojom glavom. Puno sreće svima vama u vašim rupama a naročito vašem kvazikandidatu kome želim puno sreće u političkoj borbi koju je započeo. Biće mi zaista žao ako napusti našu stranku
  • Tea

    09.06.2013 13:28
    Hoce i ovde prodavati maglu kao na FTN-u osnivanjem koje kakvih menadzerskih smerova koji samo pune biro rada?!
  • Portparol

    09.06.2013 13:01
    Profesori
    Sad još jedan drugi profesor da postane predsednik GrO SNS-a :)
  • Bivši student FTN

    09.06.2013 13:00
    Student
    Ja neznam da li se ovde priča o onom istom dekanu koji je FTN pretvorio u tzv. fakultet, prvenstveno zahvaljujući otvaranju raznoraznih fabus-megatrend smerova, a svima nama je teško stečeno diplome dodatno obezvredio. Elektro smer u NS se mogao meriti sa ETF u Beogradu pre 15tak godina (lično se uverio), sada je razlika daleko, daleko veća. Ja u poslednjih desetak godina nisam video nikakav ozbiljan napredak na FTN, osim par touch screen ekrana za studente, a novac bkoji se slio po raznoraznim osnovama je ogroman.
    Pozdrav!
  • Demokrata

    09.06.2013 12:18
    @Veljko Pavlicic - ode mast u propast; Demokrata
    Hvala

    upravo je u tome sustina.,


    profesora poznajem vec 20 godina... kao jedan od najboljih studenata u genaraciji...tako da postovani gospodine Anonimus... nije sustina u vasem plitkom razumevanju iste te sustine, nego u sirini sagledaanja cinjenica koje su nas dovele do toga da zivimo kao na Golom otoku 21 veka...

    Ali vi nazalost ne vidite dalje od svog nosa.
  • janko

    09.06.2013 11:59
    Poštovani Gospodine Ilija Ćosiću, vi ste se već dokazali, pa šta god još da uradite, samo je pride. Podrška za vas, ali i molba...Molim vas nemojte u svoje redove i na velike pozicije stavljati nikoga sa ekipe Katedre za Arhitekturu, jer eto, obrukaše nas sočno ovim hapšenjem od omomad. Pri tom prvenstveno mislim na dečicu vaših nekadašnjih kolega sa istog tog FTN-a, koja su već u ime vaše sadašnje stranke bila postavljena na mesta znamenita - Predsednik Komisije za planove i Član gradskog veća za urbanizam... Pa ima još mladih, vaspitanih, obrazovanih, samostalnih i samoostvarenih ljudi, verujte!
  • 09.06.2013 10:36
    @Bivsi student FTN
    Pa koliko si dugo ti bivsi student
    profesor je od devedesetih u politici
    jedino je izmenjao n! partija
    iliti gotovo sve koje postoje u gradu.
  • 09.06.2013 10:06
    Profesore, da li ste vratili člansku kartu JUL-a?
  • veljko pavlicic

    09.06.2013 10:02
    ode mast u propast
    komentator demokrata je pokusao da skrene paznju na sustinu jucerasnjeg glasanja: cosic je kao kompromisno resenje i za njega su obe strane glasale. nakon postizanja dogovora o kompromisu i 10:10 clanova u sastavu gradskog odbora (koji je bitniji od samog predsednika, koji ako nema podrsku odbora - postaje samo marioneta za slikanje) jedna strana kandiduje svesno jos jednog kandidata, da trci trku i izgubi, ali zato ubacuju nove ljude za izbor gradskog odbora. druga strana ne uspeva to da spreci i eto juerasnjeg rezultata: cosic predsednik i rezultat za gradski odbor umesto 10:10 ispade 20:0 za ove sto su ubacili kvazi kandidata. eto zasto nemaju snage da se nose sa politickim protivnicima i zahtevima stranaka sa kojima su u koaliciji - toliko se medjusobno mrze i istrose u tim borbama. a ovi koji vode grad - nikada gori i losiji, ali demokrate se bave sobom.
  • @Anonimus - ?!

    09.06.2013 09:21
    Jul
    Niste infromisani, g-dine Anonimuse. Ili ste samo delimicno informisani.
    Pre devedesetih bile su i osamdesete. Profesor je ucio skolu od jednog svog Profesora. I pre tih tvojih devedesetih kada su nam uvodili demokratiju. I upalili nam sijalicu, a nikad da ugase.
    I sto bi covek krio? Nema sta da krije, kao sto ovi sada nemaju sa cime da se pohvale.
    Kome ovde još nije jasno ovo sto pise Vox populi - Novo doba DS-a?
    Prema tome, da nebi Jula, dosao bi Avgust i opet bi se nakotili ovi sto sada brinu o sudbini DS-a i naroda dok drpisu bez milosti.
    Dekan FTN bi postao zbog drugih razloga i osobina koje neosporno poseduje, a i tada (kao i sada) taj FTN bi bio to sto jeste, mada ja mislim da bi bio bolji.
    Za tebe moze da bude istorija, a dozvolices da je to za mene sustina.
  • Insajder

    09.06.2013 09:09
    Loše navike narodne
    Svi koji imaju primedbu na ovakvo angažovanje pojedinaca su samo tipični kritizeri, bez volje i energije da se nešto zaista i uradi. Znam da profesor Ilija Ćosić iskreno želi nešto da promeni, da okupi najkvalitetnije mlade ljude, da Demokratska stranka konačno ponudi nešto novo... Najlakše je kritikovati iz fotelje, izvolite izabrati stranku, bilo koju. Nije važno kroz koliko partija se pokušava, važni su rezultati vašeg rada! Nije teško, učlanite se, odete na sastanak i kažete im u lice da nisu u pravu! Utičite na svoj život. Ovako nam u svim partijama dominiraju lopovi, nesposobnjakovići, "od zla oca i gore matere"... Tu je problem, gospodo kritičari. Pokrenite se, konačno.
  • 09.06.2013 09:01
    ?!
    Kome ovde još nije jasno da je profesor političku karijeru počeo početkom devedesetih godina prošlog veka?!
    Pa ni on to ne krije.
    Da ne bi JULa kako bi postao dekan FTN?!
    Sve ostalo je istorija...
  • 09.06.2013 08:45
    šta mu je to trebalo?!
    Ne mogu da verujem da je tako obrazovan, stručan i cenjen čovek, na zalasku karijere - na sve to (da izvinete) pljunuo zarad još malo vlasti (ali i novaca)!?
  • Vox populi

    09.06.2013 08:35
    Novo doba DS-a
    Nema potrebe da se ovde analiziraju kriminalna "dostignuća" unutar Demokratske stranke, takvih je bilo kod svih političkih aktera od Osme sednice SKS do danas! SNS viče "Drž'te lopova" već godinu dana, a u koaliciji je sa SPS kamarilom, koja je opljačkala i uništila Jugoslaviju, slala svoj narod da se kolje sa komšijama, a na kraju izazvala i tromesečno bombardovanje cele države, zato što je "Kosovo srce Srbije"... Mi smo samo u trenutku smene Ante Markovića imali devizne rezerve u iznosu većem od 4 milijarde dolara. Nestale su netragom u narednih par meseci, nakon čega je taj isti SPS krenuo sa štampanjem dinara u cilju otimanja i poslednjeg dinara od naroda. Sve fabrike koje smo imali oni su potpuno uništili, ispraznili im magacine i račune. Stvorili već tada Miškoviće, Rodiće... Ni to im nije bilo dovoljno pa su osmislili Jezdu i Dafinu, zarad zaokruživanja velikog pljačkaškog projekta. Prema tome, bilo koja šteta nastala u periodu posle Petog oktobra manja je stotinama, možda i hiljadama puta od "Velike pljačke naroda" koju je režirao Slobodan Milošević! Da se ne shvati pogrešno, svi do jednog moraju platiti za uništavanje države i naroda, od SPS-a, LSV-a, DS-a, PSS-a do prepoštenog SNS-a, koji je prvima duvao u jedra sa sve mrtvačkim glavama na zastavama. Do tada, dajte šansu ovom čoveku, pustite ga da radi, pa onda kritikujte...
  • @Demokrata - @Anonimus

    09.06.2013 08:21
    Cekaj Demokrato
    Ti mora da si sisao tatu: "Svima je jasno da je on tu po nalogu Bojana Pajtica, jer je Bojanu jasno da niko ne podrzava njegovog kuma Igora..."
    Pa zar ti mislis da svi ti Bojani i Igori sa svim tim Demokratama poput tebe mogu vise i bolje da osmisle i urade od tog Ilije? Zar mislis(te) da se Ilija kopca na ledjima?
    Sramota jeste i to velika. Od 2007 se radio za DS.....
    Sta uradi covece? Gde ga dovede? Ili, sta ne ostvari i kako ces sad kad si shvatio da si krenuo pogresnim putem? Mozda bi bolje bilo da si pre dve godine otisao kod Ilije. Mozda bi dobio onu bednu sesticu pa tumaraj kroz zivot kako mozes i umes.
    Tvoj odlazak ce biti tezak i bolan za DS, ali cete ipak morati otici. Sami ili po logici dogadjanja koji ce hteo to ti ili ne uslediti, ako vec nisu usledili.
    Posto pametnih ljudi nema u politici, a ti si tamo bio kako onda da sudimo o tebi?
  • 09.06.2013 08:16
    nikad vise za zute
    Ne mogu da verujem da niko ne vidi problem u tome sto su ljudi na celu fakulteta i univerziteta politicki aktivni. Ove institucije bi trebale da budu najveci kriticari vlasti. DS je stavio sapu na novosdski univerzitet! Ni spremacica ne moze da bude zaposlena da Petrovic to ne aminuje. I sta sad? O kakvom nezavisnim visokom skolstvu mi pricamo, kad je kompletna ekipa obojena u zuto? Jednom recju - ovo je sramota!!!
  • @Mile021 - Ćosa kameleon

    09.06.2013 08:11
    Sta rece?
    DS je definitivno uništena? O cijim i kakvim idejama govoris, covece? Koje su to ideje koje ste vi sledbenici ocuvali? Drp sistem, unisti sve sto mozes da bi od toga ispilio licnu korist? Sta ? Toj interesnoj grupi ste vi koji se kunete u pokojnog Zorana odredili da bude interesna, sto ona zapravo i jeste.
    I sad je unistena? Gle Boga ti!
    Umesto da budete zahvalni sto covek svoje mirne penzionerske dane traci sa vama vi sad drzite lekcije.
    I zato Iliji (a znam ga dovoljno dugo) umesto da budete zahvalni vi sada brinete o Zoranu. Mislim da ce biti bar malo teze, a Ilija ce sasvim sigurno biti bolji od vas koji ste prvo zaposlenje imali na "ocuvanju" lika i dela Zorana Djindjica, mada i dalje ne vidim sta ste cuvali niti sta ste sacuvali. I na kraju, da je Zoran ziv sasvim sigurno bi pre uzeo Iliju nego takve.
  • Jelena

    09.06.2013 07:08
    Cestitam!
    Kamo lepe srece da je vise ovakvih ljudi na svetu. Cestitam, profesore!
  • Mile021

    09.06.2013 06:48
    Ćosa kameleon
    Čovek je politički kameleon a DS je definitivno uništena. Uništena je ideja Z.Đinđića i DS je postala interesna grupa koja više nema ideju da mobiliše narod.
  • Lemi

    09.06.2013 06:19
    Ćosiću? DS?
    Stvarno ne znam šta je ovo trebalo Iliji Ćosiću da se gura u politiku, i to među najgore političke partije...
  • Bacic

    09.06.2013 05:07
    Cestitamo
    Za profesora ceo NS zna da je dobar covek a za DS je pravi covek koji moze doneti samo dobro stranci !!! Profesore,zelim vam uspeha u radu,vama svako dobro i naravno cestitam na pobedi !!!!!!!!
  • iDjole

    09.06.2013 04:45
    e, do mojega!
    sad'ce im, garant, krenuti! al', opet, zao mi salonskog, nekako lepse zvuci.
  • Cuvar

    09.06.2013 03:29
    Jao Ilija, pa gde bas sada? Vidis li da svaki dan poneki DS-vac zaglavi apsanu. Mada, ako je sudjeno, sudjeno je.
  • Boki

    08.06.2013 23:43
    Gospodin Ilija je veliki čovek,svakom studentu je izašao u susret i mnogo uradio za FTN,ali mislim da mu ovo ne treba.
  • NS

    08.06.2013 23:42
    Cosic je covek za sve rezime, of SKJ to JUL-a, bio kandidat na izborima u septembru 2000, avaj, zatim clan LSV, i sad u DS!
  • Dacha

    08.06.2013 22:36
    Ja o ovom čoveku kao političaru ne znam ništa, ili znam veoma malo, ali kao bivši student ftn-a imam samo samo reči hvale za njega kao čoveka i kao stručnjaka i vrhunskog menadžera! Ustvari, ne znam nikoga od mojih kolega koji ga nisu poštovali.
  • Demokrata

    08.06.2013 21:58
    @Anonimus
    Cekaj momce, svima je jasno da je on tu po nalogu Bojana Pajtica, jer je Bojanu jasno da niko ne podrzava njegovog kuma Igora...

    Sa druge strane, nista se tu nece pitati Ilija Cosic, nije on vazan, vazno je ko cini stalni sastav GoDS, to je sustina. Danas su letele tj.kruzile poruke i Igorovih kadrova i Veljkovih.... sustina je u tome cijih ima vise u stalnom sastavu....

    Sve u svemu jedna velika sramota...

    Usao sam u DS pre dve godine... nisam morao... od 2007 sam radio za DS..... U narednih nekoliko dana napustam isti, jer je sramota sta je Djilas, Pajtic i na gradskom nivou Pavlici uradili od DS... jedna velika sramota...

    Sramota je da grad vodi Igor, Vita, Sijan, Ferko... sve moj do mojega... nisu ni ovi ostali bolji... ali dodjoh do zakljucka da pametnih ljudi nema u politici...
  • Bivsi student FTN

    08.06.2013 21:54
    Zasto profesore?
    Zašto poštovani profesore ulazite u blato zvano politika???
    Mnogo ste uradili za FTN voleli smo Vas i cenili generacije studenata.Prvo ste divni kao čovek pa kao profesor vizionar.
    Umesto da mirno uživate uz svoju porodicu i svoje studente Vi ćete dozvoliti da Vas pljuju.
    Žao mi Vas je.

    Srdačan pozdrav i želim Vam dobro zdravlje i što pre idite iz tog žutog blata.
  • 08.06.2013 21:36
    Ćosić je imao prebivalište u Rivici. Da li je onda stečajni upravnik, ili je u međuvremenu promenio adresu? Ako jeste, da li će vratiti mandate u SO Irig i u SAP Vojvodine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna