Novi Sad
20.06.2013.
16:33 > 07:14
Pijanstvo i neprilagođena brzina, ali i slaba osvetljenost i neadekvatna signalizacija na nekim deonicama na putevima u Novom Sadu, kobna su kombinacija za učesnike u saobraćaju.
  • NSadista

    21.06.2013 09:10
    Funkcija
    Ovom zadnjem je bitno na kojoj je sada funkciji. Nažalost, dečaka više nema. Da li se tako alkoholisan zapitao da je i to nevino dete moglo biti budući "zamenik direktora...." ?
  • 21.06.2013 07:52
    kakva glupost!!! hahaha zar nisu najveci krivci oni koji ne postuju nikakvu signalizaciju -
    bahati ili pijani vozaci ili nesavesni pesaci ?
    ko je kriv sto neko namerno prolazi ili prelazi na crveno svetlo, ko ne postuje pravo prvenstva, ko ne postuje nikog i nista?!
    ko je kriv sto je jedna pijana budala "gospodar prstenova" nedavno na mostu slobode ubila dobrog i vrednog momka koji se igrom nesrecnog slucaja nasao bas na tom mestu u to vreme?!
  • Bradilko

    21.06.2013 06:47
    Sve to je zaista uzrok,ali...
    ...pogledajte ljudi kružne tokove u gradu,već sam postao dosadan.To je čovek da se krsti i levom i desnom...A o kočenju levom nogom i vožnji bez obuće da ne pričamo....Ako me razumete.
  • najtuznije

    21.06.2013 06:08
    hmm
    Najtuznije je sto uvek prvo mora neko da pogine da bi se negde postavila signalizacija i "opasna" deonica sredila..
    nije mi jasno zasto samo ne moze od pocetka da se to uradi, kad vec moze odma cim se nesreca desi..
    Da li iko ovde odgovoran ima bilo kakve posledice, za ono sto NE radi
  • Toma

    20.06.2013 21:34
    ko je ko
    1. Najgori učesnici u saobraćaju su taksisti. Oni na isti deluju destruktivno i onemogućavaju njegov tok svojom bahatošću i neznanjem. Ako niste znali njima je njihov baba ostavio ulice i nisu one tu da biste Vi njima išli, već oni. I jeste staće samo sa 2 točka na stajalište, ili tamo gde se ne sme će nataći auto, jer tako je u mogućnosti.

    2. Sledeće mesto su pešaci. Jeste, drugovi i drugarice, pešaci. Kako koristim i auto i bicikl i cipelcug, sve sam video. Izuzetno veliki broj pešaka je saobraćajno neosvešćen, bahat i bezobrazan, nemaran i samoubilački. Svaki dan imam priliku da autom zgazim bar 10 pešaka, a jedini razlog zašto to ne uradim jeste što otvorim 4oro očiju pa peglam njihove greške. Takođe biciklizam najviše ometaju upravo oni, a zatim parkirana vozila.

    Tek negde kasnije dolaze bahati vozači kojih ima naravno, ali u manjem procentu nego bahatih pešaka. Retko se viđa automobil da ide na crveno, a pešaci redovno.
  • 20.06.2013 20:36
    komsha
    yunior je potpuno u pravu... ja bih samo dodao da nisu samo pesaci problem.. problem su takodje i biciklisti koji nemaju PSP kao ni kulturu u saobracaju (tu da dodamo i motore).. voze kako im odgovara malo po putu malo po biciklistickim stazama a omiljeni prekrsaj koji posle skupo kosta vozace automobila jer ih ni teoretski ne mogu primetiti je izletanje na pesacki prelaz..

    GOSPODO DVOTOCKASI.. PESACKI JE ZA PESAKE A VASA OBAVEZA JE DA SIDJETE SA PREVOZNOG SREDSTVA I PESAKA PREDJETE NA DRUGU STRANU! Tako glasi pravilo kojeg se ne pridrzavate.. a skloni ste svadji kad vas neko ne primeti ili ne propusti po vasoj zelji bez obzira sto niste upravu! :) Pozdrav svima
  • -

    20.06.2013 20:22
    -
    prvo zbog audija ciji su vozaci vec poznati pa tek onda zbog neosvetljenosti i neadekvatne signalizacije.

    ovim tekstom kao da abolirate vujacica
  • jova limanac

    20.06.2013 19:58
    Spomenuo bih i čuvenu telepsku disciplinu "skreni u raskrsnici najkraćom putanjom", što otprilike znači da ako skrećeš levo, prestojićeš se u punoj brzini pre raskrsnice skroz uz levu ivicu kolovoza, naglo skrenuti, i ne smanjujući brzinu vratićeš se ukoso uz desnu ivicu. Ovo najčešće praktikuju biciklisti, ali nisu retki ni vozači automobila... Naravno, kad se neko pojavi iz suprotnog smera za vreme tog njihovog manevra, sledi njihov pogled u stilu "sad si baš našao da mi nailaziš"...
  • 20.06.2013 19:18
    Nikola?
    Pre nego [to se "lupi" komentar treba se zapitati.Mnoogo više je stradalo pešaka od bahatih vozača. Policija sigurno ima statistiku o tome
  • @ Yunior

    20.06.2013 19:18
    & Novosadjan
    Obojica ste potpuno u pravu.
  • nikola

    20.06.2013 19:00
    @Vozač-Pešak

    Niste pazljivo procitali komentar . Covek je napisao da su SAMO novosadski pesaci takvi _ drski , arogantni i nekulturni .
    Nije rec o tome da li u gradu ima pesaka nego KAKVI SU .
    Zapitajte se koliko je normalnih i pazljivih vozaca nastradalo ni krivo ni duzno upravo zbog nevaspitanih pesaka .
  • novosadjan

    20.06.2013 18:13
    a niko ne pominje polu priucene vozace koji ne znaju da parkiraju auto ali zato znaju da ga daju po gasu pogotovo kada su u drustvu ili treba pred nekim da se pokazu, osamdeset posto njih nikada ni ne pogleda u desno ogledalo posto neznaju za cega to sluzi ali svi znaju da kazu da je pojas glupost i da svetla po danu nisu potrebna
  • 20.06.2013 18:07
    Povedite računa
    Sramotno je u isti koš stavljati pijanu budalu koji je ubio dete na Kamenjaru i objektivne okolnosti.
  • Vozač-Pešak

    20.06.2013 18:05
    @Yunior
    Čudo kako se to pojavljuju pešaci u gusto naseljenom gradu? Tebi bi bilo bolje da voziš po pustinji, tamo ima manje pešaka, ili da voziš po propisima, ali njih verovatno ne poznaješ dovoljno.
  • bane

    20.06.2013 18:01
    Najjaci su mi vozaci koji zaborave da ukljuce svetla uvece jer valjda im ne trebaju jer je ulicna rasveta u gradu dovoljna da se sve vidi.

    A isto tako, otvoreni putevi koji nemaju rasvetu su obelezeni katastrofalno
    To su neke kao linije koje se uvece ne vide jer nisu napravljene da reflektuju pri udaru svetlosti (farova), a kad pada kisa, onda kao da zatvorenih ociju vozim, vidim samo da se sija put i to je to..
  • yunior

    20.06.2013 17:07
    A pesaci ? Nigde , ni u jednom gradu u Srbiji a ni preko , nisam video ovakve posebne i nedokucive pesake kao u Novom Sadu . I danju i nocu izlecu sa svih strana , kao muve bez glave . I pri tome su veoma arogantni , besni , puni sebe , zeljni svadje , nekulturni . Prosecan vozac mora biti izuzetno spreman na njihove sumanute pojave i to kad se najmanje nada .
    Naravno ,to je saobracajnoj miliciji zadnja rupa na svirali .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna