Novi Sad
26.06.2013.
05:25 > 05:54
U novosadskom "Radio kafeu" danas, 26. juna, održava se javno snimanje "Peščanika" čija će tema biti tužbe građana Srbije pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.
  • 26.06.2013 10:45
    Žalosno je ako pravda mora da se traži kod drugog
    Spark- EU, nema sreće ni perspektive država u kojoj fudbaleri neće da pevaju himnu države za čiji tim igraju. Pogledajte ovih dan u Brazilu, Kup kontinenata, pogledajte kako himnu svoje države svi od srca pevaju, i igrači, i treneri i publika, bez obzira ko su i šta su po boji kože, veri, ubeđenju. Kod nas svako misli da može da radi kako mu se sviđa, i kako njemu lično paše, a država se doživljava kao neko ko vam nešto naređuje, traži neki red,poštovanje zakona, kao neko ko se mrzi, a ne kao ljubav prema svojoj državi. I od koje nešto možete da išićarite.
  • 26.06.2013 09:45
    ana
    a ta sva prva krse bas ti koji zagovaraju Štrazbur i najviše mlate pare dok još mogu. Oni su narodu zagadili sve.Narod je do sada osetio samo zlo EU.Da li normalan čivek može da misli da se EU cene mogu primenjivati u zemlji koja od privrede ima samo Privrednu komoru sa gomilom radnika. Milosavljević je pisao pesme i hteo da gradi za Srbiju novu veću PK jer je od Jugoslavije postala pretesna. Pored njega je privreda izdisala a čovek je u dokolici pisao pesme.
    Poturanje priče EU im je štit za gusarenje po jadnom narodu Srbije.
    I onda vrzino kolo da idemo u EU da bi se rešili lopova koji zagovaraju EU.
  • Spark

    26.06.2013 07:43
    EU?
    Necemo Evropu, ali hocemo Strazbur? Ovo najbolje ilustruje nase shvatanje i odnos prema EU. Mi bi smo da koristimo sve zastitne mehanizme koje Evropa nudi, ali ne bismo rado da preuzmemo obaveze koje iz toga logicno proizlaze. Cinjenica da smo zemlja koja ima najvise predmeta u Strazburu, a istovremeno najvise pljuje tu istu Evropu, govori da Evropu ovde niko iskreno ne zeli. O evropskim vrednostima da i ne govorim.
    Doduse, ima jedan deo sa severa Kosova koji se redovno zali Moskvi, ali to je vec druga prica.
    Priznaje li neko ovde svoju drzavu u koju se toliko kune i ciju himnu fudbaleri pod pretnjom moraju da pevaju?
    Ona zastrasujuca reklama na TV u kojoj se tvrdi da "Bog i zandarmerija cuvaju Srbiju" i nije tako daleko od istine.
  • @Irena - Re: Anonimus

    26.06.2013 06:55
    Sve si u pravu, ali si se zabunila pa, umesto tri tačke, trebala nastaviti sa Maja Gojković (SNS), Igor Mirović (SNS), npr.
  • Irena

    25.06.2013 12:06
    Re: Anonimus
    Slažem se sa tobom u potpunosti!

    Samo retardirani su mogli glasati za likove koji su opljačkali ovaj grad i ovu napaćenu zemlju, kao što su na primer jedan: Tadić (DS), Čanak (LSV), Ješić (DS), Dulić (DS), Dragin (DS), Jelić (SPO), Novaković (DS), Bajatović (SPS), Bokan (RDS), ...i sl.
  • Lalla

    25.06.2013 08:15
    zapravo mali je tuzbi.....
    Imajuci u vidu ponasanje Drzave pema gradjanima;
    od lokala do vrha,zapravo je malo tuzbi upuceno prema Strazburu!!!!
    Krenemo li od zadnjeg bisera;dimnjacarine!!!
    gde Zakon jasno kaze; da svako pruzanje usluga,treba da ima iza sebe zakljucen Ugovor potpisan od obe strane...
    A ni sa Informatikom nemaju gradjani potpisan ugovor o prihvatanju usluga;ciji racun se obilato zloupotrebljava;od bivsih a evo i sadasnjih;od kamera,preko osiguranja do evo sada dimnjacarina.....
    Racuni JP su bremeniti zloupotrebe za zavlacenje ruke u dzep korisnika usluga JP...spisak je dug,,,do poslednjeg;placanja doprinosa za;obnovljive izvore energije......
    Kada se sabere dinar po dinar...bude to ....
    A kada bi se analizirao rad sudova;gde je neki dan obnarodovano da nekih 100 000 predmeta zastari na prekrsajnom sudu.....????!!!!!!,,,
    I.....kraja nema....
    Sve ide u prilog tome;
    da je zapravo malo tuzbi,obican smrtnik tesko ostvaruje svoja prava prema Drzavnim organima i putem Sudova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,
  • 25.06.2013 07:57
    ajmo sad realno, ko to sve placa??
    izbori pa lopovi pa kradja pa tuzba.. pa sta ste mislili dok ste zaokruzivali?

    treba razmontirati ovaj model "pravde" jer to se finansira od buducih kredita i zajmova i danasnje greske ce unuci da placaju, ako ih bude naravno u zemlji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna