Novi Sad
11.07.2013.
16:46 > 07:26
Otimanje pazara od dostavljača hrane u iznosu od 200 do 500 evra i krađa kola za dostavu, postali su normalna pojava u Novom Sadu, a za ovu vrstu lopovluka najkritičniji su delovi grada su Sajlovo, Klisa i Telep.
  • 12.07.2013 14:09
    Nevezano za ove pljacke dostavljaca imam koju rec da napisem i o njima. Veoma cesto se zalimo koliko su taksisti bahati i bezobrazni u saobraju a ja odgovorno tvrdim da bahatijih i bezobraznijih od odstavljaca nema. Samo par primera. Stajem na semaforu na crveno. Ima dve trake, leva je za levo a desna je za pravo i desno. Zelim da idem pravo, crveno mi je, ali u istom trenutku je uslovno zeleno za desno. Ja posto idem pravo dalje em ne smem, em necu, em ne mogu. Moram tu da stojim i da sacekam zeleno. Medjutim, iza mene dolazi dostavljac. Vidim u retrovizoru da je dao desni zmigavac i da zeli da skrene desno. Prvo mi blica, ja mu pokazem rukom na semafor. Onda legne na sirenu. Gledam ga u retrovizoru on besan kao ris, vidim po pokretima usana da psuje kao kocijas, uhvatio volan sa obe ruke i cima ga kao da ce ga iscupati. Onda opet blica i pokazuje mi da sam lud, rukom mi mase da se sklonim da on moze da prodje. Gde da se sklonim **cka mu materina? Sledeca scena. Stajem pred pesacki pralaz da pustim dete da predje ulicu. Pokazem rukom devojcici da je pustam da predje ulicu. Klinka krene a majmun dostavljac iza legne na sirenu. Kada je dete malo odmaklo tako da moze i on da ga vidi pokazujem mu rukom na dete, da sam stao na pesackom prelazu da propustim dete. Kako je klinka presla ulicu ja jos nisam ni krenuo a on uz skripu guma me obilazi, staje naspram mene i krece da psuje. Nista, obidje on mene, ja krenem i vozim dalje a on koliko je besan i valjda kako bi izazvao tucu ili sta vec krece naglo da koci kako bih ga udario pa kroz pedesetak metara ponovo naglo koci i tako par puta. Sve vreme ga gledam u njegov retrovizor i vidim da svaki put kada naglo zakoci pogleda u njega ne bi li video moju reakciju, hocu li ga opsovati ili sta vec pa ce o baja da izleti iz kola i da me kao umlati. Voze kao banditi.
  • 12.07.2013 08:01
    Cini mi se da dostavljacima pizza nije cool da pizze dostavljaju na Telep,
    vise vole da se krecu po "elitnim"delovima Novoga Sada, Liman....

    sto kaze jedan posetilac sajta u komentaru,
    da dostavljaci vise lice na narkomane....
  • S.

    12.07.2013 06:59
    Mozda je postalo uobicajeno ali nije postalo normalno.
  • Gillan

    12.07.2013 06:53
    ''uvek su morali sami da nadoknade gubitak''

    U ovoj us#anoj zemlji nemas pravo ni da budes postena zrtva. Na osnovu cega je raznosac duzan da nadoknadi gubitak od pljacke?
  • 12.07.2013 03:00
    Ovo kao da citas vesti iz Juzne Afrike
  • 11.07.2013 21:44
    Мислим да цела ова прича није у потпуности истинита. Колико пута сам ја наручио храну, да би ми исту испоручивали људи за које бих рекао да су наркомани, робијаши, са затворским тетоважама. Да не причам о томе како увек левате за кусур онако безобразно, као покварени конобари (траже сићу по свим џеповима, преврћу их, да би им људи рекли `у реду је`). Иначе, нисам штекара, увек оставим бакшиш који заокружим на 50-100 динара, али њима то није доста. Рекао бих да је доста ових достављача лажно пријавило пљачку/отимачину, и да су вероватно то урадили у талу са неким. Намерно оду у неки забачен део града где нема сведока. Не тврдим да су сви случајеви такви, у тексту видимо да има и случајева када грађани пријаве разбојништво у току, али СИГУРНО има лажних пријављивања.
  • vele

    11.07.2013 19:06
    tuga
    radi nasa policija!
  • 11.07.2013 18:42
    @Joja
    Ako ćemo već biti pismeni - piše se „neosvetljen“ (dakle, sastavljeno).
  • Duchess of Shangay

    11.07.2013 18:13
    A...kada bi bilo sve placeno unapred (npr karticom preko FISKALNOG racuna) i kada dostavljac ne bi imao gotovinu kod sebe...

    sve bi imalo manje smisla...
  • joja

    11.07.2013 16:30
    Može li ovo malo pismenije?
    "rekao je on i dodao da je sa sobom poneo šipku i dva drugara."
    "jer su te ulice puste, a još i ne osvetljene"

    U ne osvetljenoj ulici nećeš poplašiti nikoga ako su ti drugari toliki da možeš da nosiš dvojicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna