Novi Sad
05.08.2013.
06:37 > 06:24
Pored činjenice da u glavnom gradu Vojvodine živi više od deset različitih nacionalnih manjina, sve je više onih koji dolaze u ovaj grad iz različitih delova sveta.
  • -

    05.08.2013 19:55
    -
    pa ni pijani rusi se ne ponasaju bolje u tudjoj zemlji
  • Vlada

    05.08.2013 15:50
    Sve u svemu, navodiš pojave iz svog prošlog iskustva i preslikavaš ih na Novi Sad, bez trunke osnova za tvrdnju da ovde imamo takav slučaj? Iako je pojava o kojoj pričaš u teoriji moguća, nigde u ovom tekstu (koji navodi konkretne primere dobronamernih i vrednih došljaka), niti u drugim ozbiljnim medijima, gradskom životu, pa čak ni u tvom (vrlo subjektivnom) komentaru ne vidim ni trunke dokaza da u Novom Sadu postoji iole značajan broj likova o kojima pričaš. Vidim samo skepsu, pričanje napamet i neutemeljen snobizam. Naglašavam 'neutemeljen', jer iako sam prilično tolerantan prema istom, smatram da nekom ko je tek delimično upoznat sa pravilima pismenosti i ove, i svake druge zemlje koju spominje (videti tvoje komentare), prisutna doza snobizma i kritičke nastrojenosti stoji kao piletu s*se. Da nisi TI možda jedna od tih koja se vratila ovamo samo zbog jeftine hrane, stanovanja i ostalog, pa si kivna na konkurenciju, ili na one koji dolaze iz plemenitijih pobuda?
  • Yoko Ovo Ono

    05.08.2013 15:36
    ko to tamo gunđa
    Tačno je da u Novom Sadu žive pripadnici deset nacionalnih manjina. U svečanim ili drugim korisnim prilikama time se licemerno busnemo u prsa junačka, a u približno 364 i po dana u godini ovim varošom neprikosnoveno vlada samo jedna nacija.
  • berolina

    05.08.2013 13:10
    za "Vlada"
    moje za stalno su "samo" vec pune "cetrdestcetri" godine west berlina, a ono pre, e to je bilo zdravo jako davno...


    nije problem sa strancima, kojima su Kost und Logis placeni unapred + zdravstveno osiguranje + zivotno osiguranje...usw. (volonteri, studenti, strucna usavrsavanja, regularan ,sluzbeni-radni odnos,...)

    nego, procitaj jos jednom "paraziti na odredjeno vreme"; d.h. GREBATORI zbog jeftine HRANE,PICA,STANOVANJA,jeftine DROGE, jeftine PROSTITUCIJE i JEFTINO BOLESNE SUJETE DOMACINA !!!

    Schnorrer se pojave na par meseci i nestanu bez traga...vec vidjeno u Pragu, Warszawi, Bratislavi


    wowi
  • Vlada

    05.08.2013 09:34
    @paraziti - na odredjeno vreme
    Za razliku od takvih kao ti, koji isto pamte samo najgore, ali su nažalost ovde za stalno.
  • paraziti

    05.08.2013 08:20
    na odredjeno vreme


    ...tako su tutnjali Ameri Pragom, jer Boze moj, niko nema tako doooobro pivo i jazz-keller kulturu!
    zivilo se godinu dana od 2000$...onda je dosla Warszawa, pa Bratislava na red. cim nesto poskupi, trazi se "nova", "bolja" prestonica...

    to su uglavnom jeftine pause ili odmor od buduceg stressa...

    ...par godina kasnije se sete SVI samo negativnih dozivljaja!

    wowi
  • kikan

    05.08.2013 07:36
    :)
    ja sam na minimalcu, nemam dovoljno novaca ni da se opijem ko čovek,pa opet VOLIM Novi Sad :)
  • 05.08.2013 07:22
    Evropski stranci imaju jednu karakteristiku a to je da su fini I znaju da malo ljubazno lazu (: Novi Sad jeste fin ako su putovali ranije po Africi ili Indiji al za Evropske standarde je grozan
  • Ljakse

    05.08.2013 07:08
    "Stranci sa osmehom u Novom Sadu "
    Kad je jeftina gandza..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna