Novi Sad
23.07.2013.
05:41 > 06:21
Vojvođanska asocijacija malih i srednjih preduzetnika tužiće "Čistoću" zbog, kako kažu, nezakonitog načina naplaćivanja usluge odnošenja smeća vlasnicima firmi, kaže za 021 Slavica Petkovska Brkić iz ovog udruženja.
  • serviser bez otpada

    12.11.2013 22:32
    naplata za ništa

    Ova odluka je sigurno protivustavna. Nisam pravnik ali sam siguran da nema osnova naplaćivati nešto što ne postoji. Ja imam SZR, sam radim i nemam nikakvog otpada. Radim u svojoj kući i plaćam odnošenje smeća objedinjeno a i tu kanta mi je obično poluprazna. Za szr su mi odrezali 1400 dinara mesečno. Mislim da ću uskoro na siz, da se pridružim armiji nezaposlenih. Bezobrazluku nema kraja...
  • 24.09.2013 19:12
    Podrzavam tuzbu!!!
    E, super da se neko setio da ih tuzi za neverovatan bezobrazluk i bahatost, jer ako se ne bunimo, oni ce nastaviti bez ikakve osnove da podizu cene. Inace i kamate su im, hmmm..., blago receno, upitne! Mojim vas telefonski broj tuzioca, da se pridruzim tuzbi.
  • logika

    23.09.2013 14:47
    gde je sad agencija za zastitu potrosaca jel sad smo mi potrosaci da zastiti nasa prava.Kod nas kad kupe zvaku imaju pravo da je vrate posle 6 meseci jer im se ne svidja omot ili kupe suknju pa vrate posle 6 mes ne svidja joj se boja.
  • "Bogati"preduzetnik

    25.07.2013 09:44
    pogrešan račun
    Novosadske zanatlije(frizeri,vl.trafika...)ali i medicinske i stomatološke ordinacije,nekoliko meseciplaćaju 2.097,00,umeto 459,00dinara,jer su greškom "Čistoće"prebačeni iz prve u drugu,skuplju kategoriju cena usluga za privatne preduzetnike.U
    "Čistoći"priznaju grešku,ali i da je procedura izmene spora.
    Na ovo izjavu je dala gospođa iz "Čistoće"Sofija Mitrović:"Ranija cena je prema nekima bila nepravedna pa smo u okviru te tri grupe napravili premeštaje,ali nakon ovih žalbi vidimo da to nije dobro rešenje.Gradskoj kući smo dostavilinovi predlog Odluke o cenama, i formiranje pet grupa.Time će razlike između grupa biti manje i napravićemo novu podelu"Ovo je objavljeno 3.juna 2013. ,a pogrešni računi i dalje stižu,pa dragi sugrađani ako imate viška para na bacanje vi ih plaćajte i punite džepove lopovima!
  • 24.07.2013 06:16
    tage
    da li neko ima kontakt od vojvodjanske asocijacije malih i srednjih preduzetnika, ne mogu da ih pronadjem na net-u.prikljucil abih se tuzbi
    hvala
  • 23.07.2013 22:46
    konkurecija
    ovoj gradskoj cistoci bila bi dobro dosla. Ne jedna, nego vise njih, kao npr u engleskoj. Tako bi grad bio cisiji = ko bolje cisti njega gradjani unajmljuju i placaju.
  • ZoranNS

    23.07.2013 19:03
    Novi Sad je grad političkih
    Novi Sad je grad političkih "hohštaplera", klovnova kojima je pravljenje cirkusa na ulicama glavno zanimanje, a batinaška ekipa je grupa stručnjaka za preuzimanje novosadskih preduzeća.
  • 23.07.2013 12:38
    Pljačkaši samo smišljaju nove namete...
  • extunc

    23.07.2013 12:30
    postupak
    Uputiti prigovor Čistoći (pismeno, preporučeno sa povratnicom ili lično u preduzeću, 2 primerka sa prijemnim pečatom na svom)da ne vrše komunalnu uslugu u propisanom obliku i obimu. Ako ne stigne odgovor (30 dana max) ili bude nezadovoljavajuće sadržine (a biće: "takva je odluka.."), po istom sistemu: zahtev za izvršenje inspekcijskog nadzora - komunalnoj inspekciji. I oni će vas oladiti. Nemojte plaćati, ako nećete. Kad stigne zaključak o izvršenju (od zlih izvršitelja), u roku od 5 radnih dana uputiti prigovor: obaveza nije dospela/nije izvršena. Postoji zak. pretposatavka da jp radi svoj posao. Kad prilozite dokaz da ste reklamirali, a oni nisu nista uradili (a ni inspekcija), teret dokaza se prebacuje na njih. Pa nek dokazu da su podelili kante, iznosili đubre i šta god još su obavezni.
  • 23.07.2013 11:52
    @Branko
    Okolina ulice Cara Dušana pre nekoliko dana počišćena automatskom čistilicom u 2 sata noću, tragovi (preskupog) i izuzetno otrovnog ulja ostali na ulici. Bolje da nisu ni dolazili.
  • kurbla

    23.07.2013 11:33
    @g.kojic
    Po obicaj...hajde da polemisemo o smecu..."
    Koliko mi je poznato,citava Srbija polemise o "rekonstrukciji Vlade",posto je "reindustrijalizacija" nepoznat pojam.
    Svaka koiscidencija predmeta polemisanja nije namerna.
  • Ivan

    23.07.2013 11:27
    Dvostruka naplata
    A sta da rade preduzetnici koji obavljaju delatnost u svom stanu, kojima JKP Cistoca dvaput naplacuje uslugu odnosenja smeca - prvi put putem JKP Informatike kao vlasniku stana, a drugi put naslovljena na preduzetnika?
    Kome da se zalim, to je propisano gradskom odlukom?
  • atf

    23.07.2013 11:23
    Bezobrazni su ti iz gradske cistoce. Znam slucajeve gde privatnik koji ima takav posao da uopste nema otpad placa cenu kao neki koji ima jako puno smeca. I naravno gradske smecare to ne zanima i naplacuju im jednako.
  • Гордана Којић

    23.07.2013 10:48
    ПО ОБИЧАЈУ
    По обичају.....хајде да полемишемо о СМЕЋУ па нам неће ни пасти на памет ПОСКУПЉЕЊЕ ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ И ПРЕВОЗА!!!Хоће ли бити тужби?
  • Beowulf

    23.07.2013 10:44
    Romska Demokratska partija - Tomislav Bokan
    Tražili ste gledajte!
  • Smecar

    23.07.2013 09:47
    naravno da se placa vise privatnicima, pa mora se naplatiti i odnosenje sa klise smece, kad nece da placaju jadni sakupljaci sekundarnih sirovina koji svakodnevno prave divlje deponije oko Temerinskog puta, al se sad ne ceka da se napravi nego se 2-3 puta dnevno odnosi. I naravno sto jedino u Srbiji ima, da se ostavi samo sav teski otpad pores kontejnera i ceka se da se odnese, kulturan grad nema sta. Ova fotografija je od juce, inace na par mesta ostavljaju a komunalci naravno nista ne rade.
    http://s17.postimg.org/558dtwgnj
    /Fotografija0253.jpg
  • misisipi

    23.07.2013 09:42
    Svako jutro kad krenem na posao oko pola 7, srećem radnike Čistoće i divim im se kako nekad i rukama skidaj žvake sa trotoara. I onda pročitam kako se neko žali da oni ne rade. Gospodo, koliko vas bi pristalo to da radite. Lako vam je iz vaših fotelja pisati i pljuvati. A to što omladina kida kante za smeće tom brzinom da Čistoća ne može da ih nadomesti, o tome niko ne piše. Samu sebe rušimo.
  • Privatnik

    23.07.2013 08:23
    sa bulevara
    Odnosenje smeca naplacuju po kvadratnom metru lokala ili poslovnog prostora, sto nema veze sa zivotom! Neka soferi pocnu malo drugacije da naplacuju odnosenje smeca ili neka naplacuju po kantama na mesecnom nivou tamo gde je to moguce!
  • Branko

    23.07.2013 08:18
    Ekolosko zagadjenje uljem iz kamiona za smece
    dodjite da vidite ulice po Detelinari. Kamion za smece vec mjesecima pusta ulje iz kamionskog sistema hidraulike po cesti i pisali smo svim zivim instituciama od komunalne i dalje do gradonacelnika ali niko nista nije uradio. Obecali su da ce ocistiti ulje po ulici ali njih zabole za ekologiju. Par miliona eura bi dobili kaznu u Evropi za ovakvo zagadjenje. Par miliona. Jedva cekam da odem odavde.
  • usluiga,cena

    23.07.2013 08:06
    i kvalitet rada
    Kada bi i fizicka lica tuzila Cistocu, i to za bahatost u svom /ne/radu,bilo bi odlicno

    unistavanje kante za smece,prosipanje smeca iz kontejnera i kanti prilikom praznjenja
    smece koje su prosuli priliko istovara u kamion NE POCISTE za sobom

    Nekada su svo smece koje su prosuli pokupili i pocistili
    to bese do dolaska na vlast "sposobnjskovica"

    Ali zato cene njihovog /ne/rada su astonomsko visoke
  • Preduzetnik

    23.07.2013 07:35
    Za DB- ZA KOGA TI RADIŠ DB?
    Naravno da je žena u pravu. "Čistoća" otima od preduzetnika novac za usluge koje ne pruža.

    Zaposlili puno Kurta i Murta,pa im fale pare.

    Čiji li si ti, genije iz DB-a? Koji si ti Kurta?

    Da te više nisam čuo da si pisnuo u odbranu otimača para!
  • preduzetnik

    23.07.2013 07:27
    Nema svrhe
    Jer se ba..a obezbedila sa svojim dizačima prstića koji sebe nazivaju predstavnicima gradjana kako u banana skupštini tako i tzv gradskom parlamentu.ja svoje smeće nosim 100m do najbližeg kontejnera koji usput koriste i gradjani a njima je cena daleko niža i ti praktično nemaš kome da se žališ jer u toj firmi nećeš naći 1% koji ume nešto da ti objasni samo ko papagaji ponavljaju naučeno " to je gradska odluka ".I to nam je sudbina da plaćamo ner....ike celog veka a njima čim plata kasni pola dana odmah puni kontejneri jer bože moj " oni imaju pravo ".Bolje pronadjite svog " odbornika " koji sad kad mene sretne beži na drugu stranu ulice
  • 23.07.2013 07:01
    mira
    Odnosenje smeca je preskupo i za privatnike, a i za pravna lica... hocemo konkurenciju, necu da placam nesto nametnuto
  • 23.07.2013 07:01
    Dokle će 3D da drma gradom, kupujte odbornike, pravite drugačije koalicije, stanite im već jednom na kraj.
    Sve dok 3D učestvuje u vlasti, građani Novog Sad primite iskreno saučešće i sada trpite i vi koji ste prodali svoj za nekoliko hiljada dinara glas prilikom zadnjih izbora
  • DB

    23.07.2013 06:59
    samo neka tuze
    Ja nisam procitao vecu glupost. Doticna gospodja ocigledno nema sve informacije i lose je savetuju njeni saradnici. Novcic ima dve strane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna