Novi Sad
24.07.2013.
06:59 > 12:19
Zbog nestašice stentova Institut za kardiovaskularne bolesti u Kamenici smanjiće broj pacijenata iz drugih vojvođanskih gradova, pa će u narednom periodu primati samo hitne slučajeve.
  • peki

    24.07.2013 12:36
    Strpite se do rekonstrukcije...
    Pa će biti meda i mleka, stentova i bubrega, posla i investicija. Samo da prvo podele fotelje, upravne o(d)bore, ugrade se u gasne dilove.... i reše ostale nacionalne interese!!
    A onda ćemo dobiti kancelariju pri ministarstvu za baba sere, uprava za sviranje k#cu! I ima da nam krene.....
  • 24.07.2013 11:27
    @Ua
    Sto komplet vlast u pokraini kritikujete
    nije Pokrainska vlas ta koja moze da odlucuje,
    to je iskljuciva nadleznost Beograda, tj beogradska ministarstva

    jedino mozete gospodin Pajtica pitati zasto je to tako,
    gospodin je ekspozitura beogradske stranacke vlasti
  • ALexa

    24.07.2013 10:54
    da se nadovezem na XY
    Stentovi kasne mesecima, izmedju ostalog, zato sto je tender oboren od strane neke nezadovoljne firme.
    Nazalost, zakon je takav da vi kao ucesnik tendera mozete da se zalite na ishod tendera (citaj, ako niste izabrani) i to stopira celu javnu nabavku, ne moze nista da se uradi dok neka komisija to ne ispita. A kako je to slucaj u Srbiji, komisije imaju kade dobrano. Steta samo sto ljudi koji cekaju na stentove nemaju sto kade.
    Al ako, svi ti zivoti koji vise o koncu njima na dusu idu. Ziveli rfzo i ministarstvo
  • XY

    24.07.2013 09:46
    Par informacija
    Pre nego sto pocnete da napadate "mafiju u belom", i pricate o domacinskom poslovanju i tenderima, zelela bih da podelim sa vama par cinjenica.
    Ni jedna zdravstvena ustanova u Srbiji nema pravo da samostalno kupi ugradni materijal(stentove, pacemakere, valvule, itd). Ustanove daju RFZO-u potrebne količine (što se uvek odradi na vreme), a RFZO dalje raspisuje tendere i kupuje taj materijal. Ono što još treba napomenuti je da RFZO uopšte ne zanimaju količine koje je ustanova napisala, oni u vaše ime odrede koliko vam je dosta (čitaj: smanje količinu na trećini).
    Verujte da su i ustanove i lekari očajni zbog ove situacije, ali na žalost, ruke su im zavezane.
  • Milenko

    24.07.2013 09:19
    cudan tretman
    Miskovicu prvoklasan stent a meni ce ugraditi feder iz budulnika.Razbucati vec jednom mafiju u belom.
  • Jovan

    24.07.2013 09:15
    prioriteti
    Kako nece faliti oprema kada se bitange iz zatvora vode u elitne ustanove
    na preglede i intervencije.Posten covek ni u snu nema takav tretman a placao je redovno 30-40 godina doprinose.
  • Mile

    24.07.2013 09:11
    laganje
    Nije u pitanju kasnjenje,jer odgovoran domacin kada vidi da mu ponestaje soli nabavlja novu.Tako i ovde, kada stigne isporuka sa prvog tendera koji je ne znam zasto na 6 meseci,otpocinje postupak novog tendera i ne dolazi se u situciju da ostanete bez opreme.
    sjusxRadi se ovde o necem drugom a to mora ispitati policija.Posledice ovakvog rada su ne sagledive a ova saopstenja su sramotna.
  • Onaj

    24.07.2013 08:48
    koji ZNA!
    E, ajde više da začepim jednom za svagda laloke ovih što stalno LAJU na Pokrajinu! Lekove ne uvozi Vojvodina - generalno, već ide ISKLJUČIVO PREKO BEOGRADA! Lekove ne propuštaju dok proizvođači (uvoznici) ne KANU U DŽEP (ima ih sijaset po Beogradu). I zato je sve tako. Pitajte te likove iz REPUBLIČKE AGENCZIJE ZA LEKOVE i uopšte zdravstvo. Ovo može da bude i zato da bi se za sve okrivila Pokrajina. Da se razumemo - POKRAJINA IMA PRAVA I NADLEŽNOSTI - ALI! - samo i jedino NA PAPIRU. ZA SVE SE PITA BEOGRAD! A tamo su vam največi lopovi i barabe.
  • Bojan

    24.07.2013 08:40
    Zalihe
    Posto je ocigledno rec o malom delu opreme, fizicki malom. Sto prave zalihe samo za 6 meseci. Mogu lepo bar godinu dana, verovatno dobiju i popust na kolicinu, a i nema narucivanja toliko cesto.
  • Alexa

    24.07.2013 08:31
    posledice
    Kosmicka pravda bi bila da neki od umnika padnu kao posledica svoje centralizacije, da za njih ne bude stentova jer kasni tender.Fer cena da se plati patoloska potreba za gomilanjem moci i apsolutnom kontrolom para. Izgovor je da se sprece marifetluci u nabavkama. A ko kontrolise RFZO i ministarstvo? tj, ko kontrolise sta beograd radi sa parama i nabavkama? Ko? Svi oni posteni preposteni sto su vikali da su pokradeni, nabrajali lopove poimence, pa kad je doslo da ih fali, odjedared ti lopovi vise nisu bili lopovi,redom svi, nego su postali saborci u najvecoj borbi za "postenje" u istoriji Srbije? Ma 'ajte molim vas....
    samo toliko...
  • 24.07.2013 08:28
    Moj je poznanik vracen iako mu u papirima pise da je hitno. Od tada je imao vec jedan zastoj srca i nesrecu na putu zbog toga, sa fizickim posledicama. Sada se ne odvaja od nitro u spreju i ceka na dragu nam ministarku, da se smiluje da nesto obavi pravovremeno...
    VMA i KCS su porucili da ni ne dolazi.
  • novosadjan

    24.07.2013 08:19
    ajde narode humanitarna akcija da se prikupe stentovi ko ima kod kuce da donese ipak je zdravlje najprece
  • Ua!

    24.07.2013 08:00
    Cestitke pokrajinskim vlastima!
    BRuka i sramota kako se igraju nasim zivotima
  • zlaja

    24.07.2013 07:49
    A zalisci???
    Dobro nema stentova, a šta je sa veštačkim srčanim zaliscima. Da li znate da je za operaciju srčanih zalisaka potrebno imati više različitih veličina, kako bi se prilagodile srcu koje se operiše. Zalisaka nema u različitim veličinama, hirurg je otvorio srce i mora da ugradi šta ima na raspolaganju! Ako imate sreće da baš vaš broj imaju - živećete, ako nemaju bićete kratkog veka...mislim nakon operacije. Slobodno proverite informaciju sa kardio hirurzima u Kamenici....
  • zivot nam zavisi od RFZO

    24.07.2013 07:25
    pravi horor
    Goran Trajkovski kaze
    "...nabavku ovog materijala sprovodi Republicki fond za zdravstveno osiguranje...

    Dokle ce Vojvodjanima zivot zavisiti od Bgd-RFZO

    Pored imena doticnog gospodina koji daje intervju, bilo bi dobro da je napisana i funkcija koju obavlja na Institutu za kardiovaskularne bolesti
  • Stent ili ABA liga

    24.07.2013 07:25
    Možda da je osnicač , Vlada Vojvodine uložila koji dinar tu a ne 30.000 evra za Grmušinu privatnu košarku
  • Pssst!

    24.07.2013 07:23
    Ni reci Bokanu!
    Da se ne uzbudi. Prvo kasikara - sad stentovi...
  • poli

    24.07.2013 07:22
    Strasno koliko se u ovoj drzavi igraju sa zdravljem ljudi.
  • gobo

    24.07.2013 06:59
    sta reci...komentar nije potreban uopste...
    zbogom pameti..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna