Novi Sad
24.07.2013.
14:55 > 14:06
Predsednik sindikata Nezavisnost u JKP "Stan" Blažo Ilić i predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenim delatnostima Zdravko Mandić dobili su otkaze u "Stanu", saznaje 021.
  • P22

    26.07.2013 07:21
    @Гордана Којић
    DRZAVA SRBIJA - ima pravni sistem koji funkcionise putem telefona a ne zakona. Moze Predsednik Sindikata da dobije otkaz kao i svaki drugi zaposleni ali to je veoma redak slucaj sem kod nas naravno. Sudovi rade po nalogu trenutnih vlastodrzaca.Uglavnom se prvostepene presude dobijaju dok se drugostepene iza zatvorenih vrata resavaju po partijskim nalozima. Apelacioni sud u novom sadu je jedan od najkorupiranijih u tom pogledu a Kasacioni nekad Vrhovni sud moze malo da uradi. Jednostavno nemogu da poniste sve gluposti koje su uradili apelacioni sudovi jer sto je glupost veca jasnije je da je u sve umesana politika.
  • @Mirko - pjandura

    26.07.2013 05:03
    I ne samo to
    Tu su jos i ozonske rupe, globalno otopljavanje i sta sve nije uplelo svoje prste u taj slucaj. Kakva politika. Toga tu nema.
  • 25.07.2013 19:48
    Jelic i spo stajl! Sta ste ocekivali od spo bagre? Postovanje zakona? HA HA HA
  • kurbla

    25.07.2013 15:30
    @G.Kojic
    Ala ste ih posteno savetovali.
    Pre neko vreme ,Guverner-ka N.B.Srbije je "oplela " po bankama i bankarima a sve u zelji da "zastiti" gradjane Srbije,klijente tih banaka.
    Neki dan je lepo preporucila:(parafraz.)"klijenti,ne tuzujte banke nego se lepo dogovorite,uspostavite dijalog".
    Nesto mi je njena politika "zastite gradjana" slicna Vasoj "akciji" zastite radnika.
    Ipak ste Vi lepo "uposleni",jos samo da baza ostane bar na papiru.
    Drzavni pos'o je cudo,lakse se skinuti sa droga nego iz fotelje.
    Nista licno,prijatan dan gospodjo iz "Solidarnosti" i uspostavite dijalog sa bazom.
  • 25.07.2013 13:04
    Pa šta?
    Vreme je da se počne sa crvenim kartonima. Teško je, bolno, mučno... ali vreme je.
  • Munja

    25.07.2013 12:03
    Munja
    Ljudi sta se cudite. Taj isti direktor (Ilija) je bio direktor jednog dela STYLOS kompanije (stamparija Buducnost -Zrenjanin), koja ga je i naucila kako se otpustaju radnici i sindikalci koji su nezadovoljni. Sve je ovo vec vidjen sablon ovog PROPALOG "GIGANTA".
  • na mala vrata dolazi

    25.07.2013 11:00
    Doslo vreme da se Vojvodini vrati njeno

    a srbijanske partije neka partijaju onda u Srbiji
  • na mala vrata dolazi

    25.07.2013 10:56
    diktatura jedne zemlje...
    Koje li diktrature

    pa to se ni u najgorim vremenima u Americi,/ekonomska kriza/ nije dogadjalo

    tada je i ustolicen Sindikat

  • Гордана Којић

    25.07.2013 08:23
    ПРЕДСЕДНИК СИНДИКАТА ОТКАЗ???
    У нашој држави је СВЕ могуће!!! Нека се наше синдикалне колеге не изненаде ако им и Суд потврди ОТКАЗЕ!!! Имам слично искуство јер сам штитећи интересе запослених добила ОТКАЗ као председник Синдиката у фабрици Петар Драпшин а.д. Нови Сад а СУДОВИ подржашеМОЋНИКЕ који су сматрали да треба да им се дивимо ако нам не уплате доприносе и зараде.Мислим да се сваки проблем може решити МИРНИМ путем а не заоштравањем ситуације.
    Поручујем представницима радника да успоставе ДИЈАЛОГ са пословодством и учине све да не осете
    како функционие НАШ ПРАВНИ СИСТЕМ!!!!
  • G2

    25.07.2013 07:34
    Dragi Vojvodjani i @Naca
    Ovde se radi o otkazu predsednicima Sindikata i kraj. Kavkva lutrija , Beograd itd. ka dan je jasno da je Ilija Trninić dao otkaze prestavnicima sindikata zarad sopstvenog mira jer on posle cetiri sad vec tri godine odlazi.Hoce li sud ponistiti otkaze ili ne (pretpostavljam da ce radnici tuziti firmu) to njega nimali nezanima. Kad sve bude gotovo on ce biti daleko a za propuste ako se ustanovi da ih je bilo nece odgovarati. Ovo je zemlja Srbija.
  • Lajavi

    25.07.2013 07:08
    @Naca
    Prosto je neverovatno da se svaki problem Novog Sada "lepi" za Beograd. Ja ne razumem, šta je bre sa vama. Toliki kompleksi.
    Separatizam treba saseći u korenu. Kome se ne svidja slobodno neka se vrati u Hrvatsku, Madjarsku, Crnu Goru ili odakle je već došao.
  • Marlena

    25.07.2013 07:07
    Jeste da su se doticna gospoda koja je dobila odkaz busala i brinula za svoja radna mesta, ali su i smeli reci sta ih muci, ali sta ce sada radnici JKP"Stan", plate nema, nema putnih troskova, a niko ne sme da pisne.Tuzno, ali istinito, dosta usta ta firma hrani.
  • 25.07.2013 06:29
    Perica misli
    Novi Sade, pa ti si glasao za ove.Nemojte se čuditi ako dogodine predlože Nikolića za kralja Tomislava i time trajno reše Srbiju izlazaka na predsedničke izbore.Što se gradske vlasti tiče, mnogi su svoje pozicije takođe shvatili kao trajno vlasništvo,jer ko god da dođe na vlast oni će preći kod njega i nastaviti da vladaju...toliko o departizaciji i borbi protiv korupcije
  • mirko

    25.07.2013 06:26
    pjandura
    problem Stana je što su ga radnici godinama pljačkali..ni sto direktora to neće popraviti ni ispraviti i nije tu problem u menadžmentu već u tim radnicima..znam razne priče koliko se kralo godinama unazad i kako..to čak nema veze ni sa politikom!
  • љигаш

    25.07.2013 06:22
    дошла вода до пода
    Дрзнули се честити људи да кажу како функционушу ЈКП и ко их води. Дрзнули се и добили отказ.Ко ће их заштитити.Синдикат, политика,солидарност радника нема тога више.Све је умрло.Лагано се сахрањујемо.Питање је врло озбиљно. Ко је основао ЈКП "Стан".Зашто га је оснавао.Дали је створио услове да може нормално да ради. Ништа од тога.Шта оснивача брига за ЈКП.Па ти људи што воде град заједно са свим одборницима немају знања о ЈКП колико ова двојица што су истерани.Шта љих занима. Брисел је наредио да све треба уништити, па на та згаришта довести стране компније дати им бенефите а раднике на улицу.Данас је то стан.Сутра ће сва остала ЈП и ЈКП.Брига градоначелника за то. Да га је била брига не би дозволио да се мењају статути ЈКП и прилагођавају нестручним људима како би постали директори. ПРОБУДИТЕ СЕ КОМУНАЛЦИ ДИГНИТЕ УСРАНЕ МОТКЕ ПА У ГРАД. ДРУГЕ ВАМ НЕМА
  • Mishko

    25.07.2013 06:16
    @ZoranNS - To čeka sve sindikalce koji nisu iz SN
    Ma koliko da Vase stavove vrlo cesto prihvatiti ne mogu uz sva naprezanja da dokucim sta zelite da kazete i postignete, ovog puta ste milion i jedan ipo posto u pravu.
    Uz temu koju je ovaj portal otvorio a koja se odnosi na zaposljavanje mladih preko interesnih grupa ova tema je jedna od najvecih rak rana danasnjih radnika u Srbiji.
    Da nesreca bude veca sve to oni mirno i hladno posmatraju i podrzavaju.
    Ni jednog trenutka bilo ko od onih koji su sa ovim ljudima strajkovali nece se zapitati kada ce oni stici na red. Ako je onaj Radosavljevic tamo u tom jadnom gradskom sindikatu radnika u komunalnoj delatnosti taj se, garantovano, nece strecnuti niti pokusati da se umesaju. Jadno i zalosno.
  • naca

    25.07.2013 05:17
    vojvodina
    Sve se to polako unistava od strane vlasti koje se bore za ukidanje Vojvodine snr, radikala,sps...... da se unisti

    ...sve je krenulo od Lutrije Vojvodine, penzionog pokrajskog fonda,....naziva stadiona,....

    samo pare Bg o istatku Srbije....ko j* Vojvodinu i one koji vekovima tu zive...jel tako

    na kraju nece postojati rec Vojvodina niti pokrajna
  • jo

    24.07.2013 20:44
    Tako treba
    Kako su i došli do posla tako su i odleteli.
  • 24.07.2013 20:31
    ovo je bila nedavna vest:
    "Članovi sindikata Nezavisnost obustavili su štrajk, a uprkos tome što nijedan od njihovih zahteva nije ispunjen, oni štrajk smatraju uspešnim."

    a čime ste to gospodo vođe i sindikalci bili zadovoljni ???
    zbog čega ste štrajkovali??
    šta ste poboljšali??
    sad ste još i otkaze dobili....

    OVAJ ŠTRAJK JE BIO OSUĐEN NA PROPAST OD SAMOG POČETKA,JER SU U NJEMU UČESTVOVALI SAMO RADNICI U RADNIM ODELIMA,FOTELJAŠI U KANCELARIJAMA NISU ŠTRAJKOVALI JER JE NJIMA SASVIM DOBRO!!!
    U STANU VLADA DOBRO POZNATA PAROLA:
    "ZAVADI PA VLADAJ"
  • Putar

    24.07.2013 20:14
    Ne znam za stanje racuna ali znam da nemaju goriva i da sipaju gorivo u putu i oni i vodovod pa sad sto sipaju sto ne sipaju kao do sad toliko o tim tvrdnjama a sindikalac je zasticen i ne bi mogao otkaz da dobije ni posle smene 4 godine koliko znam .A mozda bi trebalo jedno 100 kancelarijskih PARTIJSKIH PACOVA DA OTERAJU JER IM MAJSTORI DONOSE PARE A NE TI LELEMUDI PARTIJSKI STO DONIRAJU STRANCI
  • 24.07.2013 19:52
    Ajmo sada i radnici luke novi sad da popiju otkaze jer lizu noge okupatorima.
  • kurbla

    24.07.2013 19:43
    @otkaz
    Sta na sve ovo kazu G.Kojic i sindikat "Solidarnost"?
  • 24.07.2013 18:55
    Lepa
    Pa to je ta divna, poštena vlast koja nam je donela promene i koja brine o narodu, o radnicima koje je onaj bivši demokratski režim ojadio.Još kad bi im i poverovali u te bajke !
  • cvekla

    24.07.2013 18:38
    kasniće odgovori....
    trninić je u romingu xD
  • ZoranNS

    24.07.2013 18:37
    To čeka sve sindikalce koji nisu iz SNS
    Sledeći sindikalci su iz Luke, a sledeći iz Skladišta. Sindikati su još uvek potpora režimu i izdajnici radničke klase, oni su deo partijskog arsenala za zaglupljivanje mase.
  • Nezadovoljni gradjanin

    24.07.2013 18:28
    Kako radnici STANA mogu da strajkuju kada im svaki mesec uplacujemo stavku preko informatike???

    Neka nam ond vrate pare ili neka idu u majcinu,pa neka strajkuju na nekoj ledini do mile volje,dosta mi je vise tih neradnika iz stana i ostalih jkp.
  • ex liftadzija

    24.07.2013 17:58
    tako i treba
    Pa jedan od gore pomenutih je sa prethodnim direktorom, dakle, profesorom, dobijao instrukcije (onako uz jutarnju kaficu) za isti taj strajk, naravno, kad su njegovi interesi bili ogrozeni.....
    A kada je na vlasti u Stanu bila Liga onda su bili dobri jarani, shurovali i izivljavali se na ljudima. Verujte radio sam sa njima.
    Stan sam napustio pre 2,5 godine, sada imam privatnu firmu, pandam Stanu, radim 20 sati dnevno, i budite sigurni da u ova vremena nema opstanka bez rada od 20 sati dnevno, nazalost...
    Lepo je rekao Stojan..... Oni nekako nisu za rad.... pa im lakse ovako dati otaz pa neka sad strajkuju sa one strane kapije...
    Da da dragi moji tako je to....
    Sto se tice direktora, čestit je covek, i treba ga postiti da taj ljudski parlog il dovede u red il rastera.... Mentalitet komunalnog sektora je cudan. Svakom bi iz tog Stanada da po sili zakona bude privatnik i direktor privatne firme makar godinu dana, čisto da shvate neke stvari...









  • @Luka - ljudozderi

    24.07.2013 17:38
    Moze, Luka, moze
    Nije da ne znate, Luka, ali treba da znate i da ta intersna grupa olicena u SPO bratiji moze sve sto joj se prohte. Sve zbog koalicionih sporazuma i da ne propadne vlast u ovom Gradu.
    Na zalost (ne ulazeci u detalje) ovi ljudi ce se godinama potucati po sudovima, bez normalnih uslova za egzistenciju. Verovatno ce te sporove i dobiti. Troskove nece platiti ti iz interesne grupe nego korisnici usluga tog preduzeca. Oni ce se seliti iz preduzeca u preduzece i unistavati sve sto im dopadne prilike.
    U konkretnom slucaju cilj je zastrasiti ostale radnike i preokrenuti situaciju u svoju korist.
  • Luka

    24.07.2013 16:37
    ljudozderi
    Koliko ja znam predsednik sindikata NE MOZE dobiti otkaz. To je mimo zakona. Fasisticki maniri. Ove tupadzije iz SNS i ostali primitivci na vlasti misle da, ako oni moraju da idu u stranku po svoje misljenje, to rade i svi ostali (>nagovorili ih pripadnici prethodne vlasti
  • tuzba sledi

    24.07.2013 16:29
    Ko da je bitno - tuzice firmu i dobiti na sudu. Ko god je tuzio nakon tako necega - dobio je. Samo steta sto ce poreski obveznici placati odstetu, to bi trebali ovi koji otpustaju
  • Stojan

    24.07.2013 16:28
    Kasno su i dobili otkaz
    Račun im je blokiran za neplaćanje poreza za 2004-2008. A šta bude od 2008 do 2013?? šta se tada nije štrajkovalo?? A, bila Liga na čelu firme čiji su oni miljenici i koja im sada daje instrukcije i zaštitu!!
    Ja sam privatnik, primiću vas kod sebe da radite, daću vam i majsku platu sa sve doprinosima i prevoz i.... samo morate da radite gosp. Iliću i Mandiću, a vi nekako niste za to jel?! Lakše ovako .
    Pustite čoveka, tek je došao da rešava probleme pa ako ne uspe, onda ga terajte motkama kao što je trebalo ove vaše prethodne oterati.
  • 24.07.2013 15:26
    SNS
    Tako se danas vlada Novim Sadom. Sve menadzeri do menadzera.Strucnost im je vrlina.I Luku vode Dr. dok je finansijski ne*izlece*, SPS i SNS.
  • Radnik

    24.07.2013 15:22
    sa sela
    Ima da cutis i radis! Tvoje nije da mislis! Kad trecesrbijanci, Dveri, SNS, SPO, D3 i ostali vode Grad...ovako se postupa sa radnicima!
  • Urke

    24.07.2013 15:18
    Nek se vrate onima koji su ih na to i nagovorili- prošloj vladajućoj garnituri.
  • nss

    24.07.2013 15:10
    i tako su rsili problem u firmi,sada ce im sigurno biti mnogo bolje a i nezadovoljan ne mozes biti kada ti to hoces...banda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna