Novi Sad
18.08.2013.
07:03 > 07:11
Novosađanin Nemanja Prelević, poznatiji kao Groovin Skull, jedini je takmičar iz Srbije, ali i sa Balkana, koji se nadmeće sa još osmoro plesača iz cele Evrope da bi otišao na Evropsko takmičenje za denshol (dancehall) kralja. On se trenutno nadmeće za "Wild card" i ako je osvoji, biće deseti takmičar u Roterdamu, pored drugih koji nisu išli na kvalifikacije, nego će biti na Evropskom takmičenju za denshol kralja zbog svojih kvaliteta. "Pobedom na takmičenju istakao bih svoj rad, svoje rutine i koreografije još više. Upoznao bih se sa svim jačim plesačima iz denshol sveta, i naučio mnogo, jer je ipak zaista drugačije kad plešeš uživo sa njima nego kad te gledaju preko interneta", rekao je Nemanja za 021. Denshol je poreklom sa Jamajke i koncentriše se pre svega na tačno određene pokrete, kojih za sada ima više od 800. Ples je usko vezan za muziku, pa tako postoje pesme o samo jednom plesnom koraku, a postoje i one u kojima se mogu čuti imena raznih koraka, a sam je ples nastao u Jamajci na uličnim žurkama. Sve što je do sada postigao, Groovin Skull je to uradio preko interneta. Nikad nije išao na plesne radionice nekoga od vodećih plesača denshola, a ipak ga baš ti kvalitetni plesači hvale i vide potencijal u njemu. Jedini je predavač u Srbiji i jedini muškarac koji pleše na Balkanu. Predaje u Plesnom udruženju Groove, a na Balkanu postoje još samo dve grupe - jedna u Sloveniji i jedna u Hrvatskoj. Oni se često zajedno druže u Zagrebu, rade zajedno, prave koreografije i slično. Ukoliko želite da glasate za njega, treba da odete na Fejsbuk Stranicu The Official European Dancehall King Competition, i ispod videa da napišete Groovin Skull. Video koji možete da vidite ispod je snimak jedne od koreografija Novosađanina Nemanje Prelevića, odnosno Groovin Skull-a. Novosađanin Nemanja Prelević, poznatiji kao Groovin Skull, jedini je takmičar iz Srbije, ali i sa Balkana, koji se nadmeće sa još osmoro plesača iz cele Evrope da bi otišao na Evropsko takmičenje za denshol (dancehall) kralja.
  • ExDancer

    23.08.2013 10:07
    Najnovija informacija je da glasanje traje do 1. SEPTEMBRA!
  • Odusevljena

    20.08.2013 10:26
    Hvala svima!
  • Plesno udruženje Groove

    18.08.2013 21:31
    plesni treninzi
    Možete nas posetiti u našim prostorijama, u Fruškogorskoj 30 u Novom Sad, (sklonište u dvorištu), ili nas naći na facebook starnici pod imenom Plesno udruženj Groove i dobićete sve potrebne informacije o treninzima.
  • 18.08.2013 20:11
    @ Odusevljena
    Mozes ovde da pitas.
    contact : groovin.rs@gmail.com
  • cambodia

    18.08.2013 20:07
    @ Odusevljena
    Idi na facebook i ukucas Groovin Skull ( Nemanja Prelevic) i tu se mozes raspitati za casove. Sad se vrsi upis novih clanova.Odlicna je ekipa!
  • Sone

    18.08.2013 18:05
    Majstor
    Bravo majstore, svaka cast!
  • Odusevljena

    18.08.2013 12:36
    Pitanje
    Jel ovo ima negde u NS da se trenira? Ako moze neka info o tome.
    Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna