Novi Sad
20.08.2013.
11:53 > 11:17
Izgradnja kanalizacionog kolektora od Rumenačke ulice do Beogradskog keja, koji je najvrednija pojedinačna investicija u komunalni sistem Novog Sada u ovoj godini, trebalo bi da reši dugogodišnji problem grada kada je u pitanju odvod kanalizacionih i otpadnih voda, zbog čega se u Kisačkoj i Temerinskoj ulici nakon obilnih padavina stvarao saobraćajni kolaps.
  • Стручњак

    21.08.2013 20:43
    Бацање пара
    Новосадска канализација се веома лоше одржава,јер тим организационом делом већ годинама руководе шарлатани.Наиме,канализациона мрежа је углавном одговарајућих капацитета,али је готово 50% замуљена.То се нарочито односи на колекторе,који стварају успор у секундарној мрежи,па за време екстремних падавина долази до "пливања улица".Уклоните неспособне и нестручне из Сектора канализација и посветите се струци,па ће бити мање проблема.Овако се бацају паре грађана на непотребне и недовољно стручно анализиране пројекте.
  • Za Anonimusa

    21.08.2013 09:37
    Zbog tog mirisa i zarad zdravije okoline se radi ova rekonstrukcija od Strazilovske do Fruskogorske..a posle toga se radi i Strand..prati malo detaljnije :)
  • 21.08.2013 08:22
    @Prof.Kišprdilov - Re:Možda Strazbur
    Da je to cena života u gradovima širom sveta, u gradovima bi živeli samo odrpanci, sa zakržljalim čulima i bez ikakvog osećaja za lepo i normalno. Rešenja za uklanjanje smrada sa novosadskog keja ima, ali nema onih koji će to da odrade, jer sigurno ne žive u zgradama pored kanalizacionih ispusta, a patriote su samo na rečima. Ako po zakonu svi imamo prava na zdravu životnu sredinu, ugroženi građani ne bi trebali da odustanu od borbe za normalni život i slobodno disanje
  • Prof.Kišprdilov

    20.08.2013 20:31
    Re:Možda Strazbur
    Što se tiče "količine" smrada na keju sve je u vezi sa extremno niskim vodostajem Dunava tako da su glavni kanalizacioni ispusti u Dunav iz glavnih crpnih stanica GC1 i GC2 ostali na suvom tj.naš "minuli rad" se izliva u nepotopljenoj varijanti što nije slučaj kad je Dunav preko kote ispusta tako da se i smrad tad ne oseća u toj meri. :(
    A da preko informatike grad počne da naplaćuje uslugu "Za mirišljaviji grad" pa da u kanalizaciju ispuštamo parfeme!!! :))
    Sve je ovo cena života u gradu,nažalost!
  • Šćepan Mali

    20.08.2013 19:40
    Trasa kolektora
    Trasa kolektora ide sledećim ulicama:
    Kreće od GC2(preko puta Kvantaša)pored kvantaša,Venizelisovom,Filipa Višnjića,Bele Njive,Temerinska,Branka Radičevića,Kisačka,Bulevarom Jaše Tomića,Stjepana Ljubiše Mitrova.
  • ubrus wilis

    20.08.2013 15:25
    voda?
    Gladan covek nece piti mnogo vode a evropski kvalitet zahteva evropsku cenu..koja je vec evropska...evropskog gradjanina sa evropskom platom netreba da interesuju kolektori,precistaci jel u normalnim zemljama izgradnja istih je sasvim uobicajena stvar sa sirenjem gradske populacije.
  • 20.08.2013 14:48
    Možda Strazbur
    Da li je neko od odgovornih primetio količinu smrada na Keju u okolini govnopada u Dunav, iz dana u dan, iz noći u noć, iz godine u godinu? Ima li kraja ponižavanju građana koji stanuju u okolini?
  • 20.08.2013 13:53
    To ide preko čitavog grada ako je od Rumenačke do Beogradskog keja, napišite kojim ulicama ide ta trasa. Čisto da znamo!
  • 20.08.2013 12:03
    Ab
    Zasto. Treba nam industrijaska voda a ne skupa pijaca kao sto je i svuda u svetu. Bolje napravite precistac otpadnih voda kod keja.
  • -

    20.08.2013 12:03
    -
    sve je isto samo njih nema.

    uvidjam pomak u kreativnosti-nisu vise toplovodne, pardon vrelovodne cevi vec kanalizacija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna