Novi Sad
25.08.2013.
09:36
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević odbacio je danas optužbe da želi da umanji prava građana Vojvodine, napominjući da je tu rođen i da ništa manje nije Vojvođanin od predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića.
  • BUDJENJE

    27.08.2013 11:01
    NA ULICE
    Ma sta me briga ko si i sta si , obezbedi nam tu prosecnu platu od 40.000,00 din za pocetku. Obezbedi nam nova radna mesta, nova asflte, setalista,skole, autobuse, kontejnere,uredjen fasade, promeni zakone na nivou grada, smanji nasilje medju mladima.... i jos mnog mnog toga. Mozes biti i vanzemaljac ali uradi nesto ne palacaj jezikom i mudruj. Svi mi znamo da je Vojvodina bila najbogatija regija u staroj Jugi a sad mi dosao Palma i uzeo nasu Elektrovojdoniu koji su gradjani Vojvodine stvorili, a on ce da hrani zirafe i salje mlade na put u Grcku... Zar je moguce da tolika kolicina glupih i slepih ljudi zivih u Vojvododini.
  • 27.08.2013 07:03
    Pajtić pa Vojvođanin, ne verujem
    Sve što je do sad radio ,,godpodin "Pajtić radio je u korist drugih a najmanje Vojvođanera ,,demokrata ",on i njegova kamarila dozvolili su da se sve što vredi u Vojvodini rasproda bud zašto.Uništena preduzeća ,lošom privatizacijom,korupcijom,dodeljivanje subvencija iz fonda Vojvodine Patijskim (demokrate) kolegama uništena privreda,nepotizam, rasprodaja zemlje (poljoprivredno),zapošljavanje nula kroz nula ,i td. i td. I on Vojvođanin srbin ,SRAMOTA.
  • 27.08.2013 05:30
    Српска Војводина
    После избијања мађарске револуције (15. марта 1848. године), делегација војвођанских Срба кренула је у Пожун, да новој мађарској влади достави захтеве Срба за равноправним положајем у Угарској. После неуспелих преговора, дошло је до немира у војвођанским градовима, којом приликом су Срби спалили матичне књиге вођене на мађарском језику. Што је мађарска влада била непопустљивија према умереним српским захтевима, то су ови захтеви постајали радикалнији. У првим српским захтевима не спомињу се ни војвода ни војводина ни аутономија, али ће то веома брзо постати главне тачке српских захтева. На Мајској скупштини у Сремским Карловцима (од 13. до 15. маја 1848. године), Срби су прогласили Српску Војводину, која се састојала од Срема, Баната, Бачке и Барање. За војводу је изабран Стеван Шупљикац, Карловачка митрополија је уздигнута на ранг патријаршије, а тадашњи митрополит, Јосиф Рајачић, проглашен је за српског патријарха. Изабран је народни одбор као привремена влада Српске Војводине. Одлуке Мајске скупштине потврђене су касније од стране аустријског двора. Мађарска влада је цео овај покрет српског народа прогласила бунтовничким и решила да га сломи војнички. Срби су пружили енергичан отпор и у данашњој Војводини је беснео прави рат. Непопустљивост мађарске владе искористило је српско вођство, на челу са патријархом Рајачићем. Кад је аустријски цар прогласио Мађаре за бунтовнике, српске трупе из Војводине укључиле су се у царску војску и учествовале су у гушењу револуције у Угарској.
  • Beba

    26.08.2013 10:52
    Bre.., bre..
    Ih bre, jesi bree, breee Vojvođanin pravi!
  • Vojvođanin

    26.08.2013 09:45
    Anti-primitivac
    SNS konstantno napada i derogira kulturne i civilizacijske vrednosti Vojvodine. To se najbolje videlo na onom nesrećnom mitingu. Od 1988. se Vojvodina pljačka i ponižava, SNS misli da može i treba još. Prava Vojvodine u Srbiji ne postoje, jer je u Srbiji nemoguće da bilo ko osim BG ima bilo kakva prava.
    Nije uopšte bitno ko je kad došao, 1690-tih ili 1990-tih, bitno je da poštuje druge koji nisu kao on i da je pošten čovek.
    Pajtić je veliko razočarenje za sve one koji vole i razumeju ideju Vojvodine, a SNS jeotvoreni neprijatelj Vojvodine.
  • 26.08.2013 06:56
    Jesi.
  • MonteDushano

    26.08.2013 06:02
    Nemoj :)
    Ne govori ono što ti nisi, Vučeviću, molim te, ali molim te. :)
  • nss

    26.08.2013 05:05
    sta ce veliki gradonacelnik i veliki vojvodjanim na kraju da uradi sa 15 ooo dece i najvecom predskolskom ustanovom u evropi? malo je pobesneo i pusti da sve ide u zaborav,i dalje pusta da velike patriote dokazuju svoju sposobnost preko dece i nista manje vojvodjana i gradjana
  • 25.08.2013 22:59
    Ovaj ko bracika, ako se on kao vojvodjanin ne boji srbijanaca, zasto vojvodjanski srbi da se plase. Nadam se da nema onih koji padaju na ove prastare udbaske fore.
  • Vojvođanin

    25.08.2013 22:56
    Hihhih. Dali mu ga nepismeni vojvoDJanski fašisti po botovima za glasanje :) Smešniji ste od Pajtića i Vučevića zajedno.
  • ZoranNS

    25.08.2013 21:51
    Gospodine, nije dovoljno biti
    Gospodine, nije dovoljno biti Vojvođanin na rečima, dela govore, više od reči, a vi za Vojvodinu ne hajete osim da preuzmete vlast, kao što ste uradili i sa Novim Sadom.
  • -

    25.08.2013 17:42
    -
    a ko je prokopao grad kako bi na brzinu uzeo pare?
    mislio sam da je borovica uhapsen
  • Milan

    25.08.2013 16:47
    Bolje da obuzda Trecesrbijance!
    Bolje bi mu bilo da se resi Parovica, Brkiceve, Djurdjeva i ostalih kvazivaspitanih dusebriznika. Osramotili su ga, kradu i otimaju ne pitaju nikog nista!

    Nece ga novosadjani pamtiti po kolektoru za kanalizaciju vec po otimacini nasih novaca. Dosta nam je jedna Maja i ATP, ovi iz Trece Srbije su jos gori i ako oni dodju na vlas u Vojvodini bolje da nas nema!
  • Тачка

    25.08.2013 15:52
    @Duchess of Shangay
    Драга моја "Duchess of Shan gay" у тим земљама, наведени региони се не спомињу нигде - не постоје.

    Срби нису дозволили да у Мађарској, Хрватској, Румунији постоје Војвођани?

    Ти си смешна.
    Зашто не одеш у те крајеве и нађеш којег Војвођанина?
    Нађи га у Вуковару, Сегедину или Темишвару.
    Тамо ћеш наћи Хрвате, Мађаре, Румуне, Словаке, Русине, Србе итд., али Војвођанина нећеш сигурно, осим ако неког Србина не убедиш да ти се тако изјасни. Оне остале нећеш ни за паре, јер они знају да сагледају свој национални интерес.

    Наравно и овде се исто дешава, мада су и овде најгласнији Војвођани управо они који се тако не би никада ни изјаснили.
    То су све они који раде у интересу своје матице - по паметној директиви.
  • fakatkolakat

    25.08.2013 15:39
    aaaaj Ker i Sentu daju pod arendu-uu
    ta id u očin da ne beše ovog Miloša i onog Igora, otcepi se Vojvodina (lijepa naša)
  • Lazica

    25.08.2013 15:21
    Hajde, Pajtiću!
    Hajde, Pajtiću, molimo te - pozovi ga na kafu, daj mu autogram, slikaj se s njim. Vidiš da je opsednut tobom. Primi ga na 10 minuta, pa da konačno nešto počne i da radi.
  • wardz

    25.08.2013 14:55
    @saracen
    Da vlasti raspisuju izbore zato sto opozicija ima vecu podrsku. U Srbiji od 2000-te nijedna ne bi ostala pun mandat.
  • joja

    25.08.2013 13:33
    Gospodine, na gradskom nivou pokazujete kakvi biste bili na pokrajinskom. Prljavština na sve strane, sveopšta zapuštenost, razlupan izlog u centru grada, razbacani kontejneri, zaprege i konjska g...a na sve strane... O čemu Vi pričate? Niste u stanju ni grad da vodite, a hteli bi nešto više? Sram Vas bilo. Evo će vam partijski kolega i gradska desna ruka biti ministar za regionalni razvoj, pa kad vidimo da je nešto dobro uradio za ovaj region, polizaćemo sve ovo što smo vas ispljuvali. A dotad, bu'te ljubazni pa se pozabavite gradom, tj. onim za šta ste zaduženi.
  • saracen

    25.08.2013 13:04
    Svima je jasno da je pokrajinska vlast izgubila legitimitet,tj. više nemaju podršku građana,stoga izbori jesu neminovnost,samo je pitanje kad će DS (Pajtić) biti toliko priteran uz zid i popustiti.Za građane Vojvodine je bolje što pre da dođe do prekomponovanja vlasti,(jer i LSV i SVM su uvideli da DS izgubila kompas )i da se stvari u pokrajini pokrenu sa mrtve tačke.
    A, ko je veći Vojvođanin-to je smešno,to ćemo meriti kad vidimo ko je koliko uradio za Vojvodinu i nas koji živimo tu,a parole nas ne zanimaju!
  • Duchess of Shangay

    25.08.2013 12:08
    @Anonimus - тачка
    Vidi lepi/lepa,

    Vojvodjani se ne spominju u dole pomenutim regionima jer Srbi nisu nikada dozvolili da Vojvodjani postoje...

    A prst na celo, malo pretrage po netu i nije problem naci koliko se Srbi spominju...samo treba hteti...
  • Novonasađen

    25.08.2013 11:50
    Gospoine Vučeviću,niste manje Novosađanin,ali NISTE NI VIŠE!
  • Paralaža

    25.08.2013 11:47
    Godina prođe,a on i dalje tragičan
    "Nas interesuje kako se živi u Vojvodini i kako će se živeti"-reče izborna prevara od Praktikanta godine, i osta živ po ko zna koji put.Mladi čoveče što trošiš pare građana Novog Sada, sa bulumentom nesposobnoih saradnika, sagledaj učinak života svojih sugrađana izvan brloga svojih partijskih šaptača, i "život u Vojvodini" će ti biti kristalno jasan. Rezultat tvog praksiranja politikanstva i neviđenih laži i prostakluka,živimo mi,koji te plaćamo.Godina prođe, a ti osta na nivou kalfe.Tragičan i dijabolično jalov na delu.
  • Gillan

    25.08.2013 11:30
    Cujemo mi sta pricas, perjanico SnS, ali i vidimo sta radis... Idi farbaj nekog drugog. Podmetacinama i trikovima si se docepao vlasti, ali to je sve. Ajde, nakradi se dok mozes a onda da te zaboravimo, nulo od politicara i minus nulo od coveka.
  • G

    25.08.2013 11:29
    Na stranu to što to ko je vojvođanin valjda određuje šačica "vojvođanskih" fašista koji iako kako kažu imaju većinu u Vojvodini ne mogu da skupe ni taj minimum potpisa za zahtev za održavanje referenduma, dok su izuzetno radi da pozivaju na demokratsko i proevropsko proterivanje svih onih koji ne misle kao oni (što spada u tzv. "vojvođanske vrednosti").

    Meni je zato ovde izuzetno interesantan komentar osobe "NS2". Ja gospodine nisam znao da je cela Vojvodina Novi Sad, pa bih da postavim jedno jednostavno pitanje: da li će ovo lice biti "manje Vojvođan" i ako recimo "ništa ne radi za Novi Sad" nego ga vuče na primer Subotica?
  • Lalla

    25.08.2013 11:28
    covek od Zakona??????,,,,,,,,,,,,,,
    Isti taj,koji se zalaze za Ustavnost i Zakonaitost Statuta Vojvodine;
    nije ni seo o stolicu ali donosi;
    prepravku Gradske Odluke o parkiranju;
    koja je ponovo suprotna Ustavu i Zakonu;
    jedino Republika ima ingerenciju da propisuje kazne!!!!!!!
    Pokusava nezakonito u nezakoniti zbirni,spojeni ili vezani racun Informatike da ubaci placanja osiguranja,,,
    Zakon ne poznaje takozvani vezani ili spojeni racun....
    Ali se on obilato koristi;jer se na taj nacin ubacuju stavke na racunu za koje nisu potpisni individualni ugovori,a svako pruzanje usluga predvidja i potpisivanje individualnog ugovora...
    I zadnji biser pravnika i advokata;
    je Odluka o dimnjacarini;
    koja je suprotna Zakonu jer nije potpisan individualni ugovor od strane korisnika;
    a suprotan je i Zakonu o mopolistickom ponasanju;jer ovakvom Odlukom JP se stavlja u monopolisticki polozaj....iuako u Gradu postoje mali privrednici dimnjacari!!!!!
    Za kratko vreme;
    sto je puno,,,puno je od pravnika i advokata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,,,,,,,
  • 25.08.2013 10:55
    ćirilizacija autobusa iako je po zakonu i Ustavu propisano da javni natpisi moraju da budu napisani na službenim manjinskim jezicima. Trenutno je spor između ombudsmana i gradske vlade a ima šanse da završi na sudu u Strazburu. Iako mislim da je to ustupak puštenim psima fašizma (treba ih nazvati njihovim pravim imenom) radi održanja gradske vlasti. To je samo jedan primer.
    A članovi SNSa uznemiravaju nacionalne manjine i druge koji ne misle isto. I to se zna.
    A koliko shvatam da će onda Pride da bude u Novom Sadu? ;)
    Eto da ne bude sve ružno poznato mi je da Vučević čita "Slobodnu Vojvodinu".
  • Солунац

    25.08.2013 10:49
    Једну добру, лепу и пре свега продуктивну идеју су лоши људи (пресвучени војвођански комуснити) себи приписали и по правилу испрљали до те мере да је данас обичног човека стид и срам говорити о њој, без осећања гадости.
    Мислим на Војводину у саставу заједничке државе.
    Они који нису били способни да се докажу у Београду, одлучили су да направе клозет у "свом дворишту" и са мање или више успеха нас затрпавају фекалијама. Надам се не још дуго.
    Након завршетка другог рата недорасли идеје, комунисти су се према свему што су затекли/наследили понели као наследници трећег реда и гледали су да спроведу диктатуру пролетеријата, црвени терор, да сељака обеземље и направе од њега пролетера-беземљаша и имовину му распарчају и отму. Њихови наследници, ових што су отимали, последњих двадесетак година продали су отето и од ионако напаћеног сељака, паора направили су још већег бедника не били га држали у што већој покорности. И што је најгоре, то им и успева. Сељак главу не диже.
    За Војводину? Наравно! То се подразумева.
    Питање је требају ли нам две администрације, од који је једна (ова у "Бановини") на нивоу икебане? Стоји 'нако и не пита се ништа, сем да преусмери "наше новце" у своје џепове.
    Стоп сепаратизму!
  • тачка

    25.08.2013 10:18
    исправка
    западном Срему (Хрватска)
  • Bill

    25.08.2013 10:13
    Nije baš tako!
    Jeste Gradonačelniče. Jeste!
    Obećali ste nam predizborno depolitizaciju JKP, a onda ste izigrali i Zakon o JKP i nas!
    Setite se (skoro beše) kako ste i koga izabrali na mesta direktora novosadskih JKP.
    Ne da ste nam umanjili prava, nego nas i volovima smatrate!
    Mislite li da to nije ništa?
  • 25.08.2013 10:05
    тачка
    Наравно да нико овде нема намеру да умањује права војвођана. Сви ми који живимо овде имамо интерес да се та права поштују.

    Наравно, изнад свега је и наш интерес да се као припадницима српског народа не учини ништа што би нам у било којем контексту нанело штету.

    Пре свега нам мора бити најбитнији општи интерес, а тек потом и сви остали.

    Морамо се једном научити да погледамо око себе. Упитајмо се где то суседни народи раде било шта што је у супротности са њиховим националним интересима.

    Господу која својим деловањем директно подривају националне интересе то ни не дотиче. Они никакве свести о националном интересу немају, битан је само лични.

    Таквих понашања, али нажалост и последица по српски народ је историја пуна.

    На сву срећу имамо и људе који о томе размишљају.
    Жао ми је само што се овоме народу недовољно упућује на то шта нам одређени политички потези могу донети.

    Питао бих зато где се спомињу војвођани у јужној и северној Барањи (Хрватска и Мађарска), северној Бачкој (Мађарска), источном Срему (Хрватска), источном Банату (Румунија)?
  • NS2

    25.08.2013 10:03
    Statut
    Ajd sad o Statutu!
    I ako pojedine odredbe USS ospori nece moci i KORICE .E onda ce dvotrecinska vecina Skupstine Vojvodine izglasati novi i tako u krug .Vojvodina i vlast vojvodine ce postojati jer se nemoze NICIM ukinuti .A vi samo terajte vodu na Vojvodjansku Vodenicu i citajte DEKLARACIJE SAVETA EVROPE .Vrlo poucna i predvidjajuca literatura!
  • Aleksa

    25.08.2013 10:03
    za pocetak
    ..da pitamo zasto je od kako je dosao na vlast stala izgradnja vrtica Bul. cara Lazara?

    Radnicka ulica - asfalt pa kaldrma?

    Na raskrsnici Jevrejske i Bul. Oslobodjenja samo sto tocak na autu nije otpao!

    Onaj FAMOZNI prelaz "prvi u Srbiji te vrste" u Futoskoj (kod skole) - po cemu je tacno tako specijalan, osim ceni?

    Bolje da stanem ovde, steta je izneti sve cinjenice o Velikom Lideru Novog Sada u jednom komentaru.

  • NS2

    25.08.2013 10:00
    DALI
    A posto nista ne radis za Novi Sad nego te vuce Beograd bice ipak da si "manje" Vojvodjan a vise Beogradjan!
  • Azdajevo

    25.08.2013 09:55
    Pajtic je veliki Vojvodjanin..Veliko imanje ima,sto u Senti,sto po celoj Vojvodini....A za tebe cemo da vdimo,tek si dosao na poziciju da gradis po Vojvodini..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna