Novi Sad
27.08.2013.
06:43
Komunalna policija od početka godine 680 puta je kontrolisala izvođenje pasa na javnu površinu i izrekla 85 mandatnih kazni.
  • Teodosije III

    03.09.2013 06:39
    Citac cipova je velicine paklice cigara i kjosta stotinak dolara.
  • Jao

    27.08.2013 14:08
    Govna
    Koliko Govana ima u Novom Sadu ni takli ih niste sa svim dosad napisanim kaznama.Da vas je deset puta više ni onda ne bi mogli da sklonite sva Govna sa ulice.Slabo radite.
  • "керовођа"

    27.08.2013 11:35
    време је да се каже
    Као што неко већ рече КОМУНАЛЦИ ТРЕБА ДА РАДЕ НА ПРОЦЕНАТ. Онда би се КОНАЧНО знало и колико су исплативи (пошто их СВИ финансирамо) и колико се НАШ град прља!
    Лично имам два пса и ЗАИСТА скупљам њихов "минули рад", али ме баш јако боли што 99% власника то исто не ради. Битно је да су сви пуни приче како је битно волети животиње, и на томе све стаје. Нећу више ни ја да будем како треба док се "намонтиране рибе" и "надувани клинци" шетају са својим СТАТУСНИМ СИМБОЛИМА о којима уопште не воде бригу!
    СХВАТИТЕ ВЕЋ ЈЕДНОМ:
    Како ми сами не смемо да кењамо по парковима где се БАШ наша деца играју, тако не смеју ни наши љубимци! Ако већ желите "статусни симбол" или заиста искреног пријатеља из животињског царства, ЗАИСТА ПОВЕДИТЕ РАЧУНА О ЊИМА!

    Нисам приметио да је било ко кажњен због тога што није почистио за својим љубимцем!!! Џаба комуналци кад не раде свој посао, и џаба "љубитељи животиња" кад о њима заиста не воде рачуна.
    Оволики број казни су могли да наплате ЗА САМО ЈЕДНУ НОЋ у Лиманском парку, а они се ХВАЛЕ како им је то пресек рада за пола године!
    Заиста, ДА ЛИ НАМА, У СТВАРИ, И ТРЕБА ОВАКВА КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА???
    Заиста волим животиње јер оне једноставно не умеју да лажу и варају, али ЗАИСТА доста је било самовоље разних "љубитеља" који наступају САМО из ПОТПУНО ЛИЧНОГ И НИКАКО АЛТРУИСТИЧНОГ интереса као борци за "права угрожених врста"!

    ХОЋЕМО ЛИ КОНАЧНО ДА СТАВИМО ТАЧКУ???

    Минусе могу дати само "љубитељи" животиња, а никако прави ЉУБИТЕЉИ!
  • ns

    27.08.2013 11:34
    Ta komunalna žandarmerija (kako poziraju kao Rambo u onoj uniformi) služi da njih 10 teraju babe i dede ispred pijaca i megamarketa. Toliko posla ima a oni "rade" najlakši, kampuju na parkinzima u novim kolima i uniformama neradeći ništa. Umesto da se šetaju gradom i pišu kazne za ljude sa ljubimcima koji ne poštuju pravila (skoro svaki), da pišu kazne za ljude koji bacaju nameštaj po ulici, da pišu kazne za bahato parkiranje, itd. Ima mnogo posla, skranvi su svi postali, a oni se hvale sa 80 kazni, treba da ih bude sramota. Pogledajte na šta nam liče ulice, pune opušaka, kesa, govana, jbg realnost je na svakom koraku.
  • Gari

    27.08.2013 11:25
    Da vidim da prvo da kaznjavate vlasnike pit-bulova, staforda, rotvajlera i ostalih vecih pasa koji nemaju korpu ili povodac. Svakodnevno ih mozete sresti bilo gde u gradu. Klinca uvek dizem na ruke kad prolazimo pored njih ako im ne daj boze nesto "kvrcne" u glavi a ne bi bilo prvi put.
  • 27.08.2013 10:27
    Alal vera
    Pa ti šumari su " pošteno " zaradili svoje platurdže na račun gradjana NS.Taj broj kazni pa puta 2 bi ja sam napisao za jedno popodne kod nas na novoj Detelinari.I to samo od nusproizvoda po trotoaru i travi koje ponosni vlasnici ne kupe za sobom.
  • Pumpi

    27.08.2013 10:09
    Zločin i kazna
    Šetanje opasnih vrsta pasa bez korpe je uvek moguća opasnost koliko god vlasnik mislio da je njegov pas bezopasan, i ako već postoji propis o tome treba ga poštovati!
    Ali kao i svemu kod nas neispunjavanje uslova ne sprečava nadležne organe da kažnjavaju i zahtevaju poštovanje propisa!
    Prvo kupite čitače čipova, jer je idiotluk očekivati da će vlasnik svaki put kad izvodi ljubimca poneti i njegov pasoš, čemu onda čipovanje?
    Prostori za izvođenje kućnih ljubimaca postoje ali praktično nema ograđenih prostora u kojima bi psi mogli i da budu pušteni. Dakle organizovanje, opremljenost pa tek onda očekivanje poštovanja propisa.
  • joja

    27.08.2013 09:58
    Slabi su ovo rezultati koliko ima g*****
    Odlukom donešenom za vreme "Naše Maje", zabranjeno je kretanje zaprežnih kola po gradu. Kad će komunalna policija početi da ih kažnjava i uklanja iz grada? I kad će policija (redovna) početi da ih kažnjava zbog oštećenja i krađe javne imovine - i kavezi za pvc, i vreće iz njih, a i pvc ambalaža su javna imovina, od koje je grad imao koristi, i kad će komunalna inspekcija da počne da kažnjava Gradsku čistoću zbog neuklanjanja divljih deponija oko kontejnera, i nečišćenja oko njih?
  • Tale

    27.08.2013 09:52
    Dobih sudski poziv sa sve slikom svog ljubimca od 4 kg u dzempercicu, uslikani ispred zgrade, on bez povoca bezbrizno njuška okolo, meni ruke u dzepovima, zima, smrz. Imah i kesicu i pasoš, al zverka na slobodi. Zamislite da je naislo neko dete! Pa ne bi odolelo da ga ne pomazi :-D

  • mixer

    27.08.2013 09:41
    a gde su uvece?????
    pa zar im je to jedini zadatak???? a gde su gospoda iz KP kad padne mrak na limanu 4 da vide napade copora lutalica, razbacivanje djubreta od strane cigana, divljanje decurlije 11-13 godina ispred Klinike Cvjetkovic u Balzakovoj do ponoci-razbacuju materijal za vodovodne cevi, bacaju veliko kamenje na prolaznike i kad ih opomenes da ne verujes sta i kako odgovore.....evo juce idilican prizor-konj jede iz jednog kontejnera dok gazda brizno kopa po drugom.....a u Limanskom parku bi trebalo OGRADITI prostor za pse jer kako pas da zna dokle moze da trci?! zar ne vide koliko motorasa prolazi istim tim parkom(da bi izbegli semafore) a okolo starci i deca i kerovi....pa za koga je sve taj park?! a da ne pricamo o visokoj tabli na ulazu u park iz sekspirove i natpisom na njoj.....idite pa vidite....ima svega samo reda nigde......
  • 27.08.2013 09:38
    @Freelancer
    Po tebi je najbolje da svi koji imaju malo dete koje se odvikava od pelena ne izvode decu u park ili na ulicu.
    Imam malo dete i desavalo se da se upiski na ulici onako obuceno. Plasticnu kesu uvek nosim sa sobom ako se desi da mora da kaki.
    Samo me interesuje kada si ti bio mali da li si se ikad upiskio ili ukakio van kuce i sta je tada bilo.
    I jos jedna stvar, da li smatras da treba i trudnice da se kaze ako im pukne vodenjak na javnom mestu?
  • pezos

    27.08.2013 09:04
    sta je po vama grad
    ovde izgleda samo centar uzi i siri tj.do mostova sto DTD kanala STO Dunava je vama grad Novi Sad.Sta je sa ostalim delovima grada.u Petrovaradinu setaju i bez povodca i svuda izmeti.Ja ispred kuce imam veliku javnu povrsinu i tu standardno komsije puste kerove da se malo istrce.i naravno da seru al niko nepokupi,pa kad je noc nevidi se stanemo unesemo u kucu.komunalci kazu to vazi samo za centar.A ulicim kad neko seta rasnog psa bez povodca ili korpe a ti setas sa detetom ako im nesto kazes jos navode psa na tebe i smeju se.de je to normalno.....
  • CK

    27.08.2013 08:42
    Slazem se sa nekim ko rece da bi komunalna policija treba da nosi citace cipova. Pasos za pse ne moze da stane bas u dzep a realno ne nosimo svi ranceve i torbe kad krenemo da setamo psa samo da bi u njima nosali taj pasos.

    Ja kao vlasnik psa bi volela kad bi imalo vise parkova za pse i kad bi bili ogradjeni da bez bojazni mogu da pustim svog psa i da ne brinem da ce otrcati na ulicu. Nijedan park nema ogradu, a svi su pored prometnih ulica. Osim toga deca nema sta da traze u parku za pse.. psi nema sta da traze u parku za decu (pa da deca gaze po psecoj kaki) i sto bi rekli "mirna Backa".

    I mali savet vlasnicima pasa u vezi kesica za kaku. U pet shopovima su te kesice oko 200 din/45 kom sto je prilicno skupo i potrosi se zacas. Ja kupujem one kesice za zamrzivac 30 din/50 kom i sasvim su ok. Nisu u boji al isto mogu da posluze da budete kulturni i pokupite za svojim psom.
  • Ne mogu da verujem

    27.08.2013 08:41
    KOMUNALCI NERADNICI!
    Nekoliko puta prijavljivao sam prljavštinu (pseći izmet) u ulici Petra Drapšina, komunalnoj policiji.

    Znate šta su me pitali:"Da li poznajete kera koji je to uradio". Jer ako ne poznajem kera, nikom ništa.

    Bio sam uporan, zbog dva setera iz broja 27, zbog boksera iz Vase Pelagića, zbog čau čau psa iz Petra Drapšina, zbog kojekakvih malih maltezera, itd... Uzalud.

    Pitao sam ih, ko ih plaća da ništa ne rade? Zalupili su mi slušalicu, da baš zalupili, uz komentar da ih baš briga.

    PRIMITIVCI KOJI ŽIVE OD NAŠIH PARA! I PRIMITIVCI KOJI DRŽE PSE U CENTRU GRADA I KAO FOL, NISU ČULI DA PSI MORAJU IMATI POVODAC A ONI ČISTITI ZA NJIMA!!! Jer ako toliko vole svoje pse, neka ih puste da nuždu vrše u stanu, zašto ih zbog toga izvode na ulice. Ja toliko ne volim njihove pse.
  • ćelavac

    27.08.2013 08:40
    kad već moram da crtam
    mislim na park između šekspirove, cara lazara, narodnog fronta....

    http://i40.tinypic.com/15otms6.jpg
    gomila kerova, gomila govana

    vidim da su ovde neki zalutali, tekst je o nesavesnim goničima pasa, a ne o narkomančinama, bagri, špricevima...O tome ćemo na drugom mestu
  • voban

    27.08.2013 08:23
    @Sikter
    Druže, znači pošto ima pobacanih igala naokolo, treba da bude i kerećih govana.
    Odličan rezon. Sve čestitke! Bas u duhu "ljubitelja" životinja.
  • voban

    27.08.2013 08:15
    Kako ih nije sramota da uopste navode ovakve "rezultate" svoga rada?!
    Za 8 meseci 85 mandatnih kazni! To je znači otprilike 10 mesečno, iliti jedna svaki treći dan! Pa samo da prošetaju Kejom mogli bi ovo da ispišu u toku jednog popodneva! Svi kerovi bez povoca. Čak i opasne rase. O korpama nema govora. Kerećeg izmeta na sve strane. Kakve kese, kakvi pasoši!
    Ista je slika koji god gradski park da pogledate.
    Koliko puta mi se desilo da vidim par komunalnih policajaca (uvek idu po dvoje, muško i žensko, mladi, taman za ..... iz dosade) kako šetaju Kejom, pored njih protrčavaju pušteni kerovi, obavljaju nuždu naokolo ... Mislite li da su se i za jednim od njih okrenuli? Pa da jesu, napisali bi više nego jednu kaznu na svaka 3 dana! Zar ne?
    Sram vas bilo!
  • Dejan

    27.08.2013 08:13
    Za 45000din mesečno...
    Bravo za efikasnost! Zašto niste uračunali I babe koje prodaju jaja ispred marketa? Ipak su I to sjajni rezultati I treba ih predstaviti građanima!
  • Smorena-od-svega-i-svacega

    27.08.2013 08:12
    @Ćelavac
    U Limanskom parku postoji deo u kome je dozvoljeno pustanje pasa bez povoca. Koliko vidim, nikom ne smeta, psi na jednu stranu, deca na drugu, sportisti, penzioneri koji se bocaju...

    Uzgred, Komunalnoj policiji nisu kucici jedini posao. Ako vas komsije do 3 ujutru radnim danom zabavljaju cikom, vriskom i muzikom, tesko da ce vam pomoci, a i to im je posao.
  • Sikter

    27.08.2013 08:00
    Pas mi je cipovan! Ne nosim pasos a vi komunalna bagro se izvolite opremiti za posao koji radite nabavite citace cipova.Kaznu da mi naplatite jer nemate opremu nece moci.
    Za sve dusebriznike koji se zale na govanca lepo je da vam igle narkomanske ne smetaju
  • Ogorcena sa BG keja

    27.08.2013 07:57
    Ee da to je najvaznije! KAMP u parku za pse kod zeleznickog mosta im ne smeta. Dovukli su duseke tusiraju se tamo, dernjaju itd. To je sve uredu. Niko ne sme da prodje kad se smraci jer se bojimo da nas ne napadnu pijani
    Ne smeta komunalnoj ni skrnavez i djubre koje ostaje svako vece za bagrom koja sedi na keju i opija se. I to je ok. A od plasticnih flasa igala itd ne moze da se prodje na BG keju. Samo se vi bavite kerovima to je najvaznije.
  • freelancer

    27.08.2013 07:47
    svako treba da kupi nusprodukte koje ostavi njegov kucni ljubimac na javnoj povrsini. svakako, treba nesavesne i kaznjavati. ALI! mene zanima kome odgovaraju osobe koje smatraju da je normalno i ok da dete piski i kaki na zelenim povrsinama? kome da se obratim kada vidim to? redovno vidjam da majka spusti pantalonice detetu kako bi obavilo nuzdu, nekad na trotoaru a nekad i neposredno pored klupe gde ljudi sede. jel manji problem ako zgazite u fekalije a one nisu psece vec, eto, decije?
  • 27.08.2013 07:43
    Mene bi bilo sramota da javno objavim ovakve rezultate rada za pola godine. Ovo je realan rezultat rada za nekoliko dana. Gospoda bi trebalo da rade iskljucivo na procenat, oni bi bili prebogati, grad cist, jedino bi stradali vlasnici pasa jer bi morali da postuju red i zakon, a nista im gore od toga.
  • 27.08.2013 07:42
    ...dokonost mozdana
    park ima ime: limanski. bolje to nauci.
  • 27.08.2013 07:37
    ..iju
    jadan/jadna ti. samo kad ti ne smeta u staklo i opuske da gazis. a tvoji komunalci su se bas naradili.
  • Mile

    27.08.2013 07:35
    marketing
    Izneti podatci su marketing za komunalce,prodjite bulevarom Despota Stefana oko Osnovne Skole,kao i grbavicom ,Vojvodjanska i oko pijace.Vozila se odnose paukom i ako ne ugrozavaju bitno saobracaj.

    Celom Gogoljevom tolerise se bahato parkiranje.Narod to svakodnevno gleda sa prozora ali je nemocan.Oko pijace na Limanu je malo reci komunalni HAOS od drskih prestupnika, a komunalna policija ni ne prilazi.Mnogo je obecano uvodjenjem komunalaca,dosta je ucinjeno, ali izgleda da su se vec i oni usemili,treba ih za pocetak rotirati, ako ne uspe odmah menjati.
  • Limanac

    27.08.2013 07:29
    plus za komunalce,minus za nesavesne gradjane...ne moze covek da se proseta parkom a da ne ugazi u neko govan.e od psa.
  • Dana

    27.08.2013 07:24
    Selekcija
    Svaka čast komunalnoj policiji na kažnjavanju nesavesnih vlasnika pasa, al' šta ćemo sa vlasnicima čitavog čopora pasa i mačaka u stanu u ulici Stevana Divnina Babe? Komunalna policija i ostale nadležne službe se u ovom slučaju godinama pokazuju neefikasnim. Taj problem je nerešiv za ovaj grad.
    Uzgred, ako šetam maltezera oko zgrade u kojoj živim, moram li sa sobom da nosim i njegov pasš?
  • Boki

    27.08.2013 07:15
    Situacija je gora
    Situacija je samo gora od kad su osnovani komunalni policajci.
    Gospodo mozda bi bilo dobro da pocnete mnogo vise da se interesujete za komunalne probleme pogotovo na ovaj problem sa psima. Mozda je vreme da pocnete da kaznjavate i one vlasnike pasa koji namerno zagadjuju Novi Sad. Preporuka za komunalne policajcice: izadjite malo na ulicu, iz kancelarija tesko da mozete da resite neki od komunalnih problema.
  • brka

    27.08.2013 07:10
    treba kazniti svakog drugog ako ne i vise od toga, jer totalnu nebrigu pokazuju setajuci SVOJE ljubimce, govana na svakom cosku, povodaca tu i tamo, korpi na velikim psima nigde.... uzas
  • ćelavac

    27.08.2013 07:08
    Neka dođu u park između NIS-a i Šekspirove, napunili bi kasu za par dana
  • S.

    27.08.2013 07:05
    Cuj "smatraju da je smanjen broj". Nema sta da smatras, ako radis svoj posao - znaces.
    To sa obaveznim kesama je glupost. Nije problem nemanje kesice nego ne skupljanje "minulog rada" ljubimca (ne samo psa, bilo kojeg) za sobom. Moze neko da nosi jednu kesicu sa sobom godinu dana a da je nikad ne upotrebi. A neko moze da nema jer je upotrebio (nekad to psi urade 2-3 puta pa i ako imas 2-3 ostanes bez ijedne).

    Samo izbegavaju da svoj posao rade kako treba.
  • 27.08.2013 06:59
    svaka cast
    Definitivno je duplo veca opasnost od maltezera i pudlica koje nemaju pasose sa sobom, nego od staforda i pitbullova koji nemaju korpe, pa zato i treba daleko revnosnije kaznjavati za pasose.
    Ne znam kad sam video npr staforda sa korpom, a ni povodca cesto nema. Takodje cesto vidjam jednu devojku (blans plava krace osisana), ciji staford ostavlja poklone (cca pola kile) po futoskoj.
  • Vlada

    27.08.2013 06:54
    Komunalci...
    ... funkcija komunalne policije je ocigledna, da pune gradsku kasu umesto da rade ono sto im je zaista posao.
    Placamo stetocine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna