Novi Sad
13.09.2013.
06:01 > 09:14
Tridesetak domaćih i divljih pataka uginulo je u dvorištu Novosađanke Dragice Žikić, kako se pretpostavlja, od posledica trovanja teškim metalima sa obližnje pumpe.
  • Salajka

    13.09.2013 21:47
    Najproblematicniji deo grada u Novom Sadu. Preko celog dana tutnje kamioni Partizanskom ulicom, o zagadjenju izduvnim gasovima da i ne govorim, a sad i ovo, totalna ekoloska katastrofa.U krugu od 5 km. ima najmanje 5 benzinskih pumpi. Ova je najbliza.Posto zivim u okolini desava mi se da se nocu probudim od neobicnog mirisa, rekla bih isparenja i da moram zatvoriti sve prozore.Zavod za zdravlje je sprovodio anketu o zagadjenju, al mislim da su to stavili u arhivu.Od kada je ulica prosirena,mi zitelji izgubili smo na kvalitetu zivljenja.U Novom Sadu na kilometar i po od centra,mi imamo TRANZIT.Iako postoji plan izmestanja tranz.vec vise od 2o god.po tom pitanju nista nije uradjeno.Gospoda sede po javnim preduzecima i cekaju 1. svakog meseca.
  • prijatelj

    13.09.2013 15:11
    za anonimusa
    brate,bolje se uvati lopate i posla,ceo dan gluvaris na kompu i samo nesto pametujes.
  • 13.09.2013 11:20
    ??
    Na više fakulteta u NS se studira ekologija, ima puno nezaposlenih ekologa, puno raznih inspektora, puno patr(j)iota - baš me zanima da li će se, i kada će se razotkriti uzrok ovoj katastrofi, ko je za nju odgovoran i kako li će ga kazniti, te kako će se sanirati šteta i preduprediti sličan akcident. Ili je nama još jedino ćirilica preostala od zdravog razuma i poštovanja/saosećanja jednih prema drugima i državi u kojoj nam je ipak dom.
  • 13.09.2013 10:11
    "EKO"
    Ukoliko se ne varam, najbliža pumpe je "EKO" koja je (pouzdano znam) do pre dve godine (a mozda i dan danas) svo motorno ulje koje su korisnici zamenjivali, bacala u rupu iza stanice.
    Naravno da rupa nemam nikakvu zaštitu i da sve to kroz zemlju, preko podzemnih voda, odlazi u nepoznatim pravcima...

    Osim što u nazivu imaju EKO (što u normalnom svetu zahteva izuzetno visoke standarde), ova pumpa ima mnogo nedostataka te krši propise mnogih zakona...
    KO JE KRIV? :) PATKE?!

    Ali... veliki su novci u igri da bi oni bili kontrolisani i kažnjeni :(
    a da je neki dekica slučajno prosuo 1dl ulja na livadu, našli bi ga i komunalci i policajci....
  • XY

    13.09.2013 08:52
    Jadne patke! Ali, ljudi imaju - JEZERCE usred grada u dvorištu?????
  • Lulu

    13.09.2013 08:36
    Ooo sirote zivotinje :(((((
  • 13.09.2013 08:07
    Jana
    Otkud domaće patke u srcu Novog Sada ,meni ovo ne liči na jezerce porodične kuće.
  • cure

    13.09.2013 07:17
    doktori
    Nesme stoka korumpirana da se zameri mafiji,a to sto ce mu dete oboleti ......
  • Bob

    13.09.2013 07:11
    Jezerce
    Ja sam pročitao samo sumnju. Strašno je što je već doneta i odluka i presuda a niko (barem ja ne vidim u tekstu) nije uradio analizu te vode i konstatovao da u vodi zaista ima zagađenja koje stiže sa te pumpe. Šta ako je u pitanju nešto drugo a mi lovimo veštice? Jako smo skloni da optužimo a da se ne potrudimo da to i dokažemo (da ne bude zabune - ne znam o kojoj pumpi se radi niti ih volim na svakom koraku)
  • snezana

    13.09.2013 06:22
    uzas
    Pa nije ni cudo sto je Institut krcat sa onkoloskim pacijentima,da nije ovog jezerceta ne bi ni znali sta se sve sliva u vodotokove ispod zemlje,koji naravno dodju i do bunara sa kojih se ceo ns snabdeva vodom,a sve zato sto niko ne radi svoj posao.Cuj,nije nasa nadleznost pa da li u ovoj zemlji ce iko ikada reci jeste nasa je nadleznost,ma imao je pravo Tarabic,treba svi pod sljivu da stanemo kada dozvoljavamo da radi svako ko sta hoce i da prolazi nekaznjeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna